Ιστορία του Playstation 3: Από την ημερομηνία κυκλοφορίας του στο PS3 Specs

Σημείωση του συντάκτη: Μεγάλο μέρος των πληροφοριών σε αυτό το άρθρο έχει ημερομηνία. Σημειώστε τις ακόλουθες σημαντικές αλλαγές:

Σε μια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, η Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) αποκάλυψε το περίγραμμα του συστήματος ψυχαγωγίας του PlayStation 3 (PS3) , ενσωματώνοντας τον πιο εξελιγμένο επεξεργαστή Cell στον κόσμο με υπερ-υπολογιστική ισχύ. Τα πρωτότυπα του PS3 θα παρουσιαστούν και στην ηλεκτρονική ψυχαγωγία Expo (E3), τη μεγαλύτερη διαδραστική έκθεση ψυχαγωγίας στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες, από τις 18 έως τις 20 Μαΐου.

Το PS3 συνδυάζει τεχνολογίες τελευταίας τεχνολογίας με την Cell, έναν επεξεργαστή που αναπτύχθηκε από την IBM, την Sony Group και την Toshiba Corporation, επεξεργαστή γραφικών (RSX) που αναπτύχθηκε από την NVIDIA Corporation και SCEI και μνήμη XDR που αναπτύχθηκε από την Rambus Inc. υιοθετεί επίσης BD-ROM (Blu-ray Disc ROM) με μέγιστη χωρητικότητα αποθήκευσης 54 GB (διπλή στρώση), επιτρέποντας την παράδοση περιεχομένου ψυχαγωγίας σε πλήρη ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD), υπό ένα ασφαλές περιβάλλον, τεχνολογία προστασίας. Για να ταιριάζει με την επιταχυνόμενη σύγκλιση των ψηφιακών ηλεκτρονικών καταναλωτών και της τεχνολογίας των υπολογιστών, το PS3 υποστηρίζει οθόνη υψηλής ποιότητας σε ανάλυση 1080p ως πρότυπο, η οποία είναι πολύ ανώτερη από 720p / 1080i. (Σημείωση: Το "p" στο "1080p" αντιπροσωπεύει τη μέθοδο προοδευτικής σάρωσης, το "i" αντιπροσωπεύει τη μέθοδο interlace. Το 1080p είναι η υψηλότερη ανάλυση στο πρότυπο HD.)

Με μια συντριπτική υπολογιστική ισχύ 2 teraflops, θα γίνουν δυνατές εντελώς νέες γραφικές εκφράσεις που δεν έχουν δει ποτέ πριν. Στα παιχνίδια, η μετακίνηση των χαρακτήρων και των αντικειμένων θα είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένη και ρεαλιστική, αλλά τοπία και εικονικοί κόσμοι μπορούν επίσης να αποτυπωθούν σε πραγματικό χρόνο, αυξάνοντας έτσι την ελευθερία της έκφρασης γραφικών σε επίπεδα που δεν είχαν βιώσει στο παρελθόν. Οι παίκτες θα μπορούν κυριολεκτικά να βουτήξουν στον ρεαλιστικό κόσμο που βλέπει σε ταινίες μεγάλου μεγέθους οθόνης και να απολαύσουν τον ενθουσιασμό σε πραγματικό χρόνο.

Το 1994, το SCEI κυκλοφόρησε το αρχικό PlayStation (PS), το οποίο ακολούθησε το PlayStation 2 (PS2) το 2000 και το PlayStation Portable (PSP) το 2004, κάθε φορά που εισήγαγε την τελευταία εξέλιξη της τεχνολογίας και έφερε την καινοτομία στη δημιουργία λογισμικού διαδραστικής ψυχαγωγίας. Πάνω από 13.000 τίτλοι έχουν αναπτυχθεί μέχρι τώρα, δημιουργώντας μια αγορά λογισμικού που πωλεί περισσότερα από 250 εκατομμύρια αντίτυπα ετησίως. Το PS3 προσφέρει συμβατότητα προς τα πίσω, επιτρέποντας στους gamers να απολαμβάνουν αυτές τις τεράστιες δυνατότητες από τις πλατφόρμες PS και PS2.

Η οικογένεια προϊόντων PlayStation πωλείται σε περισσότερες από 120 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Με σωρευτικές αποστολές που φθάνουν πάνω από 102 εκατομμύρια για PS και περίπου 89 εκατομμύρια για το PS2, είναι οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες και έχουν γίνει η τυποποιημένη πλατφόρμα για οικιακή ψυχαγωγία. Μετά από 12 χρόνια από την εισαγωγή του αρχικού PS και 6 χρόνια από την κυκλοφορία του PS2, το SCEI φέρνει το PS3, το νεότερο πλατφόρμα με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία ψυχαγωγίας υπολογιστή επόμενης γενιάς.

Με την παράδοση εργαλείων ανάπτυξης βασισμένων σε Cell που έχει ήδη ξεκινήσει, αναπτύσσονται τίτλοι παιχνιδιών καθώς και εργαλεία και μεσαία λογισμικά που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μέσω συνεργασίας με κορυφαία εργαλεία και εταιρείες middleware στον κόσμο, το SCEI θα προσφέρει πλήρη υποστήριξη στη δημιουργία νέου περιεχομένου παρέχοντας στους προγραμματιστές εκτενή εργαλεία και βιβλιοθήκες που θα αναδείξουν τη δύναμη του επεξεργαστή Cell και θα επιτρέψουν την αποτελεσματική ανάπτυξη λογισμικού.

Από τις 15 Μαρτίου, η επίσημη ιαπωνική, βορειοαμερικανική και ευρωπαϊκή ημερομηνία κυκλοφορίας του PS3 θα είναι το Νοέμβριο του 2006 και όχι την άνοιξη του 2006.

"Το SCEI έχει φέρει συνεχώς καινοτομία στον κόσμο της ψυχαγωγίας με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπως τα γραφικά 3D σε πραγματικό χρόνο στο PlayStation και στον πρώτο Emition Engine (EE) στον κόσμο για το PlayStation 2. Εφαρμόζεται από τον επεξεργαστή Cell με σούπερ υπολογιστική απόδοση, μια νέα εποχή του PlayStation 3 πρόκειται να ξεκινήσει. Μαζί με τους δημιουργούς περιεχομένου από όλο τον κόσμο, η SCEI θα επιταχύνει την άφιξη μιας νέας εποχής στην ψυχαγωγία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. "Ο Ken Kutaragi, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Computer Entertainment Inc.

Προδιαγραφές και λεπτομέρειες PlayStation 3

Όνομα προϊόντος: PLAYSTATION 3

CPU: επεξεργαστής κελιών

GPU: RSX @ 550ΜΗζ

Ήχος: Dolby 5.1ch, DTS, LPCM, κ.λπ. (επεξεργασία κυψελών βάσης)

Μνήμη:

Σύστημα Bandwidth:

Επίδοση συστήματος κυμαινόμενου σημείου: 2 TFLOPS

Αποθήκευση:

I / O:

Επικοινωνία: Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) x3 (είσοδος x 1 + έξοδος x 2)

Wi-Fi: IEEE 802.11 b / g

Bluetooth: Bluetooth 2.0 (EDR)

Ελεγκτής:

Έξοδος AV:

Μέσα δίσκου CD (μόνο για ανάγνωση):

Μέσα δίσκου DVD (μόνο για ανάγνωση):

Δίσκοι Blu-ray Disc (μόνο για ανάγνωση):

Σχετικά με τη Sony Computer Entertainment Inc.
Αναγνωρισμένος ως παγκόσμιος ηγέτης και εταιρεία υπεύθυνη για την εξέλιξη της ψυχαγωγίας μέσω υπολογιστών που βασίζεται στον καταναλωτή, οι κατασκευαστές της Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) διανέμουν και εμπορεύονται την κονσόλα παιχνιδιών PlayStation, το σύστημα ψυχαγωγίας PlayStation 2 και τη φορητή συσκευή PSP ψυχαγωγίας. Το PlayStation έχει φέρει επανάσταση στην οικιακή ψυχαγωγία με την εισαγωγή προηγμένης επεξεργασίας γραφικών 3D και το PlayStation 2 ενισχύει περαιτέρω την κληρονομιά του PlayStation ως τον πυρήνα της οικιακής ψυχαγωγίας. Το PSP είναι ένα νέο φορητό σύστημα ψυχαγωγίας που επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν τρισδιάστατα παιχνίδια, με υψηλής ποιότητας βίντεο πλήρους κίνησης και στερεοφωνικό ήχο υψηλής πιστότητας. Η SCEI, μαζί με τις θυγατρικές της, Sony Computer Entertainment America Inc., η Sony Computer Entertainment Europe Ltd. και η Sony Computer Entertainment Korea Inc. αναπτύσσει, δημοσιεύει, εμπορεύεται και διανέμει λογισμικό και διαχειρίζεται τα προγράμματα αδειοδότησης τρίτων για αυτές τις πλατφόρμες στις αντίστοιχες αγορές παγκοσμίως.

Με έδρα το Τόκιο της Ιαπωνίας, η Sony Computer Entertainment Inc. είναι μια ανεξάρτητη επιχειρηματική μονάδα του ομίλου Sony.

© 2005 Sony Computer Entertainment Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Ο σχεδιασμός και οι προδιαγραφές υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.