Τι είναι ένα αρχείο ARW;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ARW

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ARW αντιπροσωπεύει το Sony Alpha Raw και είναι, συνεπώς, ένα αρχείο εικόνας Sony RAW. Βασίζεται στη μορφή αρχείου TIF και είναι παρόμοια με άλλα αρχεία RAW από κάμερες Sony, όπως SR2 και SRF .

Μια ακατέργαστη μορφή εικόνας σημαίνει απλώς ότι το αρχείο δεν έχει συμπιεστεί ή χειριστεί με οποιονδήποτε τρόπο. είναι στην ίδια ακατέργαστη μορφή που ήταν όταν η φωτογραφική μηχανή την κατέλαβε για πρώτη φορά.

Παρόλο που ο τύπος αρχείου Sony RAW είναι πιο συνηθισμένος, ένα αρχείο ARW μπορεί να είναι ένα αρχείο σκηνής ArtStudio.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ARW

Τα αρχεία ARW που είναι τύπου Sony RAW (δηλ. Από ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Sony) μπορούν να ανοίξουν με διάφορα προγράμματα γραφικών. Οι φωτογραφίες των Microsoft Windows και η συλλογή φωτογραφιών του Windows Live είναι δύο παραδείγματα.

Άλλα γραφικά προγράμματα όπως το Able RAWer, το Open Freely, το Adobe Photoshop, το Adobe Photoshop Elements, το ACDSee και το ImageMagick μπορούν επίσης να ανοίξουν αρχεία ARW.

Σημείωση: Ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης Sony RAW πριν από την προβολή του αρχείου ARW από τα ενσωματωμένα προγράμματα προβολής εικόνων, όπως το Photo Gallery.

Μπορείτε επίσης να μεταφορτώσετε το αρχείο ARW στον ιστότοπο raw.pics.io για να το δείτε ή να το επεξεργαστείτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας χωρίς να χρειαστείτε ένα πρόγραμμα προβολής ARW εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας.

Ένα αρχείο ARW που είναι ένα αρχείο σκηνής ArtStudio μπορεί να ανοίξει με το ArtStudio.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ARW, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο πρόγραμμα εγκατεστημένων αρχείων ARW, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ARW

Ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο εικόνας Sony RAW είναι να το ανοίξετε σε ένα από τα προγράμματα που ανέφερα παραπάνω. Το Photoshop, για παράδειγμα, μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο ARW σε RAW , TIFF, PSD , TGA και σε διάφορες άλλες μορφές μέσω του μενού File> Safe As ....

Εάν μετατρέψετε το αρχείο ARW στον ιστότοπο raw.pics.io, μπορείτε να το αποθηκεύσετε ξανά στον υπολογιστή σας ή στο λογαριασμό σας στο Google Drive ως αρχείο JPG , PNG ή WEBP.

Το Adobe DNG Converter είναι ένα δωρεάν εργαλείο για Windows και Mac που μπορεί να μετατρέψει ARW σε DNG .

Ένας άλλος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο ARW είναι να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων όπως το ARW Viewer ή το Zamzar . Με το Zamzar, πρέπει πρώτα να ανεβάσετε το αρχείο ARW σε αυτόν τον ιστότοπο και μετά να το μετατρέψετε σε JPG, PDF , TIFF, PNG, BMP , AI, GIF , PCX και σε πολλά άλλα παρόμοια φορμά.

Αν το αρχείο ARW είναι αρχείο αρχείου ArtStudio Scene, χρησιμοποιήστε το μενού File> Export του ArtStudio για να αποθηκεύσετε το αρχείο σε αρχείο εικόνας BMP, JPG ή PNG. Μπορείτε επίσης να εξάγετε τη σκηνή ως αρχείο EXE , SCR, SWF , κινούμενο GIF ή AVI .

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία ARW

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ARW και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.