Τι είναι ένα αρχείο IPA;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία IPA

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου IPA είναι ένα αρχείο εφαρμογής iOS. Λειτουργούν ως δοχεία (όπως ZIP ) για τη συγκράτηση των διαφόρων δεδομένων που αποτελούν μια εφαρμογή iPhone, iPad ή iPod touch. όπως για παιχνίδια, υπηρεσίες κοινής ωφελείας, καιρός, κοινωνική δικτύωση, ειδήσεις και άλλα.

Η δομή ενός αρχείου IPA είναι ίδια για κάθε εφαρμογή. ένα αρχείο iTunesArtwork είναι ένα αρχείο PNG (μερικές φορές ένα αρχείο JPEG ) που χρησιμοποιείται ως εικονίδιο για την εφαρμογή, ο φάκελος Payload περιέχει όλα τα δεδομένα της εφαρμογής και πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματιστή και την εφαρμογή αποθηκεύονται στο αρχείο που ονομάζεται iTunesMetadata.plist .

Το iTunes αποθηκεύει αρχεία IPA στον υπολογιστή μετά την λήψη εφαρμογών μέσω του iTunes καθώς και μετά την πραγματοποίηση δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας από τη iTunes της συσκευής iOS.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο IPA

Τα αρχεία IPA χρησιμοποιούνται από τις συσκευές iPhone, iPad και iPod touch της Apple. Λαμβάνεται είτε μέσω του App Store (το οποίο πραγματοποιείται στη συσκευή) είτε του iTunes (μέσω υπολογιστή).

Όταν το iTunes χρησιμοποιείται για τη λήψη αρχείων IPA σε έναν υπολογιστή, τα αρχεία αποθηκεύονται σε αυτήν τη συγκεκριμένη τοποθεσία, έτσι ώστε η συσκευή iOS να έχει πρόσβαση σε αυτά την επόμενη φορά που συγχρονίζεται με το iTunes:

Αυτές οι τοποθεσίες χρησιμοποιούνται επίσης ως αποθηκευτικό χώρο για αρχεία IPA που έχουν ληφθεί από τη συσκευή iOS. Αντιγράφονται από τη συσκευή στο φάκελο iTunes παραπάνω όταν η συσκευή συγχρονίζεται με το iTunes.

Σημείωση: Αν και είναι αλήθεια ότι τα αρχεία IPA περιέχουν τα περιεχόμενα μιας εφαρμογής iOS, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iTunes για να ανοίξετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιούνται μόνο από το iTunes για σκοπούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και έτσι ώστε η συσκευή να κατανοήσει τις εφαρμογές που έχετε ήδη αγοράσει / κατεβάσει.

Μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο IPA εκτός του iTunes χρησιμοποιώντας το δωρεάν πρόγραμμα iFunbox για Windows και Mac. Και πάλι, αυτό δεν σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας, αλλά απλά σας επιτρέπει να μεταφέρετε το αρχείο IPA στο iPhone ή σε άλλη συσκευή iOS, χωρίς να χρησιμοποιήσετε το iTunes. Το πρόγραμμα υποστηρίζει και πολλά άλλα χαρακτηριστικά, όπως η εισαγωγή και εξαγωγή ήχων κλήσης, μουσικής, βίντεο και φωτογραφιών.

Το iFunbox ανοίγει αρχεία IPA μέσω της καρτέλας Διαχείριση δεδομένων εφαρμογής , με το κουμπί Εγκατάσταση εφαρμογής .

Σημείωση: Το iTunes εξακολουθεί να χρειάζεται να εγκατασταθεί, ώστε να υπάρχουν τα κατάλληλα προγράμματα οδήγησης για να συνδεθεί η iFunbox στη συσκευή.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα αρχείο IPA με ένα ελεύθερο πρόγραμμα zip / unzip αρχείου όπως το 7-Zip, αλλά αυτό θα αποσυμπιέσει μόνο το αρχείο IPA για να σας δείξει τα περιεχόμενά του. δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή να εκτελέσετε την εφαρμογή κάνοντας αυτό.

Δεν μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο IPA σε μια συσκευή Android επειδή το σύστημα αυτό είναι λειτουργικά διαφορετικό από το iOS και ως εκ τούτου απαιτεί τη δική του μορφή για τις εφαρμογές.

Ωστόσο, μπορείτε να ανοίξετε και να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο IPA στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας λογισμικό εξομοίωσης iOS, το οποίο μπορεί να εξαπατήσει την εφαρμογή για να σκεφτεί ότι λειτουργεί σε iPad, iPod touch ή iPhone. Το iPadian είναι ένα παράδειγμα, αλλά δεν είναι δωρεάν.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο IPA

Δεν είναι δυνατό να μετατρέψετε ένα αρχείο IPA σε άλλη μορφή και να το χρησιμοποιήσετε ακόμα στο iTunes ή στη συσκευή iOS.

Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να μετατρέψετε ένα IPA σε APK για χρήση σε μια συσκευή Android, επειδή όχι μόνο οι μορφές αρχείων για αυτές τις εφαρμογές είναι διαφορετικές, αλλά οι συσκευές Android και iOS εκτελούνται σε δύο τελείως διαφορετικά λειτουργικά συστήματα .

Με τον ίδιο τρόπο, ακόμη και αν μια εφαρμογή iPhone έχει, ας πούμε, μια δέσμη βίντεο, μουσικής ή ακόμα και αρχείων εγγράφων που θέλετε να κρατήσετε μόνοι σας στον υπολογιστή σας, δεν μπορείτε να μετατρέψετε το IPA σε MP3 , PDF , AVI , ή οποιαδήποτε άλλη μορφή όπως αυτή. Το αρχείο IPA είναι απλώς ένα αρχείο γεμάτο αρχεία προγράμματος που χρησιμοποιεί η συσκευή ως λογισμικό.

Μπορείτε, ωστόσο, να μετονομάσετε ένα IPA σε ZIP για να το ανοίξετε ως αρχείο. Όπως αναφέρω παραπάνω με τα εργαλεία αφαίρεσης αρχείων, κάνοντας αυτό απλά σας επιτρέπει να δείτε τα αρχεία μέσα, έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα δεν θα το βρουν χρήσιμο.

Τα πακέτα λογισμικού του Debian ( αρχεία DEB ) είναι αρχεία που συνήθως χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση αρχείων εγκατάστασης λογισμικού. Οι συσκευές Jailbroken ή hacked iOS χρησιμοποιούν τη μορφή DEB στο κατάστημα εφαρμογών Cydia με τον ίδιο τρόπο που το App Store της Apple χρησιμοποιεί αρχεία IPA. Το K2DesignLab έχει κάποιες οδηγίες για τη μετατροπή του IPA σε DEB αν αυτό είναι κάτι που θέλετε να κάνετε.

Το λογισμικό Xcode της Apple είναι ένας τρόπος δημιουργίας εφαρμογών iOS. Ενώ τα αρχεία IPA είναι κατασκευασμένα από έργα Xcode, το αντίστροφο - η μετατροπή ενός έργου IPA σε Xcode, δεν είναι δυνατό. Ο πηγαίος κώδικας δεν μπορεί να εξαχθεί από το αρχείο IPA, ακόμα και αν το μετατρέψετε σε αρχείο ZIP και ανοίξετε τα περιεχόμενά του.

Σημείωση: Το IPA σημαίνει επίσης διεθνές φωνητικό αλφάβητο. Εάν δεν ενδιαφέρεστε για τη μορφή αρχείου IPA, αλλά θέλετε να μετατρέψετε τα αγγλικά σε σύμβολα IPA, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ιστότοπο όπως το Upodn.com.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία IPA

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου IPA και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.