Γιατί το Clash Royale δεν μπορεί να είναι ένα κινητό παιχνίδι δισεκατομμυρίων δολαρίων

Οι μοναδικές πτυχές του παιχνιδιού ενδέχεται να λειτουργήσουν μακροπρόθεσμα ενάντια σε αυτό.

Το Clash Royale είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι . Είναι ο αριθμός μου ένας υποψήφιος για το παιχνίδι του έτους 2016, και έχει καταναλώσει πολύ χρόνο μου ... για να μην αναφέρω τα χρήματα, αν και αμφιβάλλω ότι είναι pay-to-win . Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να είναι το επόμενο κινητό παιχνίδι δισεκατομμυρίων δολαρίων, σωστά; Λοιπόν, νομίζω ότι υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους το παιχνίδι μπορεί να αγωνιστεί μακροπρόθεσμα για τους πιο αφοσιωμένους παίκτες του.

01 από 03

Τι γίνεται αν οι προηγμένοι παίκτες πέφτουν από αγάπη με την απλοποιημένη στρατηγική του παιχνιδιού;

Supercell

Το σπουδαίο πράγμα για το Clash Royale είναι ότι η στρατηγική του είναι τόσο εύκολη να εισέλθει, καθώς τοποθετείτε μια μονάδα, και στη συνέχεια συμπεριφέρεται μόνη της χωρίς έλεγχο από το γεγονός. Αλλά αυτό οδηγεί σε ορισμένα ζητήματα που μπορεί να είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή, ένας δράκος μπορεί να πάει στην πόλη σε έναν πύργο βόμβας, αλλά εάν πέσει μια ορδή από ξωτικά δόρυ, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον δράκο, παρά το γεγονός ότι είναι ένα χτύπημα ενός δράκου για τον δράκο. Ωστόσο, ο δράκος συνεχίζει να περνάει από τον πύργο, ενώ αυτή η προφανής απειλή που θα μπορούσε να εξαλειφθεί γρήγορα μένει εκεί. Εάν ο παίκτης έχει κάποιο έλεγχο πάνω σε αυτό που η μονάδα επιτίθεται όπως στα περισσότερα παιχνίδια στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο, τότε θα μπορούσαν εύκολα να αποφύγουν τις καταστάσεις όπου ένας αμυντικός μπορεί να εκμεταλλευτεί τους κανόνες του γνωστού ως "pull aggro" στις μονάδες.

Για να είμαστε δίκαιοι, αυτοί οι κανόνες υπάρχουν και για τους δύο παίκτες. Είναι όμως απογοητευτικό, όταν μερικές φορές η νίκη δεν προέρχεται από την ανώτερη στρατηγική και τον προγραμματισμό, αλλά από το να γνωρίζουμε πώς να εκμεταλλευτούμε παράγοντες από τον έλεγχο του παίκτη. Και ακόμη και μερικοί από τους κανόνες για το aggro μπορεί να είναι λίγο διασκεδαστικό - γιατί μια μονάδα χρέωσης γυρίζει προς τα πίσω ή τρέχει μεγάλες διαδρομές σε κινδύνους; Ή, αν ένας ιππότης τρέχει προς έναν σχεδόν νεκρό πύργο, γιατί γυρίζουν προς τα πίσω για να επιτεθούν σε έναν λιγότερο κρίσιμο πύργο βόμβας; Αυτά τα είδη αδυναμιών με τους κανόνες aggro μπορούν να γίνουν πολύ ψηλά στους μακροχρόνιους παίκτες που καταλαμβάνουν αυτά τα παιχνίδια. Μια περίεργη κατάσταση με το τράβηγμα aggro μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια νίκη, απώλεια ή ισοπαλία.

Αυτό που θα μπορούσε να συμβεί είναι ότι οι παίκτες με την πάροδο του χρόνου αρχίζουν να κουραστούν από την απλότητα του παιχνιδιού και να βρεθούν σε παιχνίδια που καταφέρνουν να συνδυάσουν την φιλικότητα προς το κινητό του κινητού πολλούς παίκτες του Clash Royale ενώ αναμιγνύουν ίσως αρκετά πιο προηγμένες τακτικές που κρατούν τους παίκτες μακράς διάρκειας ευτυχισμένος. Σκεφτείτε ότι αυτό θα ήταν δύσκολο να τραβήξει μακριά; Όλοι οι γίγαντες πρέπει να πέσουν. Μετά από όλα, η Hay Day είναι πιθανότατα ένας μεγαλύτερος κατασκευαστής χρήματος από ό, τι το FarmVille είναι αυτή τη στιγμή. Ο διαγωνισμός των πρωταθλητών από το Kabam έχει σφετεριστεί την αδικία και το Mortal Kombat X στα κορυφαία χαρτογραφικά μεγέθη παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιεί παρόμοιο gameplay. Το Marvel licensing μπορεί να έχει κάτι να κάνει με αυτό, αλλά υπάρχει και έξυπνη δημιουργία εσόδων στο παιχνίδι. Μην νομίζετε ότι το Supercell δεν θα μπορούσε να ξεπεραστεί.

02 του 03

Τι γίνεται αν το Supercell δεν μπορεί να μετατρέψει το παιχνίδι σε ένα eSport;

Supercell

Τώρα, με ένα eSport, εννοώ ένα παιχνίδι που έχει μια καλή ανταγωνιστική σκηνή μεταξύ των υψηλού επιπέδου παικτών και μία που απολαμβάνουν οι θεατές. Το πρώτο επίσημο τουρνουά για το παιχνίδι τραβούσε σταθερούς αριθμούς, αλλά υπήρξαν καταγγελίες για την ποιότητα της εκπομπής. Και η ίδια η Supercell είπαν ότι αυτή ήταν μια δοκιμαστική πορεία όσο και οτιδήποτε άλλο. Αλλά αυτή είναι μια άγνωστη περιοχή για το Supercell στο μέλλον. Το παιχνίδι έχει γίνει αρκετά καλά λόγω της ανταγωνιστικής του φύσης από νωρίς, αλλά τι θα κρατήσει το παιχνίδι και την κοινότητά του να πηγαίνει στο μέλλον; Μπορεί το Supercell να καλλιεργήσει την ανταγωνιστική και eSports πλευρά του παιχνιδιού;

Είναι ένας νέος χώρος εμπειρογνωμοσύνης και ένας από αυτούς θα πρέπει να εξετάσει τους Riot και Valve, προγραμματιστές της League of Legends και της Dota 2 αντίστοιχα, για να δουν πώς αναπτύσσουν και καλλιεργούν τις κοινότητές τους και τα γεγονότα. Η Valve έκανε μια τόσο καλή δουλειά με τη Dota 2 ότι οι παίκτες είχαν να πληρώσουν ειδικά για να αυξήσουν το έπαθλο του παιχνιδιού μέσω της αγοράς του The Compendium. Το Supercell έχει ήδη ξεκινήσει τη διαχείριση της κοινότητας με τα χτυπήματα τους, αλλά έχει δημιουργήσει ένα eSport; Η κριτική επιτροπή είναι έξω εάν μπορούν να καταφέρουν να πετύχουν με αυτό. Και αν δεν καταφέρουν να κάνουν το παιχνίδι να επιτύχει ως ανταγωνιστικό γεγονός, αυτό είναι μόνο χώρος για κάποιον άλλον να έρθει και να κλέψει τη βροντή τους.

03 του 03

Τι γίνεται αν το Supercell δεν μπορεί να κρατήσει τις ενημερώσεις που έρχονται;

Supercell

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια ανόητη ανησυχία, καθώς η Supercell έχει καταφέρει να κάνει 3 παιχνίδια με συντριβή, που διαρκούν πολύ καιρό με τη σειρά Clash of Clans, Hay Day και Boom Beach. Αλλά υπάρχουν μοναδικές δυσκολίες που έρχονται με ένα PvP πραγματικό χρόνο multiplayer παιχνίδι όπως αυτό. Μπορούν να προσθέσουν νέες κάρτες στο παιχνίδι για να κρατήσουν τους παίκτες ενδιαφέρονται και να κρατήσουν τις νέες προσθήκες ισορροπημένες; Μπορούν να τσίμπησουν το παιχνίδι για να κρατήσουν τους παίκτες να σκέφτονται τους αγώνες είναι δίκαιοι, διατηρώντας παράλληλα τη στρατηγική τους "πρώτη παράβαση"; Δεν είναι ότι κάποιος θα πρέπει να έχει σοβαρές αμφιβολίες γι 'αυτό, αλλά ένα παιχνίδι σαν αυτό μπορεί να είναι ασταθές σε οποιαδήποτε αλλαγή και το Supercell κάνει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό με άλλους τίτλους που έχουν κάνει. Τι συμβαίνει εάν το παιχνίδι μεγαλώσει? Ή αν η πρώτη φιλοσοφία αδίκημα καταλήγει σε αποξενωμένους παίκτες; Θα μπορούσε αυτό να οδηγήσει σε αργή πτώση του παιχνιδιού σε έλλειψη σημασίας; Ή θα πετύχει κάποιος άλλος με φιλοσοφία που απευθύνεται περισσότερο στους παίκτες;

Αυτοί οι λόγοι μπορεί να είναι μεγάλοι, αλλά ανησυχούν.

Για να είμαι ειλικρινής, έχω πλήρη πίστη ότι το Supercell μπορεί να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το Clash Royale σχετικό, διασκεδαστικό και ενδιαφέρον. Το στοίχημα εναντίον τους φαίνεται σαν ένα ανόητο στοίχημα. Αλλά υπάρχουν τμήματα του Clash Royale είναι καινούργια για την εταιρεία και οι άνθρωποι που βυθίζουν τους τόνους του χρόνου και των χρημάτων σε αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι περίεργοι για το πώς παίζει. Και αν μεγαλώσουν δυσαρεστημένοι με την πάροδο του χρόνου, το Clash Royale θα μπορούσε να έχει μικρότερη διάρκεια ζωής από τις άλλες αειθαλείς χτυπήματα.