Πώς να επιλέξετε την επόμενη κασέτα γραφίτη ή στιλ

Όπως και τα περισσότερα άλλα μηχανικά μέσα, οι κασέτες περιστρεφόμενης βάσης - η γραφίδα (επίσης γνωστή ως βελόνα), ειδικότερα - φθείρονται από τη χρήση. Τελικά, αυτά τα μέρη θα πρέπει να αντικατασταθούν για να διατηρήσουν την κορυφαία απόδοση του ήχου, ακόμα και αν έχετε έναν από τους καλύτερους διαθέσιμους πικάπ . Η περιοδική αλλαγή της γραφίδας (τουλάχιστον) θα συμβάλλει επίσης στη διατήρηση της ακεραιότητας της αυξανόμενης συλλογής των δίσκων βινυλίου , τα οποία μπορεί να γδαρθούν ή να καταστραφούν από βελόνες που έχουν περάσει από τη συνιστώμενη διάρκεια ζωής. Και ενώ η κασέτα / γραφίδα του περιστρεφόμενου δίσκου σας μπορεί να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση λειτουργίας, μπορείτε ακόμα να επιλέγετε μια νεότερη, πιο αποδοτική αναβάθμιση. Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά η επιλογή γίνεται πιο απλή με την κατανόηση ορισμένων βασικών στοιχείων πικάπ .

Παρόλο που συνεργάζονται ως όργανα ακριβείας, μια κασέτα περιστροφής και γραφίδα θεωρούνται δύο ξεχωριστά μέρη. Εάν σκέφτεστε τις κασέτες περιστρεφόμενης τράπεζας όπως τα υαλοκαθαριστήρες / συγκροτήματα υαλοκαθαριστήρων στα αυτοκίνητα, η γραφίδα θα είναι η λεπτή ελαστική λεπίδα που κάνει άμεση επαφή με το παρμπρίζ. Ξέρετε ότι η λεπίδα αρχίζει να φθείρεται όταν δεν μπορεί πλέον να καθαρίσει αποτελεσματικά τη βροχή. Και όσο ο βραχίονας / συγκρότημα του υαλοκαθαριστήρα είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να αντικαταστήσετε μόνο το τμήμα λεπίδας (επίσης αναφερόμενο ως ξαναγέμισμα ή παρεμβύσματα υαλοκαθαριστήρα). Αυτή η ίδια ιδέα ισχύει για το πώς θα αντιμετωπίζατε ένα πικάπ? εάν η κασέτα είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, θα αντικαταστήσατε γενικά μόνο τη γραφίδα. Η εξαίρεση από τον κανόνα είναι ότι μερικοί τύποι κασετών γραφικών δεν διαθέτουν αφαιρούμενη γραφίδα, οπότε θα πρέπει να αντικαταστήσετε ολόκληρη την κασέτα.

Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε μια κασέτα ή ένα στυλό

Υπάρχουν ακουστικά σήματα που υποδεικνύουν πότε πρέπει να αντικαταστήσετε μια γραφίδα του πικάπ. Για να πάρετε μια ιδέα, θα θελήσετε να παίξετε μερικά βινύλια αρχεία (ιδιαίτερα αυτά που εξοικειώνεστε στενά) και να ακούσετε πραγματικά τη μουσική. Πριν ξεκινήσετε, φροντίστε να καθαρίσετε προσεκτικά τη γραφίδα και τις εγγραφές, καθώς οποιαδήποτε κομμάτια σκόνης μπορούν να αλλάξουν αυτό που ακούτε. Καθώς κάθε κομμάτι παίζει, αν μπορείτε να ανιχνεύσετε παραμορφώσεις , ασαφούς / θορύβους, ανισορροπία καναλιού, φτύσιμο / σκασίλα, υποτονικότητα , στατική / σφήνα και / ή θόλωση όπου δεν υπήρξε προηγουμένως, τότε έχετε καθυστερήσει για ένα νέο κονδύλι.

Υπάρχουν επίσης φυσικές ενδείξεις ότι το πικάπ σας χρειάζεται και μια γραφίδα αντικατάστασης. Ένας βασικός δείκτης είναι αν η γραφίδα έχει αναπτύξει μια συνήθεια να παραλείπει ή να αναπηδά στα αρχεία ή αν δεν φαίνεται πλέον να ταιριάζει σωστά στις αυλακώσεις. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε αν το κεφάλι της βελόνας είναι λυγισμένο, χαλασμένο, κατεστραμμένο ή επικαλυμμένο (σκόνη, λάδι και τριβή συνδυάζονται μαζί ως σκληρυμένο υπόλειμμα) - βοηθά να παρατηρήσετε προσεκτικά τη γραφίδα κάτω από ένα τροφοδοτικό μικροσκόπιο για να το πείτε. Αν κάποιο από αυτά φαίνεται προφανές, τότε ξέρετε ότι ήρθε η ώρα να πάρετε μια νέα γραφίδα. Αν το πικάπ σας έχει παρουσιάσει κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, συνιστάται ιδιαίτερα να αντικαταστήσετε τη γραφίδα, προτού προβείτε σε άλλες εγγραφές βινυλίου. Η χρήση μιας παλιάς, φθαρμένης γραφίδας είναι ένας σίγουρος τρόπος για να βλάψετε μόνιμα τη συλλογή δίσκων βινυλίου.

Αν και λιγότερο συνηθισμένες όσον αφορά τη συχνότητα, οι κασέτες περιστρεφόμενου δίσκου απαιτούν επίσης αντικατάσταση εξαιτίας της υποβαθμισμένης απόδοσης / ευαισθησίας. έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν, αλλά όχι για πάντα. Θα γνωρίζατε ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσετε ένα νέο βραχίονα / συγκρότημα υαλοκαθαριστήρα παρμπρίζ όταν τα μέρη είναι χαλαρά / ταλαντεύονται, προκαλώντας θόρυβο όταν δεν πρέπει να είναι, είναι εμφανώς κατεστραμμένα και / ή αποτυγχάνουν να σκουπίσουν τη βροχή (ακόμη και με φρέσκια λεπίδα ένθετα). Η ίδια γενική ιδέα ισχύει και για τις κασέτες πινάκων. Συνήθως, η αντικατάσταση της γραφίδας από μόνη της είναι αρκετή για να ανανεώσει νέα ζωή στα αρχεία σας. Αλλά υπάρχουν φορές που θα θέλατε (ή θα πρέπει να αντικαταστήσετε ολόκληρη την κασέτα, όπως συμβαίνει με πολλούς τύπους κιβωτίων σε κίνηση), όπως για παράδειγμα μετά την αγορά ενός χρησιμοποιημένου πικάπ - επειδή δεν έχετε ιδέα για την ιστορία της ή πόσο καλά είχε φροντιστεί - ή όταν θέλετε να αναβαθμίσετε την ηχητική παραγωγή του πικάπ σας.

Εάν το πικάπ σας δεν έχει την ικανότητα να αντικαταστήσει είτε την κασέτα είτε τη γραφίδα, τότε πιθανότατα έχετε ένα παιχνίδι και όχι ένα σοβαρό κομμάτι εξοπλισμού ήχου. Σε μια τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρη η μονάδα. Αλλά διπλός έλεγχος πρώτα, δεδομένου ότι ακόμη και τα πιο προσιτά / φθηνά μοντέλα περιστρεφόμενου τραπεζιού επιτρέπουν στους χρήστες να αναβαθμίσουν το φυσίγγιο / γραφίδα.

Ξεκινήστε από τον ορισμό προϋπολογισμού

Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες κασέτες περιστρεφόμενης τσέπης και στιλ για να διαλέξετε από μια ποικιλία κατασκευαστών, που όλοι μπορεί να φαίνονται εντυπωσιακοί από την αρχή. Αλλά με τα σωστά βήματα, μπορείτε να περιορίσετε το πεδίο και να μηδενίσετε τις επιλογές επιλογής που θα λειτουργούν καλύτερα για εσάς και τον εξοπλισμό σας. Πρώτα απ 'όλα, θα θέλετε να αποφασίσετε πόσα χρήματα θα ξοδέψετε. Όπως και με πολλές άλλες καταστάσεις αγοράς - όπως η οικοδόμηση ενός οικιακού στερεοφωνικού συστήματος ενώ παραμένει σε έναν προϋπολογισμό - είναι συνετό να ορίσετε ένα όριο μπροστά από το χρόνο. Οι κασέτες γραφίτη μπορούν να τρέξουν οπουδήποτε μεταξύ US $ 25 έως $ 15,000 ανά τεμάχιο, οπότε αυτό μπορεί να είναι αρκετά το θέμα!

Αν δεν είστε σίγουροι για το ποσό που μπορείτε να δαπανήσετε, μπορείτε να εξετάσετε μια σύγκριση κόστους με τον υπόλοιπο εξοπλισμό σας. Για παράδειγμα, μπορεί να μην θέλετε να πληρώσετε περισσότερα από εκατό δολάρια για την αναβάθμιση του πικάπ σας εάν είναι ένα φθηνό / βασικό μοντέλο (π.χ. ένα που κοστίζει μεταξύ $ 40 έως $ 300 ή κάτι τέτοιο). Αν έχετε μονάδα ανώτερου σημείου, ωστόσο, πιθανότατα θέλετε να ξοδέψετε περισσότερα για μια ποιοτική κασέτα ή γραφίδα για να ταιριάξετε. Αλλά εξετάστε επίσης το υπόλοιπο στερεοφωνικό σύστημα του σπιτιού σας. Τα χρήματα θα μπορούσαν να προχωρήσουν περισσότερο - όσον αφορά τον καλύτερο ήχο για το δολάριο - αναβαθμίζοντας πρώτα τα ηχεία ή τον δέκτη / ενισχυτή, ανάλογα. Αλλά αν έχετε ήδη κορυφαία εργαλεία, τότε ξοδεύετε περισσότερα χρήματα σε ένα ανταλλακτικό φυσίγγιο / στυλό για το πικάπ σας, είναι πολύ πιο λογικό.

Cartridge vs. Stylus

Μόλις λάβετε υπόψη το εύρος τιμών, το επόμενο βήμα θα ήταν να διαπιστώσετε εάν αντικαθιστάτε ολόκληρη την κασέτα ή μόνο τη γραφίδα. Τυπικά, οι πικάπ έχουν ένα μη αφαιρούμενο φυσίγγιο που επιτρέπει στους χρήστες να αναβαθμίσουν / αντικαταστήσουν τη γραφίδα. Αν δεν είστε σίγουροι, ρίξτε μια ματιά στο τέλος του ακουστικού του πικάπ (το μέρος που ανασηκώνετε και ρυθμίστε το βινύλιο για να παίξετε τη μουσική). Εάν δείτε βίδες που τοποθετούν την κασέτα στο άκρο του βραχίονα, τότε μπορεί να αντικατασταθεί η κασέτα. Αν δεν βλέπετε βίδες, τότε θα μπορείτε να αντικαταστήσετε μόνο τη γραφίδα. Ο διπλός έλεγχος του εγχειριδίου του προϊόντος μπορεί να επιβεβαιώσει γρήγορα αυτό. τα πιο δυνατά πικάπ επιτρέπουν στους χρήστες να αντικαταστήσουν είτε τα δύο είτε και τα δύο μέρη.

Αν σκοπεύετε να αντικαταστήσετε ολόκληρη την κασέτα, υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες που θα θέλετε να ελέγξετε στο εγχειρίδιο του πικάπ. Θα πρέπει να προσδιορίσετε αν το πικάπ σας χρησιμοποιεί μια τυποποιημένη κασέτα. Μην ανησυχείτε, μια συνηθισμένη κασέτα είναι πιο συνηθισμένη. Τα εγχειρίδια θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο του κατασκευαστή εάν δεν έχετε πλέον ένα φυσικό αντίγραφο. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να πείτε το στυλ που ο πικάπ σας παίρνει με μια απλή οπτική επιθεώρηση. Ένα τυποποιημένο δοχείο τοποθετείται στην κάτω πλευρά του ακροδέκτη του πικάπ και ασφαλίζεται με ένα ζεύγος κάθετων βιδών. Ένα φυσίγγιο τύπου p τοποθετείται στο άκρο του ακροδέκτη και ασφαλίζεται με μία μόνο οριζόντια βίδα.

Αν σκοπεύετε να αντικαταστήσετε μόνο τη γραφίδα, τότε μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε μια συμβατή γραφίδα με το επιθυμητό σχήμα βελόνας. Ενώ ο κατασκευαστής έχει πιθανώς τη δική του επιλογή για να επιλέξει (ένα καλό μέρος για να ξεκινήσει), υπάρχουν και άλλες εταιρείες που κατασκευάζουν και πωλούν στυλ αντικατάστασης για όλες τις διαφορετικές μάρκες / μοντέλα περιστρεφόμενων πινάκων. Ορισμένες αντικαταστάσεις της γραφίδας έρχονται με οδηγίες εγκατάστασης, αλλά η καλύτερη αναφορά είναι το εγχειρίδιο προϊόντος του πικάπ, το οποίο θα πρέπει να δείχνει τα βέλτιστα βήματα για την αντικατάσταση της γραφίδας του πικάπ. Αλλά αν είστε προσεκτικοί και σίγουροι, δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε πώς να αφαιρέσετε τη γραφίδα από μόνος σας.

Ορθή μάζα κασετών

Η επόμενη σημαντική σκέψη - αλλά μόνο αν αντικαθιστάτε ολόκληρη την κασέτα - βρίσκει τη μάζα του φυσιγγίου που είναι συμβατή με το ακροδέκτη περιστρεφόμενου δίσκου. Αυτό είναι όπου τα εγχειρίδια διασταυρούμενου ελέγχου των προϊόντων μπορούν να είναι εξαιρετικά χρήσιμα, δεδομένου ότι οι προδιαγραφές πρέπει να απαριθμούν μια σειρά αποδεκτών ελάχιστων / μέγιστων τιμών. Γενικά, ο στόχος είναι να έχει η συνολική μάζα του ακροδέκτη (που περιλαμβάνει το φυσίγγιο) να ισορροπήσει ακριβώς δεξιά . Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι η γραφίδα θα παρακολουθεί με ακρίβεια τις αυλακώσεις, σε αντίθεση με το πάτημα με πολύ μεγάλη δύναμη (μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη / στρέβλωση της άκρης ή / και του βινυλίου) ή όχι αρκετά (μπορεί να αναπαράγει ήχους ή / και να παραλείψει τις αυλακώσεις). Κάθε περιστρεφόμενος δίσκος είναι διαφορετικός, οπότε η αναφορά στο εγχειρίδιο του προϊόντος μπορεί να καταργήσει τυχόν εικασίες.

Αφού γνωρίσετε την απαιτούμενη γκάμα μάζας και το μέγεθος της κασέτας, θα πρέπει να αποφασίσετε μεταξύ ενός τύπου κινητού μαγνήτη (MM) ή κινούμενου πηνίου (MC). Υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ των κινητών μαγνητών και των κινητών κασετών phono , με το καθένα με το δικό τους σύνολο πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων. Λάβετε υπόψη ότι τα περιστρεφόμενα πινάκια που χρησιμοποιούν κινούμενα δοχεία δεν έχουν αντικαταστάσιμη γραφίδα, οπότε μπορείτε να περιμένετε να αντικαταστήσετε ολόκληρη την κασέτα. Επίσης, ορισμένα μοντέλα περιστρεφόμενου τραπεζιού είναι συμβατά μόνο με έναν τύπο κασέτας. Άλλοι προσφέρουν ευελιξία, καθώς είναι σε θέση να δουλεύουν είτε με κινούμενο μαγνήτη είτε με κινούμενες κασέτες.

Επιλέξτε ένα σχήμα βελόνας

Τέλος, αν επιλέγετε μια ολόκληρη κασέτα γραφίτη ή απλά μια γραφίδα αντικατάστασης - θα χρειαστεί να επιλέξετε σχήμα γραφίδας. Παρόλο που πολλοί κατασκευαστές δημιούργησαν τα δικά τους ιδιόκτητα σχέδια (π.χ. MicroLine από την Audio-Technica), τα κοινά στυλίσματα που συναντάμε είναι: σφαιρικά (επίσης γνωστά ως κωνικά), ελλειπτικά (επίσης γνωστά ως δι-ακτινικά) γραμμική ή γραμμική επαφή) και Shibata. Το σχήμα της γραφίδας είναι σημαντικό, αφού αποτελεί μείζονα παράγοντα για τον προσδιορισμό της συνολικής ηχητικής απόδοσης και αναπαραγωγής του συστήματος . Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια επαφής ανάμεσα στην άκρη της γραφίδας και τις αυλακώσεις ενός δίσκου, τόσο καλύτερο και ακριβέστερο είναι ο ήχος - αυτό γενικά σημαίνει μεγαλύτερο βάθος και απεικόνιση με λιγότερα σφάλματα παραμόρφωσης και φάσης.

Το σχήμα της γραφίδας έχει επίσης άμεση επίδραση στο κόστος, την ακρίβεια ευθυγράμμισης και τη φθορά. Για παράδειγμα, οι σφαιρικές άκρες έχουν βρεθεί ότι είναι οι πιο βασικές / προσιτές, οι πιο εύκολες στη χρήση και η μεγαλύτερης διάρκειας με την πάροδο του χρόνου (επειδή κάνουν την ελάχιστη δυνατή επιφάνεια επαφής). Ωστόσο, δεν παρουσιάζουν το ίδιο επίπεδο απόδοσης με τα σχήματα των άκρων της ελλειπτικής γραμμής ή της γραμμής Shibata.

Τα άλλα σχήματα γραφίδας τείνουν να είναι πιο ακριβά, δεδομένου ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να κατασκευαστούν. Όχι μόνο αυτό, αλλά προσφέρουν επίσης καλύτερες ηχητικές επιδόσεις. θα πρέπει απλώς να βεβαιωθείτε ότι η γραφίδα ευθυγραμμίζεται σωστά στο πικάπ, ώστε να παρακολουθεί με ακρίβεια τις αυλακώσεις. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει για εκείνους χωρίς τα εργαλεία ή / και πρακτική / θάρρος, γι 'αυτό το βασικό σφαιρικό άκρο της γραφίδας είναι δημοφιλές για ευκολία χρήσης. Επιπλέον, επειδή αυτές οι καλύτερες συμβουλές διατηρούν μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με δίσκους βινυλίου, μπορείτε να περιμένετε ότι η γραφίδα θα φθαρεί ταχύτερα με την πάροδο του χρόνου (σε σύγκριση με τις σφαιρικές βελόνες).

Πριν αγοράσετε, ελέγξτε ξανά για άλλη μια φορά ότι η επιλεγμένη κασέτα ή γραφίδα είναι συμβατή με το μοντέλο του πικάπ. Μόλις το έχετε έτοιμο, απλά το εγκαταστήστε και ρυθμίστε σωστά το πικάπ για καλύτερα αποτελέσματα.

Ανασκόπηση των βημάτων

Συμβουλές για την εγκατάσταση και τη φροντίδα