Συμβουλές για τη δημιουργία ενός δωματίου εικονικής πραγματικότητας

Λοιπόν, καταφέρατε τελικά τα μετρητά και αγόρασα έναν υπολογιστή με δυνατότητα εικονικής πραγματικότητας και μια οθόνη VR Head Mounted . Η μεγάλη ερώτηση που έχετε τώρα: "Πού πρόκειται να βάλω αυτό το πράγμα;"

Για να ζήσετε το πιο VR που πρέπει να προσφέρετε, θα χρειαστείτε ένα χώρο παιχνιδιού κλίμακας δωματίου, όπου θα έχετε αρκετό χώρο για ελεύθερη μετακίνηση, πράγμα που βοηθάει στην αύξηση της αίσθησης της βύθισης.

Το 'VR Room-scale' ουσιαστικά σημαίνει ότι η εφαρμογή VR ή παιχνίδι που χρησιμοποιείτε είναι διαμορφωμένη για το μέγεθος της περιοχής παιχνιδιού που διαθέτετε και εκμεταλλεύεται αυτόν τον χώρο για να σας παρέχει ένα περιβάλλον βυθίσεως όπου μπορείτε να μετακινηθείτε, απλά κάθεται ή στέκεται σε ένα μέρος.

Εάν είστε πραγματικά VR και έχετε το χώρο ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός μόνιμου χώρου παιχνιδιού γνωστού ως "Room VR".

Πόσο διάστημα χρειάζομαι πραγματικά για εικονική πραγματικότητα;

Το μέγεθος του χώρου που χρειάζεστε για VR εξαρτάται από το είδος της εμπειρίας VR που προσπαθείτε να επιτύχετε στην περιοχή παιχνιδιού σας. Αν σχεδιάζετε μόνο μια καθιστή εμπειρία, τότε δεν χρειάζεστε τίποτα πέρα ​​από την περιοχή της καρέκλας γραφείου σας. Αν επιλέξετε να προχωρήσετε σε μια μόνιμη εμπειρία VR, θα χρειαστείτε τουλάχιστον χώρο 1 μέτρου έως 1 μέτρου (3 πόδια έως 3 πόδια). Στην ιδανική περίπτωση, θα θέλατε λίγο περισσότερο χώρο από αυτό, αν το έχετε.

Για το υψηλότερο επίπεδο εμβάπτισης (δωμάτιο-κλίμακα), θα θελήσετε να έχετε ένα δωμάτιο αρκετά μεγάλο ώστε να περπατάει με ασφάλεια. Η ελάχιστη περιοχή παιχνιδιού που προτείνει η HTC για την κλίμακα δωματίου με το σύστημα VIVE VR είναι 1,5m με 2m. Και πάλι, αυτή είναι η ελάχιστη περιοχή. Η συνιστώμενη μέγιστη περιοχή είναι 3m έως 3m. Εάν έχετε το χώρο, τότε πηγαίνετε για αυτό, αν όχι, πάει τόσο μεγάλη όσο το δωμάτιό σας θα επιτρέψει άνετα.

Χρειάζομαι υψηλά ταβάνια για VR;

Οι απαιτήσεις ύψους για τους σταθμούς παρακολούθησης VIVE της HTC δεν είναι ακριβές. Δηλώνουν "Τοποθετήστε τους σταθμούς βάσης διαγώνια και πάνω από το ύψος της κεφαλής, ιδανικά περισσότερο από 2 μέτρα (6 πόδια 6 ιντσών)".

Επί του παρόντος, το σύστημα Oculus Rift VR δεν επιτρέπει τόσο μεγάλη εμπειρία δωματίου όσο αυτή που προσφέρεται από το HTC VIVE. Δεν φαίνεται να έχουν απαιτήσεις εγκατάστασης σε σχέση με το ύψος των σταθμών βάσης τους. Φαίνονται να αναμένουν ότι θα είναι περίπου το ίδιο ύψος με την οθόνη του υπολογιστή σας και υποθέτουν ότι θα έχετε ένα τοποθετημένο απευθείας σε κάθε πλευρά του (αν και ορισμένοι χρήστες έχουν συστήσει να τοποθετηθούν υψηλότερα).

Εάν δεν θέλετε να τοποθετήσετε μόνιμα τους σταθμούς / αισθητήρες παρακολούθησης ή θέλετε να δοκιμάσετε διάφορα ύψη / θέσεις πριν τα τοποθετήσετε μόνιμα, αγοράστε μερικά τρίποδα κάμερας ή φωτεινά περίπτερα και πείραμα με διάφορα ύψη, στη συνέχεια τοποθετήστε τους σταθμούς / αισθητήρες αργότερα, αφού καλείτε στο καλύτερο ύψος και θέση.

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την εγκατάσταση ενός δωματίου VR

Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος είναι ασφαλής και χωρίς εμπόδια και άλλα πράγματα που μπορεί να επηρεάσουν την παρακολούθηση. Όταν βυθιστείτε στον κόσμο της VR, είστε τυφλοί στο περιβάλλον του πραγματικού κόσμου σας. Τόσο το HTC όσο και το Oculus προσφέρουν ένα σύστημα για να σας προειδοποιούν όταν πλησιάζετε στα όρια της περιοχής παιχνιδιού σας, αλλά υποθέτουν ότι έχετε ήδη εκκαθαρίσει την περιοχή από τυχόν κινδύνους έκρηξης ή άλλα εμπόδια που μπορεί να σας εμποδίσουν.

Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή παιχνιδιού σας είναι απολύτως απαλλαγμένη από οτιδήποτε μπορεί να σας προκαλέσει τραυματισμό.

Οι χαμηλοί ανεμιστήρες οροφής μπορεί να είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, όταν οι άνθρωποι πιέζουν τα χέρια τους και τέτοια σε VR. Σκεφθείτε να τα αφαιρέσετε και να τα αντικαταστήσετε με ένα μη γυάλινο φωτιστικό. Αν πρέπει να έχετε έναν ανεμιστήρα, θεωρήστε ένα χαμηλό προφίλ ένα σε ένα περίπτερο, ίσως στη γωνία του δωματίου έξω από τα όρια του χώρου παιχνιδιού. Ένας καλά τοποθετημένος ανεμιστήρας μπορεί πραγματικά να προσθέσει στην βύθιση ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού που παίζετε.

Όταν ρυθμίζετε τα εικονικά όρια του χώρου παιχνιδιού σας, μην τα τοποθετείτε στην άκρη του χώρου, ορίστε τα όριά σας ελαφρώς μικρότερα ώστε να έχετε ένα buffer ασφαλείας.

Απαιτήσεις δικτύου για το δωμάτιο VR σας

Όποιο και αν είναι το δωμάτιο που καταλήγετε να χρησιμοποιείτε για VR, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σταθερή σύνδεση δικτύου που τρέχει σε αυτό. Στην ιδανική περίπτωση, για παιχνίδια με πολλούς παίκτες σε VR, μια καλωδιακή σύνδεση Ethernet θα ήταν πιθανώς η καλύτερη επιλογή.

Εάν δεν διαθέτετε καλώδια Ethernet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λύση δικτύωσης Powerline, η οποία χρησιμοποιεί την ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού σας για να μεταφέρει σήματα δικτύου.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον ένα ισχυρό σήμα Wi-Fi .

Ξεφορτωθείτε (ή καλύψτε) τα στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές εντοπισμού VR

Οι καθρέφτες και τα παράθυρα έχουν τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στην παρακολούθηση κίνησης του VR HMD ή / και των ελεγκτών. Εάν τα στοιχεία αυτά δεν είναι κινητά, σκεφτείτε να τα καλύψετε με ύφασμα ή κάτι τέτοιο ώστε να μην αντανακλούν το φως που παράγεται από τις συσκευές εντοπισμού κίνησης.

Ο καθορισμός αν ένας καθρέφτης ή άλλη αντανακλαστική επιφάνεια επηρεάζει αρνητικά την παρακολούθησή σας είναι μια διαδικασία δοκιμής και σφάλματος. Εάν παρατηρήσετε πολλά προβλήματα εντοπισμού, κοιτάξτε γύρω από κάτι αντανακλαστικό που μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα.

Διαχείριση αυτών των καλωδίων οθόνης (HMD)

Η δεύτερη πιο σημαντική πτυχή της σωστής καλωδίωσης του χώρου VR σας είναι να διασφαλίσετε ότι τα καλώδια που συνδέουν τον υπολογιστή σας με το VR HMD είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτικά. Τίποτα δεν σπάει την εμβάπτιση VR ταχύτερα από την ενεργοποίηση ενός καλωδίου HMD. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει περίπλοκα συστήματα τοποθέτησης καλωδίων σε οροφή, ενώ άλλα μεταφέρουν τον υπολογιστή σε ντουλάπα ή σε άλλο δωμάτιο εξ ολοκλήρου.

Εξαρτάται από το τι επίπεδο καλωδίωσης θέλετε να επιτύχετε, απλά βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές.

Οι επιλογές αντικατάστασης ασύρματου καλωδίου πωλούνται ήδη και μπορεί να ξεφορτωθούν το πρόβλημα του καλωδιακού προβλήματος στο εγγύς μέλλον.

Τι είδους δάπεδο πρέπει να χρησιμοποιήσω στο δωμάτιό μου;

Όταν σχεδιάζετε ένα δωμάτιο VR, το δάπεδο είναι εξαιρετικά σημαντικό για διάφορους λόγους.

Ο πρώτος λόγος: ασφάλεια. Στο VR, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για άσκηση. Ορισμένα παιχνίδια απαιτούν crawling, άλμα, τρέξιμο στη θέση του, γυρίσματα, και κάθε είδους άλλα ελιγμούς. Θα θελήσετε να έχετε μια άνετη επιφάνεια για να εκτελέσετε αυτές τις ενέργειες. Χαλί με πάχος πάτου κάτω θα ήταν μια καλή αρχή. Τα πλακάκια αφρού μπορούν να είναι ακόμα καλύτερα.

Ο δεύτερος λόγος δάπεδο είναι σημαντικό είναι ότι σας επιτρέπει να προσθέσετε ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό ασφαλείας γνωστό ως "VR προειδοποιητικό κομμάτι".

Στην ιδανική περίπτωση, η δημιουργία ενός προειδοποιητικού κομματιού, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στα γήπεδα του μπέιζμπολ για να πει κάποιος αναβάτης που πρόκειται να χτυπήσει έναν τοίχο, θα ήταν επίσης χρήσιμος σε VR (για τον ίδιο ακριβώς λόγο). Χρησιμοποιώντας αφαιρούμενα κεραμίδια στο χώρο του παιχνιδιού, αλλά δεν παίρνουν αυτά τα πλακίδια μέχρι την άκρη του δωματίου, θα παρείχε ένα λεπτό άγγιγμα για το άτομο στο VR, αφήνοντάς το να γνωρίζει, με την αλλαγή στο υφασμάτινο πάτωμα, ότι βρίσκονται στην άκρη της ασφαλούς περιοχής τους.

Αυτό το λεπτό σύνθημα βοηθά να μην σπάσει η εμβάπτιση, αλλά δίνει στον χρήστη μια προειδοποίηση ότι πρέπει να γυρίσουν και να πάνε προς την αντίθετη κατεύθυνση ή τουλάχιστον να προχωρήσουν με προσοχή.

Έξω χώρος; Δημιουργήστε μια περιοχή θεατών VR

Το VR είναι προφανώς πολύ προσωπική και μοναχική εμπειρία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και κοινωνική εμπειρία.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά παιχνίδια VR για πολλούς παίκτες, όπου ένα άτομο μπορεί να παίξει χρησιμοποιώντας το ακουστικό και άλλοι άνθρωποι μπορούν είτε να τους βοηθήσουν χρησιμοποιώντας έναν ελεγκτή είτε ένα ποντίκι ενώ παρακολουθούν τη δράση σε μια δεύτερη οθόνη. Αυτό ουσιαστικά μετατρέπει όλη την εμπειρία σε ένα πάρτι.

Ακόμα κι αν ένα παιχνίδι δεν προσφέρει λειτουργία co-op, τα περισσότερα παιχνίδια θα αντανακλούν την έξοδο του ακουστικού VR σε μια δεύτερη οθόνη, έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να δουν τι βλέπει το άτομο στην VR.

Αν έχετε κάποιο επιπλέον χώρο στο χώρο VR και θέλετε να μεγιστοποιήσετε τη χρησιμότητά του, μπορείτε να δημιουργήσετε μια περιοχή θεατών VR, όπου οι άνθρωποι μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεόραση σε μεγάλη οθόνη ή να παρακολουθήσουν και να κάνουν ολόκληρη την εμπειρία σε μια πιο κοινωνική.

Για να δημιουργήσετε μια περιοχή θεατών VR, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα είδος ασφαλούς φυσικού φραγμού μεταξύ της περιοχής παιχνιδιού και της περιοχής θεατών σας. Εάν έχετε ένα μεγάλο οριζόντιο δωμάτιο. Πάρτε έναν καναπέ και μετακινήστε το στο άλλο άκρο του δωματίου, το προσανατολίστε προς τον τοίχο και στη συνέχεια τοποθετήστε μια οθόνη ή τηλεόραση στον τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης VR δεν θα τρέξει στην τηλεόραση (επειδή είναι μπλοκαρισμένος από τον καναπέ). Αυτό δίνει επίσης στους θεατές ένα ασφαλές μέρος για να παρακολουθήσουν τη δράση VR ή / και να συμμετάσχουν στο παιχνίδι co-op.

VR αποθήκευσης prop, φορτιστή ελεγκτή, και άλλες ευκολίες

Εάν πρόκειται να έχετε ένα ειδικό χώρο για το VR τότε ίσως και να του δώσετε κάποιες δημιουργικές ανέσεις και χαρακτηριστικά ευκολίας επίσης.

Ορισμένα παιχνίδια VR μπορούν να χρησιμοποιήσουν γνώσεις πραγματικού κόσμου, όπως αποθέματα όπλων για εικονικά τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών, άξονες λέσχης γκολφ, κινητήριους τροχούς κ.λπ. Μπορεί να θέλετε να τα εμφανίσετε σε έναν τοίχο με τρόπο που να φαίνονται καλά αλλά να αφαιρούνται εύκολα για χρήση όταν απαιτείται.

Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να τοποθετήσετε κάτι για να κρατήσετε τους ελεγκτές, τα ακουστικά κτλ., Και ίσως να προσθέσετε ή να δημιουργήσετε μια βάση ελεγκτή που διαθέτει ενσωματωμένη φόρτιση επίσης.

Κατώτατη γραμμή: Κάντε το δωμάτιο VR λειτουργικό και ασφαλές τόσο για όσους βρίσκονται σε VR όσο και για αυτούς που βλέπουν.