Μια αναθεώρηση της φωτογραφικής μηχανής GE X550

Η κατώτατη γραμμή

Είναι δύσκολο στην σημερινή αγορά φωτογραφικών μηχανών να βρει κανείς κάμερα για αρχάριους με ένα σκόπευτρο . Εάν είστε οπαδός των παραδοσιακών φωτογραφικών μηχανών φιλμ 35mm, θα έχετε έναν σκληρό χρόνο να διπλασιάσετε αυτό το βλέμμα σε μια φωτογραφική μηχανή αρχαρίων-επίπεδο. Αλλά η αναθεώρηση GE X550 μου δείχνει μια εύχρηστη φωτογραφική μηχανή με ένα εικονοσκόπιο.

Παρόλο που η GE δεν κάνει πλέον κάμερες, το GE X550 παραμένει κάμερα που αναζητούν άπειροι φωτογράφοι, χάρη εν μέρει στο φακό οπτικού ζουμ 15Χ.

Αρκετά προβλήματα επιδόσεων μειώνουν την κάμερα, αλλά η επιλογή χαμηλής τιμής και σκόπευσης αξίζει να εξεταστεί. Θα λειτουργήσει εντάξει για έναν αρχάριο φωτογράφο που έχει μια σειρά από ανάγκες που ταιριάζουν με τα δυνατά σημεία του X550, αλλά τα μειονεκτήματά του είναι αρκετά σημαντικά ώστε να είναι δύσκολο να προτείνουμε σε κάθε αρχάριο φωτογράφο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρόλο που εξακολουθείτε να μπορείτε να αγοράσετε το GE X550 σε μερικές θέσεις, αυτή είναι μια παλαιότερη κάμερα. Αν ψάχνετε για τις καλύτερες κάμερες ultra zoom που είναι νεότερα μοντέλα με καλύτερη ποιότητα εικόνας, όπως η Nikon P520 ή η Canon SX50 .

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Ποιότητα εικόνας

Όπως και με τις πιο φθηνές φωτογραφικές μηχανές, το GE X550 πρόκειται να κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά με ακρίβεια χρώματος σε φωτογραφίες εξωτερικού χώρου. Οι εσωτερικές φωτογραφίες είναι λίγο καλύτερες από ό, τι θα περίμενε κανείς να δει με ένα μοντέλο χαμηλού κόστους, καθώς αυτή η κάμερα διαθέτει μια αναδυόμενη μονάδα flash που παρέχει περισσότερη ισχύ και καλύτερα αποτελέσματα από ό, τι συνήθως θα δείτε με ένα φλας που ενσωματώνεται η κάμερα. Το αναδυόμενο φλας έχει καλύτερη γωνία στη σκηνή από ένα ενσωματωμένο φλας.

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε υψηλότερη ρύθμιση ISO , αντί να χρησιμοποιείτε το φλας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, πιθανότατα δεν θέλετε να πάτε υψηλότερα από τα ISO 800 ή ISO 1600 ή θα καταλήξετε σε υπερβολικό θόρυβο στις εικόνες.

Με τα 16 megapixel ψηφίσματος διαθέσιμα με το X550, θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε εκτυπώσεις αρκετά μεγάλου μεγέθους με αυτήν την κάμερα. Ωστόσο, μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε αυτές τις μεγάλες εκτυπώσεις όσο συχνά θέλετε, καθώς η εστίαση της GE X550 είναι λίγο μαλακή πολύ συχνά. Ορισμένες φωτογραφίες είναι έντονα εστιασμένες, αλλά σίγουρα καταλήγετε σε μια πολύ σημαντική φωτογραφία που είναι πολύ μαλακή σε κάποιο σημείο, γεγονός που θα είναι πολύ απογοητευτικό.

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει την εστίαση είναι το σημαντικό πρόβλημα με την καθυστέρηση του κλείστρου για το X550. Η υστέρηση του κλείστρου θα προκαλέσει την κάμερα να χάσει μια απότομη εστίαση κατά καιρούς. Το κούνημα της κάμερας μπορεί να προκαλέσει κάποιες θολές φωτογραφίες όταν ο φακός ζουμ 15Χ εκτείνεται πλήρως. Εάν έχετε ένα τρίποδο ή έχετε μια μέθοδο σταθεροποίησης της κάμερας, ωστόσο, θα έχετε κάποιες ωραίες εικόνες, επειδή ο φακός 15X ζουμ θα σας επιτρέψει να επιτύχετε κάποιες φωτογραφίες που δεν θα μπορείτε να φωτογραφίζετε με μικρότερο ζουμ.

Τέλος, η ποιότητα του βίντεο είναι μια σημαντική απογοήτευση με αυτό το μοντέλο. Σε μια αγορά όπου η λήψη βίντεο HD με φωτογραφική μηχανή ακίνητης εικόνας είναι κοινή, το X550 είναι σπάνιο, καθώς δεν μπορεί να πυροβολήσει σε οποιαδήποτε λειτουργία βίντεο HD.

Εκτέλεση

Οι χρόνοι απόκρισης είναι πολύ κακοί με το GE X550, ακόμη και όταν συγκρίνεται με άλλες κάμερες υπο-$ 150. Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο μηχανισμός αυτόματης εστίασης τείνει να λειτουργεί πολύ αργά, γεγονός που θα προκαλέσει κάποιες απαλές φωτογραφίες και μπορεί να σας προκαλέσει να χάσετε μερικές φωτογραφίες. Θα θελήσετε να κρατήσετε πατημένο το κουμπί λήψης στη μέση και να εστιάσετε στα θέματα σας όσο πιο συχνά μπορείτε για να ακυρώσετε τα προβλήματα του X550 με την υστέρηση του κλείστρου.

Αυτή η κάμερα διαρκεί πάρα πολύ για να μετακινηθεί από τη φωτογραφία στη φωτογραφία, η οποία ονομάζεται καθυστέρηση λήψης προς λήψη. Επειδή το X550 είναι υποτονικό επιτρέποντάς σας να φωτογραφίζετε μια καινούργια φωτογραφία ενώ αποθηκεύετε την τελευταία φωτογραφία, μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό να χρησιμοποιήσετε, καθώς πιθανότατα θα χάσετε μερικές αυθόρμητες φωτογραφίες λόγω των καθυστερήσεων πυροβολισμού .

Ένας τομέας όπου η απόδοση του GE X550 είναι πραγματικά καλή είναι στο πόσο γρήγορα ο φακός ζουμ κινείται μέσα από το φάσμα του. Πολλές φορές, οι κάμερες για αρχάριους έχουν κακούς μηχανισμούς zoom φακού, αλλά το X550 δεν υποφέρει από αυτό το πρόβλημα.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι στην πραγματικότητα πολύ καλύτερη από την αναμενόμενη με το X550. Χαρακτηριστικά, οι κάμερες που κινούνται από τις μπαταρίες AA δεν κάνουν πολύ καλή δουλειά για τη διατήρηση της ισχύος, αλλά οι τέσσερις ρυθμίσεις της μπαταρίας AA του X550 θα λειτουργούν πολύ καλά. Η GE έκανε μια ωραία δουλειά που περιλάμβανε αρκετά χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας με αυτό το μοντέλο, το οποίο είναι χρήσιμο.

Σχέδιο

Το GE X550 έχει μια εμφάνιση και αίσθηση που μοιάζει με άλλη φωτογραφική μηχανή GE που εξέτασα πέρυσι, το GE X5 . Είναι μια μεγάλη κάμερα και ταιριάζει όμορφα στο χέρι σας. Η μεγάλη λαβή δεξιού χεριού είναι μεγάλη, αν και και οι τέσσερις μπαταρίες στο εσωτερικό της χειρολαβής μπορούν να αποβάλουν την ισορροπία αυτής της φωτογραφικής μηχανής κατά διαστήματα.

Τελικά, εάν έχετε κουραστεί από αυτές τις πολύ λεπτές κάμερες, το X550 αξίζει μια ματιά.

Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο (EVF) που περιλαμβάνεται στο X550 δίνει στην κάμερα μια πολύ ωραία δυνατότητα και μια καλή εμφάνιση. Πρέπει να πατήσετε ένα κουμπί για εναλλαγή μεταξύ της οθόνης LCD και του EVF, το οποίο μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό, αλλά το εικονοσκόπιο είναι ένα χαρακτηριστικό που απλά δεν βλέπετε συνήθως σε ένα μοντέλο στην κατηγορία τιμών των $ 150.

Βρήκα τον εαυτό μου χρησιμοποιώντας το EVF πιο συχνά από την οθόνη LCD περισσότερο δοκιμάσαμε αυτή τη φωτογραφική μηχανή, καθώς η οθόνη LCD μετρά μόνο 2,7 ίντσες διαγωνίως και δεν έχει πραγματικά την ευκρίνεια που θα ήθελα να δω.

Ένα άλλο μεγάλο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού του X550 είναι η συμπερίληψη ενός dial dial από τη GE. Πολύ λίγα μοντέλα χαμηλού κόστους προσφέρουν έναν επιλογέα τρόπου λειτουργίας , ο οποίος απλά διευκολύνει την επιλογή της λειτουργίας λήψης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε σχέση με την προσπάθεια να κάνετε επιλογές λειτουργίας μέσω της οθόνης.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις στυλ του X550: Ένα μαύρο μοντέλο, καθώς και μια λευκή φωτογραφική μηχανή με μαύρη επένδυση. Εάν σας αρέσει μια μεγαλύτερη φωτογραφική μηχανή, αυτό το μοντέλο έχει μια απότομη εμφάνιση.