Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία HTACCESS

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου HTACCESS είναι ένα αρχείο διαμόρφωσης Apache Access Configuration που σημαίνει υπερκειμενική πρόσβαση . Αυτά είναι αρχεία κειμένου που χρησιμοποιούνται για την κλήση μιας εξαίρεσης από τις γενικές ρυθμίσεις που ισχύουν για τους διάφορους καταλόγους μιας ιστοσελίδας του Apache.

Η τοποθέτηση ενός αρχείου HTACCESS σε έναν κατάλογο θα αντικαταστήσει τις συνολικές ρυθμίσεις που προηγουμένως έφεραν προς αυτόν τον κατάλογο και τους υποκαταλόγους του. Για παράδειγμα, μπορούν να δημιουργηθούν αρχεία HTACCESS για την ανακατεύθυνση μιας διεύθυνσης URL , την αποτροπή της εισαγωγής καταλόγων, την απαγόρευση συγκεκριμένων διευθύνσεων IP , την αποτροπή της άμεσης σύνδεσης με hotlink και πολλά άλλα.

Μια άλλη κοινή χρήση για ένα αρχείο HTACCESS είναι η επισήμανση ενός αρχείου HTPASSWD που αποθηκεύει τα διαπιστευτήρια που εμποδίζουν τους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση σε αυτόν τον συγκεκριμένο κατάλογο αρχείων.

Σημείωση: Σε αντίθεση με άλλους τύπους αρχείων, τα αρχεία HTACCESS δεν περιέχουν όνομα αρχείου. μοιάζουν με αυτό: .htaccess. Αυτό είναι σωστό - κανένα όνομα αρχείου καθόλου, μόνο η επέκταση .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο HTACCESS

Εφόσον τα αρχεία HTACCESS ισχύουν για διακομιστές ιστού που εκτελούν το λογισμικό Apache Web Server, δεν εφαρμόζονται παρά μόνο αν χρησιμοποιηθούν σε αυτό το πλαίσιο.

Ωστόσο, ακόμη και ένας απλός επεξεργαστής κειμένου είναι σε θέση να ανοίξει ή να επεξεργαστεί ένα αρχείο HTACCESS, όπως το Σημειωματάριο των Windows ή έναν από τους καλύτερους καταλόγους του Free Text Editors . Ένας άλλος δημοφιλής, αν και όχι δωρεάν, επεξεργαστής HTACCESS είναι το Adobe Dreamweaver.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο HTACCESS

Τα αρχεία του διακομιστή ιστού Apache με την επέκταση αρχείου HTACCESS μπορούν να μετατραπούν σε αρχεία διακομιστή web Ngnix χρησιμοποιώντας αυτόν τον online μετατροπέα HTACCESS σε nginx. Πρέπει να επικολλήσετε τα περιεχόμενα του αρχείου HTACCESSS στο πλαίσιο κειμένου για να μετατρέψετε τον κώδικα σε ένα αναγνωρίσιμο από το Ngnix.

Παρόμοια με τον μετατροπέα nginx, τα αρχεία HTACCESS μπορούν να μετατραπούν σε Web.Config χρησιμοποιώντας τον online .htaccess του codebreak σε μετατροπέα Web.Config. Αυτός ο μετατροπέας είναι χρήσιμος εάν θέλετε να μετατρέψετε το αρχείο ρυθμίσεων σε ένα που λειτουργεί με μια εφαρμογή ιστού ASP.NET.

Δοκιμάστε το αρχείο HTACCESS

Ακολουθεί ένα δείγμα αρχείου .HTACCESS. Αυτό το συγκεκριμένο αρχείο HTACCESS μπορεί να είναι χρήσιμο για έναν ιστότοπο που βρίσκεται υπό ανάπτυξη και δεν είναι έτοιμος για το κοινό.

AuthType basic AuthName "Προεπιλογή Προσωρινά υπό Κατασκευή ..." AuthUserFile /.htpasswd AuthGroupFile / dev / null Απαίτηση έγκυρου χρήστη # Προειδοποίηση κωδικού πρόσβασης για όλους τους άλλους Παραγγελία Deny, Επιτρέψτε Deny από όλα Να επιτρέπεται από 192.168.10.10 # Η διεύθυνση IP του προγραμματιστή Επιτρέπεται από το w3.org Να επιτρέπεται από το googlebot.com # Επιτρέπει στην Google να ανιχνεύει τις σελίδες σας Ικανοποίηση οποιουδήποτε # Χωρίς κωδικό πρόσβασης εάν επιτρέπεται κεντρικός υπολογιστής / IP

Κάθε γραμμή αυτού του αρχείου HTACCESS έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό. Η καταχώρηση "/.htpasswd", για παράδειγμα, υποδηλώνει ότι αυτός ο κατάλογος είναι κρυμμένος από την προβολή του κοινού εκτός αν χρησιμοποιείται κωδικός πρόσβασης. Ωστόσο, εάν η διεύθυνση IP που εμφανίζεται παραπάνω χρησιμοποιείται για πρόσβαση στη σελίδα, τότε ο κωδικός πρόσβασης δεν απαιτείται.

Προηγμένη ανάγνωση στα αρχεία HTACCESS

Θα πρέπει να είστε σε θέση να πείτε από το παραπάνω δείγμα ότι τα αρχεία HTACCESS μπορούν να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι τα πιο απλά αρχεία που θα δουλέψουν.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης ενός αρχείου HTACCESS για την παρεμπόδιση διευθύνσεων IP, εμποδίζοντας τους θεατές να ανοίξουν το αρχείο HTACCESS, να εμποδίσουν την επισκεψιμότητα στον κατάλογο, να απαιτήσουν SSL, να απενεργοποιήσουν τους downloaders / rippers του ιστοτόπου και πολλά άλλα στο JavaScript Kit, Apache, WordPress DigitalOcean.