Δολάριο Δούρειου Ίππου

Trojan Horse εξήγηση και Παραδείγματα, Plus Συνδέσεις με προγράμματα κατά των Trojan

Ένας Τρωικός είναι ένα πρόγραμμα που φαίνεται να είναι νόμιμο, αλλά στην πραγματικότητα κάνει κάτι κακόβουλο. Αυτό συχνά συνεπάγεται την απόκτηση απομακρυσμένης, μυστικής πρόσβασης στο σύστημα ενός χρήστη.

Όχι μόνο οι δούρειοι ίπποι περιέχουν κακόβουλο λογισμικό αλλά μπορεί να λειτουργούν σωστά παράλληλα με το κακόβουλο λογισμικό, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί όπως θα περίμενε κανείς αλλά εργάζεται στο παρασκήνιο κάνοντας ανεπιθύμητα πράγματα.

Αντίθετα με τους ιούς , οι Trojans δεν αναπαράγουν και δεν μολύνουν άλλα αρχεία, ούτε κάνουν αντίγραφα από τους ίδιους τους σκώληκες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ ενός ιού, του σκουληκιού και του Trojan. Επειδή ένας ιός προσβάλλει νόμιμα αρχεία, εάν το λογισμικό εντοπισμού ιών εντοπίσει έναν ιό , το αρχείο αυτό πρέπει να καθαριστεί . Αντίθετα, αν το λογισμικό εντοπισμού ιών εντοπίσει έναν ιό τύπου worm ή έναν Trojan, δεν υπάρχει κάποιο νόμιμο αρχείο και συνεπώς η ενέργεια πρέπει να είναι η διαγραφή του αρχείου.

Σημείωση: Τα Trojans συνήθως ονομάζονται "Trojan viruses" ή "Trojan Horse viruses", αλλά όπως μόλις αναφέρθηκε, ένα Trojan δεν είναι το ίδιο με έναν ιό.

Τύποι Trojans

Υπάρχουν διάφοροι τύποι Trojans που θα μπορούσαν να κάνουν τα πράγματα όπως η δημιουργία backdoors στον υπολογιστή, έτσι ώστε ο χάκερ να έχει πρόσβαση στο σύστημα εξ αποστάσεως, να στείλει μη ελεύθερα κείμενα αν είναι ένα τηλέφωνο που έχει τον Trojan, χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή ως σκλάβος σε DDos επίθεση και πολλά άλλα.

Ορισμένα κοινά ονόματα για αυτά τα είδη των Trojans περιλαμβάνουν απομακρυσμένη πρόσβαση Trojans (RATs), backdoor Trojans (backdoors), IRC Trojans (IRCbots) και keylogging Trojans .

Πολλοί τύποι Trojan περιλαμβάνουν πολλούς τύπους. Για παράδειγμα, ένας Trojan μπορεί να εγκαταστήσει και keylogger και backdoor. Οι Trojans IRC συχνά συνδυάζονται με backdoors και RATs για να δημιουργήσουν συλλογές μολυσμένων υπολογιστών γνωστών ως botnets.

Ωστόσο, ένα πράγμα που πιθανώς δεν θα βρείτε έναν Trojan κάνει είναι το ξέπλυμα του σκληρού σας δίσκου για προσωπικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, αυτό θα ήταν ένα κομμάτι ενός τέχνασμα για έναν Τρωικό. Αντ 'αυτού, αυτό συμβαίνει συχνά με τη λειτουργία του keylogging - καταγράφοντας τις πληκτρολογήσεις του χρήστη καθώς πληκτρολογούν και στέλνουν τα αρχεία καταγραφής στους εισβολείς. Μερικά από αυτά τα keyloggers μπορούν να είναι πολύ εξελιγμένα, με στόχο μόνο συγκεκριμένους ιστότοπους, για παράδειγμα, και να καταγράψουν τυχόν πληκτρολογήσεις που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη συνεδρία.

Δούρειος ίππος γεγονότα

Ο όρος "δούρειος ίππος" προέρχεται από την ιστορία του Τρωικού Πολέμου, όπου οι Έλληνες χρησιμοποίησαν ένα ξύλινο άλογο μεταμφιεσμένο ως τρόπαιο για να εισέλθει στην πόλη της Τροίας. Στην πραγματικότητα, υπήρχαν άνθρωποι που περίμεναν να αναλάβουν την Τροία. τη νύχτα, άφησαν τις υπόλοιπες ελληνικές δυνάμεις μέσα από τις πύλες της πόλης.

Τα trojans είναι επικίνδυνα επειδή μπορούν να μοιάζουν σχεδόν με οτιδήποτε θεωρείτε κανονικό και μη κακόβουλο. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Πώς να αφαιρέσετε Trojans

Τα περισσότερα προγράμματα αντιμετώπισης ιών και οι σαρωτές ιών κατά παραγγελία μπορούν επίσης να εντοπίσουν και να διαγράψουν τους Trojans. Τα πάντα εργαλεία αντιμετώπισης ιών συνήθως εντοπίζουν ένα Trojan την πρώτη φορά που προσπαθεί να τρέξει, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε μια χειρωνακτική αναζήτηση για να καθαρίσετε τον υπολογιστή από το κακόβουλο λογισμικό.

Ορισμένα προγράμματα που είναι κατάλληλα για σάρωση κατά παραγγελία περιλαμβάνουν SUPERAntiSpyware και Malwarebytes, ενώ προγράμματα όπως το AVG και το Avast είναι ιδανικά όταν πρόκειται για τη σύλληψη του Trojan αυτόματα και όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το πρόγραμμα προστασίας από ιούς με τους πιο πρόσφατους ορισμούς και λογισμικό από τον προγραμματιστή, ώστε να είστε σίγουροι ότι με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε μπορείτε να βρείτε νέα trojans και άλλα κακόβουλα προγράμματα.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να σαρώσετε σωστά τον υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαγραφή των trojans και για να βρείτε συνδέσεις λήψης με πρόσθετα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σαρώσετε έναν υπολογιστή για κακόβουλο λογισμικό.