Πώς μπορώ να καταργήσω τον κωδικό πρόσβασης των Windows;

Διαγράψτε τον κωδικό πρόσβασης στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταργήσετε τον κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό σας στα Windows. Αφού διαγράψετε τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν χρειάζεται πλέον να συνδεθείτε στα Windows όταν ξεκινά ο υπολογιστής σας.

Οποιοσδήποτε στο σπίτι ή στο γραφείο σας θα έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του υπολογιστή σας αφού καταργήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, οπότε αυτό δεν είναι κάτι πολύ συνειδητό που πρέπει να κάνετε.

Ωστόσο, αν δεν έχετε καμία ανησυχία σχετικά με την πρόσβαση τρίτων φυσικά σε ό, τι θέλουν στον υπολογιστή σας, η κατάργηση του κωδικού πρόσβασης δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για εσάς και σίγουρα θα επιταχύνει τον χρόνο έναρξης του υπολογιστή σας.

Σημαντικό: Εάν θέλετε να διαγράψετε τον κωδικό πρόσβασής σας επειδή έχετε ξεχάσει και δεν έχετε πλέον πρόσβαση στα Windows, τότε δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω μέθοδο. Η τυπική διαδικασία "Κατάργηση του κωδικού πρόσβασης" απαιτεί την πρόσβαση στον λογαριασμό σας των Windows.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εύρεσης χαμένων κωδικών πρόσβασης των Windows για διάφορους τρόπους επαναφοράς στα Windows. Πιθανώς η πιο δημοφιλής επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα ανάκτησης κωδικού πρόσβασης των Windows , ένα κομμάτι λογισμικού που χρησιμοποιείται για να σπάσει ή να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης. Ανάλογα με τη μέθοδο αποκατάστασης κωδικού πρόσβασης που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης αφού τελειώσετε.

Συμβουλή: Εάν δεν θέλετε να διαγράψετε τελείως τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να ρυθμίσετε τα Windows να συνδεθούν αυτόματα . Με αυτόν τον τρόπο ο λογαριασμός σας εξακολουθεί να έχει έναν κωδικό πρόσβασης, αλλά ποτέ δεν το ζητάτε όταν ξεκινάει η εκκίνηση των Windows.

Πώς να αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows

Μπορείτε να διαγράψετε τον κωδικό πρόσβασης λογαριασμού των Windows από τον Πίνακα Ελέγχου, αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να το κάνετε είναι λίγο διαφορετικός ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα . Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι ποια από αυτές τις διάφορες εκδόσεις των Windows είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.

Διαγραφή ενός Windows 10 ή Windows 8

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου των Windows 8 ή 10 . Στις διεπαφές αφής, ο ευκολότερος τρόπος για να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 10 ή Windows 8 είναι μέσω του συνδέσμου στο μενού Έναρξη (ή στην οθόνη Εφαρμογές στα Windows 8), αλλά το μενού Power User είναι μάλλον ταχύτερο αν έχετε πληκτρολόγιο ή ποντίκι .
  1. Στα Windows 10, αγγίξτε ή κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λογαριασμοί χρηστών (ονομάζεται Λογαριασμοί χρηστών και Οικογενειακή ασφάλεια στα Windows 8). Σημείωση: Εάν η ρύθμιση Προβολή κατά τη ρύθμιση είναι Μεγάλα εικονίδια ή Μικρά εικονίδια , τότε δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Αγγίξτε ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Λογαριασμοί χρηστών και μεταβείτε στο Βήμα 4.
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί χρηστών .
  3. Επιλέξτε Τροποποίηση του λογαριασμού μου στις ρυθμίσεις του υπολογιστή .
  4. Κάντε κλικ ή επιλέξτε την καρτέλα Επιλογές σύνδεσης στα αριστερά του παραθύρου Ρυθμίσεις .
  5. Επιλέξτε το κουμπί Αλλαγή στην ενότητα Κωδικός πρόσβασης .
  6. Πληκτρολογήστε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης στο πλαίσιο κειμένου στην επόμενη οθόνη.
  7. Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  8. Πιέστε Next για άλλη μια φορά στην επόμενη σελίδα αλλά μην συμπληρώσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η εισαγωγή ενός κεννού κωδικού πρόσβασης θα αντικαταστήσει τον παλιό κωδικό πρόσβασης με ένα κενό.
  9. Μπορείτε να κλείσετε από το ανοιχτό παράθυρο με το κουμπί λήξης και να πραγματοποιήσετε έξοδο από τις Ρυθμίσεις .

Διαγραφή κωδικού πρόσβασης Windows 7, Vista ή XP

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και έπειτα στον Πίνακα Ελέγχου .
  2. Στα Windows 7, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λογαριασμοί Χρηστών και Οικογενειακής Ασφάλειας (ονομάζονται Λογαριασμοί Χρήστη στα Vista και XP). Σημείωση: Εάν προβάλλετε την προβολή Μεγάλα εικονίδια ή μικρά εικονίδια του Πίνακα Ελέγχου στα Windows 7 ή αν βρίσκεστε σε Vista ή XP και έχετε ενεργοποιημένη την Κλασική προβολή , απλώς ανοίξτε τους Λογαριασμούς Χρηστών και προχωρήστε στο Βήμα 4.
  3. Άνοιγμα λογαριασμών χρηστών .
  4. Στο πλαίσιο " Πραγματοποίηση αλλαγών στην περιοχή λογαριασμού χρήστη" του παραθύρου " Λογαριασμοί χρηστών" , κάντε κλικ στον σύνδεσμο " Κατάργηση κωδικού πρόσβασης ". Στα Windows XP, το παράθυρο ονομάζεται Λογαριασμοί χρηστών και υπάρχει ένα επιπλέον βήμα: Στο πλαίσιο ή επιλέξτε ένα λογαριασμό για να αλλάξετε περιοχή, κάντε κλικ στο όνομα χρήστη των Windows XP και, στη συνέχεια, επιλέξτε το σύνδεσμο Κατάργηση κωδικού πρόσβασης .
  5. Στο πλαίσιο κειμένου στην επόμενη οθόνη, πληκτρολογήστε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης των Windows.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση κωδικού πρόσβασης για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να καταργήσετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows.
  7. Τώρα μπορείτε να κλείσετε τα ανοικτά παράθυρα που σχετίζονται με τους λογαριασμούς χρηστών.