Τι είναι ένα αρχείο MODD;

Τι είναι ένα αρχείο MODD και πώς ανοίγετε ένα;

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MODD είναι ένα αρχείο ανάλυσης βίντεο Sony, το οποίο δημιουργήθηκε από κάποιες βιντεοκάμερες της Sony. Χρησιμοποιούνται από τη δυνατότητα ανάλυσης βίντεο του PlayMemories Home (PMH) του προγράμματος Sony για τη διαχείριση των αρχείων μόλις έχουν εισαχθεί σε έναν υπολογιστή.

Τα αρχεία MODD αποθηκεύουν στοιχεία όπως πληροφορίες GPS, ώρα και ημερομηνία, βαθμολογίες, σχόλια, ετικέτες, μικρογραφίες και άλλες λεπτομέρειες. Συνήθως συνοδεύονται από αρχεία MOFF, αρχεία THM, αρχεία εικόνων και αρχεία βίντεο M2TS ή MPG.

Ένα αρχείο MODD μπορεί να μοιάζει με το filename.m2ts.modd για να υποδείξει ότι το αρχείο MODD περιγράφει λεπτομέρειες σε ένα αρχείο M2TS.

Σημείωση: Μη συγχέετε ένα αρχείο MODD με ένα αρχείο MOD (με ένα "D"), το οποίο, μεταξύ άλλων μορφών, μπορεί να είναι ένα πραγματικό αρχείο βίντεο. Ένα αρχείο βίντεο MOD ονομάζεται αρχείο βίντεο εγγραφής βιντεοκάμερας.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MODD

Τα αρχεία MODD σχετίζονται γενικά με βίντεο που εισάγονται από βιντεοκάμερες της Sony, ώστε τα αρχεία να μπορούν να ανοίγουν με το λογισμικό Picture Motion Browser της Sony ή το PlayMemories Home (PMH) της Sony.

Το εργαλείο PMH δημιουργεί αρχεία MODD όταν ομαδοποιεί ακίνητες εικόνες ή όταν το λογισμικό εισάγει αρχεία βίντεο AVCHD, MPEG2 ή MP4 .

Συμβουλή: Αν έχετε αρχείο βίντεο MOD (λείπει ένα "D"), το Nero και το PowerDirector και το PowerProducer της CyberLink μπορούν να το ανοίξουν.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MODD

Δεδομένου ότι τα αρχεία MODD είναι περιγραφικά αρχεία που χρησιμοποιούνται από το PlayMemories Home και δεν είναι τα πραγματικά αρχεία βίντεο που έχουν ληφθεί από την κάμερα, δεν μπορείτε να τα μετατρέψετε σε MP4, MOV , WMV , MPG ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή αρχείου.

Μπορείτε, ωστόσο, να μετατρέψετε τα υπάρχοντα αρχεία βίντεο (τα M2TS, MP4, κλπ.) Σε αυτά τα φορμά με ένα από αυτά τα προγράμματα Free Video Converter και τις online υπηρεσίες .

Παρόλο που δεν θα έχει μεγάλη χρησιμότητα με το λογισμικό που ανέφερα παραπάνω, ίσως μπορείτε επίσης να μετατρέψετε ένα αρχείο MODD σε μορφή που βασίζεται σε κείμενο όπως το TXT ή HTM / HTML , χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή κειμένου δωρεάν .

Σημείωση: Όπως είπα παραπάνω, τα αρχεία MODD δεν είναι τα ίδια με τα αρχεία MOD, τα οποία είναι πραγματικά αρχεία βίντεο. Αν χρειαστεί να μετατρέψετε ένα αρχείο MOD σε MP4, AVI , WMV, κλπ., Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα βίντεο όπως το VideoSolo Free Video Converter, το Prism Video Converter ή το Windows Live Movie Make r.

Γιατί το PMH δημιουργεί αρχεία MODD

Ανάλογα με την έκδοση του λογισμικού PMH της Sony που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να δείτε εκατοντάδες ή ακόμα και δεκάδες χιλιάδες αρχεία MODD αποθηκευμένα μαζί με τα αρχεία εικόνας / βίντεο. Το λογισμικό δημιουργεί αρχεία MODD για κάθε βίντεο και εικόνα που εκτελείται μέσω αυτού, ώστε να μπορεί να αποθηκεύει τις πληροφορίες ημερομηνίας και ώρας, τα σχόλια σας κλπ. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δημιουργούνται κάθε φορά που εισάγονται νέα αρχεία πολυμέσων από τη φωτογραφική σας μηχανή .

Τώρα, όπως εξήγησα παραπάνω, υπάρχει ένας πραγματικός λόγος για το λογισμικό να χρησιμοποιεί αυτά τα αρχεία, αλλά είναι απολύτως ασφαλές να αφαιρέσετε τα αρχεία MODD αν θέλετε - δεν χρειάζεται να τα κρατήσετε στον υπολογιστή σας, t σχεδιάστε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα PlayMemories Home για να οργανώσετε τα αρχεία σας.

Εάν διαγράψετε τα αρχεία MODD, το PMH θα τα αναγεννήσει μόλις την επόμενη φορά που θα εισάγει αρχεία από την κάμερα. Μια επιλογή που θα μπορούσε να αποτρέψει τη δημιουργία νέων αρχείων MODD είναι να ανοίξει η επιλογή μενού Εργαλεία> Ρυθμίσεις ... στο PlayMemories και, στη συνέχεια, να καταργηθεί η επιλογή Εισαγωγή με την Αρχική σελίδα PlayMemories όταν μια συσκευή είναι συνδεδεμένη επιλογή από την καρτέλα Εισαγωγή .

Ωστόσο, αν δεν έχετε καμία χρήση στο πρόγραμμα PlayMemories Home, μπορείτε απλά να το απεγκαταστήσετε για να αποφύγετε τη δημιουργία άλλων αρχείων MODD.

Σημείωση: Εάν σχεδιάζετε να καταργήσετε το PlayMemories Home, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν εργαλείο απεγκατάστασης για να βεβαιωθείτε ότι κάθε αναφορά του λογισμικού διαγράφεται, ώστε να μην εμφανίζονται περισσότερα αρχεία MODD στον υπολογιστή σας.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν τα παραπάνω προγράμματα δεν σας βοηθούν να ανοίξετε το αρχείο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι απλά εσφαλμένα αναπαράγετε την επέκταση αρχείου. Ορισμένα αρχεία χρησιμοποιούν μια κατάληξη που μοιάζει πολύ με ".MODD", αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σχετίζονται ή μπορούν να ανοίξουν με το ίδιο λογισμικό.

Το MDD είναι ένα παράδειγμα. Αυτά τα αρχεία φαίνονται προφανώς πάρα πολλά όπως τα αρχεία MODD χωρίς ένα γράμμα. Εάν διαθέτετε αρχείο MOD, δεν θα ανοίξει με τους ανοίγοντες MODD από πάνω, αλλά απαιτεί ένα πρόγραμμα όπως το Maya ή το 3ds Max της Autodesk, αφού ορισμένα αρχεία MOD είναι αρχεία δεδομένων παραμόρφωσης φούρνου σημείου που χρησιμοποιούνται με αυτές τις εφαρμογές. Άλλοι μπορεί να χρησιμοποιηθούν ακόμη και με το πρόγραμμα MDict.

Εάν δεν είναι ήδη σαφές, η ιδέα εδώ είναι να ελέγξετε ξανά την επέκταση αρχείου που είναι προσαρτημένη στο συγκεκριμένο αρχείο σας. Εάν διαβάζει πραγματικά το .MODD, τότε ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα προγράμματα παραπάνω για μια ακόμη φορά, αφού αυτές είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν αρχεία MODD.

Διαφορετικά, ερευνήστε την πραγματική επέκταση αρχείου για να δείτε ποια προγράμματα δημιουργήθηκαν ειδικά για το άνοιγμα ή τη μετατροπή του αρχείου που έχετε.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία MODD

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου MODD και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.

Θυμηθείτε, είναι απολύτως ασφαλές να αφαιρέσετε τα αρχεία MODD - δεν θα χάσετε κανένα βίντεο με αυτόν τον τρόπο. Απλά μην καταργήσετε τα άλλα αρχεία!