Τι είναι το Blueline;

Χρησιμοποιώντας μη δαπανηρές αποδείξεις εκτύπωσης για να ελέγξετε ένα έργο

Μια μπλουίνα είναι μια απόδειξη που γίνεται από έναν εμπορικό εκτυπωτή και παρουσιάζεται σε έναν πελάτη για τους σκοπούς του ελέγχου των στοιχείων μιας εργασίας εκτύπωσης που έχει φωτογραφηθεί, αφαιρεθεί και απεικονιστεί. Τα αρνητικά από τα οποία θα γίνουν οι πλάκες για την πρέσα απεικονίζονται σε λεπτό μπλε φωτοευαίσθητο χαρτί. Το κείμενο και όλες οι εικόνες εμφανίζονται με σκούρο μπλε χρώμα στο ανοιχτό μπλε χαρτί, εξ ου και το όνομα της απόδειξης.

Σκοπός των Bluelines

Τα Bluelines είναι χρήσιμα για να επιβεβαιώσετε ότι οι γραμματοσειρές δεν έχουν προεπιλεγεί σε άλλες λιγότερο επιθυμητές γραμματοσειρές, ότι οι αριθμοί σελίδων ενός βιβλίου ή ενημερωτικού δελτίου πέφτουν με τη σωστή σειρά και ότι τα στοιχεία ενός έργου εκτύπωσης φαίνονται όλα σωστά τοποθετημένα.

Το χαρτί στο οποίο γίνονται οι μπλουζίνες μπορεί να απεικονιστεί και στις δύο πλευρές και στη συνέχεια να τεμαχιστεί και να διπλωθεί για να δείξει ότι κάθε σελίδα έχει δημιουργηθεί στη σωστή σελίδα, ότι όλες οι σελίδες πέφτουν σε τάξη και ότι κάθε σελίδα είναι κεντραρισμένη ή τοποθετείται κατ ' ο πελάτης. Μια μπλουελίνα εμφανίζει επίσης τυχόν γρατζουνιές ή ελάττωμα στα αρνητικά.

Όταν ένας πελάτης εγκρίνει μια απόδειξη blueline, οι πλάκες εκτύπωσης εκτίθενται στη συνέχεια από τα ίδια αρνητικά που χρησιμοποιήθηκαν για να κάνουν το blueline.

Οφέλη από τη χρήση Bluelines

Bluelines στην ψηφιακή εποχή

Ορισμένοι εμπορικοί εκτυπωτές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν φιλμ για να δημιουργούν πλάκες και παραδοσιακές μπλουζίνες, αλλά πολλοί εκτυπωτές έχουν μεταφερθεί σε ψηφιακές ροές εργασίας. Ο όρος "blueline" επιβιώνει, αν και η νέα απόδειξη που φέρει αυτό το όνομα δεν είναι μπλε. Η ψηφιακή μπλουελίνα γίνεται από τα επιβαλλόμενα ηλεκτρονικά αρχεία που θα καούν στις πινακίδες εκτύπωσης ή θα σταλούν απευθείας στον Τύπο. Η ποιότητα της απόδειξης δεν είναι ποιότητα εκτύπωσης ή έγχρωμη ακρίβεια, αλλά -όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές μπλουζίνες- χρησιμοποιείται για να επιβεβαιώσει την ακρίβεια των στοιχείων και των σελίδων. Η απόδειξη τυπώνεται συνήθως και στις δύο πλευρές του λεπτού λευκού χαρτιού, στη συνέχεια κομμένη και, κατά περίπτωση, ραμμένη σε μορφή βιβλίου ή ενημερωτικού δελτίου.

Άλλοι τύποι αποδεικτικών στοιχείων

Οι εμπορικές εταιρείες εκτύπωσης προσφέρουν συνήθως ψηφιακή έγχρωμη απόδειξη πλήρους χρώματος και έγχρωμης ακρίβειας. Αυτή η απόδειξη τύπου χρησιμοποιείται ειδικά για να κρίνει την ποιότητα των εικόνων και την ακρίβεια του χρώματος. Το χαρτί είναι συνήθως μονόπλευρο και παχύ, επομένως αυτή η απόδειξη δεν υποστηρίζεται διπλωμένη σε μέγεθος. Εάν ο πελάτης εγκρίνει την απόδειξη χρώματος, η απόδειξη δίνεται στον τεχνικό Τύπου, ο οποίος ταιριάζει με το χρώμα στο πρέσα. Αυτό το είδος απόδειξη εάν πιο ακριβό από ένα blueline.

Οι αποδείξεις τύπου είναι λιγότερο συχνές από ό, τι στο παρελθόν, επειδή οι ψηφιακές αποδείξεις χρώματος κάνουν καλή δουλειά που δείχνει την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Παρόλα αυτά, οι πινακίδες τύπου εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες. Σε αυτήν την περίπτωση, ολοκληρώνεται μέχρι ένα σημείο όλη η εργασία που εκτελείται για την εκτύπωση μιας εργασίας. Ο τεχνικός Τύπου θέτει τις πλάκες και τα μελάνια πριν εκτελέσει ένα τυπωμένο φύλλο στο χαρτί που έχει καθοριστεί για την εργασία. Αυτή η απόδειξη τύπου παρουσιάζεται στον πελάτη. Ο τεχνικός Τύπου περιμένει ενώ ο πελάτης ελέγχει την απόδειξη. Εάν εγκριθεί, η εργασία εκτελείται. Εάν ο πελάτης κάνει μια αλλαγή, η εργασία αποσύρεται από τον Τύπο και αναπρογραμματίζεται για άλλη ημέρα ή ώρα. Αυτή είναι μια πολύ ακριβή επιλογή ελέγχου.