Πώς να απενεργοποιήσετε το 4G σε ένα iPad

Απενεργοποίηση 3G και 4G ασύρματη πρόσβαση στο Internet όταν δεν το χρησιμοποιείτε στο iPad σας μπορεί να είναι μια καλή ιδέα. Αυτό βοηθάει στο iPad να μην χρησιμοποιεί ακουσίως τα κινητά σας δεδομένα όταν περνάτε εκτός εμβέλειας Wi-Fi, κάτι που είναι σημαντικό εάν το ασύρματο πρόγραμμά σας δεδομένων είναι περιορισμένο και θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για ροή ταινιών, μουσικής ή τηλεοπτικών εκπομπών. Απενεργοποίηση 3G και 4G είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε ενέργεια μπαταρίας στο iPad σας .

Ευτυχώς, η απενεργοποίηση της σύνδεσης δεδομένων είναι εύκολη:

  1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις του iPad πατώντας το εικονίδιο που μοιάζει με κινούμενα εργαλεία σε κίνηση.
  2. Εντοπίστε κυτταρικά δεδομένα στο αριστερό μενού. Το μενού θα σας ενημερώσει εάν αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη, αλλά θα πρέπει να την αγγίξετε και να μεταβείτε στις ρυθμίσεις κυψελοειδών δεδομένων για να την απενεργοποιήσετε.
  3. Μόλις τοποθετήσετε τις ρυθμίσεις κυψελοειδών δεδομένων , απλώς αλλάξτε τον διακόπτη στην κορυφή από το σε σε ανοικτό . Αυτό θα απενεργοποιήσει τη σύνδεση 3G / 4G και θα αναγκάσει όλες τις δραστηριότητες στο Διαδίκτυο να περάσουν από το Wi-Fi.

Σημείωση: Αυτό δε θα ακυρώσει τον λογαριασμό σας 4G / 3G. Για να ακυρώσετε τον λογαριασμό σας, μεταβείτε στις ρυθμίσεις λογαριασμού προβολής και ακυρώστε τον από εκεί.

Τι είναι 3G και 4G, ούτως ή άλλως;

Τα 3G και 4G αναφέρονται σε ασύρματες τεχνολογίες δεδομένων. Το "G" σημαίνει "γενιά". Έτσι, μπορείτε να πείτε πώς είναι η τρέχουσα τεχνολογία με τον αριθμό που προηγείται. 1G και 2G έτρεξαν σε αναλογικά και ψηφιακά τηλέφωνα, αντίστοιχα. Το 3G έκλεισε στην αμερικανική σκηνή το 2003, με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από τις προηγούμενες. Ομοίως, το 4G (γνωστό και ως 4G LTE) -που εισήχθη στις ΗΠΑ το 2009- είναι περίπου 10 φορές ταχύτερο από το 3G. Από το 2018, οι περισσότερες περιοχές στις ΗΠΑ έχουν πρόσβαση 4G, και οι κύριοι αμερικανοί αερομεταφορείς σκοπεύουν να αναπτύξουν ακόμα ταχύτερη πρόσβαση 5G αργότερα κατά τη διάρκεια του έτους.