Νομικά θέματα Bloggers πρέπει να καταλάβουν

Ανεξάρτητα από το είδος του blog που γράφετε ή το μέγεθος του ακροατηρίου του ιστολογίου σας, υπάρχουν νομικά ζητήματα που όλοι οι μπλόγκερ πρέπει να καταλάβουν και να ακολουθήσουν. Αυτά τα νομικά ζητήματα είναι επιπλέον των κανόνων blogging που πρέπει να ακολουθούν οι μπλόγκερ, αν θέλουν να γίνουν αποδεκτοί στην κοινότητα του blogging και να έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν τα blog τους.

Εάν το ιστολόγιό σας είναι δημόσιο και δεν θέλετε να πάρετε νομική δυσκολία, τότε θα πρέπει να συνεχίσετε να διαβάζετε και να μάθετε για τα νομικά ζητήματα για τους bloggers που αναφέρονται παρακάτω. Η άγνοια δεν αποτελεί βιώσιμη άμυνα στο δικαστήριο. Ο ρόλος του blogger είναι να μάθει και να ακολουθήσει τους νόμους που σχετίζονται με την ηλεκτρονική δημοσίευση. Επομένως, ακολουθήστε τις παρακάτω προτάσεις και ελέγξτε πάντα με έναν δικηγόρο αν δεν είστε σίγουροι εάν είναι νόμιμο να δημοσιεύσετε συγκεκριμένο περιεχόμενο ή όχι. Σε περίπτωση αμφιβολίας, μην το δημοσιεύσετε.

Νομικά ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων

Οι νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων προστατεύουν τον αρχικό δημιουργό ενός έργου, όπως γραπτό κείμενο, μια εικόνα, ένα βίντεο ή ένα κλιπ ήχου, από το να έχει κλαπεί ή να χρησιμοποιηθεί κατά λάθος. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να αναδημοσιεύσετε την δημοσίευση ή το άρθρο ενός άλλου ατόμου στο ιστολόγιό σας και να το διεκδικήσετε ως δικό σας. Αυτή είναι η λογοκλοπή και η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα στο ιστολόγιό σας εκτός αν το έχετε δημιουργήσει, έχετε άδεια χρήσης από τον δημιουργό ή η εικόνα έχει προστατευτεί από τον ιδιοκτήτη με άδεια χρήσης που σας επιτρέπει να την χρησιμοποιήσετε.

Υπάρχουν διάφορες άδειες πνευματικών δικαιωμάτων με διαφορετικούς περιορισμούς για το πώς, πού και πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν εικόνες και άλλα υλικά που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα στο ιστολόγιό σας. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις άδειες πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρέσεων από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων που εμπίπτουν στην ομπρέλα της "δίκαιης χρήσης" η οποία είναι μια γκρίζα περιοχή του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι πιο ασφαλείς και βολικές επιλογές για τους bloggers όσον αφορά την εύρεση εικόνων , βίντεο και ηχητικού περιεχομένου για τα blogs τους είναι η χρήση πηγών που παρέχουν αδειοδοτημένα έργα χωρίς δικαιώματα ή έργα με άδεια χρήσης Creative Commons. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί ιστότοποι όπου μπορείτε να βρείτε εικόνες που είναι ασφαλείς για να χρησιμοποιείτε στο ιστολόγιό σας.

Νομικά θέματα εμπορικών σημάτων

Τα εμπορικά σήματα εκδίδονται από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και χρησιμοποιούνται για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο εμπόριο. Για παράδειγμα, τα ονόματα εταιρειών, τα ονόματα προϊόντων, τα εμπορικά σήματα και τα λογότυπα είναι συνήθως εμπορικά σήματα για να εξασφαλιστεί ότι οι ανταγωνιστές της ίδιας βιομηχανίας δεν χρησιμοποιούν τα ίδια ονόματα ή λογότυπα, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει σύγχυση και παραπλάνηση των καταναλωτών.

Οι επιχειρηματικές επικοινωνίες χρησιμοποιούν συνήθως το σύμβολο καταχώρισης πνευματικών δικαιωμάτων (©) ή το σύμβολο Σέρβις ή εμπορικό σήμα (ένας επίδειξη "SM" ή "TM") ακολουθώντας το όνομα ή το λογότυπο που φέρει το εμπορικό σήμα. Όταν άλλες εταιρείες αναφέρονται σε ανταγωνιστές ή άλλες μάρκες στις επιχειρηματικές επικοινωνίες τους, αναμένεται να περιλαμβάνουν το κατάλληλο σύμβολο πνευματικών δικαιωμάτων (ανάλογα με την κατάσταση της αίτησης κατατεθέντος εμπορικού σήματος του κατόχου του εμπορικού σήματος με το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ) καθώς και μια δήλωση αποποίησης ευθύνης το όνομα ή το σύμβολο είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας αυτής.

Να θυμάστε ότι τα εμπορικά σήματα είναι εμπορικά εργαλεία, οπότε η χρήση τους δεν απαιτείται στα περισσότερα ιστολόγια. Ενώ οι εταιρίες και οι οργανώσεις μέσων ενημέρωσης θα μπορούσαν να επιλέξουν να τις χρησιμοποιήσουν, είναι απίθανο το τυπικό ιστολόγιο να το κάνει. Ακόμη και αν το ιστολόγιό σας σχετίζεται με επιχειρηματικό θέμα , αν αναφέρετε απλώς ονόματα με εμπορικά σήματα για να υποστηρίξετε τις απόψεις σας στις αναρτήσεις ιστολογίου σας, δεν χρειάζεται να συμπεριλάβετε τα σύμβολα πνευματικών δικαιωμάτων στο κείμενο του μηνύματος blog.

Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε εμπορικό σήμα ή λογότυπο με οποιονδήποτε τρόπο για να παραπλανήσετε τους επισκέπτες στο ιστολόγιό σας για να σκεφτείτε ότι είστε συνδεδεμένοι με τον κάτοχο του εμπορικού σήματος ή αντιπροσωπεύετε τον ιδιοκτήτη με οποιονδήποτε τρόπο, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε ένα σύμβολο εμπορικού σήματος, θα έχετε πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορείτε να παραπλανήσετε τους ανθρώπους να σκέφτονται ότι έχετε μια σχέση με έναν κάτοχο εμπορικού σήματος που θα μπορούσε να επηρεάσει το εμπόριο με οποιονδήποτε τρόπο όταν στην πραγματικότητα δεν έχετε μια τέτοια σχέση.

Λίββελος

Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε αναληθείς πληροφορίες σχετικά με κάποιον ή οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη φήμη αυτού του ατόμου ή του πράγματός σας στο δημόσιο ιστολόγιό σας. Δεν έχει σημασία αν δεν έχετε κυκλοφορία στο ιστολόγιό σας. Αν δημοσιεύσετε κάτι ψευδές σχετικά με ένα άτομο ή μια οντότητα που θα μπορούσε να βλάψει τη φήμη τους, έχετε διαπράξει δυσφήμηση και θα μπορούσατε να έχετε μεγάλο πρόβλημα. Αν δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι οι αρνητικές και ενδεχομένως επιβλαβείς πληροφορίες που δημοσιεύετε στο δημόσιο ιστολόγιό σας είναι αληθινοί, μην τις δημοσιεύετε καθόλου.

Μυστικότητα

Η ιδιωτικότητα είναι ένα καυτό θέμα online αυτές τις μέρες. Με τους πιο βασικούς όρους, δεν μπορείτε να καταγράψετε προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες στο ιστολόγιό σας και να μοιραστείτε ή να πουλήσετε αυτές τις πληροφορίες σε τρίτους χωρίς άδεια από κάθε άτομο. Αν συλλέγετε δεδομένα σχετικά με τους επισκέπτες με οποιονδήποτε τρόπο, θα πρέπει να τα αποκαλύψετε. Οι περισσότεροι μπλόγκερ παρέχουν μια Πολιτική Απορρήτου στα blog τους για να εξηγήσουν πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να διαβάσετε ένα δείγμα πολιτικής απορρήτου .

Οι νόμοι περί απορρήτου επεκτείνονται και στις δραστηριότητες εκτός του ιστολογίου σας. Για παράδειγμα, αν συλλέγετε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους επισκέπτες του ιστολογίου σας μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, δεν μπορείτε απλά να αρχίσετε να στέλνετε μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτά. Παρόλο που μπορεί να νομίζετε ότι είναι μια ωραία ιδέα να στείλετε ξεχωριστό εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο ή ειδικές προσφορές σε αυτούς τους ανθρώπους, είναι παραβίαση του νόμου CAN-SPAM να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτούς τους ανθρώπους, χωρίς πρώτα να τους δώσετε έναν τρόπο συμμετοχής για να λάβετε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εσάς .

Επομένως, εάν πιστεύετε ότι ίσως θέλετε να στείλετε μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο μέλλον, προσθέστε ένα πλαίσιο επιλογής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη φόρμα επικοινωνίας σας και σε άλλα μέρη όπου συλλέγετε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . Με αυτό το κουτάκι επιλογής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρέπει επίσης να εξηγήσετε τι σκοπεύετε να κάνετε με διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τέλος, όταν στέλνετε μηνύματα μαζικής αλληλογραφίας , θα πρέπει να συμπεριλάβετε έναν τρόπο για να αποκλείσετε τη λήψη μηνυμάτων email από εσάς.