Πώς να αποτρέψετε την αποτυχία αλληλογραφίας σε έναν διακομιστή cPanel

Κατά κύριο λόγο, τα καταχρηστικά ή άσχετα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν ψεύτικες διευθύνσεις και πολλές φορές οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των ηλεκτρονικών διευθύνσεων υποφέρουν από τις συνέπειες και λαμβάνουν ειδοποιήσεις κατάχρησης. Μπορεί ακόμη και να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την ενόχληση που προκαλείται από τέτοια ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επομένως, συνιστάται να προσθέσετε ένα αρχείο SPF μαζί με ένα DKIM για να προσδιορίσετε την ταυτότητα του μηνύματος.

Το στιγμιότυπο οθόνης δείχνει ένα παράδειγμα ηλεκτρονικής ψευδαισθήσεως που έγινε χρησιμοποιώντας το PayPal lookalike ID, εξαπατώντας τον χρήστη, ενώ το mail δεν προέρχεται πραγματικά από το PayPal.com ή το PayPal.co.uk στην πραγματικότητα.

Ρύθμιση κλειδιών τομέα

Η δημιουργία "Κλειδιών τομέων" μπορεί να λειτουργήσει ως χαρακτηριστικό ελέγχου ταυτότητας για να εξασφαλίσει την γνησιότητα των εισερχόμενων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εξασφαλίζει ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέρχεται από την ακριβή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την οποία ισχυρίζεται ότι αποστέλλεται. Αυτό χρησιμοποιείται ως εργαλείο "αναγνώρισης παρωχημένων", βοηθώντας έτσι τους χρήστες στη διαδικασία εντοπισμού ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κάντε κλικ στην επιλογή "ενεργοποίηση" για να ενεργοποιήσετε το DomainKeys και Disable για να τις απενεργοποιήσετε.

Ρύθμιση του SPF

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε την ακόλουθη δέσμη ενεργειών στον παραλήπτη ελέγχου του Exim για έλεγχο ταυτότητας. {

deny message = "Εσφαλμένη από τη διεύθυνση <$ {sender_address}>. Χρησιμοποιήστε το <$ {authenticated_id}> αντί" authenticated = *! συνθήκη = $ {if match_address {$ {sender_address}} {$ authenticated_id}}

} Σημείωση: Καταργήστε τους λευκούς χώρους - έπρεπε να τις προσθέσω εσκεμμένα επειδή αλλιώς θα ήταν εκτελέσιμος κώδικας και δεν θα δημοσιευτούν πραγματικά ως απλό κείμενο σε αυτή την ιστοσελίδα.

Προηγμένες ρυθμίσεις στο cPanel

Οι προχωρημένες ρυθμίσεις στο cPanel προσφέρουν διαφορετικούς τρόπους βελτίωσης της διαδικασίας επαλήθευσης ταυτότητας.

Ακολουθούν οι κοινές διαθέσιμες επιλογές στη διάθεσή σας:

Έτσι, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη λειτουργία ελέγχου ταυτότητας και διασφαλίστε ότι κανείς δεν μπορεί να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του ονόματος τομέα σας και να βλάψει την ηλεκτρονική σας φήμη εξαιτίας της τεράστιας απροσεξίας εκ μέρους σας. Δεν βοηθά μόνο στη διασφάλιση της φήμης του εμπορικού σας σήματος αλλά επίσης αποκλείει την πιθανότητα να αποκτήσει ο τομέας σας την ιδιότητα του ανεπιθύμητου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στα μάτια των μηχανών αναζήτησης, κάτι που διαφορετικά μπορεί να είναι καταστροφή για τις καμπάνιες μάρκετινγκ SEO και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.