Κοινωνική τηλεόραση: Οδηγός για τα Βασικά

Κατανόηση της Εξέλιξης της Κοινωνικής Τηλεόρασης

Τι είναι η κοινωνική τηλεόραση;

Η κοινωνική τηλεόραση, γνωστή και ως κοινωνική τηλεόραση, είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία επικοινωνίας που βρίσκεται στα αρχικά στάδια της μετατροπής των βιομηχανιών τηλεόρασης και ψυχαγωγίας. Η κοινωνική τηλεόραση αναφέρεται σε επικοινωνία και διαδραστικότητα σε πραγματικό χρόνο, που περιλαμβάνει τηλεοπτικές εκπομπές ή σε απευθείας σύνδεση τηλεόραση και άλλο περιεχόμενο που προβάλλεται στις τηλεοράσεις.

Άλλα ονόματα για την κοινωνική τηλεόραση

Η κοινωνική τηλεόραση είναι η τελευταία εξέλιξη της διαδραστικής τηλεόρασης. Και οι δύο προσπαθούν να κάνουν την τηλεοπτική εμπειρία πιο συμμετοχική. Η έξυπνη τηλεόραση είναι μια συσχετισμένη δημοφιλής φράση που αναφέρεται σε τηλεοράσεις και συναφείς συσκευές που επιτυγχάνουν τον ίδιο στόχο. Η φράση έξυπνη τηλεόραση χρησιμοποιείται συνήθως για να επικεντρωθεί περισσότερο σε συσκευές υλικού από την προκύπτουσα εμπειρία προβολής.

Η βασική ιδέα του σημερινού κινήματος της κοινωνικής τηλεόρασης ήταν η βασική ιδέα πίσω από τα χρόνια της μεγάλης ανεπιτυχής εξέλιξης της διαδραστικής τηλεόρασης - για να γίνει η τηλεόραση μια πιο ενεργή εμπειρία για το κοινό, παρά για την παθητική εμπειρία θέασης εδώ και πάνω από μισό αιώνα.

Τόσο η κοινωνική όσο και η διαδραστική τηλεόραση επιδιώκουν να αφήνουν τους ανθρώπους να μιλάνε πίσω και να αλληλεπιδρούν με τις τηλεοράσεις τους με τον τρόπο που κάνουν με τους υπολογιστές τους, οπότε η τηλεοπτική παρακολούθηση γίνεται πιο συμμετοχική. Η κοινωνική τηλεόραση προχωράει ένα βήμα παραπέρα και επιτρέπει στους θεατές να αλληλεπιδράσουν με άλλους τηλεθεατές που παρακολουθούν σε διαφορετικά σπίτια.

Αυτή η κοινωνική επικάλυψη στην τηλεόραση είναι ένα φυσικό μέρος του Διαδικτύου που συγκλίνει με την τηλεόραση. Όπως το Διαδίκτυο καθιστούσε όλη την ηλεκτρονική επικοινωνία πιο κοινωνική καθώς συγκλόνισε με υπολογιστές. Τώρα το Διαδίκτυο κάνει το ίδιο στην τηλεόραση καθώς συγκλίνει με τις τεχνολογίες που σχετίζονται με τη μετάδοση τηλεοπτικών εκπομπών και βίντεο στο Διαδίκτυο.

Αυτή η σύγκλιση είναι ένα αμφίδρομο φαινόμενο. Όχι μόνο θα μεταμορφωθεί η τηλεόραση, αλλά και το βίντεο στο διαδίκτυο. Καθώς οι τηλεοπτικές εκπομπές μετακινούνται στο Διαδίκτυο, η εμπειρία τηλεοπτικής προβολής σε δημοφιλείς σε απευθείας σύνδεση τηλεοπτικές περιοχές, όπως το Hulu, πιθανότατα θα γίνει ακόμα πιο κοινωνική από ό, τι στις ιστοσελίδες κοινής χρήσης βίντεο όπως το YouTube.

Αλλά προς το παρόν, μια βασική τάση στην κοινωνική τηλεόραση μειώνεται σε αυτό: οι πρωτοπόροι διερευνούν τρόπους σύνδεσης της κοινωνικής δικτύωσης στην τηλεόραση, ώστε οι άνθρωποι που παρακολουθούν στα σπίτια τους να μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με φίλους και ξένους που παρακολουθούν τις ίδιες εκπομπές.

Κατάσταση κοινωνικής τηλεόρασης σήμερα

Η κοινωνική τηλεόραση παραμένει σε νηπιακή ηλικία το 2012. Οι επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας αγωνίζονται να καταλάβουν ποια από τις πολλές πιθανές γεύσεις και πλατφόρμες της κοινωνικής τηλεόρασης θα προσελκύσουν ένα ευρύ κοινό, ώστε να καταστεί οικονομικά εφικτό να κατασκευαστούν οι περίπλοκες νέες πλατφόρμες υλικού και λογισμικού που θα καταστήσει δυνατή την κοινωνική επικοινωνία σε διάφορους τύπους τηλεοπτικών εκπομπών, όπως η καλωδιακή τηλεόραση, η τηλεόραση και η δορυφορική τηλεόραση.

Είναι τεχνικά δύσκολο να δημιουργηθούν συστήματα που να ενσωματώνουν τεχνολογίες επικοινωνίας μέσω Internet και κινητής τηλεφωνίας με τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτός είναι ένας λόγος που υπήρχαν τόσα πολλά ψεύτικα ξεκινήματα με διαδραστική τηλεόραση και τώρα κοινωνική τηλεόραση.

Τι είναι ένα παράδειγμα κοινωνικής τηλεόρασης;

Η GetGlue ήταν το παιδί της αφίσας για την καινοτομία της κοινωνικής τηλεόρασης το 2012, που απεικονίζει πώς ένας καινοτόμος κοινωνικής τηλεόρασης μπορεί να κερδίσει την έλξη αρκετά γρήγορα. Φυσικά, η μοίρα του θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα, δεδομένης της ιστορίας της επανειλημμένης αποτυχίας στη διαδραστική τηλεόραση.

Η GetGlue είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους τηλεθεατές να ελέγχουν τις τηλεοπτικές εκπομπές που παρακολουθούν, όπως και η εφαρμογή για κινητά Foursquare επιτρέπει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να ελέγχουν τα μέρη που επισκέπτονται. Η ιδέα, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες εφαρμογές κοινωνικής τηλεόρασης, είναι να αφήνετε τους ανθρώπους να συνδέονται με άλλους που τους αρέσουν οι ίδιες εκπομπές. Η GetGlue έχει επεκταθεί πέρα ​​από την τηλεόραση για να επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν και άλλα μέσα, όπως η μουσική.

Twitter τηλεόραση: Απλούστερη, ευκολότερη κοινωνική τηλεόραση

Εάν θεωρείτε την πιο βασική έννοια της κοινωνικής τηλεόρασης - συνδέοντας τους ανθρώπους γύρω από τις τηλεοράσεις και τις αγαπημένες τους εκπομπές - τότε η εφαρμογή που τροφοδοτούσε πραγματικά την κοινωνική τηλεόραση το 2011 ήταν το Twitter. Μετά από να ξεκινήσουν tweeting εκατομμυρίων ανθρώπων στους φορητούς υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, ενώ παρακολουθούσαν τηλεόραση, τα μεγάλα δίκτυα άρχισαν να ενθαρρύνουν την τάση προβάλλοντας tweets στην οθόνη κατά τη διάρκεια ζωντανών εκπομπών. Τα δίκτυα και οι οικοδεσπότες τηλεοράσεων άρχισαν επίσης να επικοινωνούν με τους θεατές μέσω του Twitter μεταξύ των εκπομπών καθώς και κατά τη διάρκεια ζωντανών εκπομπών.

Ο παράγοντας Χ , ιδίως, έκανε το Twitter βασικό χαρακτήρα, έχοντας τους κριτές του διαγωνισμού τραγουδιού να μιλούν αδιάκοπα για τα tweets και επιτρέποντας στους χρήστες να τιτλοποιούν τις ψήφους τους για το διαγωνισμό τραγουδιού. Το Twitter ως κανάλι επικοινωνίας για την τηλεόραση λειτουργεί καλά επειδή δεν απαιτεί πολύ τεχνική ενσωμάτωση σε κανένα σύστημα τηλεοπτικής μετάδοσης. τα tweets αποτελούν κανάλι επικοινωνίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες στα τηλέφωνα, τα tablet και τους φορητούς υπολογιστές.

Πειραματικές πλατφόρμες κοινωνικής τηλεόρασης

Όλα τα είδη άλλων πιο φιλόδοξων, πειραματικών πλατφορμών κοινωνικής τηλεόρασης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ορισμένα βασίζονται σε υλικό με πολλές επικαλύψεις λογισμικού. Το Google TV , για παράδειγμα, είναι ένα φιλόδοξο παράδειγμα ενός συστήματος Smart TV που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει τελικά την κοινωνική επικοινωνία γύρω από τηλεοπτικές εκπομπές και βίντεο στο Διαδίκτυο. Έκανε το ντεμπούτο του το 2010, αλλά σε μεγάλο βαθμό θεωρήθηκε από τους κριτικούς ως απογοητευτικό και δεν έχει αποκτήσει ευρεία υιοθεσία.

Ένα άλλο παράδειγμα που ανακοινώθηκε το 2011 ήταν η Youtoo TV, ένα rebranded τηλεοπτικό δίκτυο που ενσωμάτωσε τα κοινωνικά μέσα.

Ορισμένες νεότερες εφαρμογές και πλατφόρμες κοινωνικής τηλεόρασης ανακοινώθηκαν στο Consumer Electronics Show 2012, συμπεριλαμβανομένης της MySpaceTV, μιας επερχόμενης εφαρμογής κοινωνικής μουσικής από την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης MySpace. Άλλα εφαρμογές τηλεοπτικών μέσων στην CES περιελάμβαναν ανακοινώσεις από το Yahoo, την DirecTV και διάφορες νέες επιχειρήσεις.

Social TV Analytics

Είναι μια καλή ιδέα ότι μια περιοχή των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι μοντέρνα και ζεστά κάθε φορά που ένας μύθος των νεοσύστατων εμφανίζεται ξαφνικά αφιερωμένος στη μέτρηση του αντίκτυπού της. Αυτό είναι που συμβαίνει με την κοινωνική τηλεόραση το 2012 - μια δέσμη νέων εταιρειών προσπαθεί να καταλάβει τον αντίκτυπο όλων αυτών των αναδυόμενων εφαρμογών κοινωνικής τηλεόρασης σε κοινό και τηλεοπτικά δίκτυα, μετρώντας ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι.

Το Trendrr.tv είναι ένα παράδειγμα μιας νέας υπηρεσίας που βοηθά τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα στούντιο και τις διαφημιστικές εταιρίες να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των κοινωνικών μέσων που περιλαμβάνουν συγκεκριμένες εκπομπές σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα.