Αγοράζοντας το σωστό επιτραπέζιο υπολογιστή για τις ανάγκες σας

Τι να εξετάσει κατά την αγορά για ένα επιτραπέζιο υπολογιστή

Ψάχνετε να αγοράσετε ένα νέο προσωπικό υπολογιστικό σύστημα επιφάνειας εργασίας ; Αυτός ο οδηγός καλύπτει πολλά από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να εξετάσετε κατά τη σύγκριση των συστημάτων επιτραπέζιων υπολογιστών, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε ενημερωμένη απόφαση αγοράς. Λόγω της μεταβαλλόμενης φύσης της βιομηχανίας PC Hardware, αυτός ο οδηγός θα ενημερώνεται περιοδικά. Οι σύνδεσμοι παρέχονται κάτω από κάθε θέμα για μια πιο λεπτομερή συζήτηση για το θέμα αυτό.

Επεξεργαστές (CPU)

Οι επιλογές του επεξεργαστή είναι λίγο πιο δύσκολο τώρα από ό, τι πριν. Είναι ακόμα πραγματικά μια επιλογή μεταξύ μιας AMD και ενός επεξεργαστή της Intel. Η Intel είναι καλύτερη για απόδοση, ενώ η AMD είναι καλύτερη για αποδοτικότητα και προϋπολογισμούς. Η διαφορά προέρχεται πραγματικά από τον αριθμό των πυρήνων που υπάρχουν στον επεξεργαστή και τη σχετική ταχύτητά του. Κάθε εταιρεία έχει τώρα ένα σύστημα βαθμολόγησης απόδοσης που δεν είναι πραγματικά εύκολο να συγκρίνουμε. Λόγω της πολυπλοκότητας, είναι καλύτερο να ανατρέξετε στους παρακάτω συνδέσμους για μια λεπτομερέστερη εξήγηση των CPU για τον προϋπολογισμό και τις χρήσεις.

Μνήμη (RAM)

Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές έχουν τυποποιηθεί στη μνήμη DDR3 εδώ και πολλά χρόνια που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται για τη μνήμη πέρα ​​από το ποσό. Το DDR4 κάνει τώρα το δρόμο της στην αγορά των επιτραπέζιων υπολογιστών, πράγμα που σημαίνει ότι οι καταναλωτές πρέπει τώρα να γνωρίζουν τον τύπο που προσφέρει ένα σύστημα. Όσον αφορά το ποσό, είναι καλύτερο να έχετε τουλάχιστον 8GB μνήμης, αλλά 16GB προσφέρει καλύτερη μακροπρόθεσμη απόδοση. Οι ταχύτητες μνήμης μπορούν επίσης να επηρεάσουν την απόδοση. Όσο ταχύτερη είναι η μνήμη, τόσο καλύτερη είναι η απόδοση. Όταν αγοράζετε μνήμη, προσπαθήστε να αγοράσετε όσο το δυνατόν λιγότερους DIMM για να επιτρέψετε μελλοντικές αναβαθμίσεις μνήμης, αν χρειαστεί.

Σκληροι ΔΙΣΚΟΙ

Η αποθήκευση για τους περισσότερους υπολογιστές εξακολουθεί να εξαρτάται από τον παραδοσιακό σκληρό δίσκο, αλλά ορισμένοι υπολογιστές αρχίζουν τώρα να έρχονται και με μονάδες SSD για αποθήκευση ή προσωρινή αποθήκευση. Οι σκληροί δίσκοι πραγματικά βράζουν μέχρι το μέγεθος και την ταχύτητα. Όσο μεγαλύτερη είναι η κίνηση και όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερη είναι η απόδοση και η χωρητικότητα. Σε μια επιφάνεια εργασίας, είναι καλύτερο να έχετε τουλάχιστον 1TB ή περισσότερο χώρο αποθήκευσης αυτές τις μέρες. Όσον αφορά την ταχύτητα, οι περισσότεροι τρέχουν στις 7200 σ.α.λ. αλλά υπάρχουν μερικές πράσινες ή μεταβλητές ταχύτητες που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Μερικές μονάδες υψηλής απόδοσης 10,000rpm είναι διαθέσιμες. Φυσικά, το M.2 και το SATA Express κάνουν τώρα τους τρόπους τους στους υπολογιστές για ταχύτερη απόδοση αποθήκευσης, αλλά δεν υπάρχουν πολλά και τείνουν να είναι αρκετά ακριβά.

Οπτικές μονάδες δίσκου (CD / DVD / Blu-ray)

Πολύ κάθε επιφάνεια εργασίας έρχεται εξοπλισμένο με έναν καυστήρα DVD, αλλά δεν είναι η απαίτηση ότι ήταν κάποτε και έτσι όλο και περισσότεροι, ειδικά μικροί υπολογιστές τύπου PC , τα κάνουν μακριά. Οι ταχύτητες ποικίλλουν ελαφρώς, αλλά θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 16x για την ταχύτητα εγγραφής, εκτός εάν πρόκειται για μικρό ή miniPC που χρησιμοποιεί φορητή μονάδα δίσκου και θα πρέπει να προσφέρει ταχύτητες 8x. Το Blu-ray είναι μια επιλογή για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή τους για τη μορφή βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Κάρτες βίντεο

Η τεχνολογία της κάρτας βίντεο φαίνεται να αλλάζει κάθε έξι μήνες. Αν δεν κάνετε πραγματικά τρισδιάστατα γραφικά, τότε τα ενσωματωμένα γραφικά μπορεί να είναι καλά. Μια αποκλειστική κάρτα γραφικών πιθανότατα θα έχει μεγαλύτερη σημασία για όσους σχεδιάζουν να το χρησιμοποιήσουν για παιχνίδια ή για επιτάχυνση μη τρισδιάστατων εργασιών . Τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν την απόδοση, την ποσότητα μνήμης στην κάρτα, τους συνδέσμους εξόδου και την έκδοση του Direct X που υποστηρίζεται. Αυτοί που θέλουν να κάνουν τυχερά παιχνίδια θα πρέπει να θεωρούν πραγματικά μια κάρτα Direct X 11 με τουλάχιστον 2GB μνήμης επί του σκάφους.

Εξωτερικές (περιφερειακές) συνδέσεις

Πολλές αναβαθμίσεις και περιφερειακά σε υπολογιστές συνδέονται τώρα μέσω εξωτερικών διεπαφών αντί για εσωτερικές κάρτες. Ελέγξτε για να δείτε πόσα και ποιο είδος εξωτερικών θυρών είναι διαθέσιμα στον υπολογιστή για χρήση με τα μελλοντικά περιφερειακά. Υπάρχει μια ποικιλία από διαφορετικές νέες περιφερειακές υποδοχές υψηλής ταχύτητας που είναι τώρα διαθέσιμες. Είναι καλύτερο να αποκτήσετε ένα με τουλάχιστον έξι θύρες USB. Άλλοι συνδετήρες υψηλότερης ταχύτητας περιλαμβάνουν eSATA και Thunderbolt, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικά για εξωτερική αποθήκευση . Πολλές φορές οι συσκευές ανάγνωσης καρτών μέσων που υποστηρίζουν διάφορες κάρτες μνήμης flash για περιφερειακά περιλαμβάνονται επίσης.

Οθόνες

Τι καλό είναι ένας επιτραπέζιος υπολογιστής εκτός αν έχει επίσης μια οθόνη; Φυσικά, αν έχετε ένα all-in-one έχει ενσωματωμένο το μόνιτορ, αλλά πρέπει ακόμα να εξετάσετε τα χαρακτηριστικά της οθόνης. Όλες οι οθόνες που χρησιμοποιούνται σήμερα βασίζονται στην τεχνολογία LCD και το μόνο πραγματικό ζήτημα είναι περισσότερο το μέγεθος και το κόστος των LCD. Ορισμένα άλλα θέματα, όπως το χρώμα, μπορεί να είναι σημαντικά για όσους σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τους επιτραπέζιους υπολογιστές για εργασίες γραφικών. Οι οθόνες 24 ιντσών είναι οι πιο συνηθισμένες χάρη στην οικονομική τους δυνατότητα και την υποστήριξή τους για πλήρη βίντεο υψηλής ευκρίνειας 1080p. Μεγαλύτερες οθόνες εξακολουθούν να πηδούν πολύ υψηλές τιμές καθώς τείνουν να είναι περισσότερο για επαγγελματικές χρήσεις, αλλά έχουν επίσης μειωθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των ετών.