Οι εντοπιστές κλειδιών αυτοκινήτων λειτουργούν;

Ερώτηση: Πώς λειτουργούν οι εντοπιστές κλειδιών αυτοκινήτων;

Έχω ένα πρόβλημα με την απώλεια των κλειδιών μου και έχω κουραστεί να ψάχνω ξέφρενα στο σπίτι κάθε πρωί μόνο για να τα βρω κάπου περίεργα, όπως μέσα σε μια ξαπλώστρα ή στο ψυγείο. Μετά την εξάντληση όλων των επιλογών που μπορώ να σκεφτώ, νομίζω ότι πιθανότατα θα πάρω ένα από αυτά τα κλειδιά locator εντοπισμού. Πριν προχωρήσω, αναρωτιέμαι ακριβώς πώς λειτουργούν ή αν εργάζονται καθόλου.

Απάντηση:

Οι εντοπιστές κλειδιών αυτοκινήτων έρχονται σε ένα ζευγάρι διαφορετικές γεύσεις, και παρόλο που το καθένα λειτουργεί σε ένα ή άλλο βαθμό, οι διαφορετικές τεχνολογίες έχουν μοναδικά πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Ορισμένοι εντοπιστές κλειδιών βασίζονται στην τεχνολογία Bluetooth , άλλοι χρησιμοποιούν συσκευές ασύρματης μετάδοσης και δέκτη Bluetooth και μερικοί νεότεροι χρησιμοποιούν τεχνολογία RFID .

Ο άλλος κύριος παράγοντας διαφοροποίησης που θα δείτε είναι ότι ορισμένοι εντοπιστές χρησιμοποιούν μια ειδική συσκευή εντοπισμού, ενώ άλλοι βασίζονται στο smartphone σας. Οι μονάδες με ειδική συσκευή εντοπισμού έχουν συχνά ευρύτερο φάσμα, αλλά η συσκευή εντοπισμού είναι μόνο ένα ακόμη συστατικό στοιχείο που μπορεί να καταστραφεί.

Λειτουργίες εντοπισμού κλειδιών Bluetooth

Οι εντοπιστές κλειδιών αυτοκινήτου Bluetooth βασίζονται στο Bluetooth, το οποίο είναι η ίδια τεχνολογία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιστοιχίσετε ένα ακουστικό ή μονάδα κεφαλής στο τηλέφωνό σας ή να συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε ένα σύστημα κλήσης ανοιχτής ακρόασης στο αυτοκίνητό σας. Το πλεονέκτημα είναι ότι σχεδόν κάθε σύγχρονο smartphone διαθέτει λειτουργικότητα Bluetooth, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπάρχον τηλέφωνο για να εντοπίσετε τα κλειδιά σας.

Το μειονέκτημα των εντοπιστών κλειδιών Bluetooth είναι εύρος. Παρόλο που οι συσκευές Bluetooth συχνά διαθέτουν εύρος 30 ποδιών ή περισσότερο, συνήθως διαπιστώνετε ότι αυτές οι σειρές είναι σημαντικά μικρότερες στον πραγματικό κόσμο. Στην πράξη, συχνά θα διαπιστώσετε ότι ένας εντοπιστής κλειδιών Bluetooth θα λειτουργήσει μόνο αν βρίσκεστε σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από τα κλειδιά που λείπουν.

Δεδομένου ότι διάφορα εμπόδια, όπως οι τοίχοι, μπορούν να παρεμποδίσουν ένα σήμα Bluetooth, ο συγκεκριμένος τόπος όπου χάσατε τα κλειδιά σας μπορεί επίσης να είναι ένα ζήτημα. Εάν τυχαίνει να κλείνουν μέσα στο ψυγείο σας, για οποιοδήποτε λόγο, το πραγματικό εύρος πιθανότατα θα είναι ακόμη μικρότερο από τα 10 πόδια που ίσως περιμένετε διαφορετικά.

Άλλοι εντοπιστές κλειδιών ραδιοσυχνοτήτων

Αν και η τεχνολογία Bluetooth εκπέμπει τεχνικά μέρος της ζώνης ραδιοσυχνοτήτων, χρησιμοποιεί μια ιδιόκτητη μέθοδο αντιστοίχισης και επικοινωνίας. Οι περισσότεροι εντοπιστές κλειδιών που δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία Bluetooth εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πομπούς και δέκτες RF, αλλά χρησιμοποιούν αποκλειστικές συσκευές εντοπισμού αντί για εφαρμογές.

Το κύριο πλεονέκτημα και το μειονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι χρησιμοποιούν μικρά dongles αντί εφαρμογών smartphone. Ενώ είναι ένα πλεονέκτημα για όποιον δεν έχει smartphone, είναι ένα μειονέκτημα για όποιον είναι ήδη επιρρεπής στην απώλεια μικρών αντικειμένων όπως τα κλειδιά και τα βασικά dongles locator.

Μερικοί από αυτούς τους εντοπιστές διαθέτουν εύρος 60 ποδών ή περισσότερο, παρόλο που υποφέρουν από τα ίδια προβλήματα με τους εντοπιστές Bluetooth όταν πρόκειται για εμπόδια. Παρόλο που τα ραδιοκύματα εισχωρούν εύκολα σε στερεά αντικείμενα όπως οι τοίχοι και τα ψυγεία, το γεγονός αυτό εξασθενεί στο σήμα και μειώνει το διαθέσιμο εύρος.

Λέξεις κλειδιά αυτοκινήτου RFID

Ο νεώτερος και πολύ πιθανώς πιο δροσερός τύπος κλειδιού αυτοκινήτου χρησιμοποιεί τεχνολογία RFID. Αντί για μια ογκώδη μονάδα δέκτη dongle, αυτοί οι εντοπιστές χρησιμοποιούν μικρές αυτοκόλλητες ετικέτες RFID ή πλακάκια. Στην πιο βασική εφαρμογή της τεχνολογίας, ένα αυτοκόλλητο RFID συνδυάζεται με μια μονάδα εντοπισμού που συνήθως έχει μεγαλύτερη εμβέλεια και την ικανότητα να εντοπίζει πραγματικά την θέση των κλειδιών σας. Αυτό είναι πρακτικό αφού τα αυτοκόλλητα RFID είναι μικροσκοπικές, παθητικές συσκευές που δεν κάνουν κανένα ήχο.

Παρόλο που οι εντοπιστές κλειδιών αυτοκινήτων υποφέρουν από δυνητικά ενοχλητικές αδυναμίες, είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε την απώλεια των κλειδιών σας. Μπορεί ακόμα να βρεθείτε να ψάχνετε ξέφρενα στο σπίτι το πρωί, αλλά τουλάχιστον θα έχετε κάτι να συνεχίσετε. Και ακόμα κι αν το σήμα στον εντοπιστή σας είναι εξασθενημένο σε σχεδόν τίποτα, το γεγονός είναι ότι σχεδόν τίποτα δεν είναι πολύ καλύτερα από τίποτα καθόλου.