Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XLAM

Ένα αρχείο με την επέκταση του αρχείου XLAM είναι ένα αρχείο πρόσθετου Macro-Enabled που χρησιμοποιείται για την προσθήκη νέων λειτουργιών στο Excel. Παρόμοια με άλλες μορφές αρχείων υπολογιστικών φύλλων, τα αρχεία XLAM περιέχουν κελιά που χωρίζονται σε σειρές και στήλες που περιέχουν κείμενο, τύπους, διαγράμματα, εικόνες και πολλά άλλα.

Όπως οι μορφές αρχείων XLSM και XLSX του Excel, τα αρχεία XLAM βασίζονται σε XML και αποθηκεύονται με συμπίεση ZIP για να μειωθεί το συνολικό μέγεθος.

Σημείωση: Τα αρχεία πρόσθετου Excel που δεν υποστηρίζουν μακροεντολές ενδέχεται να χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου XLL ή XLA.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XLAM

Προειδοποίηση: Οι μακροεντολές σε ένα αρχείο XLAM ενδέχεται να περιέχουν κακόβουλο κώδικα . Προσέξτε ιδιαίτερα όταν ανοίγετε μορφές εκτελέσιμων αρχείων που έχουν ληφθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή έχουν μεταφορτωθεί από ιστότοπους με τους οποίους δεν είστε εξοικειωμένοι. Δείτε τη λίστα των εκτεταμένων αρχείων επεκτάσεων αρχείων για μια λίστα με άλλες επεκτάσεις αρχείων για να αποφύγετε και γιατί.

Τα αρχεία XLAM μπορούν να ανοίξουν με το Microsoft Excel 2007 και νεότερα. Παλαιότερες εκδόσεις του Excel μπορούν επίσης να ανοίξουν αρχεία XLAM, αλλά μόνο εάν είναι εγκατεστημένο το πακέτο συμβατότητας του Microsoft Office. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

Ανεξάρτητα από το ποια διαδρομή θα περάσετε από τα μενού του Excel, το αποτέλεσμα θα σας φέρει στο παράθυρο Add-Ins όπου μπορείτε να κάνετε κλικ στο Browse ... για να φορτώσετε το αρχείο XLAM. Εάν το πρόσθετο σας είναι ήδη καταχωρισμένο σε αυτό το παράθυρο, μπορείτε απλά να βάλετε έναν έλεγχο δίπλα στο όνομα για να το ενεργοποιήσετε.

Το πρώτο είναι μέσω του αρχείου> Επιλογές> Πρόσθετα> Μετάβαση ... και το άλλο είναι χρησιμοποιώντας το μενού Προγραμματιστής> Πρόσθετα στο επάνω μέρος του Excel. Ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό της Microsoft για να μάθετε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την καρτέλα Προγραμματιστής, αν δεν το βλέπετε ήδη.

Συμβουλή: Η τελευταία μέθοδος, μέσω της καρτέλας Προγραμματιστής , χρησιμοποιείται επίσης για να ανοίξει πρόσθετα COM (αρχεία EXE και DLL ) μέσω του κουμπιού COM Add-Ins .

Μια ακόμα επιλογή για το άνοιγμα των αρχείων XLAM στο Excel είναι να τοποθετήσετε το αρχείο στο σωστό φάκελο για το Excel για να το διαβάσετε από τη στιγμή που ανοίγει. Αυτό θα πρέπει να είναι C: \ Users \ [username] \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ AddIns \ .

Σημείωση: Ορισμένα αρχεία XLAM που έχουν ληφθεί από το Internet έχουν αποκλειστεί και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλήρως στο Microsoft Excel. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο στο File / Windows Explorer και επιλέξτε Ιδιότητες . Στην καρτέλα Γενικά , κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση αποκλεισμού για να έχετε πλήρη πρόσβαση σε αυτήν.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο XLAM, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία XLAM, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XLAM

Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσετε μετατροπέα αρχείων για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο XLAM σε διαφορετική μορφή.

Δείτε αυτό το νήμα του Excel Forum για τη μετατροπή του XLAM σε XLSM αν θέλετε να το κάνετε αυτό. Περιλαμβάνει την επεξεργασία της ιδιότητας IsAddIn σε False .