Τι είναι το κιβώτιο φορητού υπολογιστή White Box;

Δημιουργήστε το δικό σας φορητό υπολογιστή από ένα σασί βάσης και εξαρτήματα

Εισαγωγή

Το λευκό κουτί είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία υπολογιστών για να σημαίνει υπολογιστές που είναι κατασκευασμένοι από μέρη από οποιονδήποτε κατασκευαστή εκτός της πρώτης βαθμίδας. Η Dell, η HP και η Apple είναι όλοι οι κατασκευαστές της πρώτης βαθμίδας. Έχουν τους υπολογιστές τους με το λογότυπό τους και έχουν κατασκευαστεί από τα μέρη που έχουν σχεδιάσει μόνο για τα συστήματά τους. Μικρότερες εταιρείες δεν έχουν την πολυτέλεια να είναι σε θέση να παρέχουν έθιμο ενσωματωμένα εξαρτήματα και γι 'αυτό οικοδομήσουμε υπολογιστές από τα γενικά συστατικά που προσφέρονται στην αγορά. Στις πρώτες μέρες των υπολογιστών, όλες οι περιπτώσεις ήταν λευκές και δεδομένου ότι οι εταιρείες δεύτερης βαθμίδας δεν είχαν τα λογότυπά τους τυπωμένες στις απλές περιπτώσεις, ονομάζονταν λευκά κουτιά.

Ενώ είναι λίγο πολύ υποτίθεται ότι οι εταιρείες χτίζουν προσαρμοσμένους υπολογιστές από τα επιτραπέζια στοιχεία, οι περισσότεροι καταναλωτές δεν αντιλαμβάνονται ότι πολλοί φορητοί υπολογιστές κατασκευάζονται επίσης από βασικά μέρη. Αυτό είναι όπου προέρχονται οι λευκοί φορητοί υπολογιστές. Εάν εξετάσατε εταιρείες όπως το iBUYPOWER ή το Cyberpower PC, ίσως έχετε δει δύο φορητούς υπολογιστές που φαίνονται όμοιοι. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι χρησιμοποιούν το ίδιο βασικό φορητό λευκό κιβώτιο, το οποίο στη συνέχεια προσαρμόζεται με τα λογότυπα που τους αναγράφονται λεπτομερώς. Η μεγάλη διαφορά τώρα είναι ότι ορισμένα από αυτά τα πλαίσια είναι πλέον διαθέσιμα στους καταναλωτές απευθείας για να χτίσουν το δικό τους φορητό υπολογιστή από μέρη.

Το λευκό πλαίσιο φορητού υπολογιστή

Το κλειδί για έναν φορητό λευκό φορητό υπολογιστή είναι το πλαίσιο. Ενώ ένα επιτραπέζιο σύστημα δεν ορίζεται από την περίπτωση, είναι ένα φορητό υπολογιστή. Το πλαίσιο είναι περισσότερο σαν να αγοράζετε ένα κιτ επιφάνειας γυμνών οστών και μια οθόνη. Ένα πλαίσιο περιλαμβάνει την θήκη, το πληκτρολόγιο, τον δείκτη, τη μητρική πλακέτα και την οθόνη. Αυτό θα έχει τεράστιο προσδιορισμό των υπόλοιπων εξαρτημάτων που μπορούν να εγκατασταθούν. Για να ολοκληρωθεί το σύστημα, πρέπει να εγκατασταθεί στο σύστημα ένας επεξεργαστής , μνήμη , σκληρός δίσκος ή SSD και λογισμικό. Αυτό είναι πολύ λιγότερα στοιχεία που κάποιος πρέπει να πάρει για να βάλει μαζί ένα επιτραπέζιο σύστημα.

Προηγουμένως, οι επιλογές ήταν πολύ περιορισμένες από τους κατασκευαστές ως προς το είδος του πλαισίου λευκό κιβώτιο ήταν διαθέσιμα. Συνήθως ένα βασικό λεπτό και ελαφρύ σύστημα σημειωματάριων ήταν διαθέσιμο και συνήθως χρησιμοποιούσε μόνο το chipset της Intel και τους επεξεργαστές. Σήμερα η ποικιλία των σκευών που διατίθενται στους καταναλωτές είναι πολύ μεγαλύτερη. Αυτό περιλαμβάνει φορητούς υπολογιστές μικρού μεγέθους και φορητού υπολογιστή, καθώς και υποστήριξη για φορητούς επεξεργαστές της AMD. Αυτό παρέχει στους καταναλωτές ένα πολύ ευρύτερο φάσμα επιλογών για την κατασκευή του δικού τους φορητού υπολογιστή.

Πλεονέκτημα των φορητών υπολογιστών White Box

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για έναν φορητό λευκό φορητό υπολογιστή είναι η ευελιξία των επιλογών εξαρτημάτων. Οι χρήστες έχουν περισσότερα λόγια σε ποια μέρη πηγαίνουν στο σημειωματάριο ακόμη και σε σύγκριση με την προσαρμογή που προσφέρουν εταιρείες όπως η Dell. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να πάρει ένα σύστημα προσαρμοσμένο ακριβώς σε αυτό που θέλει να κάνει το σύστημα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα για έναν φορητό λευκό φορητό υπολογιστή είναι η δυνατότητα αναβάθμισης. Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές που πωλούνται τώρα από τις μεγάλες εταιρείες σφραγίζονται έτσι ώστε μόνο μερικά μέρη όπως η μνήμη μπορούν να αναβαθμιστούν. Με ένα φορητό υπολογιστή λευκού κουτιού, η πλειοψηφία των τμημάτων είναι εύκολα προσβάσιμα επειδή πρέπει να είναι για να εγκατασταθούν τα εξαρτήματα στην πρώτη θέση. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αναβαθμίζουν οπτικές μονάδες και επεξεργαστές χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από έναν κατασκευαστή ή να αγοράσουν ένα νέο σύστημα. Μόνο το μικρότερο εξαιρετικά φορητό πλαίσιο τείνει να στερείται του ευρύτερου φάσματος επιλογών αναβάθμισης.

Μειονεκτήματα των φορητών υπολογιστών White Box

Το πρώτο και πρωταρχικό πρόβλημα με ένα φορητό υπολογιστή λευκού κουτιού έχει να κάνει με εγγυήσεις. Όταν αγοράζεται ένας πλήρης φορητός υπολογιστής από έναν κατασκευαστή της πρώτης βαθμίδας, παρέχεται πλήρης εγγύηση για την εξυπηρέτηση οποιωνδήποτε εξαρτημάτων που βρίσκονται σε αυτόν. Οι λευκοί φορητοί υπολογιστές είναι πολύ πιο περίπλοκοι. Αν το σύστημα έχει τοποθετηθεί από ένα κατάστημα, μπορεί να προσφέρει εγγύηση, αλλά είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί από κάθε κατασκευαστή να εγγυηθεί κάθε μέρος. Αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα περίπλοκα εάν ένα κομμάτι σπάσει και χρειάζεται επισκευή.

Ένα άλλο πράγμα που πολλοί λευκοί φορητοί υπολογιστές λείπουν είναι το λογισμικό. Εναπόκειται στον καταναλωτή να παρέχει γενικά όλο το λογισμικό. Αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα, αλλά πολλοί κατασκευαστές της πρώτης βαθμίδας περιλαμβάνουν δέσμες λογισμικού που μπορούν να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα, αλλά μπορούν επίσης να εγκαταστήσουν και πολλά ανεπιθύμητα λογισμικά.

Θα πρέπει να οικοδομήσουμε ένα λευκό πλαίσιο Laptop πλαίσιο;

Οι λευκοί φορητοί υπολογιστές είναι σίγουρα μια πολύ πιο βιώσιμη επιλογή από ό, τι ήταν ακόμη και ένα ή δύο χρόνια πριν. Για την πλειοψηφία των χρηστών, ένα λευκό κιβώτιο laptop είναι πιθανό να προκαλέσει περισσότερα ζητήματα γι 'αυτούς από ό, τι αν ήταν να αγοράσουν ένα μεγάλο όνομα φορητό υπολογιστή. Οι άνθρωποι που επωφελούνται περισσότερο από το λευκό laptop box είναι εκείνοι που αναζητούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε έναν φορητό υπολογιστή που δεν υποστηρίζει κανένας μεγάλος κατασκευαστής ή όσοι είναι ήδη αρκετά εξοικειωμένοι με το υλικό του υπολογιστή, όπως οι επιτραπέζιοι υπολογιστές.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι ακόμη και με τις διευρυμένες επιλογές στο βασικό πλαίσιο φορητού υπολογιστή, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στους χρήστες για ανταλλακτικά. Αυτό είναι πιο εμφανές με τα γραφικά . Η οθόνη είναι ένα αναπόσπαστο μέρος του πλαισίου και δεν μπορεί να αναβαθμιστεί ή να αλλάξει, ώστε να πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα πλαίσιο με οθόνη που σας αρέσει. Επιπλέον, τα περισσότερα πλαίσια έχουν ενσωματωμένα τα γραφικά τους, ώστε να μην μπορούν να αναβαθμιστούν.