Τι είναι το αρχείο CHN;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CHN

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CHN είναι ένα αρχείο δεδομένων Ethnograph που αποθηκεύει πληροφορίες απαραίτητες για την εκτέλεση αναλύσεων στο λογισμικό Ethnograph της Qualis Research. Αυτό το λογισμικό χρησιμοποιείται από επιστήμονες, ερευνητές, μηχανικούς, επαγγελματίες του ιατρικού τομέα και άλλα επαγγέλματα όπου τα δεδομένα πρέπει να αναλυθούν.

Ορισμένα αρχεία CHN μπορούν να συσχετιστούν με το λογισμικό Em Vision του Encom ως κάποιο είδος τρισδιάστατου μοντέλου ή πιθανόν να χρησιμοποιηθούν με το λογισμικό δέκτη Castanet του Marimba Network. Μια άλλη χρήση για τα αρχεία CHN είναι τα αρχεία καναλιών που χρησιμοποιούνται με το λογισμικό Advanced Channel Design του HYPACK.

Σημείωση: Ορισμένα αρχεία CHN ενδέχεται να είναι μόνο αρχεία EXE που έχουν μετονομαστεί σε αρχεία .CHN, ώστε να μην τα ανοίγετε τυχαία. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε πώς μπορείτε να ανοίξετε αυτούς τους τύπους αρχείων.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CHN

Τα αρχεία CHN μπορούν να ανοίξουν με τον Ethnograph της Qualis Research όταν είναι σε αυτή τη μορφή. Το πλήρες πρόγραμμα δεν είναι δωρεάν, αλλά μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση επίδειξης.

Το En Vision είναι πιθανότατα το πώς θα έπρεπε να ανοίξετε τα αρχεία CHN που σχετίζονται με αυτή την εφαρμογή, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω.

Τα αρχεία που έχουν ληφθεί με το πρόγραμμα Castanet Tuner είναι πιθανότατα αποθηκευμένα με την επέκταση αρχείου .CHN. Η BMC αγόρασε τη Marimba, την εταιρεία που έκανε το λογισμικό Castanet Tuner, το 2004 και μετονομάστηκε σε πρόγραμμα BMC Configuration Management.

Τα αρχεία καναλιών που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου CHN μπορούν να ανοίξουν χρησιμοποιώντας το Advanced Channel Design, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα που σχετίζεται με το λογισμικό HYPACK.

Εάν έχετε ένα αρχείο EXE που έχει μετονομαστεί με την επέκταση .CHN, το μόνο που πρέπει να κάνετε για να το ανοίξετε είναι να μετονομάσετε το τμήμα .CHN του αρχείου σε .EXE. Για παράδειγμα, αν το αρχείο ονομάζεται file.chn , μετονομάστε το σε file.exe έτσι ώστε να ανοίξει σαν κανονικό αρχείο EXE.

Συμβουλή: Το άνοιγμα του αρχείου CHN στο Notepad ++ ή σε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μπορεί να είναι χρήσιμο εάν αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν βοηθήσει. Κάνοντας αυτό τον τρόπο θα σας επιτρέψει να δείτε το αρχείο CHN ως αρχείο κειμένου, που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε όλο το κείμενο που συνθέτει το αρχείο. Μπορεί να βρείτε κάποιο κείμενο που σας βοηθάει να προσδιορίσετε ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του.

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο CHN σε αυτά τα προγράμματα, προσέξτε να μην συγχέετε την επέκταση αρχείου με εκείνη ενός αρχείου CHA , CHW ή CHM (Compiled HTML Help), κανένα από τα οποία δεν ανοίγει με το αρχείο ίδια προγράμματα με τα αρχεία CHN.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο CHN, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία CHN, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CHN

Τα αρχεία CHN έχουν σαφώς μερικούς διαφορετικούς σκοπούς, οπότε η διαδικασία μετατροπής ενός σε νέο σχήμα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα στο οποίο χρησιμοποιείται το αρχείο. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους πιο δημοφιλείς τύπους αρχείων, είναι απίθανο να χρησιμοποιηθεί ένας μετατροπέας αρχείων .

Συνήθως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή του προγράμματος για να αποθηκεύσετε ένα ανοιχτό αρχείο σε διαφορετική μορφή, επομένως αυτό είναι πολύ πιθανό με τα προαναφερθέντα προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν αρχεία CHN.

Υποθέτω ότι το Ethnograph και το Em Vision μπορούν να εξάγουν τα αρχεία CHN σε μορφές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλα προγράμματα ανάλυσης και 3D μοντελοποίησης, αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει.

Τα αρχεία CHN που έχουν ληφθεί για χρήση με το Tuner Castanet είναι πιθανώς διαφορετικά - θεωρώ ότι αυτή η μορφή είναι συγκεκριμένη μόνο για αυτό το λογισμικό και δεν μπορεί να αποθηκευτεί σε οποιαδήποτε άλλη μορφή αρχείου.

Άλλο λογισμικό από τον δημιουργό του HYPACK, όπως το DREDGEPACK, μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε για να μετατρέψετε αυτόν τον τύπο αρχείου CHN.

Ορισμένα αρχεία ενδέχεται να ονομάζονται με επέκταση .CHN μόνο για προσωρινούς σκοπούς, με την προϋπόθεση ότι θα μετονομάσετε το αρχείο σε .EXE ώστε να μπορείτε να το εκτελέσετε σαν κανονικό αρχείο εφαρμογής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να μετατρέψετε το CHN σε EXE, αλλά απλά μετονομάστε την επέκταση του αρχείου . Ένα παράδειγμα μπορεί να είναι η μετονομασία του file.chn στο file.exe .

Σημείωση: Το CHN είναι συντομογραφία για τα κινεζικά, καθώς και για το κινεζικό νόμισμα γιουάν. Αν πρέπει να μετατρέψετε την κινεζική γλώσσα σε αγγλική ή σε κάποια άλλη γλώσσα, χρησιμοποιήστε το Google Translate. Μπορείτε να μετατρέψετε το νόμισμα CHN σε USD, CAD ή σε άλλο νόμισμα χρησιμοποιώντας τον μετατροπέα νομισμάτων της Google.