ASUS Chromebox M075U

Μια συμπαγής συσκευή 4K με δυνατότητα Chrome

Η ASUS εξακολουθεί να παράγει τις συσκευές Chromebox, αλλά έχει διακόψει τη λειτουργία του M075U για πιο προσιτές εκδόσεις. Φυσικά, υπάρχουν και αρκετά χαμηλού κόστους συστήματα με βάση τα Windows διαθέσιμα τώρα που ανταγωνίζονται με αυτό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους καλύτερους Μικρούς επιτραπέζιους υπολογιστές για πιο σύγχρονες εναλλακτικές λύσεις.

Η κατώτατη γραμμή

18 Ιουνίου 2014 - Το Chromebox της ASUS είναι μια πολύ διαφορετική υπολογιστική συσκευή. Πρόκειται για ένα σταυρό ανάμεσα σε ένα κουτί ροής και έναν βασικό υπολογιστή. Χρησιμοποιώντας το ChromeOS, είναι πολύ αποτελεσματικό για να κάνετε βασικές ενέργειες στο διαδίκτυο, όπως την περιήγηση στο διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα πολυμέσα ροής και ακόμα και την παραγωγικότητα με τα Έγγραφα Google. Η διαφορά είναι ότι το βασισμένο στο i3 βασισμένο στο Chromebox υποστηρίζει 4Κ που δείχνει ότι τα κουτιά streaming δεν είναι αυτή τη στιγμή. Φυσικά, πολλοί άνθρωποι δεν χρειάζονται αυτή τη δυνατότητα ακόμα και η διαφορά κόστους 200 δολαρίων μεταξύ των εκδόσεων Core i3 και Celeron ίσως δεν αξίζει τον κόπο. Έτσι, εάν έχετε μια εγκατάσταση 4K οικιακού κινηματογράφου, είναι μάλλον μια σταθερή επιλογή, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήταν καλύτερα να δαπανήσουν για έναν πλήρη υπολογιστή ή να αγοράσουν το χαμηλότερο τέλος Chromebox.

Αγοράστε το ASUS Chromebox M075U από την Amazon

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Αναθεώρηση - ASUS Chromebox M075U

18 Ιουνίου 2014 - Με την πρώτη ματιά, το Chromebox της ASUS μπορεί να θεωρηθεί εσφαλμένα ως συσκευή βίντεο ροής, επειδή είναι τόσο μικρή. Η συσκευή είναι μόλις πέντε εκατοστά τετραγωνικά και πάνω από μιάμιση εκατοστό ύψος. Παρόλο που μπορεί να μοιάζει με ένα κιβώτιο συνεχούς ροής, είναι πραγματικά ένας υπολογιστής που δεν αντέχει σε άλλα συστήματα μικρών διαστάσεων. Η διαφορά είναι ότι εκτελεί το Chrome OS παρόμοιο με αυτό που το Chromebook θα είχε αλλά χωρίς τον φορητό παράγοντα μορφής. Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτή είναι μια συσκευή που πιθανότατα θα καταλήξετε να χρησιμοποιείτε με ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις πληροφορίες online και όχι σε ένα σύστημα Windows ή Mac το οποίο θα χρησιμοποιείται για παραδοσιακά προγράμματα.

Τώρα υπάρχουν αρκετές εκδόσεις του Chromebox του ASUS, αλλά εξετάζω το μοντέλο M075U το οποίο διαθέτει επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel Core i3-4010U και διαθέτει τιμή τιμής 400 δολαρίων. Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από το κόστος της έκδοσης M004U που διαθέτει επεξεργαστή διπλού πυρήνα Celeron 2955U και μόλις 2GB μνήμης. Με το ChromeOS να είναι αρκετά περιορισμένο στις λειτουργίες του, γιατί θα θέλατε την ακριβότερη έκδοση; Λοιπόν, ο επεξεργαστής Core i3 παρέχει αρκετές επιδόσεις ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οθόνη 4K ή UHD που η Celeron δεν διαθέτει. Η επιπλέον μνήμη 2GB κάνει επίσης μεγάλη διαφορά στην απόδοση του συστήματος, αν τυχαίνει να τρέχετε ταυτόχρονα ένα μεγάλο αριθμό παράθυρων του Chrome. Έτσι, εάν χρειάζεστε 4K ή θέλετε να έχετε πολλά παράθυρα ανοιχτά, προτιμάτε το μοντέλο Core i3, αλλά το μοντέλο Celeron λειτουργεί πολύ καλά με οθόνες 1080p για όσους πραγματοποιούν ελάχιστες εργασίες.

Η αποθήκευση θα είναι πιθανώς ένας από τους τομείς ενδιαφέροντος για όσους χρησιμοποιούν το Chromebox. Ανεξάρτητα από την έκδοση που θα πάρετε, θα έρθει μόνο με ένα στερεάς κατάστασης 16GB drive , από τα οποία έχετε περίπου 12GB ελεύθερου χώρου. Αυτό δεν παρέχει αρκετό χώρο για την αποθήκευση των αντικειμένων σε τοπικό επίπεδο. Για παράδειγμα, θα ταιριάζει μόνο μερικές ταινίες πλήρους μήκους 1080p HD. Φυσικά, η Google θέλει να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας στην υπηρεσία cloud του Google Drive και οι χρήστες λαμβάνουν δωρεάν 100GB δεδομένων για δύο χρόνια. Παραδόξως, το SSD χρησιμοποιεί τη νέα διεπαφή M.2 που έχει τη δυνατότητα για απίστευτα γρήγορες ταχύτητες. Δυστυχώς, ο δίσκος έχει κολλήσει στη λειτουργία SATA, πράγμα που σημαίνει ότι τρέχει περίπου το ίδιο με οποιαδήποτε άλλη μονάδα δίσκου SSD που βασίζεται σε SATA. Εάν χρειάζεστε επιπλέον χώρο, το Chromebox διαθέτει τέσσερις θύρες USB 3.0 (δύο εμπρός και δύο πίσω) για χρήση με εξωτερικές μονάδες υψηλής ταχύτητας και υποδοχή κάρτας SD. Δεν υπάρχει καυστήρας DVD.

Μην περιμένετε πολλά από τα γραφικά στο Chromebox. Όλοι τους χρησιμοποιούν τα γραφικά που είναι ενσωματωμένα στη CPU. Για την έκδοση Core i3, χρησιμοποιεί το Intel HD Graphics 4400. Αυτό προσφέρει καλύτερη υποστήριξη 3D γραφικών, αλλά εξακολουθεί να έχει περιορισμένη απόδοση. Σίγουρα δεν θα το χρησιμοποιήσετε για παιχνίδια τρισδιάστατων παιχνιδιών, επειδή εξακολουθεί να μην έχει την απόδοση για υψηλούς ρυθμούς καρέ, εκτός αν είναι σε πολύ χαμηλότερα ψηφίσματα. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι η έκδοση Core i3 είναι σε θέση να υποστηρίξει οθόνες 4K και video streaming που δεν μπορεί να έχει το μοντέλο Celeron. Βοηθάει να έχετε μια υποδοχή HDMI για τυποποιημένες οθόνες και μια υποδοχή DisplayPort για χρήση με οθόνες κατηγορίας UHD.

Μια λέξη της προσοχής για εκείνους που μπορεί να εξετάζουν το λιγότερο ακριβό μοντέλο του Chromebox από την ASUS. Δεν έρχεται με πληκτρολόγιο και ποντίκι όπως το κάνει αυτό το μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προμηθεύεστε το δικό σας αλλά είναι σχετικά προσιτοί. Τουλάχιστον η ASUS παρέχει ένα σύνθετο πληκτρολόγιο και ποντίκι για το Chromebox, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο εάν σχεδιάζετε να το χρησιμοποιήσετε σε περιβάλλον home theater. Το πληκτρολόγιο είναι λίγο μικρό σαν ένα φορητό πληκτρολόγιο αλλά έχει πραγματικά μια αξιοπρεπή εμπειρία δακτυλογράφησης. Το ποντίκι είναι ένα παραδοσιακό οπτικό μοντέλο που είναι λίγο απογοητευτικό καθώς ένα trackpad που είναι προσαρτημένο στο πληκτρολόγιο θα ήταν πιο βολικό για το πόσοι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν το σύστημα.

Σε $ 400, το ASUS Chromebox M075U είναι λίγο ψηλά. Μετά από όλα, αυτό δεν είναι ένας πλήρης υπολογιστής αλλά περισσότερο ένα εξειδικευμένο διαδικτυακό πελατολόγιο. Η δαπάνη μόλις $ 200 επιπλέον θα σας φέρει ένα μεγαλύτερο, αλλά πολύ ικανό Mac Mini που προσφέρει περισσότερες επιδόσεις, αποθήκευση και δυνατότητες. Θα μπορούσαμε επίσης να ξοδέψουμε λίγο περισσότερο για να φτιάξουμε ένα NUC box βασισμένο στο Core i3 από την Intel που προσφέρει ένα παρόμοιο μικρό προφίλ, αλλά με την αποθήκευση και το λειτουργικό σύστημα της επιλογής σας όταν το χτίζετε. Η συσκευή ταιριάζει καλύτερα σε όσους θέλουν να έχουν το home cinema συνδεδεμένο στον ιστό για streaming βίντεο 4K σε αντίθεση με τα τρέχοντα κιβώτια streaming media και τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν για υπηρεσίες όπως e-mail, web και ακόμη και λογισμικό παραγωγικότητας μέσω των Εγγράφων Google.

Αγοράστε το ASUS Chromebox M075U από την Amazon