Θα σκοράρει η A7Rii 4χ σε ένα χαλυβουργείο;

Τοποθετώντας την πιο καυτή κάμερα χωρίς καθρέφτες στη δοκιμή με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θα μπορούσα να φανταστώ για το A7Rii και το pixel peep. Θα μπορούσα να μιλήσω για την καλλιέργεια σε σχέση με το πλήρες πλαίσιο σε 4k. Βελτιστοποίηση pixel. Προσαρμογείς EF. Σύγκριση ISO έναντι του A7S. Αλλά όλοι οι άλλοι το έχουν κάνει.

Θέλω να μιλήσω για το Sony A7Rii που χρησιμοποιείται σε ένα από τα πιο δύσκολα περιβάλλοντα που είναι δυνατόν. Ένας χαλυβουργός. Ένας πλήρως λειτουργικός, χονδροποιημένος θερμός χάλυβας γεμάτος σκόνη. Θα υποθέσω ότι η Sony ποτέ δεν οραματίστηκε η καινούργια ναυαρχίδα της υβριδικής κάμερας που χρησιμοποιείται σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Η Steel Dynamics Inc. είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς χάλυβα του έθνους. Ο μίνι μύλος τους Columbus, MS παίρνει θραύσματα και ανακυκλώνει το αυτοκίνητο (και πέραν) βαθμού χάλυβα για τους πελάτες σε όλη τη χώρα.

Το SDI παίρνει θραύσματα, το λιώνει σε κλίβανο 3.000 ° F, τα επεξεργάζεται στις ίδιες υψηλές θερμοκρασίες και στη συνέχεια το κατασκευάζει σε έλαση χάλυβα. Είναι μια ζεστή, απαιτητική επιχείρηση που παράγει πολλή σκόνη και πολλές εκπληκτικές ευκαιρίες για το υλικό.

Η εταιρεία μου Broadcast Media Group, Inc., παράγει μερικά βίντεο για την SDI που περιλαμβάνουν την τεκμηρίωση της διαδικασίας κατασκευής χάλυβα. Η εγκατάσταση είναι τεράστια, με πολλά σκαλοπάτια και πολλά περπάτημα. Πραγματοποιήσαμε το πρώτο πλάνο με τα Canon C300 και C500. Το A7Rii φαινόταν σαν μια ιδανική κάμερα με ένα πολύ μικρότερο αποτύπωμα για να τελειώσει τις λήψεις.

Εξοπλίσαμε το A7Rii με το Metabones EF σε προσαρμογέα E-mount (έκδοση 4) και βάλαμε ένα ζουμ Canon 24-70 f / 2.8 σε αυτό. Κατασκευάσαμε ένα προσαρμοσμένο προφίλ χρώματος που βασίζεται στο αποθεματικό PP4 για να ταιριάζει περισσότερο με την προσαρμοσμένη εμφάνιση της Canon.

Χρησιμοποιήσαμε το μεγάλο χρωματικό διάγραμμα DSC One Shot της Art Adams για να ταιριάζει με τις δύο κάμερες. Πήραμε ένα σήμα HD-SDI έξω από το σήμα C300 και HDMI από το A7Rii και το έτρεξε στο εξαιρετικό Converging Design Odyssey 7Q με ενεργοποιημένο το vectorscope πλήρους οθόνης. Είκοσι λεπτά αργότερα, είχαμε έναν στενό, όχι τέλειο, αγώνα.

Με την αντιστοίχιση της φωτογραφικής μηχανής, την κενή κάρτα SD, τον γρήγορο φακό ζουμ και τη φόρτιση της μπαταρίας, το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν να καταλάβουμε πώς να στηρίξουμε την κάμερα χωρίς να χάσουμε τον μικρό μας παράγοντα. Ένα μονόποδο Manfrotto ταιριάζει στο λογαριασμό.

Οι ερωτήσεις μου σχετικά με τη χρήση του A7Rii:

Ακολούθησα την εγκατάσταση βίντεο από αυτό το σπουδαίο άρθρο: http://www.erwinvandijck.com/nieuws/optimized-video-settings-sony-a7r2, που ασκήθηκε την ημέρα πριν από το σουτ και μακριά πήγαμε.

Το περιβάλλον γύρω από την περιοχή του κλιβάνου ήταν πολύ δύσκολο να πει κανείς. Ο κλίβανος είναι μαζικός και είναι κοντά στους 3.000 ° F. Η υπολειπόμενη θερμότητα ώθησε τη θερμοκρασία περιβάλλοντος στους 120 ° F - 135 ° F σε απόσταση μέχρι 100 πόδια. Τα σωματίδια σκόνης στην περιοχή εργασίας έδωσαν τη σκηνή σε μια ταινία δράσης.

Πήραμε B-roll, με κλιπς όχι περισσότερο από 3:00. Τα περισσότερα πλάνα ήταν στην περιοχή: 30 -: 45. Διατηρήσαμε την οθόνη LCD εκτεταμένη από το σώμα και καταγράφηκε στην κάρτα SD στα 4K UHD 100mbps. Ήμασταν στο εργοστάσιο για πάνω από 2 ώρες κατ 'ευθείαν. Θα απενεργοποιήσαμε τη φωτογραφική μηχανή για να εξοικονομήσουμε μπαταρία κατά τη μετακίνησή της από την τοποθεσία και να την τοποθετήσουμε σε μια σακούλα για να μειώσουμε την έκθεση στη σκόνη.

Δεν είχαμε ένα μόνο κλείσιμο που σχετίζεται με τη θερμότητα. Περίμενα κάποιο είδος θέματος υπερθέρμανσης σε συνθήκες που προκαλούν, αλλά δεν συνέβη τίποτα. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ.

Οι συνθήκες φωτισμού ήταν ποικίλες, τουλάχιστον. Ο φακός Canon f2.8 βοήθησε πολύ, αλλά το γεωγραφικό πλάτος και το αισθητήριο φωτός του A7Rii ήταν υπέροχα. Έχουμε πυροβολήσει από 200 έως 2000 ISO χωρίς κανένα ανεπιθύμητο θόρυβο. Η φωτογραφική μηχανή κατέλαβε λεπτομέρεια σκιάς, λαμπερό λιωμένο μέταλλο και τα πάντα στο μεταξύ. Επιλέξαμε να μην φωτογραφίζουμε SLog2. Το χρωματικό προφίλ που χτίσαμε φάνηκε εξαιρετικά από την κάμερα και με μερικές περιστασιακές μικροαλλαγές στο Speedgrade.

Μου αρέσει να γυρίσω με το C300 μου σε μονοπώλιο, αλλά σχεδόν πάντα φτάνω για τον Σταθεροποιητή Warp για να εξομαλύνω τα αποτελέσματα. Ακόμη και με τους φακούς IS, έχουμε ακόμα μια μικρή κίνηση. Η σταθεροποίηση των 5 αξόνων της Sony έχει αποκτήσει εξαιρετικές κριτικές. Θα μπορούσε να συγκρατήσει;

Σύντομη απάντηση - ναι. Μεγάλη απάντηση - καταπληκτική. Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο το IBIS σταθεροποίησε το footage με μη φυσικούς φακούς χωρίς σταθεροποίηση με βάση φακούς. Το μεγαλύτερο μέρος του βίντεο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όπως και χωρίς άλλη επεξεργασία ή σταθεροποίηση.

Η ισχύς ήταν ανησυχητική μετά την ανάγνωση άλλων κριτικών. Έφερα τα δύο πακέτα μπαταριών με πλήρη φόρτιση. Ως αντίγραφο ασφαλείας, είχα ένα τούβλο τροφοδοσίας USB στην τσάντα με ένα μικρό καλώδιο για να τροφοδοτήσω την κάμερα μέσω της θύρας USB της. Έπρεπε να το βγάλουμε 90 λεπτά στον πυροβολισμό. Η δυνατότητα χρήσης μπαταριών USB σε ράφι είναι μεγάλη. Αλλά η εγγενής διάρκεια ζωής της μπαταρίας ήταν απογοητευτική,

Ήμασταν σε θέση να ταιριάξουμε τα υπάρχοντα footage χωρίς πολλή δουλειά; Απολύτως. Αλλά όχι χωρίς κάποιες προειδοποιήσεις. Το A7Rii στα 4k ήταν πιο έντονο από 1080 HD από τους Κανόνες, όπως θα περίμενε κανείς. Ήταν εκπληκτικό το πόσο καθαρίστηκαν οι λεπτομέρειες. Η χρωματομετρία ήταν κοντά και τα μαύρα επίπεδα ταιριάζουν εύκολα στο Speedgrade. Η νέα κάμερα διασταυρώνεται πολύ καλά. Στην πραγματικότητα, κοπεί πολύ καλύτερα από ό, τι περίμενα.

Μπορώ να προσαρμοστεί στο μενού της Sony στη μέση ενός φυσικά προκλητικού σουτ; Ναι, αλλά ... εγώ, όπως όλοι οι άλλοι, θέλω να μπορώ να χαρτογραφήσω το κουμπί εγγραφής στο κουμπί απελευθέρωσης κλείστρου. Και συνεχίζαμε στο μενού για εναλλαγή μεταξύ πλήρους καρέ και APC. Θα είχα πληρώσει χρήματα για να μπορέσω να φτάσω σε αυτό με το πάτημα ενός κουμπιού.

Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με αυτή τη φωτογραφική μηχανή. Είναι η καλύτερη φωτογραφική μηχανή τύπου DSLR που έχουμε στην κατοχή μας. Είναι η πρώτη κάμερα μικρής μορφής που πιστεύω ότι θα μπορούσε να πάρει μέρος του φόρτου εργασίας από τους Κανόνες μας.

Δεν μου αρέσει η πτυσσόμενη οθόνη LCD (αν και η εικόνα ήταν καλή). Είναι πολύ ασταθές και εύθραυστο συναίσθημα για μένα. Ορισμένες από τη διάταξη του μενού και την αντιστοίχιση του κουμπιού δεν έχουν νόημα. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν είναι πολύ καλή.

Αλλά είναι μια εκπληκτική κάμερα. Η Panasonic GH4 μου κατευθύνεται στο eBay κάθε μέρα τώρα. Και το Canon 5DM3 φαίνεται λίγο νευρικό στο ράφι από μόνο του.

Αυτή η κάμερα με έκανε να ξανασκεφτώ τι κάνει η Sony. Το A7Rii με έκανε ξανά ενθουσιασμένος για τη Sony.

Robbie Coblentz