Καταγραφή Στιγμιότυπων από επιμέρους στοιχεία στο Mac σας

Πιάσε ένα στοιχείο μενού, παράθυρο, παράθυρο διαλόγου ή φύλλο με ένα μόνο κλικ

Ο Mac έχει από καιρό τη δυνατότητα να καταγράφει στιγμιότυπα οθόνης πατώντας τα πλήκτρα + shift + 3 (αυτό είναι το πλήκτρο εντολών , συν το πλήκτρο Shift, συν τον αριθμό 3 από την κορυφαία σειρά πληκτρολογίου, πατημένα μαζί ταυτόχρονα). Αυτή η απλή εντολή πληκτρολογίου καταγράφει μια εικόνα ολόκληρης της οθόνης σας.

Ο άλλος συνήθης συνδυασμός πληκτρολογίων για στιγμιότυπα οθόνης είναι η εντολή + shift + 4. Αυτός ο συνδυασμός πληκτρολογίου σάς επιτρέπει να σχεδιάσετε ένα ορθογώνιο πάνω από την περιοχή που θέλετε να καταγράψετε.

Υπάρχει ένα τρίτο combo πληκτρολόγιο screenshot που συχνά παραβλέπεται, όμως είναι μακράν το πιο ισχυρό. Αυτό το σύνθετο πληκτρολόγιο σας επιτρέπει να καταγράψετε ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός συγκεκριμένου στοιχείου παραθύρου. Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το σύνθετο πληκτρολόγιο, κάθε στοιχείο παράθυρου θα επισημανθεί καθώς μετακινείτε το δρομέα πάνω από αυτό. Κάντε κλικ στο ποντίκι και μπορείτε να καταγράψετε ακριβώς αυτό το στοιχείο. Η ομορφιά αυτής της μεθόδου είναι ότι η ληφθείσα εικόνα απαιτεί ελάχιστο ή καθόλου καθαρισμό.

Όσο το στοιχείο παράθυρου υπάρχει όταν πατάτε αυτό το σύνθετο πληκτρολόγιο, μπορείτε να τραβήξετε μια εικόνα του. Αυτό περιλαμβάνει τα μενού, τα φύλλα, την επιφάνεια εργασίας , το Dock , οποιοδήποτε ανοιχτό παράθυρο, τις γραμμές εργαλείων και τη γραμμή μενού .

Στιγμιότυπο στοιχείου οθόνης

Για να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο καταγραφής στοιχείου οθόνης, πρώτα βεβαιωθείτε ότι υπάρχει το στοιχείο που θέλετε να τραβήξετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να καταγράψετε ένα στοιχείο μενού, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το μενού. εάν θέλετε ένα πτυσσόμενο φύλλο, βεβαιωθείτε ότι το φύλλο είναι ανοιχτό.

Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε τα ακόλουθα πλήκτρα: εντολή + shift + 4 (αυτό είναι το πλήκτρο εντολών, συν το πλήκτρο Shift, συν τον αριθμό 4 από την κορυφαία σειρά πληκτρολογίου, όλα πατημένα ταυτόχρονα).

Αφού απελευθερώσετε τα πλήκτρα, πατήστε και αφήστε το πλήκτρο διαστήματος.

Τώρα μετακινήστε το δρομέα σας στο στοιχείο που θέλετε να συλλάβετε. Καθώς μετακινείτε το ποντίκι, κάθε στοιχείο που περνάει ο δρομέας θα επισημανθεί. Όταν επισημαίνεται το σωστό στοιχείο, κάντε κλικ στο ποντίκι.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Τώρα έχετε μια καθαρή, έτοιμη προς χρήση απεικόνιση οθόνης του συγκεκριμένου στοιχείου που θέλετε.

Παρεμπιπτόντως, οι εικόνες που έχουν καταγραφεί με αυτόν τον τρόπο αποθηκεύονται στην επιφάνεια εργασίας σας και θα έχουν ένα όνομα που αρχίζει με την ένδειξη 'Screen Shot' που επισυνάπτεται με την ημερομηνία και την ώρα.

Εργαλεία και άλλα προβλήματα

Τα εργαλεία, τα κομμάτια του κειμένου που εμφανίζονται τώρα και μετά, όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα στοιχείο οθόνης, όπως ένα κουμπί, ένα εικονίδιο ή ένας σύνδεσμος, μπορεί να είναι εκπληκτικά δύσκολο να καταγραφούν σε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Ο λόγος είναι ότι ορισμένοι προγραμματιστές θέτουν την επεξήγηση εργαλείου να εξαφανιστεί μόλις εμφανιστεί οποιοδήποτε κλικ ή πληκτρολόγηση.

Κανονικά, η απόσπαση της επεξήγησης του εργαλείου καθώς ο χρήστης συνεχίζει να αλληλεπιδρά με μια εφαρμογή είναι μια καλή ιδέα. Αλλά στην περίπτωση λήψης ενός στιγμιότυπου οθόνης, μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, καθώς το εργαλείο εξαφανίζεται μόλις χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα οθόνης.

Το πρόβλημα της εξαφάνισης του εργαλείου εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο κωδικοποιείται η εφαρμογή, οπότε μην υποθέτετε ότι οι εντολές εργαλείων πάντα θα εξαφανιστούν από τη στιγμή που θα προσπαθήσετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Αντ 'αυτού, δώστε την τεχνική screenshot που περιγράφεται παραπάνω ένα στιγμιότυπο. Εάν δεν λειτουργεί, δοκιμάστε αυτό το μικρό τέχνασμα:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Grab για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης ολόκληρης της επιφάνειας εργασίας του Mac σας μετά από μια μικρή καθυστέρηση. Αυτό το στιγμιότυπο οθόνης σας δίνει επιπλέον χρόνο για να εκτελέσετε κάποια ενέργεια, όπως το άνοιγμα ενός μενού ή το ποντίκι πάνω από ένα κουμπί, για να εμφανιστεί μια συμβουλή εργαλείου εγκαίρως για να ληφθεί το στιγμιότυπο οθόνης και επειδή δεν έχουν εμπλακεί πληκτρολογήσεις ή κλικ με κλικ. η επεξήγηση εργαλείων δεν θα εξαφανιστεί ακριβώς όπως έχει ληφθεί η εικόνα της.

Χρησιμοποιώντας το πιάσιμο για να καταγράψετε μια επεξήγηση εργαλείων

  1. Εκκίνηση Πιάσε, που βρίσκεται στο φάκελο / εφαρμογές / Utilities.
  2. Από το μενού Σύλληψη, επιλέξτε Προσωρινή οθόνη.
  3. Θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο διαλόγου με ένα κουμπί για την έναρξη του χρονοδιακόπτη ή την ακύρωση της αρπαγής οθόνης. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξης χρονοδιακόπτη θα ξεκινήσει μια αντίστροφη μέτρηση δέκα δευτερολέπτων σε μια λήψη πλήρους οθόνης.
  4. Με την αντίστροφη μέτρηση, εκτελέστε την εργασία, όπως το ποντίκι πάνω από ένα κουμπί για μια επεξήγηση εργαλείου, για να δημιουργήσετε την εικόνα που θέλετε να τραβήξετε.
  5. Αφού τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση, η εικόνα θα καταγραφεί.

Οι εικόνες οθόνης μπορούν να αποθηκευτούν σε διάφορες μορφές αρχείων, όπως JPEG, TIFF, PNG και άλλα. Μπορείτε να αλλάξετε τη μορφή της εικόνας στιγμιότυπου οθόνης ακολουθώντας τις οδηγίες:

Αλλάξτε τη μορφή αρχείου που χρησιμοποιεί το Mac για να αποθηκεύσετε στιγμιότυπα οθόνης