Οδηγός για τις λειτουργίες στερεοφωνικών στοιχείων και τις προδιαγραφές

01 από 05

Εάν αγοράσετε ένα στερεοφωνικό δέκτη, ενσωματωμένο ενισχυτή ή χωριστά εξαρτήματα;

Ένα στερεοφωνικό στοιχείο (δέκτης, ενσωματωμένος ενισχυτής ή ξεχωριστά εξαρτήματα) είναι η καρδιά και ο εγκέφαλος ενός στερεοφωνικού συστήματος. Είναι το σημείο όπου όλα τα εξαρτήματα πηγής συνδέονται, τροφοδοτούν τα μεγάφωνα και ελέγχουν ολόκληρο το σύστημα, γι 'αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά χαρακτηριστικά του συστήματός σας. Εάν η τιμή δεν ήταν σημαντική, όλοι θα αγοράζουμε ξεχωριστά εξαρτήματα, αλλά καλό, ακόμη και εξαιρετική απόδοση ήχου είναι δυνατή με έναν μετρητή με χαμηλό κόστος και ένα καλά εναρμονισμένο ζεύγος ηχείων. Ξεκινήστε διαβάζοντας αυτή την επισκόπηση των στερεοφωνικών στοιχείων για να μάθετε τα πλεονεκτήματα κάθε τύπου στερεοφωνικού στοιχείου. Μόλις αποφασίσετε για ένα δέκτη, ενσωματωμένο ενισχυτή ή διαχωρίζεται, εξετάστε την ισχύ εξόδου που καθορίζεται από τα ηχεία στο σύστημά σας.

02 του 05

Πόση ισχύς ενισχυτή χρειάζεστε;

Μετά την επιλογή ενός δέκτη , ενός ενσωματωμένου ενισχυτή ή ξεχωριστών εξαρτημάτων, η έξοδος ισχύος είναι η επόμενη προσοχή. Οι απαιτήσεις εξόδου ισχύος καθορίζονται από τα ηχεία, το μέγεθος της αίθουσας ακρόασης και πόσο δυνατά θέλετε να ακούσετε. Οι προδιαγραφές εξόδου ισχύος είναι συχνά παρεξηγημένες. Ένας ενισχυτής με 200-watt ανά κανάλι δεν θα αναπαράγεται δύο φορές τόσο δυνατός όσο ένας ενισχυτής με 100-watt ανά κανάλι. Στην πραγματικότητα, η διαφορά στον μέγιστο όγκο θα είναι δύσκολο να ακουστεί, περίπου 3 ντεσιμπέλ . Ένας τυπικός ενισχυτής που παίζει σε ένα μέτριο επίπεδο θα εξάγει μόνο περίπου 15 watt ισχύος στα ηχεία. Όταν η μουσική φτάσει στην κορυφή ή στο crescendo, ο ενισχυτής θα εξάγει πολύ περισσότερη ισχύ, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου της υψηλότερης ζήτησης. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την ισχύ του ενισχυτή και την απαιτούμενη ισχύ.

03 του 05

Πόσα στοιχεία πηγής θέλετε να συνδέσετε;

Ορισμένα στερεοφωνικά συστήματα περιλαμβάνουν ένα CD Player, DVD Player, Tape Deck, Πικάπ, συσκευή εγγραφής σκληρού δίσκου, κονσόλα παιχνιδιών και εξαρτήματα βίντεο, ενώ άλλα συστήματα μπορεί να έχουν μόνο CD ή DVD player. Εξετάστε τον αριθμό και τον τύπο των στοιχείων που έχετε όταν επιλέγετε ένα δέκτη, ενισχυτή ή χωρίζετε. Αυτός ο οδηγός για συνδέσεις ήχου και βίντεο περιγράφει τους διάφορους τύπους διαθέσιμων εξαρτημάτων και συνδέσεων.

04 του 05

Σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά ενός στερεοφωνικού στοιχείου

Οι στερεοφωνικοί δέκτες είναι γενικά απλούστεροι από τους δέκτες οικιακού κινηματογράφου, αλλά εξακολουθούν να έχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορεί να θέλετε στο σύστημά σας. Ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό για τις δυνατότητες στερεοφωνικού δέκτη και τη λίστα των Top Five λειτουργιών για να αναζητήσετε σε ένα δέκτη.

05 του 05

Κατανόηση των στερεοφωνικών όρων και προδιαγραφών

Υπάρχουν πολλοί όροι και προδιαγραφές που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν και να μετρήσουν την απόδοση των στερεοφωνικών στοιχείων, και πολλοί μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση. Ορισμένες προδιαγραφές είναι σημαντικές και άλλες δεν είναι. Διαβάστε αυτή τη λίστα των στερεοφωνικών προδιαγραφών και του στερεοφωνικού λεξιλογίου όρων για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προδιαγραφές και τους όρους που χρησιμοποιούνται στους στερεοφωνικούς δέκτες.