Πώς να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε ένα ATM Bitcoin

Bitcoin ATMs είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος για την ανταλλαγή crypto για μετρητά

Ένα Bitcoin ATM (επίσης αναφερόμενο ως Bitcoin kiosk) είναι μια φυσική συσκευή που χρησιμοποιείται για την απόσυρση του Bitcoin και άλλων κρυπτοσυχνοτήτων ως μετρητά. Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν Bitcoin ATMs για να αγοράσουν το Bitcoin με χρήματα και να έχουν αποστείλει τις κρυπτοκίνες που έχουν αποστείλει στο πορτοφόλι λογισμικού ή υλικού τους.

Τα ATM Bitcoin γενικά δεν αλληλεπιδρούν με ένα παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα όπως ένα τακτικό ATM και αντ 'αυτού στέλνουν και λαμβάνουν Bitcoin και άλλα κρυπτοσυστήματα από μια καθορισμένη υπηρεσία ανταλλαγής.

Τι μπορώ να κάνω σε ένα ATM Bitcoin

Τα ATM Bitcoin επιτρέπουν στους χρήστες να μετατρέπουν το Bitcoin σε παραδοσιακά χρήματα πραγματικού κόσμου. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αγορά του Bitcoin με χρήματα και να έχουν μεταφέρει τις κρυπτοκίνες στο επιλεγμένο πορτοφόλι Bitcoin. Πολλά ATMs Bitcoin υποστηρίζουν επίσης άλλες κρυπτοσυχνότητες όπως το Litecoin και το Ethereum.

Τι είδους Bitcoin ATM υπάρχουν;

Η κατασκευή του Bitcoin ATM είναι μια βιομηχανία που συνεχίζει να αναπτύσσεται και υπάρχουν πολλές εταιρείες που είτε δημιουργούν Bitcoin ATMS είτε προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες μετατροπής Bitcoin σε χρήμα. Δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες ATM Bitcoin είναι το Genesis Coin και το General Bytes. Και οι δύο αυτές εταιρείες κατασκευάζουν και πωλούν αρκετά διαφορετικά μοντέλα Bitcoin ATM σε διάφορους τύπους επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο γενικός Byte εξάγει μηχανές και σε άλλες χώρες.

Όπως συμβαίνει με τα παραδοσιακά ΑΤΜ, τα ΑΤΜ Bitcoin ποικίλλουν ελαφρά ανάλογα με τον κατασκευαστή, αλλά η γενική λειτουργικότητα παραμένει η ίδια. Κάποιοι θα υποστηρίξουν και άλλες κρυπτοσυχνότητες εκτός από το Bitcoin. Τα General Byte ATM υποστηρίζουν την πώληση και την αγορά των Litecoin , Ethereum , Monero, Dash, Dogecoin, μεταξύ άλλων.

Πώς να βρείτε ένα ATM Bitcoin

Ο ευκολότερος τρόπος για να εντοπίσετε ένα Bitcoin ATM είναι να χρησιμοποιήσετε το ραντάρ ATM του Coin, ένα δωρεάν ηλεκτρονικό εργαλείο που περιλαμβάνει καταλόγους Bitcoin σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επισκεφθείτε τον ιστότοπο Ραντάρ ΑΤΜ κερμάτων και να αναζητήσετε μια τοποθεσία χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο γραφικό στοιχείο Χάρτες Google. Ο χάρτης στην κύρια σελίδα ανιχνεύει αυτόματα την τρέχουσα τοποθεσία σας και εμφανίζει όλα τα ΑΤΜ που βρίσκονται κοντά.

Συμβουλή: Κάντε κλικ σε μια θέση ATM στο χάρτη για να δείτε τις αμοιβές και τους περιορισμούς λειτουργίας. Ορισμένα ΑΤΜ Bitcoin επιτρέπουν μόνο την αγορά του Bitcoin, ενώ άλλοι διαθέτουν τόσο λειτουργικότητα αγοράς όσο και πώλησης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ATM Bitcoin

Παρόλο που τα βήματα για τη χρήση του Bitcoin ATM ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή του μηχανήματος, η διαδικασία ανταλλαγής Bitcoin για μετρητά θα φαίνεται συνήθως κάτι τέτοιο.

  1. Επιλέξτε την επιλογή Πώληση Bitcoin ή Ανάληψη μετρητών από την κύρια οθόνη.
  2. Εισαγάγετε το ποσό του Bitcoin που θέλετε να πωλήσετε για μετρητά. Συμβουλή: Ένας γρήγορος τρόπος να υπολογίσετε πόσα Bitcoin αξίζει σε δολάρια είναι να ζητήσετε από τον ψηφιακό βοηθό της κινητής σας συσκευής . Για παράδειγμα, "Hey, Cortana. Πόσα είναι τα $ 100 στο Bitcoin;"
  3. Στη συνέχεια, το Bitcoin ATM θα εμφανίσει έναν κωδικό QR στην οθόνη ή θα εκτυπώσει ένα για εσάς σε απόδειξη χαρτιού. Ανοίξτε την εφαρμογή Bitcoin πορτοφολιού στο smartphone σας, σαρώστε τον κωδικό QR και στείλτε την απαιτούμενη ποσότητα Bitcoin στη διεύθυνση που δίνετε.
  4. Αφού γίνει η επεξεργασία της συναλλαγής, το ATM Bitcoin θα πρέπει να απομακρύνει άμεσα τα απαιτούμενα χρήματα ή μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε κλικ σε μια επιλογή Εξαργύρωσης Εισιτηρίου και να σαρώσετε την απόδειξη που έχετε δώσει. Μετά τη σάρωση της απόδειξής σας, θα σας δώσει τα χρήματά σας.

Bitcoin ATM Warnings

Υπάρχουν μερικοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να έχετε κατά νου όταν χρησιμοποιείτε ένα ATM Bitcoin.