Πόσο γρήγορα χρειάζεται να είναι ο υπολογιστής σας πραγματικά;

Γιατί οι περισσότεροι καταναλωτές δεν χρειάζονται πολύ περισσότερο από έναν προϋπολογισμό υπολογιστή

Οι περισσότεροι υπολογιστές είναι υπερφορτωμένοι για το τι θα κάνει ο μέσος χρήστης μαζί τους. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να ρίξετε μια σκληρή ματιά σε ό, τι θα χρησιμοποιηθεί ο υπολογιστής σας πριν αγοράσετε ένα.

Ο επεξεργαστής και η μνήμη RAM είναι δύο από τα πιο σημαντικά στοιχεία όταν ασχολείστε με την ταχύτητα ενός υπολογιστή. Εάν θέλετε ένα εξαιρετικά γρήγορο μηχάνημα, τότε αυτά τα δύο κομμάτια υλικού πρέπει να εξεταστούν κατά πρώτο και κύριο λόγο.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχει ένας τεράστιος επεξεργαστής οκτώ πυρήνων και 16 GB μνήμης. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να πάρουν με μια χαρά με πολύ λιγότερο .

Όπως πολλοί νέοι υπολογιστές έρχονται με 1 TB ή περισσότερο χώρο στο σκληρό δίσκο και η μεγάλη πλειοψηφία τους καταλήγει αχρησιμοποίητη πριν αποτύχει ο σκληρός δίσκος , πολλοί υπολογιστές διαθέτουν άλλους πόρους του συστήματος που δεν χρησιμοποιούνται καθώς ο υπολογιστής κάθεται σε αδράνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα τις περιόδους της ημέρας και όπως τα καθημερινά προγράμματα χρησιμοποιούν μόνο ένα κλάσμα των δυνατοτήτων του υλικού.

Έτσι, αν αναρωτιέστε ποιος επεξεργαστής να επιλέξει από όταν αγοράζετε έναν νέο υπολογιστή και πόσο μεγάλος θα πρέπει να είναι τα μπαστούνια μνήμης, προκειμένου ο υπολογιστής να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, ακολουθήστε τον οδηγό μαζί μας ως μιλάμε για αυτές τις περιοχές του υπολογιστή και πώς λειτουργούν σε διάφορα σενάρια.

Αυτή η απλή σκέψη μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα για την αγορά σας και ταυτόχρονα να σας προσφέρουμε μια εντελώς λειτουργική και ευχάριστη εμπειρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας και όχι μόνο έναν γρήγορο υπολογιστή για όλους τους σκοπούς, ακόμη και να επωφεληθείτε από αυτό.

Συμβουλή: Πρέπει να αναβαθμίσετε ή να αντικαταστήσετε τον φορητό σας υπολογιστή; Αν αυτό είναι το ερώτημα, έχετε να αντιμετωπίσουμε. Μπορεί να είστε σε θέση να ξοδέψετε πολύ λιγότερο απλώς καθαρίζοντας το λογισμικό του υπολογιστή σας ή να αγοράσετε κάποιο σχετικά φθηνό εξωτερικό υλικό, αντί να αγοράσετε έναν νέο υπολογιστή με καλύτερες προδιαγραφές.

Οι περισσότερες κοινές εργασίες PC δεν απαιτούν μεγάλη ισχύ

Πολλές καθημερινές εργασίες που εκτελεί ο μέσος χρήστης του υπολογιστή είναι τόσο ελάχιστα απαιτητικές για το υλικό, ώστε οι επεξεργαστές χαμηλότερου τερματισμού σε νεότερους υπολογιστές είναι αρκετά γρήγοροι.

Χρήση Διαδικτύου

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή για τα σχετικά με το διαδίκτυο πράγματα μόνο. Μπορεί να περιλαμβάνει την αποστολή και λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την περιήγηση στον ιστό, τον έλεγχο και την ανάρτηση σε δίκτυα κοινωνικών μέσων, τη ροή περιεχομένου πολυμέσων και άλλες απλές εργασίες.

Αυτά τα πράγματα μπορεί να ήταν αρκετά απαιτητικά για hardware πριν από πολλά χρόνια, αλλά έχουν βελτιωθεί σημαντικά μέσω ενός πιο αποτελεσματικού προγραμματισμού και καλύτερων προτύπων.

Επιπλέον, πολλές από αυτές τις εργασίες ενδέχεται να περιορίζονται από την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο και δεν περιορίζονται από την ισχύ επεξεργασίας. Μετά από όλα, οι περισσότεροι επεξεργαστές είναι πολύ πιο γρήγορα στην αντιμετώπιση δεδομένων από ότι τα δεδομένα μπορούν να μεταδοθούν προς / από τον ISP σας.

Παραγωγικές Δραστηριότητες

Μετά την σύνδεση στο διαδίκτυο, η επόμενη πιο κοινή χρήση ενός υπολογιστή είναι η παραγωγικότητα. Θα περιλαμβάνει τη σύνταξη εγγράφων σε έναν επεξεργαστή κειμένου, την επεξεργασία ενός υπολογιστικού φύλλου, τη λήψη σημειώσεων, τη σύνταξη μιας παρουσίασης για το σχολείο ή την εργασία κ.λπ.

Αυτά τα καθήκοντα εκτελούνται κυρίως από επιχειρηματικούς χρήστες και φοιτητές. Αυτές είναι μερικές από τις πρώτες μορφές λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών για προσωπικούς υπολογιστές και έχουν βελτιστοποιηθεί κατά τη διάρκεια των ετών. Συχνά η ταχύτητα αυτών των προγραμμάτων περιορίζεται περισσότερο από το πόσο γρήγορα μπορείτε να πληκτρολογήσετε ή να εισαγάγετε τα δεδομένα.

Επιπλέον, πολλές online εφαρμογές (όπως το Microsoft Word) εκτελούνται online (π.χ. Έγγραφα Google και Word Online) και η μόνη πραγματική ισχύς που χρειάζεστε όταν χρησιμοποιείτε είναι μια αξιοπρεπής σύνδεση στο Internet και ένα ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Αναπαραγωγή βίντεο και ήχου

Η παρακολούθηση των μέσων ενημέρωσης αναφέρεται κάπως στη σύνδεση στο διαδίκτυο όταν πρόκειται για streaming, αλλά πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τους για να παρακολουθήσουν ταινίες ή να ακούν μουσική που είναι αποθηκευμένη είτε σε φυσικά μέσα ( CD ή DVD ) είτε τοπικά ως ψηφιακά αρχεία , Βίντεο MPEG, κλπ.).

Ακόμη και με βίντεο υψηλής ευκρίνειας, το υλικό υπολογιστών (CPU, HDD και RAM) έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να χειρίζεται τα διάφορα πρότυπα που απαιτούν ελάχιστη υπολογιστική ισχύ για να παρακολουθήσουν κάτι σαν ένα βίντεο 1080p HD.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, σχεδόν κάθε σύγχρονος προσωπικός υπολογιστής πρέπει να είναι σε θέση να ασχοληθεί με αυτά αρκετά καλά. Μπορεί να υπάρχουν μερικές συγκεκριμένες απαιτήσεις υλικού, όπως μια μονάδα Blu-ray, για να παρακολουθήσετε ταινίες σε δίσκο Bluray, αλλά οι απαιτήσεις υλικού εξακολουθούν να είναι αρκετά χαμηλές.

Μια απλή 2-4 GB μνήμης RAM και ένας επεξεργαστής Intel Core i3 θα ήταν εντάξει για τέτοιες εργασίες. Επισκεφθείτε αυτούς τους συνδέσμους για καλές επιλογές αν θέλετε να αγοράσετε έναν υπολογιστή που θα χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε από τις παραπάνω εφαρμογές:

Πότε να αγοράσετε έναν ταχύτερο υπολογιστή

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται έναν υπολογιστή υψηλής απόδοσης, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να φέρουν ένα σύστημα προϋπολογισμού σε μια νεκρή στάση, αλλά αυτό ισχύει μόνο για τους ανθρώπους που έχουν μια συγκεκριμένη χρήση για τον υπολογιστή τους πέρα ​​από τις απλές αυτές που περιγράφονται πάνω από.

Εάν ο υπολογιστής σας εμπίπτει σε κάποια από τις κατωτέρω κατηγορίες, μπορείτε να εξετάσετε τους συνδέσμους στο κάτω μέρος αυτής της ενότητας για έναν ταχύτερο υπολογιστή.

Επεξεργασία βίντεο

Μία από τις πιο απαιτητικές εφαρμογές είναι η επεξεργασία βίντεο . Το βίντεο, γενικά, μπορεί να είναι πολύ φορολογούμενο, αλλά μόνο η επεξεργασία πρέπει να κάνει κάποια σοβαρή δουλειά, ειδικά με την άνοδο της εγγραφής βίντεο HD.

Ο λόγος είναι ότι η επεξεργασία βίντεο απαιτεί ο υπολογιστής να υπολογίζει όλα τα διάφορα πλαίσια μία προς μία και στη συνέχεια να τα συρράπτει μαζί με ένα κομμάτι ήχου - κάτι που ένας υπολογιστής χαμηλού επιπέδου απλά δεν μπορεί να εκτελέσει ή τουλάχιστον δεν μπορεί να εκτελέσει εγκαίρως.

Ως αποτέλεσμα, ένα ταχύτερο μηχάνημα θα μειώσει το χρόνο που χρειάζεται για τη δημιουργία του επεξεργασμένου βίντεο που προκύπτει. Στην πραγματικότητα, πολλές εργασίες επεξεργασίας βίντεο είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν μπορείτε να δείτε μια ζωντανή προεπισκόπηση των επεξεργασιών καθώς επεξεργάζεστε.

Γιατί να περιμένετε 30 λεπτά για να αναπαραγάγετε το βίντεο για να βεβαιωθείτε ότι έχει τροποποιηθεί όπως θέλετε, αντί για πέντε;

3D Animation

Εκτός από την επεξεργασία βίντεο, η δημιουργία γραφικών και πιο συγκεκριμένα η ζωγραφική του υπολογιστή μπορεί επίσης να είναι αρκετά απαιτητική. Χρειάζεται αρκετή δύναμη και, συνεπώς, συνήθως πολύς χρόνος, για την κατασκευή ενός 3D μοντέλου με όλα τα πολυγώνια που το αποτελούν.

Αν θέλετε να αποδώσετε αυτά τα 3D μοντέλα σε μια τελική εικόνα ή σκηνή, εξετάζετε την ανάγκη για πολύ περισσότερη ενέργεια από ό, τι μπορεί να προσφέρει ένας υπολογιστής χαμηλού προϋπολογισμού, ειδικά για ορισμένους τρόπους απόδοσης.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο μια εταιρεία όπως η Pixar έχει τεράστιες τράπεζες υπολογιστών για να παράγει τις θεαματικές κινούμενες ταινίες της. Όπως με την επεξεργασία βίντεο, ένας γρηγορότερος υπολογιστής μπορεί να μειώσει δραστικά τον συνολικό χρόνο απόδοσης.

Λογισμικό CAD

Ένα άλλο απαιτητικό έργο που είναι αρκετά σπάνιο στην αγορά καταναλωτικών προσωπικών υπολογιστών ονομάζεται σχεδιασμός με υπολογιστή ή CAD. Πρόκειται για λογισμικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή σχεδίων για μια ευρεία γκάμα προϊόντων και κτιρίων.

Το CAD είναι απαιτητικό επειδή πρέπει να κάνει μια ποικιλία υπολογιστών που ασχολούνται με τις φυσικές και υλικές πτυχές για να διασφαλιστεί ότι ο σχεδιασμός θα λειτουργήσει όταν τελικά συναρμολογηθεί. Μπορεί να περιλαμβάνει πολλά υψηλού επιπέδου μαθηματικά με λογισμικό και συγκεκριμένους επιστημονικούς τύπους για την εξασφάλιση της ακρίβειας.

Ως αποτέλεσμα, ένας γρηγορότερος Η / Υ μπορεί να συμβάλει στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την επαλήθευση ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Παιχνίδια

Το PC gaming παραδοσιακά ήταν κάτι που απαιτούσε πολύ εξοπλισμό PC. Όλα τα τρισδιάστατα γραφικά, ο ήχος και το AI μπορούν να προστεθούν σε έναν υπολογιστή. Το ζήτημα είναι ότι ο προγραμματισμός όλων αυτών των στοιχείων έχει γίνει πολύ πιο περίπλοκο, έτσι ώστε το υλικό έχει ξεπεράσει αυτό που οι προγραμματιστές κατάφεραν να βάλουν μαζί.

Υπάρχουν ακόμα ορισμένες ειδικές απαιτήσεις υλικού για τα γραφικά για να παίξετε πολλά παιχνίδια PC, αλλά ειλικρινά, υπάρχουν πολλές οικονομικά προσιτές επιλογές που μπορούν να επιτύχουν την πιο κοινή ανάλυση οθόνης 1920x1080, ακόμη και με φορητούς υπολογιστές που τείνουν να έχουν περιορισμένη απόδοση από περιορισμούς ισχύος.

Υπάρχουν ακόμα κάποιες περιπτώσεις όπου οι παίκτες θα απαιτούσαν ένα δίκαιο ποσό απόδοσης για να επιτύχουν μια αποδεκτή εμπειρία, και έπειτα ίσως αξίζει να αγοράσετε ένα ειδικό σύστημα παιχνιδιών PC. Μια τέτοια περίπτωση εκτελεί πολλαπλές οθόνες , όπως οι οθόνες UltraHD (4k) , για την επίτευξη μεγαλύτερης οθόνης ακινήτων και τη λήψη μεγαλύτερης οθόνης υψηλής ανάλυσης.

Το παιχνίδι σε τρεις οθόνες 24 ιντσών, για παράδειγμα, μπορεί να είναι αρκετά εντυπωσιακό, αλλά το κόστος υλικού για τη δημιουργία του είναι πέρα ​​από αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν σε ένα ενιαίο σύστημα.

Επειδή κάθε μία από αυτές τις εργασίες πληροφορικής μπορεί να απαιτήσει μεγάλη ποσότητα υπολογιστικής ισχύος, συνιστάται ιδιαίτερα να αποφεύγεται ένας υπολογιστής χαμηλού επιπέδου και να τραβάει αντί για κάτι που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα καθήκοντα χωρίς να κλειδώνει τον υπολογιστή ή να παρατείνει εκτεταμένο χρονικό διάστημα ολοκληρώστε αυτό που θα μπορούσε να τελειώσει πολύ πιο γρήγορα.

Παρακάτω υπάρχουν μερικές προτάσεις για επιτραπέζιους υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές που είναι κατάλληλοι για ορισμένες από αυτές τις απαιτήσεις υψηλής έντασης. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε συστήματα που έχουν τουλάχιστον 8 GB μνήμης RAM και πιο γρήγορη επεξεργαστική ισχύ από τους υπολογιστές χαμηλού προϋπολογισμού, κάτι που είναι αρκετό για τα περισσότερα video games, καθώς και φορητούς υπολογιστές που διαθέτουν μεγάλες οθόνες για προγραμματισμό CAD και επεξεργασία βίντεο.

Σημείωση: Εάν εξετάζετε αυτές τις λίστες, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το υλικό γραφικών για να βεβαιωθείτε ότι πληρούν τις απαιτήσεις για τυχερά παιχνίδια υπολογιστών:

Τι αφορά τα Chromebook και τα tablet;

Τα Chromebook είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση σε ένα πλήρες υπολογιστή αυτές τις μέρες χάρη στη χαμηλή τιμή και τη φορητότητα τους. Το πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι αυτά τα συστήματα συχνά έχουν λιγότερες επιδόσεις και δυνατότητες από έναν παραδοσιακό υπολογιστή.

Τα Chromebook σχεδιάζονται κατά κύριο λόγο για σύνδεση στο διαδίκτυο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, και δεν υποστηρίζουν τα ίδια προγράμματα που μπορείτε να βρείτε σε επιτραπέζιους ή φορητούς υπολογιστές. Εάν χρειάζεστε αυτές τις δυνατότητες μόνο χωρίς την ανάγκη συμβατότητας με λογισμικό Windows, πλήρεις εφαρμογές εκτός σύνδεσης κ.λπ., τότε μπορεί να είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση.

Ωστόσο, συνιστάται ιδιαίτερα να δοκιμάσετε ένα έξω πριν το αγοράσετε, δεδομένου ότι έχουν περιορισμένες δυνατότητες για αναβαθμίσεις. Ενώ μπορεί να είναι εύκολο να προσθέσετε περισσότερη μνήμη RAM ή να αναβαθμίσετε την CPU ή τη μονάδα σκληρού δίσκου σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, το Chromebook δεν έχει αυτό το είδος ευελιξίας.

Τα tablet είναι επίσης μια άλλη εναλλακτική λύση σε έναν πλήρη υπολογιστή. Το μικρό προφίλ τους και το εύκολο στη χρήση περιβάλλον εργασίας τους καθιστούν ιδανικά για εργασίες όπως streaming βίντεο και συχνά υπάρχουν πολλές εφαρμογές που βοηθούν να υποκαταστήσουν τα τακτικά προγράμματα για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Ωστόσο, τα δισκία συνήθως δεν είναι τόσο κατάλληλα για λόγους παραγωγικότητας όσο ένα παραδοσιακό φορητό υπολογιστή λόγω των διεπαφών επαφής τους. Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν έχουν το παλιό λογισμικό της αρχιτεκτονικής x86 που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους υπολογιστές, καθιστώντας τους πιο αποτελεσματικούς. Η απόδοση εξακολουθεί να είναι ένα θέμα λίγο εξαιτίας των περιορισμένων πόρων τους.

Εξαιτίας αυτού, η μετάβαση με το λιγότερο δαπανηρό δισκίο δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Αντ 'αυτού, συνιστάται να εξετάσετε πώς θα χρησιμοποιήσετε ένα tablet και, στη συνέχεια, να δείτε μερικές προτάσεις από τη λίστα καλύτερων tablet μας προς αγορά για ένα που ταιριάζει με τις ανάγκες σας.