Πώς να κατεβάσετε τις γραμματοσειρές από τον Ιστό

Ελέγξτε τις καλύτερες τοποθεσίες για δωρεάν γραμματοσειρές που μπορείτε να κατεβάσετε

Οι δωρεάν λήψεις γραμματοσειρών είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Αν ποτέ δεν έχετε κατεβάσει ποτέ κάποιο αρχείο γραμματοσειράς από τον ιστό, δείτε τις βασικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο λήψης των γραμματοσειρών.

Επισκεφθείτε τη σελίδα γραμματοσειρών

Επισκεφθείτε αξιόπιστους ιστότοπους γραμματοσειρών και αναζητήστε τις γραμματοσειρές που είναι διαθέσιμες. Οι περισσότεροι έχουν γραμματοσειρές που πωλούνται ή ζητούν ένα τέλος shareware, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς προσφέρουν επίσης δωρεάν γραμματοσειρές. Οι ελεύθερες γραμματοσειρές μπορεί να βρίσκονται σε ξεχωριστή καρτέλα από άλλες γραμματοσειρές ή να μπερδεύονται και να φέρουν την ένδειξη "Ελεύθερο", "Δημόσιος τομέας" ή "Δωρεάν για προσωπική χρήση". Οι ιστότοποι που διαθέτουν συχνά δωρεάν γραμματοσειρές υψηλής ποιότητας για λήψη μπορούν να περιλαμβάνουν:

Μορφές

Οι Mac αναγνωρίζουν τις γραμματοσειρές TrueType και OpenType (.ttf και .otf), αλλά όχι τις γραμματοσειρές bitmap PC (.fon).

Οι υπολογιστές των Windows αναγνωρίζουν τις γραμματοσειρές bitmap TrueType, OpenType και PC.

Λήψη του αρχείου γραμματοσειράς

Όταν βρείτε τη γραμματοσειρά που θέλετε να κάνετε λήψη και δείτε ότι είναι γραμμένη ως δωρεάν, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη ή, εάν δεν υπάρχει κουμπί, κάντε κλικ στη γραμματοσειρά. Το αρχείο μπορεί να μεταφορτωθεί αυτόματα ή μπορεί να χρειαστεί να "Αποθήκευση αρχείου ως ...." Το αρχείο μεταφορτώνεται στο φάκελο "Γραμματοσειρές" ή σε άλλο καθορισμένο φάκελο λήψεων. Εάν το αρχείο δεν μεταφορτώσει αυτόματα, αλλάξτε τους καταλόγους ή τους φακέλους χρησιμοποιώντας τα κουμπιά πλοήγησης ή χρησιμοποιήστε τον προεπιλεγμένο κατάλογο που εμφανίζεται. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να ξεκινήσει η λήψη. Αν σας ζητηθεί, χρησιμοποιήστε το προεπιλεγμένο όνομα αρχείου.

Αναπτύξτε το αρχείο

Εάν το ληφθέν αρχείο βρίσκεται σε ένα συμπιεσμένο αρχείο αρχειοθέτησης (.zip, .bin, .hqx, .sit), θα πρέπει να αναπτύξετε το αρχείο για να το χρησιμοποιήσετε. Σε Mac, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο που κατεβάσατε στο φάκελο λήψεων για να το αναπτύξετε. Στα Windows 10, 8 και 7, μεταβείτε στο σημείο όπου αποθηκεύεται, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο με φερμουάρ για να το ανοίξετε, είτε κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή όλων των αρχείων είτε σύρετε και αποθέστε τα αρχεία αλλού από το παράθυρο φερμουάρ.

Εγκαταστήστε το αρχείο

Σε Mac, κάντε διπλό κλικ στον αναπτυγμένο φάκελο για να το ανοίξετε. Αναζητήστε το όνομα γραμματοσειράς με συμβατή επέκταση (είτε .ttf είτε .otf). Κάντε διπλό κλικ στο όνομα της γραμματοσειράς για να ανοίξετε μια οθόνη που εμφανίζει μια προεπισκόπηση της γραμματοσειράς. Κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση γραμματοσειράς για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

Για να εγκαταστήσετε γραμματοσειρές σε έναν υπολογιστή με Windows (Windows 10, 8, 7 ή Vista), εντοπίστε το εκτεταμένο αρχείο γραμματοσειράς (.ttf, .otf ή .fon) και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ> Εγκατάσταση για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

Σημείωση: Ο σύνδεσμος λήψης για τις γραμματοσειρές μπορεί να εμφανιστεί ως γραφικός σύνδεσμος ή κειμένου που λέει "Windows" ή "Mac" ή "PostScript" ή "TrueType" ή "OpenType" ή κάτι παρόμοιο που υποδεικνύει διαφορετικές μορφές γραμματοσειρών .

Πληροφορικής γεγονότα.