ASUS G10AC-US010S

Μια ικανή, αλλά μάλλον απλή, επιφάνεια εργασίας παιχνιδιών

Ενώ η ASUS έχει κάνει μερικούς πολύ επιτυχημένους και προσιτούς φορητούς υπολογιστές τυχερών παιχνιδιών, η εταιρεία δεν είναι τόσο τυχερή όταν πρόκειται για την αγορά desktop με το G10AC-US010S. Αν και προσφέρει καλές τιμές καρέ για παιχνίδια PC, τα γενικά χαρακτηριστικά του συστήματος δεν είναι αρκετά κατάλληλα για την τιμή του. Σίγουρα, διαθέτει 802.11ac ασύρματη δικτύωση, αλλά η περίπτωση είναι πολύ μεγάλη για το τι είναι μέσα και δεν υπάρχει ειλικρινά καμία πραγματική εσωτερική επιλογές αναβάθμισης πέρα ​​από την αντικατάσταση της κάρτας γραφικών που είναι απογοητευτική, καθώς οι εσωτερικές αναβαθμίσεις είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα για έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Έτσι, εάν θέλετε ένα αξιοπρεπή PC παιχνιδιών που δεν θα αναβαθμίσετε, μπορεί να λειτουργήσει καλά, αλλά υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Αναθεώρηση - ASUS G10AC-US010S

4 Απριλίου 2014 - Το G10AC είναι ένας από τους πρώτους αποκλειστικούς υπολογιστές γραφείου που έχει κατασκευάσει η ASUS. Το σύστημα είναι πολύ λιγότερο πολύχρωμο από ό, τι πολλοί άλλοι επιτραπέζιοι υπολογιστές τυχερών παιχνιδιών στην αγορά, με μια μαύρη θήκη που τελειώνει με μερικά ασημένια διακοσμητικά. Ο σχεδιασμός δεν διαταράσσεται από τα ανοίγματα της θύρας μονάδας ή τις περιφερειακές θύρες επειδή αυτά βρίσκονται πίσω από τον επάνω εμπρόσθιο πίνακα που ολισθαίνει προς τα κάτω για να αποκαλύψει το USB, τον ακροδέκτη, την κάρτα ανάγνωσης και την οπτική μονάδα. Αυτό είναι λίγο ενοχλητικό για εκείνους που χρειάζονται συχνά πρόσβαση σε αυτά, αλλά βοηθά να κρατήσει το μπροστινό σχέδιο καθαρό. Η υπόθεση είναι μάλλον μεγάλη δεδομένου του μικροσκοπικού μεγέθους της μητρικής πλακέτας και της έλλειψης θέσεων οδήγησης. Ειλικρινά, η περίπτωση θα μπορούσε να είναι μικρότερη ή να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες εσωτερικής επέκτασης .

Η τροφοδοσία του ASUS G10AC-US010S είναι ο τετραπλού επεξεργαστής Intel Core i5-4570. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό mid-range επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων από την Intel. Παρόλο που δεν μπορεί να είναι τόσο γρήγορο όσο το i7-4770 λόγω της έλλειψης υποστήριξης Hyperthreading και ελαφρώς χαμηλότερης ταχύτητας ρολογιού, εξακολουθεί να προσφέρει αρκετές επιδόσεις για πολύ ομαλή διεξαγωγή παιχνιδιών PC και ακόμη και για όσους θέλουν να κάνουν κάποια απαιτητική εργασία όπως επιτραπέζιο βίντεο. Ο επεξεργαστής συνδυάζεται με 8GB μνήμης DDR3 που επιτρέπει μια ομαλή συνολική ακρίβεια με τα Windows. Υπάρχουν δύο διαθέσιμες θυρίδες μνήμης για εκείνους που θα ήθελαν να αναβαθμίσουν τη μνήμη σε μεγαλύτερο ποσό.

Ένα πράγμα που θέτει πραγματικά το G10AC-US010S εκτός από άλλα συστήματα γραφείου είναι η δικτύωση. Υπάρχουν ορισμένα συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών που έρχονται τώρα με το πρότυπο Wi-Fi ή ασύρματης δικτύωσης και ακόμη και διπλής ζώνης. Η ASUS είναι η πρώτη εταιρεία που προσφέρει το τελευταίο ασύρματο δίκτυο 802.11ac με αυτό το σύστημα. Δεν υποστηρίζει μόνο το φάσμα των 2,4GHz και 5GHz, αλλά κάνει και με καλύτερη εμβέλεια και ταχύτητες μεταφοράς.

Η αποθήκευση είναι μάλλον αδύναμη για την G10AC-US010S δεδομένης της τιμής της. Χρησιμοποιεί έναν τυπικό σκληρό δίσκο με ένα terabyte που περιστρέφεται στα 7200rpm. Αυτό παρέχει ένα καλό χώρο για παιχνίδια PC, αλλά ο χώρος μπορεί γρήγορα να εξαντληθεί αποθηκεύοντας πολλά βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Το απογοητευτικό μέρος είναι ότι υπάρχουν πολλά συστήματα στο ίδιο σημείο τιμών που προσφέρει διπλάσιο χώρο αποθήκευσης. Σίγουρα θα μπορούσε να επωφεληθεί από την προσθήκη μιας μικρής μονάδας στερεάς κατάστασης για την προσωρινή αποθήκευση δεδομένων, όπως κάποιες άλλες εταιρείες έχουν κάνει με τα συστήματά τους. Αν χρειάζεστε περισσότερο χώρο, οι εσωτερικές επιλογές επέκτασης είναι αρκετά περιορισμένες, όπως αναφέρθηκε, αλλά υπάρχουν έξι θύρες USB 3.0 για εξωτερικούς δίσκους. Ένας καυστήρας DVD δύο επιπέδων περιλαμβάνεται για την αναπαραγωγή και την εγγραφή μέσων CD ή DVD.

Το σύστημα γραφικών για το G10AC-US010S βασίζεται στην κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 760. Παρόλο που πρόκειται για κάπως παλαιότερη κάρτα γραφικών, εξακολουθεί να είναι αρκετά ικανή και σχετικά προσιτή. Το σύστημα δεν έχει κανένα πρόβλημα να ωθεί τα παιχνίδια μέχρι την πιο κοινή ανάλυση 1920x1080 των περισσότερων οθονών και τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας. Η κάρτα γραφικών έρχεται με 3GB μνήμης βίντεο που σημαίνει ότι είναι επίσης κατάλληλα για την επιτάχυνση των καθηκόντων έξω από το μόνο gaming PC . Εάν η κάρτα δεν είναι αρκετά γρήγορη για εσάς και θέλετε να αναβαθμίσετε, υπάρχει ένα τροφοδοτικό ονομαστικής ισχύος 500 watt στο σύστημα που μπορεί να χειριστεί πιο ισχυρές κάρτες. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει δεύτερη υποδοχή κάρτας γραφικών, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να ρυθμίσετε μια διαμόρφωση SLI.

Η τιμολόγηση των καταλόγων για το ASUS G10AC-US010S είναι περίπου $ 1100, αλλά συχνά μπορεί να βρεθεί για λίγο κάτω από $ 1000. Αυτό δεν είναι παράλογο για τα χαρακτηριστικά του, αλλά είναι λίγο απογοητευτικό δεδομένου ότι δεν έχει μεγάλη ικανότητα επέκτασης. Από την άποψη του ανταγωνισμού, το Acer G3-605-UR38 είναι πιο προσιτό και προσφέρει πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά με λιγότερη μνήμη βίντεο. Είναι επίσης δυνατό να βρεθούν συστήματα από το Aavatar ή το CyberPower PC .