Πώς να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο τηλέφωνο Android σας

Ρυθμίστε όλους τους λογαριασμούς email σας στο Android σας

Η δημιουργία μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Android σας είναι πολύ εύκολη και έρχεται πολύ χρήσιμη αν βρεθείτε να ελέγχετε τα μηνύματά σας εν κινήσει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας Android για να συνδεθείτε με προσωπικά μηνύματα και e-mail εργασίας, για να διατηρείτε επαφή με φίλους, συναδέλφους, πελάτες και οποιονδήποτε άλλο. Αν έχετε προσαρτημένο ένα ημερολόγιο στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να συγχρονίσετε όλες τις εκδηλώσεις σας μαζί με το email σας.

Σημείωση: Αυτό το σεμινάριο καλύπτει την προεπιλεγμένη εφαρμογή Email στο Android και όχι την εφαρμογή Gmail. Μπορείτε να ρυθμίσετε πολύ καλά τους λογαριασμούς Gmail στην εφαρμογή Email, αλλά αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Gmail για τα μηνύματά σας, δείτε αυτές τις οδηγίες .

01 από 05

Ανοίξτε την εφαρμογή Email

Ανοίξτε τη λίστα εφαρμογών και αναζητήστε ή αναζητήστε το Email για να βρείτε και να ανοίξετε την ενσωματωμένη εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εάν έχετε συνδεδεμένους λογαριασμούς email με το Android σας, θα εμφανίζονται εδώ. Εάν όχι, θα δείτε την οθόνη ρύθμισης λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου μπορείτε να συνδέσετε το email σας με το τηλέφωνό σας.

02 του 05

Προσθέστε νέο λογαριασμό

Ανοίξτε το μενού από την Εφαρμογή Email - το κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Ορισμένες συσκευές Android δεν εμφανίζουν αυτό το μενού, οπότε αν δεν το βλέπετε, μπορείτε να μεταβείτε στο Βήμα 3.

Από αυτήν την οθόνη, επιλέξτε το εικονίδιο με τις ρυθμίσεις / γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία και πατήστε Προσθήκη λογαριασμού σε αυτήν την οθόνη.

Διαλέξτε τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε, όπως το Gmail, το AOL, το Yahoo Mail κ.λπ. Εάν δεν έχετε κάποιο από αυτά, θα πρέπει να έχετε μια χειροκίνητη επιλογή που σας επιτρέπει να πληκτρολογείτε διαφορετικό λογαριασμό.

03 του 05

Εισαγάγετε τη διεύθυνση και τον κωδικό σας

Θα πρέπει τώρα να σας ζητηθεί η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο κωδικός πρόσβασής σας, οπότε εισαγάγετε τα στοιχεία αυτά στους παρεχόμενους χώρους.

Αν προσθέτετε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το Yahoo ή το Gmail, και βρίσκεστε σε μια νεότερη συσκευή Android, ίσως να οδηγηθείτε σε μια οθόνη με κανονική εμφάνιση όπως τη βλέπετε κατά τη σύνδεση μέσω υπολογιστή. Απλώς ακολουθήστε τα βήματα και δώστε τα κατάλληλα δικαιώματα όταν σας ζητηθεί, όπως όταν σας ζητηθεί να επιτρέψετε την πρόσβαση στα μηνύματά σας.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε μια νεότερη συσκευή Android και τα παραπάνω είναι ο τρόπος που βλέπετε την οθόνη εγκατάστασης, τότε αυτό είναι το τελευταίο βήμα της διαδικασίας εγκατάστασης. Μπορείτε να κάνετε κλικ και να πατήσετε Επόμενο και / ή Συμφωνώ για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση και να πάτε κατευθείαν στο email σας.

Διαφορετικά, σε παλιότερες συσκευές, θα σας δοθεί ένα τυποποιημένο πλαίσιο κειμένου για να εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασης. Αν αυτό είναι αυτό που βλέπετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε πληκτρολογήσει την πλήρη διεύθυνση, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου μέρους μετά το σύμβολο @, όπως example@yahoo.com και όχι μόνο παράδειγμα .

04 του 05

Εισαγάγετε τις πληροφορίες του λογαριασμού σας

Εάν ο λογαριασμός σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν προστίθεται αυτόματα μετά την πληκτρολόγηση της διεύθυνσης και του κωδικού πρόσβασης, σημαίνει ότι η εφαρμογή Email δεν μπορεί να βρει τις κατάλληλες ρυθμίσεις διακομιστή που θα χρησιμοποιήσει για την πρόσβαση στο λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πατήστε MANUAL SETUP ή κάτι παρόμοιο αν δεν βλέπετε αυτή την επιλογή. Από τη λίστα που θα δείτε τώρα, επιλέξτε POP3 ACCOUNT, IMAP ACCOUNT ή MICROSOFT EXCHANGE ACTIVESYNC .

Αυτές οι επιλογές απαιτούν διαφορετικές ρυθμίσεις που θα ήταν αδύνατο να εμφανιστούν εδώ, γι 'αυτό θα δούμε μόνο ένα παράδειγμα - τις ρυθμίσεις IMAP για λογαριασμό Yahoo .

Επομένως, σε αυτό το παράδειγμα, αν προσθέτετε λογαριασμό Yahoo στο τηλέφωνό σας Android, πατήστε IMAP ACCOUNT και, στη συνέχεια, εισαγάγετε τις σωστές ρυθμίσεις διακομιστή Yahoo Mail IMAP.

Ακολουθήστε αυτόν τον παραπάνω σύνδεσμο για να δείτε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις που χρειάζεστε για την οθόνη "Ρυθμίσεις εισερχόμενου διακομιστή" στην εφαρμογή Email.

Θα χρειαστείτε επίσης τις ρυθμίσεις του διακομιστή SMTP για το λογαριασμό σας στο Yahoo αν σκοπεύετε να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω της εφαρμογής Email (κάτι που πιθανώς να κάνετε!). Καταχωρίστε αυτά τα στοιχεία όταν τους ζητήσετε.

Συμβουλή: Χρειάζεστε τις ρυθμίσεις του διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν είναι από το Yahoo; Αναζήτηση ή Google για αυτές τις ρυθμίσεις και στη συνέχεια επιστρέψτε στο τηλέφωνό σας για να τις εισαγάγετε.

05 του 05

Καθορίστε τις επιλογές Email

Ορισμένοι Androids θα σας προτρέψουν επίσης με μια οθόνη που θα εμφανίζει όλες τις διαφορετικές ρυθμίσεις λογαριασμού για αυτόν το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν το βλέπετε αυτό, μπορείτε να το παρακάμψετε ή να το συμπληρώσετε.

Για παράδειγμα, ενδέχεται να σας ζητηθεί να επιλέξετε μια χρονική περίοδο συγχρονισμού για την οποία θα εμφανίζονται στο τηλέφωνό σας όλα τα μηνύματα εκείνου του χρονικού πλαισίου. Επιλέξτε 1 εβδομάδα και όλα τα μηνύματα για την τελευταία εβδομάδα θα εμφανίζονται πάντα ή επιλέξτε 1 μήνα για να δείτε τα παλαιότερα μηνύματα. Υπάρχουν και κάποιες άλλες επιλογές.

Επίσης, εδώ υπάρχει ένα πρόγραμμα συγχρονισμού, χρονοδιάγραμμα αιχμής, όριο μεγέθους λήψης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιλογή συγχρονισμού ημερολογίου και πολλά άλλα. Πηγαίνετε και επιλέξτε ό, τι θέλετε για αυτές τις ρυθμίσεις, αφού όλες είναι υποκειμενικές σε ό, τι θέλετε.

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε πάντα να τις αλλάξετε αργότερα αν αποφασίσετε να τις παραλείψετε τώρα ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στο μέλλον.

Πατήστε Επόμενο και στη συνέχεια Τέλος για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο Android.