Τι είναι ένα αρχείο FXB;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία FXB

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου FXB είναι ένα αρχείο FX Bank που χρησιμοποιείται με λογισμικό συμβατό με VST (Virtual Studio Technology) για την αποθήκευση προρυθμίσεων εφέ, συχνά αποκαλούμενων επιδιορθώσεων.

Το αρχείο FXB περιέχει μια τράπεζα ή μια ομάδα προεπιλογών που μπορούν να φορτωθούν σε ένα plugin VST.

Τα μοναδικά αρχεία προεπιλογής αποθηκεύονται ως αρχεία .FXP (FX Preset).

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο FXB

Τα αρχεία FXB είναι ειδικά για το plugin, οπότε ένα αρχείο FXB που έχει δημιουργηθεί για ένα plugin θα λειτουργεί μόνο σε αυτό το πρόσθετο και ένα άλλο θα ανοίξει στο δικό του plugin. Πρέπει να γνωρίζετε σε ποιον plugin είναι η προεπιλογή πριν αποφασίσετε πώς να το ανοίξετε.

Το Steinberg Cubase είναι ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει αρχεία FXB. Το λογισμικό δεν είναι δωρεάν, αλλά υπάρχει μια δοκιμή 30 ημερών που μπορείτε να κάνετε λήψη για Windows και Mac. Ένα άλλο πρόγραμμα από τον Steinberg, που ονομάζεται HALion, μπορεί να ανοίξει και αρχεία FXB.

Σημείωση: Δεδομένου ότι το Cubase v4.0, τα αρχεία προρύθμισης VST (.VSTPRESET) έχουν αντικαταστήσει τις μορφές FXB και FXP, αλλά μπορείτε ακόμα να τα ανοίξετε μέσω του φακέλου των προηγούμενων VST Plug-ins . Επιλέξτε το κουμπί SoundFrame και στη συνέχεια επιλέξτε FXB / FXP ... για να φορτώσετε το αρχείο FXB ή FXP.

Ableton Live, Cantabile Lite, Acoustica Mixcraft και IrfanView μπορούν επίσης να ανοίξουν αρχεία FXB.

Συμβουλή: Εάν το αρχείο σας είναι σίγουρα ένα αρχείο FXB, αλλά καμία από τις παραπάνω εφαρμογές δεν θα ανοίξει, τότε είναι πολύ πιθανό ότι δεν είναι αρχείο FX Bank. Δοκιμάστε να ανοίξετε το αρχείο με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ελεύθερου κειμένου για να ελέγξετε την κεφαλίδα του εγγράφου κειμένου . Μπορείτε να βρείτε μερικές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη μορφή εκεί.

Σε ένα είδος αντίθετου προβλήματος, μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε εγκαταστήσει περισσότερα από ένα προγράμματα που ανοίγουν αρχεία FXB, αλλά αυτό που έχει διαμορφωθεί για να τα ανοίξετε από προεπιλογή δεν είναι αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ευτυχώς, αυτό είναι εύκολο να αλλάξετε - ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε τις συσχετίσεις αρχείων στο φροντιστήριο των Windows για βοήθεια σχετικά με αυτό.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο FXB

Τα περισσότερα αρχεία μπορούν να μετατραπούν σε νέα μορφή χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων , αλλά τα αρχεία FXB αποτελούν εξαίρεση. Εγώ, τουλάχιστον, δεν βρήκα ένα ειδικό εργαλείο μετατροπής οποιουδήποτε είδους που υποστηρίζει αυτά τα αρχεία.

Ωστόσο, κάτι που μπορείτε να δοκιμάσετε, το οποίο δεν έχω πολλές πληροφορίες, είναι το Wusik VM. Θα πρέπει να είναι σε θέση να εξαγάγετε προκαθορισμένα αρχεία από ένα αρχείο FX Bank, μετατρέποντας ουσιαστικά το FXB σε FXP.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Steinberg Cubase για να μετατρέψετε ένα αρχείο FXB στη νεότερη μορφή VSTPRESET χρησιμοποιώντας την επιλογή Convert Program List to VST Presets . Το νέο αρχείο θα αποθηκευτεί στον φάκελο VST 3 Preset του προγράμματος.

Είναι πιθανό ότι τα άλλα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω έχουν επίσης κάποιο τρόπο για να αποθηκεύσετε το αρχείο FXB σε μια νέα μορφή, ίσως ακόμη και κάτι διαφορετικό από το .VSTPRESET. Απλά ανοίξτε το αρχείο σε αυτό το πρόγραμμα και, αν υποστηρίζεται, επιλέξτε την επιλογή Εξαγωγή ή Αποθήκευση ως διαθέσιμη ελπίζω (συνήθως βρίσκεται στο μενού Αρχείο ) για να αποθηκεύσετε το αρχείο FXB κάποια άλλη μορφή αρχείου.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Ο πιο πιθανός λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο FXB σε αυτό το σημείο, αφού δοκιμάσετε τους ανοιχτές FXB παραπάνω, είναι ότι δεν έχετε πραγματικά ένα αρχείο FXB. Αυτό που συμβαίνει πιθανότατα είναι ότι απλά εσφαλμένα αναπαράγετε την επέκταση αρχείου και ανακατεύετε την με μια που μοιάζει με παρόμοια.

Για παράδειγμα, η μορφή Autodesk FBX Interchange χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .FBX που μοιάζει πάρα πολύ σαν το FXB αλλά στην πραγματικότητα δεν σχετίζεται και δεν μπορεί να ανοίξει με τα ίδια προγράμματα. Αν έχετε πραγματικά ένα αρχείο FBX, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προγράμματα που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα για να το ανοίξετε ή να το επεξεργαστείτε, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα της Autodesk.

Ορισμένες άλλες επεκτάσεις αρχείων που ενδέχεται να προκαλέσετε σύγχυση για ένα αρχείο FXB θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν αρχεία FXG (γραφικά Flash XML ή FX Graph), EFX , XBM και FOB .

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια με το αρχείο FXB σας;

Εάν δεν ανακατεύετε την επέκταση αρχείου και είστε θετικοί ότι το αρχείο τελειώνει με το επίθημα .FXB, αλλά εξακολουθεί να μην ανοίγει σωστά, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φόρουμ και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου FXB και ποια προγράμματα δοκιμάσατε μαζί του και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.