Τι είδους υπολογιστή πρέπει να πάρετε ως δώρο αποφοίτησης;

Αγοράζοντας τον σωστό υπολογιστή ως δώρο αποφοίτησης

Εισαγωγή

Οι υπολογιστές είναι στενά ενσωματωμένοι στον κόσμο της εκπαίδευσης σήμερα. Οι φοιτητές πρέπει να πληκτρολογήσουν έγγραφα, αλλά τώρα περισσότερο από ποτέ, τα πράγματα όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οι συνεργατικές εφαρμογές και οι παρουσιάσεις πολυμέσων χρησιμοποιούνται για να συμβάλουν στον εμπλουτισμό της μαθησιακής εμπειρίας. Προσθέστε σε αυτό την ανάγκη για τεχνολογία και εμπειρία στον υπολογιστή στο εργατικό δυναμικό και ένας υπολογιστής στο μαθησιακό περιβάλλον γίνεται ακόμη πιο κρίσιμος. Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο οδηγός θα βοηθήσει εκείνους που εξετάζουν την αγορά ενός υπολογιστή ως δώρο αποφοίτησης για έναν φοιτητή.

Πόσο να ξοδέψετε;

Οι δαπάνες για τον υπολογιστή ενός φοιτητή είναι ένα δύσκολο έργο. Το γυμνάσιο είναι τεσσάρων ετών και οι φοιτητές λαμβάνουν κατά μέσο όρο τέσσερα και μισό έως πέντε χρόνια για να ολοκληρώσουν ένα προπτυχιακό δίπλωμα. Ενώ πολλοί υπολογιστές έχουν τώρα την απόδοση για να δουλέψουν πραγματικά για αυτό το μακρύ, πολλοί κινητοί υπολογιστές γενικά θα σπάσουν πριν από τέσσερα χρόνια. Αυτό καθιστά την επιλογή αγοράς ενός πιο προσιτού συστήματος πολύ πιο ελκυστική, καθώς μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα φορητό υπολογιστή χαμηλού κόστους μετά από αρκετά χρόνια και εξακολουθείτε να καταλήγετε σε δαπάνες λιγότερο από ένα high end σύστημα. Φυσικά, ένα σύστημα προϋπολογισμού μπορεί να μην λειτουργεί για ορισμένους μαθητές ανάλογα με το τι σπουδάζουν. Ορισμένες εργασίες απαιτούν περισσότερες επιδόσεις από ό, τι μπορεί να προσφέρει ένας υπολογιστής προϋπολογισμού.

Συστήνω ιδιαίτερα ότι εκείνοι που θέλουν να δώσουν ένα δώρο σε έναν απόφοιτο ρίξτε μια ματιά στο πόσο γρήγορη ενός υπολογιστή χρειάζεστε πραγματικά; άρθρο. Εξετάζει τα συνηθισμένα καθήκοντα που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι και στη συνέχεια δίνει μια καλύτερη εκτίμηση για το ποια κατηγορία του υπολογιστή πρέπει να εξετάσετε και μια γενική ιδέα για το πόσο να επιταχύνετε. Για παράδειγμα, όσοι πρόκειται απλώς να χρησιμοποιούν το PC τους για έρευνα στο διαδίκτυο, να γράφουν έγγραφα και να διατηρούν επαφή με φίλους, εκπαιδευτικούς και οικογένεια μπορούν πιθανότατα να πάρουν από ένα σύστημα προϋπολογισμού συν μερικά περιφερειακά.

Desktop vs. Laptop

Τα συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών είναι συνήθως λιγότερο δαπανηρά από τους φορητούς υπολογιστές, αλλά το χάσμα είναι πολύ μικρότερο από ό, τι στο παρελθόν. Έτσι, κάνει μια επιφάνεια εργασίας ένα καλύτερο σύστημα υπολογιστή; Οχι απαραίτητα. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές είναι εντελώς αποδεκτοί για μαθητές που εισέρχονται στο γυμνάσιο Υπάρχει λιγότερη ανάγκη για τον φοιτητή να έχει έναν υπολογιστή στην πανεπιστημιούπολη, έτσι η φορητότητα δεν είναι τόσο μεγάλη για ένα ζήτημα. Φυσικά, η κατοχή ενός φορητού υπολογιστή στο γυμνάσιο μπορεί ακόμα να είναι χρήσιμη επειδή επιτρέπει στον σπουδαστή να πάρει τη δουλειά μαζί τους αν πηγαίνουν κάπου αλλού από το σπίτι για να σπουδάσουν. Οι σπουδαστές κολλεγίων χρειάζονται υψηλή κινητικότητα. Η δυνατότητα να φέρουμε ένα φορητό υπολογιστή στην πανεπιστημιούπολη για να δουλέψουμε σε μια βιβλιοθήκη ή καφέ μεταξύ των τάξεων ή να το φέρνουμε μαζί για να μελετήσουμε συνεδρίες και διαλέξεις για σημειώσεις είναι ανεκτίμητη.

Δικτύωση

Κάθε υπολογιστικό σύστημα που αγοράζεται σήμερα πρέπει να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο δίκτυο. Η ενσύρματη πρόσβαση στο δίκτυο δεν είναι τόσο σημαντική όσο ήταν, αλλά είναι χρήσιμο να έχετε μια θύρα Ethernet στον υπολογιστή. Αυτό θα επιτρέψει στο σύστημα υπολογιστή να χρησιμοποιηθεί μέσω παροχέα Internet μέσω υπηρεσιών όπως DSL ή καλώδιο. Πολλοί κοιτώνες κολέγια έχουν τώρα θύρες Ethernet στα δωμάτια, οπότε έχει και μια διαθέσιμη ενσύρματη θύρα είναι επίσης χρήσιμη.

Η ασύρματη δικτύωση είναι επίσης απαραίτητη για κάθε φορητό σύστημα υπολογιστών. Θα πρέπει να έχει ενσωματωμένο ασύρματο ελεγκτή 802.11b / g / n ενσωματωμένο στο σύστημα. Υψηλότερη ταχύτητα 802.11ac προτιμάται αλλά όχι απαραίτητα. Αυτό επιτρέπει σε έναν σπουδαστή κολλεγίων να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω της πανεπιστημιούπολης ή των τοπικών ασύρματων δικτύων στα καταστήματα για να προσθέσει στην κινητή ικανότητα υπολογιστών.

Υπάρχουν ορισμένοι φορητοί υπολογιστές στην αγορά που έχουν επίσης ενσωματωμένα ασύρματα modems 3G / 4G που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σύνδεση εκτός των παραδοσιακών Wi-Fi ή ενσύρματων δικτύων. Δεν το συμβουλεύω αυτό για εκπαιδευτικούς υπολογιστές, καθώς είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα συμβόλαιο ασύρματων δεδομένων για να τα χρησιμοποιήσετε. Αυτές οι συμβάσεις μπορεί να είναι αρκετά ακριβές και το κολέγιο είναι ήδη ένα τεράστιο κόστος.

Φορητοί υπολογιστές

Αν κοιτάζετε την αγορά ενός φορητού υπολογιστή για ένα δώρο αποφοίτησης, υπάρχουν επιπλέον πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Ένας υπολογιστής είναι φορητός αν είναι ελαφρύς και συμπαγής αλλά όχι τόσο πολύ που θυσιάζει στα χαρακτηριστικά. Έχοντας να φέρει γύρω από έναν υπολογιστή 7-λιβρών πέρα ​​από τα βιβλία και σημειώσεις μπορεί να είναι ένα μεγάλο βάρος. Εξαιτίας αυτού, είναι καλύτερο να κοιτάξετε φορητούς υπολογιστές που είναι είτε σε λεπτές και ελαφρές είτε εξαιρετικά μεταφερόμενες κατηγορίες. Για την τιμή, τα λεπτά και ελαφριά σημειωματάρια είναι οι καλύτερες τιμές και θυσιάζουν λιγότερα χαρακτηριστικά. Ultraportables θα είναι ευκολότερο να φέρει γύρω και εξακολουθεί να προσφέρει καλές επιδόσεις και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που είναι αρκετά κρίσιμη για εκείνους που πρέπει να είναι στην πανεπιστημιούπολη όλη την ημέρα. Οι φορητοί υπολογιστές κατηγορίας Ultrabook είναι επίσης μια καλή επιλογή δεδομένου ότι τείνουν να είναι ελαφρύτεροι και έχουν μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας, αλλά θυσιάζουν ορισμένα χαρακτηριστικά και λίγη απόδοση.

Τα Chromebook είναι ένας τύπος φορητού υπολογιστή χαμηλού κόστους που είναι επίσης μια επιλογή. Αντί να χρησιμοποιούν τα Windows, αυτοί οι υπολογιστές χρησιμοποιούν ένα ειδικό λειτουργικό σύστημα από την Google που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη συνδεσιμότητα. Το πλεονέκτημα ότι πολλά από αυτά τα συστήματα έχουν πέρα ​​από την τιμή είναι ότι είναι πολύ φορητά, έχουν καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και σχεδιάζονται γύρω από το cloud computing που σημαίνει ότι έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας από σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία με πρόσβαση στο δίκτυο. Το μειονέκτημα είναι ότι περιορίζονται στο λογισμικό της Google, πράγμα που σημαίνει ότι εάν ο φοιτητής απαιτεί συγκεκριμένα προγράμματα όπως το Microsoft Office, τότε δεν θα λειτουργήσει γι 'αυτά.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι επίσης μια μεγάλη ανησυχία για φορητούς υπολογιστές για έναν φοιτητή. Εάν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή έντονα για σημειώσεις διαλέξεων ή έρευνα, θα χρειαστεί πιθανώς μια μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τα βύσματα είναι πιθανότατα διαθέσιμα σε βιβλιοθήκη ή κατάστημα καφέ, αλλά τις περισσότερες φορές δεν θα υπάρχει χρόνος για να φορτιστεί επαρκώς μια μπαταρία. Εξαιτίας αυτού, όλοι οι φορητοί υπολογιστές που δεν έχουν μεγάλους χρόνους λειτουργίας θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν τη μπαταρία με εφεδρεία ή να μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια εξωτερική ενισχυτική μπαταρία.

Ταμπλέτες συν ένα άλλο υπολογιστή ή μετατρέψιμο φορητό υπολογιστή

Μια άλλη επιλογή που είναι δυνατή για τους μαθητές σήμερα είναι να έχουν δύο συστήματα. Προηγουμένως, τα netbooks ήταν μια επιλογή για τους φοιτητές, αλλά από τότε έχουν ξεπερασθεί από τα δισκία που είναι πιο συμπαγή και επιτρέπουν την άμεση χειρόγραφη σημειώσεις. Αυτά σε συνδυασμό με έναν πιο ισχυρό επιτραπέζιο υπολογιστή που κατοικεί στο σπίτι ή σε ένα κοιτώνα τους επιτρέπει να εργάζονται επίσης σε πιο εξελιγμένες εφαρμογές πολυμέσων, αν το χρειάζονται. Ένα μείγμα επιφάνειας εργασίας προϋπολογισμού συν ένα tablet μπορεί να καταλήξει να κοστίζει λιγότερο από μια κεντρική επιφάνεια εργασίας ή ένα λεπτό και ελαφρύ laptop. Τα tablet έχουν επίσης τη δυνατότητα να διπλασιάζονται ως ηλεκτρονικός αναγνώστης που τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν για ηλεκτρονικά εγχειρίδια που μπορούν να προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά εγχειρίδια.

Μια άλλη επιλογή για όσους θέλουν ένα tablet είναι ένας υβριδικός φορητός υπολογιστής . Συχνά αποκαλούμενα συστήματα 2 σε 1 χάρη στο μάρκετινγκ της Intel μπορούν επίσης να αναφέρονται ως convertibles. Αυτοί είναι κατά κύριο λόγο φορητοί υπολογιστές που έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπουν μεταξύ παραδοσιακής λειτουργίας φορητού υπολογιστή και tablet. Ορισμένοι σχεδιάζονται κυρίως ως δισκία και έπειτα διαθέτουν αποβάθρες πληκτρολογίου που μπορούν να συνδεθούν σε αυτά για να λειτουργήσουν ως φορητοί υπολογιστές. Το μόνο προειδοποιητικό στοιχείο που έχω σχετικά με αυτά είναι ότι λειτουργούν γενικά καλά σε ένα ή τον άλλο τρόπο και όχι καλά στην άλλη. Έτσι, συχνά ένα ειδικό tablet και ένα laptop λειτουργούν καλύτερα.

Μην ξεχάσετε τον εκτυπωτή

Ενώ πολλά σχολεία κινούνται τώρα σε μορφή χωρίς χαρτί για την υποβολή της εργασίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ιστοσελίδων, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές καταστάσεις που απαιτούν από τους μαθητές να εκτυπώνουν αναφορές. Υπάρχουν βασικά δύο τύποι εκτυπωτών στην αγορά: inkjet ή λέιζερ. Οι εκτυπωτές inkjet είναι γενικά πολύ προσιτοί, αλλά το κόστος μελάνης μπορεί να αυξήσει γρήγορα την τιμή. Έχουν το πλεονέκτημα της παραγωγής καλύτερων χρωμάτων και φωτογραφιών. Οι εκτυπωτές λέιζερ είναι γενικά αυτοί που προτείνω εξαιτίας του πολύ χαμηλού κόστους εκτύπωσης και της ταχύτητας εκτύπωσης. Έγχρωμοι εκτυπωτές λέιζερ έχουν επίσης μειωθεί σημαντικά στην τιμή. Οι πολυλειτουργικές εκδόσεις των εκτυπωτών μπορούν επίσης να είναι χρήσιμες καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιγραφή ή τη σάρωση βιβλίων για ερευνητικά έγγραφα.

Περιμένετε μέχρι να ξεκινήσει το σχολείο

Ένα πράγμα που μου αρέσει να προτείνω σε εκείνους που σκέφτονται έναν υπολογιστή αποφοίτησης για έναν κολλεγιακό δεσμό μεταπτυχιακό είναι επίσης να περιμένουν να αγοράσουν ένα PC. Η αγορά ενός υπολογιστή πριν από το σχολικό έτος κολλεγίων μπορεί να είναι επιζήμια με διάφορους τρόπους. Κατ 'αρχάς, οι τιμές των υπολογιστών μειώνονται σημαντικά κατά το χρονικό πλαίσιο αγοράς πίσω στο σχολείο από τα μέσα Ιουλίου μέχρι το Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταλήξετε να δαπανούν περισσότερα για έναν υπολογιστή που δεν θα χρησιμοποιηθεί για τρεις μήνες. Οι περισσότεροι κατασκευαστές θέλουν επίσης να εισαγάγουν νέους ή ενημερωμένους υπολογιστές κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου. Δεύτερον, τα περισσότερα σχολεία και οι κατασκευαστές έχουν διάφορες εκπτώσεις για τους φοιτητές. Αυτές οι αποταμιεύσεις είναι σημαντικές για το κολλέγιο, αλλά πρέπει να είστε ένας επιβεβαιωμένος φοιτητής με αριθμό αναγνώρισης φοιτητή πριν να λάβετε αυτές τις εκπτώσεις. Μπορεί να είναι δυνατή η λήψη της έκπτωσης μπροστά από το χρόνο μέσω άλλων εγγράφων, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις απαιτήσεις των πωλητών. Τέλος, το κολλέγιο μπορεί να έχει συστάσεις για υπολογιστές και λογισμικό για το πρόγραμμά τους, οι οποίες ενδέχεται να περιορίσουν την επιλογή των υπολογιστών που θα χρειαζόταν ο φοιτητής και έτσι θα ήταν καλύτερο να το αγοράσουν μόλις βρεθούν στο κολλέγιο.

Τελικές σκέψεις

Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο οδηγός έδωσε μερικά βασικά σημεία που πρέπει να θυμάστε όταν εξετάζετε ένα σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών ως δώρο αποφοίτησης. Δυστυχώς τα περισσότερα συστήματα υπολογιστών δεν συνοδεύονται από όλα τα επιπλέον στοιχεία που απαιτούνται για έναν φοιτητή. Ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει επίσης να έχετε κατά νου είναι ένας εκτοξευτήρας μελάνης ή ένας εκτυπωτής λέιζερ ώστε να μπορούν να εκτυπώσουν χαρτιά. Ένα άλλο στοιχείο για τα φορητά συστήματα είναι μια θήκη μεταφοράς που επιτρέπει στον φοιτητή να το μεταφέρει μαζί τους. Για τους φοιτητές, ένα σακίδιο laptop είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για τη μεταφορά ενός φορητού υπολογιστή μαζί με σχολικά βιβλία.