Δημιουργήστε ένα οικιακό στερεοφωνικό σύστημα ενώ σφίγγετε σε έναν στενό προϋπολογισμό

Τα στερεοφωνικά συστήματα κυμαίνονται σε τιμές από μερικές εκατοντάδες δολάρια σε - καλά, ο ουρανός είναι το όριο. Ωστόσο, η οικοδόμηση ενός οικιακού στερεοφωνικού συστήματος που ικανοποιεί τα απαιτητικά σας γούστα δεν χρειάζεται να κοστίσει μια μικρή περιουσία. Στην πραγματικότητα, ένα σύστημα ποιότητας μπορεί να είναι πολύ προσιτό, ειδικά αν είστε υπομονετικοί, σε εγρήγορση και γνωρίζετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματά σας. Αλλά πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να έχετε ένα σχέδιο.

1) Προσδιορίστε τις ανάγκες και δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό

Εάν τα κεφάλαια ήταν απεριόριστα, όλος ο καλύτερος εξοπλισμός θα ήταν στο σαλόνι σας αντί για μια λίστα επιθυμιών. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να απολαύσετε ενεργά ένα φανταστικό ηχητικό στερεοφωνικό σύστημα, διατηρώντας παράλληλα αυτά τα στοιχεία λιστών επιθυμητών μελλοντικών αναβαθμίσεων. Πρώτον, είναι συνετό να ορίσετε έναν προϋπολογισμό και να επιμείνετε σε αυτό. Ο στόχος είναι να είναι κάτω ή κάτω από (ναι, ακόμη και συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των εξόδων αποστολής) το καθορισμένο ποσό για την αγορά. Κάνει λίγο καλό για να υπερβεί και να έρθει κοντά για τους λογαριασμούς των νοικοκυριών που έχουν σημασία.

Πόσο να διαθέσετε για ένα στερεοφωνικό σύστημα εξαρτάται από τις ανάγκες και τι μπορεί άνετα να παραμεριστεί. Για παράδειγμα, αν έχετε ήδη ένα μεγάλο δέκτη / ενισχυτή, τότε αυτό είναι ένα μικρό πράγμα για να ψωνίσετε. Σημαίνει επίσης ότι μπορούν να δαπανηθούν περισσότερα για ηχεία, άλλα εξαρτήματα και / ή αξεσουάρ. Έτσι αποφασίστε τι χρειάζεστε και δεσμεύστε το όριο δαπανών. Ενώ είναι αποδεκτό να αναθεωρήσετε τον προϋπολογισμό (π.χ. εργάσατε μερικές επιπλέον υπερωρίες, κερδίσατε ένα τριμηνιαίο επίδομα, κλπ.), Μην δώστε τους πειρασμούς να το ξεπεράσετε.

2) Πουλήστε Stuff δεν χρειάζεστε πλέον ή τη χρήση

Ο συνδυασμός ενός νέου οικιακού στερεοφωνικού συστήματος δεν πρέπει να αφορά μόνο την αγορά. Η απαλλαγή από σκονισμένο, υπερβολικό ή παλιό εξοπλισμό / εργαλείο μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο για την ενίσχυση του προϋπολογισμού δαπανών σας. Πάρτε το ως μια υπέροχη ευκαιρία για να καθαρίσετε! ( Πάρτε τα πράγματα καθαρισμένα πριν κάνετε, ειδικά αυτά τα παλιά στερεοφωνικά ηχεία.) Μπορεί να έχετε CD ή DVD που μπορούν να πουλήσουν μερικά δολάρια το καθένα. Παλιά ακουστικά; Ηχεία υπολογιστή; Αυτοί θα μπορούσαν να πάρουν $ 10 και $ 15 ανά τεμάχιο. Μην περιορίζετε το πεδίο εφαρμογής στην τεχνολογία ή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα βιβλία, τα ρούχα, τα μαγειρικά σκεύη, τα παιχνίδια, τα έπιπλα, η διακόσμηση του σπιτιού και άλλα μπορούν να κινηθούν γρήγορα εάν διατιμηθούν σωστά. Όλα προσθέτουν και μπορούν να σημάνουν τη διαφορά ανάμεσα στο χτύπημα σε μεγάλο βαθμό ή τελείως λείπει.

Υπάρχει ένα εμπόριο, φυσικά, ποιος είναι ο χρόνος. Δεν έχουμε όλοι μας ώρες να διαθέτουμε για να πουλήσουμε στο διαδίκτυο, να διατηρήσουμε μια πώληση γκαράζ και / ή να βάλουμε διαφημίσεις Craigslist. Αλλά μπορείτε να βρείτε κάποιον που κάνει. Ακριβώς όπως το πώς οι γονείς θα αναζητήσουν ένα μπέιμπι σίτερ για τη νύχτα, είναι δυνατό να "προσλάβει" ένα άτομο να κάνει το έργο για ένα ποσοστό των κερδών. Εάν τυχαίνει να έχετε έφηβους και / ή νέους ενήλικες που ζουν κάτω από τη στέγη σας, ίσως να τους σκέφτεστε τώρα.

3) Να είστε πρόθυμοι να αγοράσετε μεταχειρισμένα / ανακατασκευασμένα προϊόντα

Υπάρχει κάποια ικανοποίηση για το άνοιγμα ενός ολοκαίνουργιου, εργοστασιακού πακέτου. Αλλά αν δεν συμβεί να σκοράρει μια τρελή-καλή συμφωνία, οι πιθανότητες είναι ότι εξακολουθείτε να πληρώνετε περισσότερα από ό, τι αν έχετε αγοράσει κάτι που χρησιμοποιείται ή ανακαινισμένο. Ακριβώς επειδή κάτι "χρησιμοποιείται" δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι σε τρομερή κατάσταση - τα προϊόντα θεωρούνται συχνά χρησιμοποιούμενα μόλις ανοίξει το κουτί λιανικής πώλησης. Πολλά άτομα φροντίζουν πολύ τον εξοπλισμό τους, ώστε να είναι ευκολότερο να πουλήσουν χρόνο για να αναβαθμιστούν.

Επίσης, εξετάστε τα παλαιότερα μοντέλα σε μια σειρά. Πολύ συχνά, τα νεότερα προϊόντα προσφέρουν μόνο διαδοχικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Οι μικρές παραλλαγές στις προδιαγραφές (π.χ. πρόσθετες συνδέσεις, χαρακτηριστικά μπόνους, υλικά "premium" κ.λπ.) δεν έχουν κατ 'ανάγκην τεράστιο αντίκτυπο στη συνολική ποιότητα ήχου. Αυτό ισχύει για ενισχυτές / δέκτες, οι οποίοι μπορούν να διατηρήσουν κορυφαία απόδοση για χρόνια.

Αλλά δεν έχει σημασία που βλέπετε, μην ξεχάσετε να είστε έξυπνοι και δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες. Εδώ είναι καλές θέσεις για να ξεκινήσετε:

4) Ξεκινήστε πρώτα με τα Ηχεία

Τώρα που έχετε μια ιδέα για το πού και πώς να αναζητήσετε νέο εξοπλισμό, ήρθε η ώρα να δοθεί προτεραιότητα. Τα ηχεία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον προσδιορισμό του τελικού ήχου ενός στερεοφωνικού συστήματος . Ένα σύνολο 60 ομιλητών δεν πρόκειται να σας δώσει $ 600 ήχο. Δεν έχει σημασία πόσο σωστά τα τοποθετήσατε στο δωμάτιο ή / και προσαρμόσατε τις ρυθμίσεις του ισοσταθμιστή μέχρι την τελειότητα . Εάν ξεκινήσετε με ποιοτικά ηχεία, θα καταλήξετε σε ποιοτικό (ή καλύτερα) ήχο. Έτσι πηγαίνετε για το καλύτερο που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Οχι μόνο αυτό, αλλά τα ηχεία θα σας βοηθήσουν να καθορίσετε την ποσότητα ισχύος που θα χρειαστείτε. Ορισμένα ηχεία απαιτούν περισσότερη ισχύ από άλλα για να έχουν καλές επιδόσεις. Και αν τα δικά σας ηχεία απολαμβάνουν την ακρόαση - και αν βρίσκονται σε καλή λειτουργική κατάσταση - χρησιμοποιήστε τα!

Αφού αποκτήσετε τα ηχεία, μπορείτε να επιλέξετε έναν δέκτη ή έναν ενισχυτή. Ο δέκτης / ενισχυτής χρησιμεύει ως διανομέας για να συνδέσει την ηχητική πηγή (π.χ. συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων, CD, DVD, περιστρεφόμενο δίσκο κ.λπ.) στα ηχεία. Αν είστε κολλημένοι στα βασικά, δεν υπάρχει λόγος να φανταστείτε, αρκεί να ικανοποιούνται οι ανάγκες σύνδεσης στην παροχή ρεύματος και ηχείων. Αν όμως διαθέτετε σύγχρονα εξαρτήματα πηγής με ψηφιακές οπτικές ή HDMI εισόδους (π.χ. HDTV, Chromecast, Roku Stick κ.λπ.), βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει τις βάσεις σας.

Τα τελευταία πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη θα είναι τα ίδια τα συστατικά της πηγής . Εάν διαθέτετε πολλή ψηφιακή μουσική ή / και ροή από ηλεκτρονικές υπηρεσίες, είναι εύκολο και φθηνό να συνδέσετε μια κινητή συσκευή σε ένα στερεοφωνικό σύστημα . Διαφορετικά, οι βασικοί δίσκοι DVD είναι οικονομικά προσιτοί και οι περισσότεροι μπορούν να εξυπηρετήσουν το διπλό καθήκον για την αναπαραγωγή CD ήχου. Εάν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα πικάπ για να παίξετε δίσκους βινυλίου, μοντέλα Crosley ή Audio Technica μπορούν να βρεθούν κάτω από το σημείο τιμής των 100 $.

Όταν πρόκειται για καλώδια, μην αγοράσετε στη διαφημιστική εκστρατεία ότι η τιμή εξισώνει την απόδοση. Αυτό το καλώδιο ηχείων των $ 5 θα λειτουργήσει ακριβώς όπως το $ 50. Αυτό που έχει σημασία είναι η κατασκευή. Επιλέξτε καλώδια που έχουν καλή μόνωση και δεν αποσυνδέονται ως φθηνά ή λιτά. Εάν δεν είστε βέβαιοι, αγοράστε από έναν τόπο που επιτρέπει επιστροφές, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι και να αποφασίσετε ποιο να το κρατήσετε. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να αποκρύψετε ή να αποκρύψετε τα καλώδια των ηχείων αν χρειαστεί.

5) Η υπομονή αποδίδει

Μην περιμένετε να αποφύγετε την αποστολή αυτή και να την ολοκληρώσετε μέσα σε μια εβδομάδα. Οι πωλήσεις και οι προσφορές μπορούν να αναδυθούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε και η ανυπομονησία συχνά οδηγεί σε βιαστικές αποφάσεις και υπερβολικές πληρωμές. Θυμηθείτε να τηρήσετε το σχέδιο και ότι η συγκίνηση του κυνήγι μπορεί να είναι μια ανταμοιβή από μόνη της. Όπως λέει η παροιμία, τα σκουπίδια ενός ανθρώπου είναι ο θησαυρός ενός άλλου ανθρώπου. Η αγορά χρησιμοποιημένων ηχείων και εξαρτημάτων είναι ένας ικανοποιητικός τρόπος για να φτιάξετε ένα απίστευτο οικιακό στερεοφωνικό σύστημα ενώ ταυτόχρονα θα έχετε έναν προϋπολογισμό. Μπορεί να καταλήξετε να βρείτε μερικές αληθινές ευκαιρίες σε εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών που περιμένουν την ευκαιρία να παίξουν ξανά.