Κτίριο εναντίον της αγοράς ενός προσωπικού υπολογιστή

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της οικοδόμησης ενός προσαρμοσμένου υπολογιστή

Από τους πρώτους υπολογιστές IBM PC, οι καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους σύστημα υπολογιστών από συμβατά εξαρτήματα. Αυτό ήταν αυτό που συχνά αναφέρεται ως η αγορά κλώνων. Τις πρώτες μέρες, αυτό προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση για τους καταναλωτές που ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν εξαρτήματα τρίτων από μικρότερους κατασκευαστές. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα για την οικοδόμηση μιας μηχανής από τα μέρη παρά την αγορά ενός προ-κατασκευασμένου συστήματος.

Ένα σύστημα είναι ένα άθροισμα των τμημάτων του

Όλα τα συστήματα υπολογιστών που πωλούνται στην αγορά είναι μια συλλογή στοιχείων που παρέχουν ένα λειτουργικό σύστημα πληροφορικής. Οι επεξεργαστές, η μνήμη και οι μονάδες δίσκου είναι μόνο μερικά από τα μέρη που απαρτίζουν έναν υπολογιστή και μας επιτρέπουν να διαφοροποιούμε ένα σύστημα από το άλλο. Ως εκ τούτου, η απόδοση και η ποιότητα ενός συστήματος καθορίζονται από τα μέρη που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του.

Έτσι, ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός καταστήματος που αγόρασε το σύστημα και ενός προσαρμοσμένου μηχανήματος από μέρη; Δεν μπορεί να υπάρξει σχεδόν καμία διαφορά σε μια πολύ σημαντική διαφορά με βάση τα επιλεγμένα μέρη για το μηχάνημα. Με αυτό το σκεπτικό, ας εξετάσουμε μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της οικοδόμησης ενός υπολογιστή από τα μέρη αντί να το αγοράσετε.

Πλεονεκτήματα του κτιρίου

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα για την οικοδόμηση ενός υπολογιστή από το μηδέν είναι η επιλογή των εξαρτημάτων. Τα περισσότερα συστήματα υπολογιστών έρχονται προ-κατασκευασμένα με τις προδιαγραφές και τα εξαρτήματα που έχουν ήδη επιλεγεί για εσάς. Αυτό συχνά μπορεί να οδηγήσει τους καταναλωτές να κάνουν συμβιβασμούς σχετικά με τα χαρακτηριστικά, καθώς πιθανότατα δεν θα έχουν ό, τι θέλεις ή μπορεί να προσφέρει ένα συστατικό στοιχείο. Με την οικοδόμηση ενός υπολογιστή από εξαρτήματα, ο χρήστης είναι σε θέση να επιλέξει τα μέρη που ταιριάζουν καλύτερα με το ηλεκτρονικό σύστημα που επιθυμούν. Ορισμένοι προμηθευτές σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε ένα σύστημα υπολογιστή, αλλά εξακολουθείτε να περιορίζετε την επιλογή των τμημάτων τους.

Ένα άλλο πράγμα που οι χρήστες μπορεί να μην γνωρίζουν με προ-χτισμένα συστήματα είναι ότι δύο από τον ίδιο υπολογιστή μοντέλου μπορεί να έχουν πραγματικά πολύ διαφορετικά μέρη. Ο λόγος για αυτό έχει να κάνει με τους προμηθευτές, τα ανταλλακτικά που ήταν διαθέσιμα κατά το χρόνο κατασκευής του συστήματος και απλώς την τύχη. Για παράδειγμα, η Dell μπορεί να αλλάξει μεταξύ πολλαπλών προμηθευτών μνήμης, επειδή το ένα είναι λιγότερο ακριβό από το άλλο. Παρομοίως, μπορούν να ανταλλάξουν μάρκες σκληρών δίσκων εάν αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα προβλήματα προμήθειας. Η αγορά όλων των εξαρτημάτων με δική σας εγγύηση εγγυάται ποια εξαρτήματα θα έχετε στον υπολογιστή σας.

Ένα από τα λιγότερο απτά πλεονεκτήματα για την οικοδόμηση ενός υπολογιστή από το μηδέν είναι η γνώση. Με την οικοδόμηση ενός υπολογιστή από το μηδέν, ένας χρήστης είναι σε θέση να μάθουν και να κατανοήσουν πώς τα μέρη συνεργάζονται. Αυτές οι πληροφορίες καθίστανται εξαιρετικά πολύτιμες για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπολογιστή. Η γνώση των στοιχείων που ελέγχουν τα διάφορα υποσυστήματα ενός υπολογιστή σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να επιδιορθώσουν τα δικά τους προβλήματα υλικού χωρίς να χρειάζεται να ασχολούνται με ομάδες υποστήριξης ή ακριβούς λογαριασμούς επισκευής.

Τέλος, υπάρχει το κόστος. Όσο ισχυρότερος θα είναι ο επιτραπέζιος υπολογιστής σας, τόσο πιο πιθανό θα είστε σε θέση να εξοικονομήσετε χρήματα δημιουργώντας το δικό σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά από τα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας τείνουν να φέρουν υψηλά κέρδη από τους κατασκευαστές ως μέσο αύξησης των κερδών. Ενώ πολλές από τις μικρές εταιρείες που κατασκευάζουν συστήματα υψηλής τεχνολογίας μπορούν να χτίσουν έναν υπολογιστή από τα ακριβή μέρη που θέλετε, πρέπει να επισημάνουν την τιμή για να καλύψουν το κόστος κατασκευής τους και την υποστήριξη προμηθευτή μετά την αγορά.

Μειονεκτήματα της οικοδόμησης

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα για την οικοδόμηση ενός υπολογιστή είναι η έλλειψη οποιασδήποτε οργάνωσης υποστήριξης με την οποία θα ασχοληθείτε. Δεδομένου ότι κάθε στοιχείο μπορεί και πιθανότατα θα προέρχεται από διαφορετικό κατασκευαστή ή / και κατάστημα σημαίνει ότι εάν ένα τμήμα έχει κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να ασχοληθείτε με την κατάλληλη εταιρεία. Με τα προ-κατασκευασμένα συστήματα, θα πρέπει να ασχοληθείτε μόνο με τον κατασκευαστή και τις ομάδες υπηρεσιών εγγύησης. Φυσικά, αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα πλεονέκτημα όσον αφορά την οικοδόμηση του εαυτούς σας ως μέρος της αποτυχίας είναι συχνά γρήγορα και εύκολα να επιλυθεί με την αντικατάσταση του μέρους σας τον εαυτό σας αντί να χρειάζεται να περιμένετε μια μεγάλη εταιρεία για να πάρει γύρω για να έχει μια τεχνολογία που αποστέλλεται ή σύστημα που τους έχει αποσταλεί.

Η επιλογή των εξαρτημάτων για την κατασκευή ενός συστήματος υπολογιστή μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απογοητευτική διαδικασία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και δημιουργείτε τον πρώτο υπολογιστή σας. Πρέπει να ανησυχείτε για τα μεγέθη, τα συμβατά εξαρτήματα, τις βαλβίδες κλπ. Εάν δεν διερευνήσετε τα πράγματα σωστά, θα μπορούσατε να καταλήξετε σε μέρη που δεν δουλεύουν καλά ή ίσως δεν ταιριάζουν ούτε στην περίπτωση που έχετε επιλέξει . Υπάρχουν αρκετοί οδηγοί εκεί έξω για να σας βοηθήσουν να συμπεριλάβετε τους οδηγούς μου για δημιουργία επιφάνειας 500 δολαρίων και ένα σύστημα παιχνιδιών PC χαμηλού κόστους για να περιορίσετε την αναζήτησή σας.

Ενώ το κόστος αναφέρεται ως πλεονέκτημα παραπάνω, μπορεί επίσης να αποτελέσει μειονέκτημα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν θέλετε να δημιουργήσετε μόνο ένα βασικό σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών. Οι κατασκευαστές είναι σε θέση να λαμβάνουν εκπτώσεις επειδή αγοράζουν τα πράγματα χύμα. Εκτός από αυτό, η αγορά του προϋπολογισμού είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, πράγμα που σημαίνει ότι είναι συχνά φθηνότερο να αγοράσετε έναν βασικό υπολογιστή για να περιηγείστε στον ιστό και να κάνετε λογισμικό παραγωγικότητας παρά να κατασκευάσετε μόνοι σας. Σας παρακαλώ, η εξοικονόμηση κόστους πιθανότατα δεν θα είναι τεράστια. Πιθανώς με τάξη ίσως $ 50 έως $ 100. Αντίστροφα, μπορείτε να εξοικονομήσετε εκατοντάδες για να αγοράσετε έναν υπολογιστή εάν κοιτάτε σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή υψηλής απόδοσης. Φυσικά, τα χαμηλού κόστους προκατασκευασμένα συστήματα μπορούν επίσης να αφήσουν πολλά να είναι επιθυμητά στο τμήμα ποιότητας.

Πώς να οικοδομήσουμε έναν υπολογιστή

Τώρα που όλα αυτά είναι έξω στο ύπαιθρο, όσοι ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν το δικό τους επιτραπέζιο υπολογιστή από μέρη μπορούν να πάρουν τα επόμενα βήματα.

Αν τυχαίνει να έχετε μια συσκευή συμβατή με το Kindle, μπορείτε επίσης να λάβετε ένα αντίγραφο του ηλεκτρονικού βιβλίου "Δημιουργήστε το δικό σας επιτραπέζιο υπολογιστή" και να το χρησιμοποιήσετε ως αναφορά εκτός σύνδεσης κατά την κατασκευή ενός υπολογιστή. Περνάει επίσης μερικές από τις πτυχές της αντιμετώπισης προβλημάτων και της εγκατάστασης λογισμικού που δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Προηγουμένως οι χρήστες δεν είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τους δικούς τους φορητούς υπολογιστές. Ακόμα και αυτό αλλάζει αυτές τις μέρες. Πολλές εταιρείες πωλούν τώρα συστήματα βάσης που αναφέρονται ως Notebooks White Box . Αυτά έχουν ήδη εγκατασταθεί τα βασικά στοιχεία, όπως το πλαίσιο, η οθόνη και η μητρική πλακέτα. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να επιλέξουν στοιχεία όπως μνήμη, μονάδες δίσκου, επεξεργαστές και μερικές φορές γραφικά για να ολοκληρώσουν το δικό τους φορητό υπολογιστή. Στην πραγματικότητα, αυτά τα βασικά πλαίσια φορητών υπολογιστών που πωλούνται συχνά σε εταιρείες PC για να σήμα ως τα δικά τους συστήματα μετά την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων συνιστώσα.

Αν είστε αποφασισμένοι να δημιουργήσετε το δικό σας PC από τα μέρη, φροντίστε να κάνετε την έρευνα στα μέρη σας. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα στοιχείων που διατίθενται από τους καταναλωτές για να διαλέξετε. Δεν είναι δυνατό για ιστοσελίδες όπως το PC Hardware / Reviews να εξετάσουν κάθε ένα από αυτά. Αυτές οι λίστες αντικειμένων όπως CPU επιτραπέζιων υπολογιστών , σκληροί δίσκοι , μονάδες SSD , DVD , κάρτες Blu-ray και βίντεο είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης.