Τι είναι ένα αρχείο DIFF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DIFF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DIFF είναι ένα αρχείο διαφορών που καταγράφει όλους τους τρόπους με τους οποίους τα δύο αρχεία κειμένου είναι διαφορετικά. Μερικές φορές καλούνται αρχεία Patch και χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .PATCH.

Ένα αρχείο DIFF χρησιμοποιείται συνήθως από προγραμματιστές λογισμικού που ενημερώνουν πολλαπλές εκδόσεις του ίδιου πηγαίου κώδικα. Δεδομένου ότι το αρχείο DIFF εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο οι δύο εκδόσεις είναι διαφορετικές, το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το αρχείο DIFF μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο ενημέρωσης των άλλων αρχείων για να αντικατοπτρίζει τις νέες αλλαγές. Η εκτέλεση αυτού του τύπου τροποποίησης σε ένα ή περισσότερα αρχεία ονομάζεται επικάλυψη των αρχείων.

Ορισμένα μπαλώματα μπορούν να εφαρμοστούν σε αρχεία ακόμα και αν έχουν αλλάξει και οι δύο εκδόσεις. Αυτές ονομάζονται διαφορές περιβάλλοντος , ενοποιημένες diffs ή unidiffs . Οι ενημερώσεις κώδικα σε αυτό το πλαίσιο σχετίζονται, αλλά όχι οι ίδιες, με τις ενημερώσεις κώδικα λογισμικού .

Σημείωση: Τα αρχεία DIFF, τα οποία αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, δεν είναι τα ίδια με τα αρχεία DIF (με μόνο ένα F ), τα οποία μπορεί να είναι αρχεία Format Interchange Format, MAME CHD Diff αρχεία, αρχεία μορφής ψηφιακής διασύνδεσης ή αρχεία μοντέλων μοντέλων παιχνιδιών ροπής.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DIFF

Τα αρχεία DIFF μπορούν να ανοίξουν σε Windows και MacOS με το Mercurial. Η σελίδα Mercurial Wiki διαθέτει όλη την τεκμηρίωση που χρειάζεστε για να μάθετε πώς να την χρησιμοποιήσετε. Άλλα προγράμματα που υποστηρίζουν αρχεία DIFF περιλαμβάνουν GnuWin και UnxUtils.

Το Adobe Dreamweaver μπορεί επίσης να ανοίξει αρχεία DIFF, αλλά υποθέτω ότι θα ήταν χρήσιμο μόνο αν θέλετε να δείτε τις πληροφορίες που περιέχονται στο αρχείο DIFF (αν είναι δυνατόν) και όχι για την πραγματική χρήση του αρχείου όπως μπορείτε με το Mercurial. Εάν αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, ένας απλός επεξεργαστής κειμένου δωρεάν λειτουργεί επίσης.

Συμβουλή: Εάν όλα τα υπόλοιπα αποτύχουν και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο DIFF, ενδέχεται να μην συνδέονται πλήρως με τα αρχεία Διαφορά / Patch και αντ 'αυτού να χρησιμοποιούνται από κάποιο άλλο πρόγραμμα λογισμικού. Χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή ελεύθερου κειμένου ή τον επεξεργαστή εξάγωνου HxD για βοήθεια σχετικά με το ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία αυτού του συγκεκριμένου αρχείου DIFF. Εάν υπάρχει κάτι χρήσιμο "πίσω από την κουρτίνα" έτσι ώστε να μιλήσει, θα είναι πιθανώς στο τμήμα κεφαλίδας του αρχείου.

Σημείωση: Ορισμένες μορφές αρχείων χρησιμοποιούν παρόμοια επέκταση σε αρχεία DIFF και PATCH - τα DIX, DIZ και PAT είναι μόνο μερικά παραδείγματα, αλλά δεν είναι τα ίδια. Εάν το αρχείο DIFF δεν ανοίγει χρησιμοποιώντας κάποιο από τα προγράμματα που ανέφερα παραπάνω, ίσως θελήσετε να ελέγξετε ότι διαβάζετε σωστά την επέκταση.

Εάν ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας προσπαθήσει να ανοίξει ένα αρχείο DIFF, αλλά προτιμάτε να το κάνει ένα διαφορετικό εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής επεκτάσεων αρχείων στα Windows για βοήθεια.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DIFF

Οι περισσότεροι τύποι αρχείων μπορούν να εκτελεστούν μέσω ενός εργαλείου μετατροπής αρχείων για να αποθηκευτούν σε μια νέα μορφή, αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο να το κάνω με ένα αρχείο DIFF.

Εάν το αρχείο DIFF σας δεν σχετίζεται με τη μορφή αρχείου διαφοράς, τότε το πρόγραμμα που ανοίγει το συγκεκριμένο αρχείο ενδέχεται να υποστηρίζει την εξαγωγή ή την αποθήκευση του σε νέα μορφή. Αν ναι, αυτή η επιλογή είναι πιθανώς κάπου στο μενού Αρχείο .

Περισσότερες Βοήθεια με DIFF Fils

Τα άρθρα της ενημερωμένης έκδοσης κώδικα (Unix) και του βοηθητικού προγράμματος διαφήμισης στη Wikipedia είναι χρήσιμα αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτούς τους τύπους προγραμμάτων.

Ενώ δεν είμαι σίγουρος πόσο μπορώ να βοηθήσω πέρα ​​από αυτό που έχω μελετήσει και παρέχουμε παραπάνω, είστε πάντα ευπρόσδεκτοι να ρωτήσετε. Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.