Πώς να δημιουργήσετε μια Αρχική Σελίδα Blog

Η αρχική σελίδα του ιστολογίου σας αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της επιτυχίας του ιστολογίου σας. Η αρχική σελίδα (που ονομάζεται επίσης σελίδα προορισμού) είναι στην ουσία η σελίδα υποδοχής για το ιστολόγιό σας. Θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία που χρειάζεται ο αναγνώστης να αντλήσει και να αισθανθεί αναγκασμένος να μείνει. Μια συγκεχυμένη ή ελλιπής αρχική σελίδα μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα και να απομακρύνει τους αναγνώστες από το ιστολόγιό σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να δημιουργήσετε μια αρχική σελίδα πρόσκλησης με εύκολη πλοήγηση και κατανόηση ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: Μεταβλητή

Εδώ:

  1. Εξετάστε την εικόνα που θέλετε να απεικονίσει το ιστολόγιό σας.
    1. Πριν μπορέσετε να ξεκινήσετε ένα blog, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε την εικόνα και το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε στους αναγνώστες. Ακριβώς όπως μια επιχείρηση ορίζει την εικόνα και το μήνυμα για μια νέα μάρκα ή προϊόν που ξεκινά, πρέπει να κάνετε το ίδιο και για το ιστολόγιό σας. Θέλετε το ιστολόγιό σας να είναι προσανατολισμένο στην οικογένεια ή στοχευμένο σε ενήλικες; Θέλετε το blog σας να είναι διασκεδαστικό ή επιχειρηματικό προσανατολισμό; Πώς θέλετε οι αναγνώστες σας να αισθάνονται όταν επισκέπτονται το ιστολόγιό σας; Αυτοί είναι οι τύποι ερωτήσεων που μπορείτε να ζητήσετε από τον εαυτό σας για να προσδιορίσετε τη συνολική εικόνα που θέλετε να εμφανίζεται το ιστολόγιό σας στη blogosphere.
  2. Δημιουργήστε ένα σχέδιο blog που αντικατοπτρίζει την εικόνα του ιστολογίου σας.
    1. Αφού ορίσετε την εικόνα που θέλετε να εμφανίζεται στο ιστολόγιό σας, πρέπει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο ιστολογίου που θα επικοινωνεί με συνέπεια με την εικόνα. Από τις επιλογές γραμματοσειράς στις επιλογές χρωμάτων, βεβαιωθείτε ότι κάθε στοιχείο του συνολικού σχεδιασμού του ιστολογίου σας είναι σύμφωνο με την εικόνα του ιστολογίου σας. Για παράδειγμα, η εικόνα ενός οικονομικού ιστολογίου θα προκαλούσε σύγχυση στα μυαλά των αναγνωστών εάν το σχέδιο του blog περιελάμβανε χαριτωμένα clipart, γραμματοσειρές μπαλονιών και εφέ λάμψης. Αντίθετα, η εικόνα ενός μωρού blog θα ήταν συγκεχυμένη αν το σχέδιο blog περιλάμβανε πολλά μαύρα όπου οι αναγνώστες θα περίμενε κανείς να δει παστέλ.
  1. Προσθέστε στοιχεία για να βελτιώσετε τις εμπειρίες των χρηστών σας.
    1. Η αρχική σελίδα του ιστολογίου θα πρέπει να περιλαμβάνει τα στοιχεία που είναι πιο χρήσιμα για τους αναγνώστες σας. Όταν επιλέγετε τα στοιχεία που θέλετε να συμπεριλάβετε στην αρχική σας σελίδα, δώστε προτεραιότητα στα στοιχεία που αναμένουν οι αναγνώστες σας. Μπορείτε πάντα να τροποποιήσετε την αρχική σελίδα σας αργότερα, αλλά εδώ είναι μια λίστα με μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει η αρχική σελίδα κάθε blog:
  2. Σύνδεση σε μια σελίδα περίπου
  3. Σύνδεση σε μια σελίδα επαφής ή πληροφορίες επικοινωνίας
  4. Κατηγορίες
  5. Πλευρική γραμμή
  6. Επιλογές εγγραφής
  7. Εικονίδια κοινωνικών μέσων
  8. Καθώς αυξάνεται το ιστολόγιό σας, μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία όπως αρχεία, πρόσφατες και δημοφιλείς λίστες αναρτήσεων, διαφημίσεις και πολλά άλλα.

Συμβουλές:

  1. Η δημιουργία ενός λογότυπου που θα χρησιμοποιηθεί στο ιστολόγιό σας μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω την εικόνα του ιστολογίου σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εικόνα ως avatar (εικόνα) όταν δημοσιεύετε σχόλια σε άλλα blog ή σε φόρουμ στο διαδίκτυο. Ένα λογότυπο μπορεί επίσης να βοηθήσει τις προσπάθειές σας μάρκετινγκ καθώς το blog σας μεγαλώνει παρέχοντας ένα απτό εικονίδιο για να εκτυπώσετε σε επαγγελματικές κάρτες, μπλουζάκια και άλλα.