Χρήση ομάδων Facebook

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ομάδα Facebook σαν ένα ιδιωτικό δωμάτιο

Ένα Facebook Group είναι ένα μέρος για την ομαδική επικοινωνία και για τους ανθρώπους να μοιράζονται τα κοινά τους ενδιαφέροντα και να εκφράζουν τη γνώμη τους. Αφήνουν τους ανθρώπους να συναντιούνται γύρω από μια κοινή αιτία, ζήτημα ή δραστηριότητα για να οργανώσουν, να εκφράσουν στόχους, να συζητήσουν θέματα, να ταχυδρομήσουν φωτογραφίες και να μοιραστούν το σχετικό περιεχόμενο.

Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει και να διαχειριστεί το δικό του Facebook Group , και μπορείτε ακόμα να ενώσετε έως και 6.000 άλλες Ομάδες!

Σημείωση: Οι ομάδες, όπως αναλύονται παρακάτω, δεν είναι οι ίδιες με τα μηνύματα ιδιωτικής ομάδας που χρησιμοποιούνται στο Facebook Messenger .

Γρήγορα γεγονότα για τις ομάδες του Facebook

Εδώ είναι μερικές σύντομες tidbits για το πώς λειτουργεί το Facebook Groups:

Σελίδες Facebook vs Ομάδες

Οι ομάδες στο Facebook έχουν υποστεί αλλαγές από την πρώτη εφαρμογή τους. Υπήρξε μια εποχή κατά την οποία οι ομάδες στις οποίες ένας χρήστης ήταν μέλος θα εμφανίζονταν στην προσωπική τους σελίδα. Έτσι, αν ήσαστε σε μια ομάδα που ονομάζεται "Ανεμιστήρες ποδοσφαίρου", όλοι όσοι θα μπορούσαν να δουν το προφίλ σας θα το γνωρίζουν αυτό για εσάς.

Τώρα όμως, αυτοί οι τύποι ανοιχτών φόρουμ είναι γνωστοί ως Σελίδες, που δημιουργούνται από εταιρείες, διασημότητες και μάρκες για να ασχοληθούν με το κοινό τους και να δημοσιεύσουν ενδιαφέρον περιεχόμενο. Μόνο οι διαχειριστές των Σελίδων μπορούν να δημοσιεύουν στο λογαριασμό, ενώ όσοι τους αρέσει η Σελίδα μπορούν να σχολιάζουν οποιεσδήποτε αναρτήσεις και φωτογραφίες.

Το προσωπικό σας προφίλ είναι αυτό που χρησιμοποιείτε για την επικοινωνία με άλλους χρήστες Σελίδων και Ομάδων. Κάθε φορά που δημοσιεύετε κάτι, δημοσιεύετε το όνομα και τη φωτογραφία του προφίλ σας.

Τύποι ομάδων Facebook

Σε αντίθεση με τις σελίδες Facebook που είναι πάντα δημόσιες, δεν χρειάζεται να υπάρχει ομάδα του Facebook. Αν σχολιάζετε ή θέλετε μια Σελίδα, όλες οι πληροφορίες σας θα είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε στο Facebook που βλέπει αυτή τη σελίδα.

Έτσι, αν κάποιος επισκέπτεται το NFL στη σελίδα του CBS Facebook, θα μπορούσε να δει κάποιον που σχολίαζε μια φωτογραφία ή συζήτησε ένα άρθρο. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιες ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ειδικά αν δεν έχετε επαρκή κατανόηση για το πώς να προστατεύσετε το προσωπικό σας προφίλ.

Κλειστές ομάδες Facebook

Μια ομάδα μπορεί να είναι πιο ιδιωτική από μια σελίδα, αφού ο δημιουργός έχει την επιλογή να το κλείσει. Όταν μια Ομάδα είναι κλειστή, μόνο όσοι έχουν προσκληθεί στην Ομάδα μπορούν να δουν το περιεχόμενο και τις πληροφορίες που μοιράζονται μέσα σε αυτήν.

Ένα παράδειγμα ομάδας μπορεί να είναι μέλη της ομάδας που εργάζονται μαζί σε ένα έργο και θέλουν να επικοινωνούν μεταξύ τους πιο αποτελεσματικά.

Με τη δημιουργία μιας ομάδας, η ομάδα λαμβάνει ένα ιδιωτικό φόρουμ για να μοιραστεί ιδέες σχετικά με το έργο και τις ενημερώσεις μετά, όπως και με μια σελίδα. Παρόλα αυτά, όλες οι πληροφορίες μοιράζονται μόνο με όσους βρίσκονται μέσα στο Συγκρότημα μόλις κλείσει. Άλλοι θα εξακολουθήσουν να βλέπουν ότι υπάρχει ο Όμιλος και ποιοι είναι μέλη, αλλά δεν θα μπορούν να δουν οποιεσδήποτε θέσεις ή πληροφορίες εντός του κλειστού Ομίλου, εκτός εάν προσκληθούν.

Μυστικές ομάδες του Facebook

Ακόμα πιο ιδιωτικός από τον κλειστό Όμιλο είναι η μυστική ομάδα. Αυτός ο τύπος ομάδας είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς να είναι ... μυστικό. Κανείς στο Facebook δεν μπορεί να δει μια μυστική Ομάδα εκτός από αυτές του Ομίλου.

Αυτή η ομάδα δεν θα εμφανίζεται σε κανένα σημείο του προφίλ σας και μόνο όσοι βρίσκονται μέσα στην ομάδα μπορούν να δουν ποια είναι τα μέλη και τι δημοσιεύτηκε. Αυτές οι ομάδες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εάν σχεδιάζετε ένα γεγονός το οποίο δεν θέλετε να γνωρίζει κάποιος ή αν θέλετε απλά μια ασφαλή πλατφόρμα για να μιλήσετε με φίλους.

Ένα άλλο παράδειγμα μπορεί να είναι μια οικογένεια που θέλει να μοιραστεί φωτογραφίες και ειδήσεις μεταξύ τους στο Facebook αλλά χωρίς άλλους φίλους να βλέπουν τα πάντα.

Δημόσιες ομάδες Facebook

Η τρίτη ρύθμιση απορρήτου για μια ομάδα είναι δημόσια, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να δει ποιος είναι στην Ομάδα και τι έχει αναρτηθεί. Παρόλα αυτά, μόνο τα μέλη του Ομίλου έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύουν αναρτήσεις στο εσωτερικό του.

Συμβουλή: Δείτε αυτόν τον πίνακα από το Facebook που δείχνει κάποιες άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης αυτών των ρυθμίσεων απορρήτου για κάθε τύπο ομάδας στο Facebook.

Η δικτύωση των ομάδων έναντι των σελίδων

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι ομάδες διαφέρουν από τις σελίδες είναι ότι εργάζονται σε μικρότερα δίκτυα από ό, τι το όλο δίκτυο Facebook. Μπορείτε να περιορίσετε την ομάδα σας στο δίκτυο για το κολέγιο, το λύκειο ή την εταιρεία σας, καθώς και να την κάνετε μια ομάδα για μέλη οποιουδήποτε δικτύου.

Επίσης, ενώ μια σελίδα μπορεί να συσσωρεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο, μια ομάδα πρέπει να διατηρείται σε 250 μέλη ή χαμηλότερα. Αυτό αμέσως αναγκάζει τις ομάδες του Facebook να είναι μικρότερες από τις Σελίδες.

Μόλις εισέλθετε στο Συγκρότημα, το Facebook λειτουργεί ελάχιστα διαφορετικά από το προφίλ σας. Μια ομάδα δεν χρησιμοποιεί τη χρονολογική σειρά αλλά μάλλον εμφανίζει αναρτήσεις σε άμεση χρονολογική σειρά, παρόμοια με τον τρόπο που προηγείται του χρονοδιαγράμματος.

Επίσης, τα μέλη της ομάδας μπορούν να δουν ποιος έχει δει μια θέση, η οποία είναι μια μοναδική λειτουργία για τους λογαριασμούς του Ομίλου. Έτσι, εάν δημοσιεύσετε μια νέα ιδέα για το έργο του Ομίλου σας ή δημοσιεύσετε κάτι στο Facebook Group της οικογένειάς σας, οι αποδείξεις ανάγνωσης σας επιτρέπουν να δείτε ποιος το έχει δει.

Μια άλλη διαφορά μεταξύ της συμμετοχής σε μια ομάδα και της αρεσκείας μιας σελίδας είναι ο αριθμός των ειδοποιήσεων που λαμβάνετε. Όταν βρίσκεστε σε μια Ομάδα, θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις κάθε φορά που κάποιος αναρτήσεις, σχόλια ή αρέσει. Με μια σελίδα, όμως, είναι μόνο όταν κάποιος μοιράζεται το σχόλιό σας ή τις ετικέτες σας σε ένα σχόλιο που θα σας ειπωθεί, όπως και με τα τακτικά σχόλια και τις συμπαθείς στο Facebook.

Τι σελίδες δεν έχουν αυτές οι ομάδες

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που προσφέρεται μόνο στις Σελίδες είναι το Insights Page. Αυτό επιτρέπει στους διαχειριστές της σελίδας να δουν ποια δραστηριότητα έχει λάβει η σελίδα σε μια χρονική περίοδο, ακόμη και σε γραφική παράσταση.

Αυτός είναι ένας μόνο από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους οι Σελίδες Facebook σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε το κοινό και πόσο καλά λαμβάνεται το προϊόν ή το μήνυμά σας. Αυτά τα αναλυτικά στοιχεία δεν προσφέρονται ή δεν χρειάζονται σε Ομάδες, επειδή προορίζονται να επικοινωνούν με ένα μικρό, επιλεγμένο αριθμό ατόμων και όχι με ευρύ κοινό.