Ψηφιακή θύελλα κρυπτόνης (2015)

Laptop 17 ιντσών με μεγάλη ποικιλία περιφερειακών θυρών

Ιστοσελίδα του κατασκευαστή

Η κατώτατη γραμμή

12 Ιαν. 2015 - Δεν έχει αλλάξει πολλά με το φορητό υπολογιστή του Digital Storm's Krypton και κατά κάποιο τρόπο αυτό είναι καλό. Για παράδειγμα, ο φορητός υπολογιστής του παρέχει ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος περιφερειακών θυρών από ό, τι οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές. Η αναβάθμιση στο νέο GeForce GTX 970M σημαίνει επίσης ότι έχει εξαιρετική απόδοση. Υπάρχει ακόμη και ένα ευρύ φάσμα επιλογών προσαρμογής για την αναβάθμιση του συστήματος. Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα είναι πολύ ακριβό και οι αναβαθμίσεις το καθιστούν ακόμη περισσότερο.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Αναθεώρηση - Ψηφιακή θύελλα κρυπτογράφησης (2015)

12 Ιανουαρίου 2015 - Η βάση του Digital Storm Krypton laptop πραγματικά δεν διαφέρει πολύ από την έκδοση που έψαξα πέρυσι. Διατηρεί το ίδιο βασικό σχήμα και σχέδιο όπως και πριν. Ενώ μπορεί να ήταν κάπως μικρότερο από τους υπόλοιπους φορητούς υπολογιστές των 17 φορητών υπολογιστών πριν από λίγο κάτω από τα δύο εκατοστά και σχεδόν τα 9 κιλά, πολλά συστήματα έχουν πάρει μικρότερα και ελαφρύτερα ενώ διατηρούν τα ίδια επίπεδα απόδοσης. Προσφέρει σχετικά καθαρό σχεδιασμό χωρίς πολλά φανταχτερά εμβλήματα ή λογότυπα σε αυτό, όπως κάνουν κάποιες άλλες εταιρείες.

Η γενική απόδοση του laptop παραμένει ελάχιστα αλλάξει με το Intel Core i7-4710MQ. Πρόκειται για ένα ελαφρό κτύπημα ταχύτητας σε σχέση με τον προηγούμενο τετραπλού επεξεργαστή i7-4700MQ. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα δεν θα παρατηρήσουν οποιαδήποτε διαφορά ταχύτητας μεταξύ των δύο σε πολλές εφαρμογές. Αυτό δεν είναι κακό δεδομένου ότι είναι ένας επεξεργαστής πραγματικών γεγονότων και χειρίζεται απαιτητικές εργασίες όπως το τυχερό παιχνίδι και το βίντεο γραφείου χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο επεξεργαστής συνδυάζεται με 8GB μνήμης DDR3 που παρέχει μια ομαλή συνολική εμπειρία στα Windows, αλλά είναι το μισό αυτό που πολλές άλλες εταιρείες προσφέρουν σε αυτό το σημείο τιμών.

Η βασική διαμόρφωση αποθήκευσης του Krypton συνεχίζει να χρησιμοποιεί έναν τυποποιημένο φορητό σκληρό δίσκο μεγέθους 750GB και ταχύτητα περιστροφής 7200rpm. Αυτό δίνει μια αξιοπρεπή απόδοση, αλλά δεν είναι τόσο γρήγορη σαν να είχε μια στερεά μονάδα δίσκου εγκατεστημένη σε αυτό. Υπάρχουν δύο υποδοχές για σκληρούς δίσκους και δύο υποδοχές mSATA για την εγκατάσταση μονάδων SSD, αν θέλετε να τις αναβαθμίσετε. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ένα SSD δεν είναι πρότυπο, καθώς πολλοί σε αυτό το σημείο τιμής εκκίνησης το συμπεριλαμβάνουν τώρα. Εάν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον χώρο, μπορείτε επίσης να συνδέσετε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους υψηλής ταχύτητας σε αυτό μέσω των τριών θύρων USB 3.0 , eSATA ή FireWire , που αποδίδουν μεγαλύτερη ποικιλία συνδέσεων από ό, τι οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές που διαθέτουν μόνο USB. Ένας καυστήρας DVD δύο επιπέδων περιλαμβάνεται για την αναπαραγωγή και την εγγραφή μέσων CD ή DVD.

Φυσικά η μεγάλη αλλαγή στο Krypton είναι η συμπερίληψη του νέου επεξεργαστή γραφικών NVIDIA GeForce GTX 970M. Με αυτό τον τρόπο παρέχονται περισσότερες από αρκετές επιδόσεις για ομαλούς ρυθμούς καρέ σε υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας για την ανάλυση 1920x1080 του πίνακα 17 ιντσών του φορητού υπολογιστή. Με τη μνήμη βίντεο 6GB, το σύστημα έχει ακόμη τη δυνατότητα να προσθέσει μια δεύτερη οθόνη μέσω των υποδοχών DisplayPort ή HDMI. Παρόλο που υπάρχουν αρκετοί σύνδεσμοι για την εκτέλεση τριών οθονών, τα γραφικά δεν είναι αρκετά γρήγορα αρκετά ώστε να διατηρηθούν τα ομαλά πλαίσια στο επίπεδο. Όσον αφορά την απόδοση προβολής, είναι κάπως απογοητευτικό τώρα. Αυτό συμβαίνει επειδή χρησιμοποιεί την τεχνολογία απεικόνισης TN, η οποία είναι ιδανική για γρήγορους χρόνους απόκρισης, αλλά θυσιάζει τη χρωματική γκάμα και τις γωνίες θέασης για να επιτευχθεί αυτό. Υπάρχουν αρκετοί νέοι φορητοί υπολογιστές με οθόνες IPS που προσφέρουν μια πολύ καλύτερη εικόνα.

Το πληκτρολόγιο και το trackpad παραμένουν τα ίδια. Προσφέρει ένα ωραίο μέγεθος με αξιοπρεπή απόσταση. Τα πλήκτρα είναι αρκετά ελαστικά σε σύγκριση με πολλούς νεότερους φορητούς υπολογιστές που μπορεί να είναι επωφελής για τους παίκτες, αλλά μπορεί να επηρεάσουν τη βαριά δακτυλογράφηση. Το trackpad είναι ένα αξιοπρεπές μέγεθος και διαθέτει αφιερωμένα αριστερά και δεξιά κουμπιά κάτω από αυτό. Παρακολουθεί καλά και χειρίζεται multitouch χωρίς πρόβλημα, αλλά οι περισσότεροι gamers θα χρησιμοποιήσουν πιθανώς ένα εξωτερικό ποντίκι ούτως ή άλλως. Διαθέτει ένα χαραγμένο σχέδιο σε αυτό που σε συνδυασμό με τον φωτισμό πληκτρολογίου που μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορα χρώματα δίνει μια πιο premium αίσθηση.

Η μπαταρία για το Digital Storm Krypton διαθέτει αρκετά μεγάλη χωρητικότητα 89,2 WHr. Αυτό είναι λίγο απαραίτητο με όλα τα ισχυρά στοιχεία του συστήματος. Σε δοκιμές αναπαραγωγής ψηφιακού βίντεο, καταλήγει σε περίπου τρεις και τέσσερις ώρες χρόνου λειτουργίας. Αυτό είναι μέσο όρο για φορητό υπολογιστή κατηγορίας παιχνιδιών 17 ιντσών, αλλά πολύ χαμηλότερο από αυτό που μπορεί να επιτύχει ένας τυποποιημένος φορητός υπολογιστής 17 ιντσών. Για παράδειγμα, το Dell Inspiron 17 7000 Touch διαρκεί πάνω από δύο φορές περισσότερο χρόνο στην ίδια δοκιμή χάρη στα ενεργειακά αποδοτικά στοιχεία. Το παιχνίδι στο πακέτο μπαταριών θα είναι επίσης πολύ μικρότερο από τη δοκιμή, ώστε να μην είναι πολύ μακριά από μια πρίζα.

Το μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζει η Digital Storm Krypton είναι βεβαίως η τιμή. Ξεκινώντας μόλις λίγο παραπάνω από $ 1700, είναι αρκετά ακριβότερο από ό, τι πολλοί άλλοι φορητοί υπολογιστές παιχνιδιών των 17 ιντσών. Η διαφορά τιμής οφείλεται κατά κύριο λόγο στη βελτιωμένη πρόσβαση υποστήριξης που παρέχει η εταιρεία σε όλα τα συστήματα πληροφορικής της. Οι ανταγωνιστές με τις καλύτερες τιμές είναι το Cyberpower FANGBOOK EVO HX7-200 σε μόλις $ 1700. Προσφέρει ένα παρόμοιο επίπεδο επιδόσεων παιχνιδιών από έναν επεξεργαστή i7-4701HQ και GTX 970M όπως και το Krypton. Η διαφορά είναι ότι έρχεται με ένα πρότυπο μονάδας δίσκου SSD για ταχύτερη φόρτωση ή εφαρμογές. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι επίσης καλύτερη, αλλά είναι ένα μεγαλύτερο και βαρύτερο σύστημα. Ο άλλος ανταγωνιστής δυαδικών ψηφίων είναι το Maingear Pulse 17. Είναι σίγουρα πολύ πιο ακριβό και έρχεται εξοπλισμένο με δίδυμους δίσκους SSD σε διαμόρφωση RAID για ακόμα πιο γρήγορη υποστήριξη αποθήκευσης. Είναι επίσης λεπτότερο και ελαφρύτερο, αλλά έχει πολύ υψηλότερη τιμή εκκίνησης $ 2300. Είναι εύκολο να ρυθμίσετε το Krypton για μια παρόμοια ρύθμιση, αλλά θα είναι ακόμα ένας μεγαλύτερος και βαρύτερος φορητός υπολογιστής.

Ιστοσελίδα του κατασκευαστή