5 βήματα για να ξεκινήσετε ένα εξειδικευμένο ιστολόγιο

Τα μυστικά για την έναρξη ενός επιτυχημένου ειδικού ιστολογίου

Ένα εξειδικευμένο blog είναι ένα εξαιρετικά εστιασμένο blog. Με άλλα λόγια, όλο το περιεχόμενο που δημοσιεύεται σε ένα εξειδικευμένο blog σχετίζεται άμεσα με ένα στενό θέμα. Τα ιστολόγια θέσεων προσφέρουν έναν πολύ καλό τρόπο για τους μικρότερους bloggers να προσελκύουν αναγνώστες, να αποκομίζουν έσοδα από τα ιστολόγιά τους και να χαράζουν μια επιτυχημένη θέση στην μπλογκόσφαιρα . Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε το δικό σας εξειδικευμένο ιστολόγιο.

01 από 05

Επιλέξτε ένα θέμα για το οποίο είστε παθιασμένοι.

Paul Bradbury / OJO Images / Getty Images
Ένας ειδικός blogger πρέπει να γράψει πολλά για ένα στενό θέμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε ισχυρές ιδέες, συναισθήματα και σκέψεις σχετικά με αυτό το θέμα. Ενώ είναι σίγουρα δυνατό να συνδέσετε ευρύτερα θέματα σε ένα θέμα ειδήσεων blog, οι πιστοί αναγνώστες σας θα έρθουν στο ιστολόγιό σας για να διαβάσουν το μοναδικό σας θέμα στο εξειδικευμένο θέμα σας. Για να είναι επιτυχής, πρέπει να παραδώσετε ό, τι αναζητούν οι αναγνώστες σας. Απασχοληθείτε πολύ μακριά από την εξειδικευμένη θέση σας και θα πάνε αλλού για πληροφορίες και συνομιλία που θέλουν και χρειάζονται.

02 του 05

Επιλέξτε ένα θέμα για το οποίο γνωρίζετε πολλά ή απολαύστε την ανάγνωση και την έρευνα.

Οι καλύτεροι ειδικοί bloggers γνωρίζουν πολλά για τα θέματα τους. Μπορεί να είναι εμπειρογνώμονες στο θέμα που σχετίζονται με τα εξειδικευμένα blogs τους, ή θα μπορούσαν απλώς να απολαύσουν την ανάγνωση, την έρευνα και τη μάθηση σχετικά με το θέμα ειδήσεων blog και στη συνέχεια να συζητήσουν αυτά τα μαθήματα με τη δική τους μοναδική φωνή. Μια εξειδικευμένη blogger μπορεί να είναι επιτυχής ακολουθώντας κάθε πορεία. Το κλειδί για την επιτυχία είναι η γραφή με τη νοημοσύνη, την εστίαση και το πάθος. Η μοναδική φωνή σας θα κάνει το εξειδικευμένο σας blog να ξεχωρίζει από το πλήθος.

03 του 05

Επιλέξτε ένα στενό θέμα και μείνετε εστιασμένο.

Η εξειδίκευση σημαίνει εστιασμένη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε ένα πολύ στενό θέμα και να επιμείνετε σε αυτό, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε το ιστολόγιό σας ως ένα πραγματικό εξειδικευμένο blog. Για παράδειγμα, αντί για blogging για ένα ευρύ θέμα όπως τα αυτοκίνητα, θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα εξειδικευμένο θέμα όπως τα κλασσικά Ford Mustangs. Εναλλακτικά, αντί για blogging για ένα ευρύ θέμα όπως κρουαζιέρες, θα μπορούσατε να blog για κρουαζιέρες για οικογένειες με μικρά παιδιά.

04 του 05

Προσοχή στις εξειδικευμένες τάσεις.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο ιστολόγιο με μακροζωία, τότε δεν πρέπει να επιλέξετε ένα θέμα θέσης που είναι ζεστό σήμερα, αλλά θα μπορούσε να εξαφανιστεί στο μέλλον. Για παράδειγμα, επιλέγοντας να γράψετε ένα blog ειδήσεων σχετικά με μια συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή που σας αρέσει μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική, αλλά εάν η εκπομπή ακυρωθεί, τότε τι συμβαίνει στο ιστολόγιό σας; Πιθανότατα, η κυκλοφορία θα επιβραδυνθεί μέχρι τελικά να εξαφανιστεί, αφήνοντας σας ένα blog χωρίς καμία ελπίδα για αναβίωση. Βεβαιωθείτε ότι το εξειδικευμένο θέμα που έχετε επιλέξει έχει ισχύ.

05 του 05

Κάνετε έρευνα λέξης κλειδιού και πηγαίνετε για τη μακριά ουρά.

Η μακροχρόνια βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ουρών σχετίζεται με τη χρήση πολύ συγκεκριμένων λέξεων-κλειδιών για την προώθηση υψηλής στοχοθετημένης κυκλοφορίας Είναι δύσκολο να συναγωνιστείτε με τα μεγάλα ιστολόγια και τις τοποθεσίες Web με βαθιές τσέπες και αυτό ισχύει και όταν πρόκειται για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα. Για παράδειγμα, θα ήταν πολύ δύσκολο να ανταγωνιστεί κανείς με μεγάλους ιστότοπους για ευρείες λέξεις-κλειδιά όπως η «γονική μέριμνα». Ωστόσο, εάν επιλέξετε μια πολύ στοχευμένη φράση λέξης-κλειδιού που σχετίζεται στενά με το περιεχόμενο του ιστολογίου σας, όπως το «επίδομα εφήβων» για ένα εξειδικευμένο blog σχετικά με τους εφήβους γονέων, τότε ο ανταγωνισμός σας είναι μικρότερος και η κυκλοφορία σας είναι πιο στοχευμένη. Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε έρευνα λέξης-κλειδιού και να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο του ιστολογίου σας για τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά.