Πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα iPhone

Καταργήστε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όλα τα μηνύματα ή απλά απενεργοποιήστε έναν λογαριασμό

Χρησιμοποιούσανταν, ήταν αριθμοί τηλεφώνου που άλλαζαν τακτικά. Κάθε φορά που μετακινήσατε ή άλλαξατε παρόχους υπηρεσιών, θα λάβετε έναν νέο αριθμό ο οποίος έπρεπε να αλλάξει σε ολόκληρο τον τόπο. Σήμερα, είναι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ίσως έχετε προσγειωθεί μια νέα δουλειά ή έχετε αλλάξει παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όποια και αν είναι η αιτία, χρειάζεται περιστασιακά να καταργήσετε τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον οποίο έχετε πρόσβαση με το iPhone σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς.

Πώς να αφαιρέσετε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το iPhone σας

Για να καταργήσετε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εφαρμογή αλληλογραφίας του iPhone σας , ακολουθήστε αυτήν τη βασική διαδικασία:

  1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις .
  2. Στη συνέχεια ανοίξτε την κατηγορία Αλληλογραφία .
    1. Σημείωση : Σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS, αυτή η κατηγορία μπορεί να ονομαστεί Mail, Επαφές, Ημερολόγια .
  3. Πατήστε Λογαριασμοί .
  4. Επιλέξτε το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να καταργήσετε στην περιοχή Λογαριασμοί.
  5. Πατήστε Διαγραφή λογαριασμού στο κάτω μέρος της λίστας.
  6. Επιβεβαιώστε πατώντας ξανά το στοιχείο Διαγραφή λογαριασμού .

Θα διαγράψει έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αφαιρέστε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το iPhone;

Ναι, τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία θα διαγραφούν μαζί με το λογαριασμό.

Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους λογαριασμών: IMAP , POP και Exchange καθώς και λογαριασμούς που έχουν ρυθμιστεί με αυτόματες ρυθμίσεις (όπως το Gmail, το Outlook Mail στον Ιστό και, φυσικά, το iCloud Mail). Το iOS Mail θα αφαιρέσει όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους φακέλους που αναφέρονται και δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του λογαριασμού.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε πλέον να βλέπετε μηνύματα στην εφαρμογή Mail. Ωστόσο, τα μηνύματα ενδέχεται να μην σκουπιστούν από το τηλέφωνο αμέσως, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ανάκτηση ενός τμήματος χρησιμοποιώντας την εγκληματολογική ανάκτηση δεδομένων.

Θα διαγράψει έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το iPhone Διαγραφή του ίδιου του λογαριασμού;

Όχι, ο λογαριασμός και η διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα παραμείνουν αμετάβλητοι.

Μπορείτε ακόμα να λαμβάνετε και να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον ιστό (ακόμα και στον αγαπημένο σας browser) ή σε άλλα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν ρυθμιστεί για τη χρήση του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Θα διαγράψει έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Διαγραφή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το διακομιστή;

Όχι, για τους λογαριασμούς IMAP και Exchange δεν αλλάζει τίποτα στον διακομιστή ή σε κανένα άλλο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει οριστεί για πρόσβαση στον ίδιο λογαριασμό. Το iPhone Mail απλά θα σταματήσει την πρόσβαση στα μηνύματα και τους φακέλους και δεν θα μπορείτε πλέον να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό.

Για λογαριασμούς POP, τίποτα δεν αλλάζει. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι το iPhone θα μπορούσε να είναι το μόνο μέρος όπου αποθηκεύονται αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό συμβαίνει όταν το iOS Mail έχει ρυθμιστεί για να διαγράψει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το διακομιστή μετά τη λήψη τους και το ίδιο μήνυμα δεν έχει αποθηκευτεί οπουδήποτε αλλού πριν.

Θα εξακολουθήσω να έχω πρόσβαση στο ημερολόγιο του λογαριασμού;

Όχι, η διαγραφή ενός λογαριασμού email από ένα iPhone αφαιρεί επίσης τα ημερολόγια, τις σημειώσεις, τα στοιχεία υποχρεώσεων και τις επαφές που χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά, μπορείτε να απενεργοποιήσετε μόνο τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον λογαριασμό (δείτε παρακάτω).

Τι γίνεται αν θα ήθελα ακόμα να μπορώ να στέλνω μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού;

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε δημιουργήσει έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα iPhone για να στείλετε μηνύματα χρησιμοποιώντας τη διεύθυνσή του στη γραμμή Από:

Αντ 'αυτού, μπορείτε να προσθέσετε τη διεύθυνση ως ψευδώνυμο σε έναν λογαριασμό που χρησιμοποιείτε στο iPhone:

  1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις .
  2. Τώρα ανοίξτε την κατηγορία Mail .
  3. Επιλέξτε Λογαριασμοί .
  4. Μεταβείτε στις πληροφορίες λογαριασμού POP.
  5. Πατήστε Email.
  6. Αγγίξτε Προσθήκη άλλου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .
  7. Εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για αποστολή.
  8. Πατήστε επιστροφή .
  9. Επιλέξτε το όνομα λογαριασμού στην κορυφή.
  10. Πατήστε Τέλος .

Σημείωση : Αυτό θα λειτουργήσει μόνο με τους λογαριασμούς IMAP και POP της βανίλιας. Με τους λογαριασμούς Exchange και εκείνους που χρησιμοποιούν το Gmail, το Yahoo! Ο τύπος αλληλογραφίας και άλλοι τύποι λογαριασμών με αυτόματες ρυθμίσεις, η προσθήκη διευθύνσεων ψευδώνυμων για αποστολή δεν είναι δυνατή στο iPhone.

Μπορεί να μπορείτε να στέλνετε από διευθύνσεις αν τους προσθέσετε στην αντίστοιχη υπηρεσία για αποστολή μέσω της διεπαφής ιστού τους. Εάν προσθέσετε μια διεύθυνση ψευδώνυμου σε έναν λογαριασμό Outlook.com, για παράδειγμα, θα είναι διαθέσιμος για χρήση και στο iOS Mail για αποστολή - και αυτόματα.

Στο ίδιο πνεύμα, αν προσθέσετε ένα ψευδώνυμο αποστολής σε έναν λογαριασμό POP ή IMAP, βεβαιωθείτε ότι ο διακομιστής εξερχόμενου ταχυδρομείου του λογαριασμού σας θα σας επιτρέψει να στείλετε χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ψευδώνυμου.

Μπορώ επίσης να απενεργοποιήσω έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντί να το διαγράψω;

Ναι, δεν χρειάζεται να διαγράψετε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το iPhone εξ ολοκλήρου για να καταργήσετε ή να αποκρύψετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να απενεργοποιήσετε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο iPhone (ενώ εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στο ημερολόγιο του ίδιου λογαριασμού, για παράδειγμα):

  1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις .
  2. Μεταβείτε στην κατηγορία " Αλληλογραφία ".
  3. Πατήστε Λογαριασμοί .
  4. Τώρα πατήστε το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να απενεργοποιήσετε.
  5. Βεβαιωθείτε ότι το Mail είναι απενεργοποιημένο για τους λογαριασμούς IMAP και Exchange.
    1. Σημείωση : Για λογαριασμούς email POP, βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός είναι απενεργοποιημένος στην ίδια σελίδα.
  6. Πατήστε Τέλος .

Πώς να απενεργοποιήσετε τις Ειδοποιήσεις (και εξακολουθεί να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου);

Φυσικά, θα μπορούσατε επίσης να απενεργοποιήσετε τον αυτόματο έλεγχο αλληλογραφίας ή ειδοποιήσεις για το λογαριασμό. Στη συνέχεια, μπορείτε ακόμα να λαμβάνετε και να στέλνετε μηνύματα από το λογαριασμό, αλλά παραμένει κρυμμένο από προφανή όψη και βολικά έξω από το δρόμο.

Για να απενεργοποιήσετε τον αυτόματο έλεγχο αλληλογραφίας για λογαριασμό σε ένα iPhone:

  1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις .
  2. Μεταβείτε στην κατηγορία " Αλληλογραφία ".
  3. Επιλέξτε Λογαριασμοί .
  4. Ανοίξτε το Fetch New Data .
  5. Τώρα αγγίξτε τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε.
  6. Μεταβείτε στην επιλογή Προγραμματισμός .
  7. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το χειροκίνητο .

Για να απενεργοποιήσετε μόνο τις ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα που λαμβάνετε σε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου iPhone (ενώ τα μηνύματα εξακολουθούν να μεταφορτώνονται αυτόματα και είναι έτοιμα μόλις ανοίξετε το Mail):

  1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις .
  2. Μεταβείτε στην κατηγορία Ειδοποιήσεις .
  3. Επιλέξτε Αλληλογραφία .
  4. Τώρα επιλέξτε το λογαριασμό για τον οποίο θέλετε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα.
  5. Πλοηγηθείτε στο στυλ ειδοποίησης όταν ξεκλειδωθεί .
  6. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει επιλεχθεί κανένας .
  7. Βεβαιωθείτε ότι τα Εμφάνιση στο Κέντρο ειδοποιήσεων και στην οθόνη Εμφάνιση στην κλειδαριά είναι απενεργοποιημένα.
  8. Προαιρετικά, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το Εικονίδιο εφαρμογής σήμανσης .
    1. Σημείωση : Εάν ενεργοποιήσετε αυτήν την ειδοποίηση, το Mail θα προσθέσει τον αριθμό των μη αναγνωσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενα του λογαριασμού, στον αριθμό των εικονιδίων του στην Αρχική οθόνη.

Για να αποκρύψετε τα εισερχόμενα ενός λογαριασμού από την κορυφή της οθόνης γραμματοκιβωτίων του Mail:

  1. Ανοίξτε το ταχυδρομείο .
  2. Σύρετε προς τα αριστερά για να μεταβείτε στην οθόνη Γραμματοκιβώτια .
  3. Πατήστε Επεξεργασία .
  4. Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός είναι απενεργοποιημένος στο επάνω τμήμα.
    1. Συμβουλή : Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε ένα εισερχόμενο εισερχόμενο εισιτήριο ή έναν λογαριασμό πιο κάτω, αρπάζοντας το εικονίδιο τριών γραμμών ( ) δίπλα του.

Σημείωση : Για να ανοίξετε τα εισερχόμενα ενός λογαριασμού ανά πάσα στιγμή, πατήστε Εισερχόμενα με το όνομά του στην οθόνη Γραμματοκιβώτια.

Θα συνεχίσω να λαμβάνω ειδοποιήσεις VIP για λογαριασμούς όπου οι ειδοποιήσεις είναι απενεργοποιημένες;

Ναι, θα λάβετε ειδοποιήσεις για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αποστολείς VIP.

Οι ειδοποιήσεις για αυτά τα μηνύματα αντιμετωπίζονται ξεχωριστά. θα τα λάβετε ακόμα και αν έχετε απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις για έναν λογαριασμό. Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων VIP, μεταβείτε στην Ειδοποιήσεις > Αλληλογραφία > VIP και πραγματοποιήστε αλλαγές ανάλογες με εκείνες για το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σημείωση : Το ίδιο ισχύει και για τις ειδοποιήσεις νήματος. Αν έχετε πει στο iOS Mail να σας ειδοποιεί για τις απαντήσεις που λαμβάνετε σε μια συνομιλία, θα ισχύουν οι ρυθμίσεις για τις ειδοποιήσεις κλωστή αντί για εκείνες του λογαριασμού στον οποίο λαμβάνετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις προειδοποίησης κάτω από την Ειδοποιήσεις > Αλληλογραφία > Ειδοποιήσεις νήματος στην εφαρμογή Ρυθμίσεις .

(Δοκιμασμένο με το iOS Mail 10)