Πώς να βρείτε αυτό που το Google γνωρίζει για εσάς και να το διαγράψετε

01 από 03

Πώς να βρείτε αυτό που γνωρίζει η Google για εσάς: Βρείτε το ιστορικό Google

Guido Rosa / Getty Images

Ενημέρωση: Η Google έχει μόλις ενοποιήσει πολλές από αυτές τις λειτουργίες στη νέα περιοχή του λογαριασμού μου. Έχει μια καλύτερη διεπαφή χρήστη και σας επιτρέπει να προβάλετε και να διαγράψετε το ιστορικό σας αλλά και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας.

Η Google διατηρεί τις καρτέλες σε πολλά δεδομένα για εσάς. Πως και πότε θα σερφάρετε, τους όρους αναζήτησης που χρησιμοποιείτε, τις σελίδες που επισκέπτεστε (εάν τις επισκέπτεστε ενώ είστε συνδεδεμένοι στο Λογαριασμό σας Google από ένα πρόγραμμα περιήγησης Chrome, μια συσκευή Android ή κάνοντας κλικ σε αυτά στο Google.) Η Google κάνει επίσης δημογραφικές υποθέσεις με βάση την ανάλυση αυτών των δεδομένων.

Μπορείτε να αποφύγετε το πρόβλημα εξ ολοκλήρου αναζητώντας σε λειτουργία "ανώνυμη". Είναι μια καλή επιλογή αν ξέρετε ότι πρόκειται να σερφάρετε κάτι (ahem) απαράδεκτο. Αλλά οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ήδη ψάξει μαζί και δίνοντας στην Google πολλά δεδομένα για να μου. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι πιο χρήσιμα από άλλα. Κοιτάξτε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της Google και εξετάστε πόσο ιδιωτικό θέλετε να είναι η ψηφιακή σας ζωή.

Μπορείτε να δείτε τι Google γνωρίζει και διαγράφει μόνο τα πράγματα που δεν θέλετε να εξετάσει η Google - ειδικά όταν προβάλλονται διαφημίσεις σας. Ακολουθεί ένα παράδειγμα. Τι γίνεται αν κάποιος μίλησε για ένα τραγούδι του Justin Bieber και το κάνατε με το Google. Hey, δεν σας αρέσει ακόμα και ο Justin Beiber, αλλά τώρα οι διαφημίσεις banner στις μισές αγαπημένες σας ιστοσελίδες δεν δείχνουν τίποτα παρά μόνο ο Justin Bieber. Διαγράψτε το!

Πρώτο βήμα: συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google και μεταβείτε στην ενότητα Η δραστηριότητά μου. Αυτό σας δίνει μια γενική εικόνα του ιστορικού σας στο Google μεταξύ άλλων τομέων.

Θα πρέπει να δείτε κάτι παρόμοιο με τη συλλογή οθόνης που έκανα από την ιστορία μου. Όχι ο Justin Bieber εδώ, αλλά έκανα αναζήτηση για αφιερωμένες αφίσες. Ίσως θέλω να τα διαγράψω.

02 του 03

Διαγράψτε το από το Google!

Αποτύπωση οθόνης

Αφού ελέγξετε το ιστορικό σας στο Google, μπορείτε να καταργήσετε οτιδήποτε δεν θέλετε να καθίσετε στο ιστορικό σας στο Google προκαλώντας ενοχλητικές διαφημίσεις ή νέες και συναρπαστικές ανακαλύψεις για τα παιδιά σας που θα βρείτε τυχαία στο ιστορικό αναζήτησης.

Απλά ελέγξτε το πλαίσιο στα αριστερά του στοιχείου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί κατάργησης .

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα καθαρίζοντας το ιστορικό και τα cookies του προγράμματος περιήγησης, αλλά αυτό λειτουργεί μόνο στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε. Η εκκαθάρισή του από το ιστορικό Google λειτουργεί για αναζητήσεις από οποιονδήποτε υπολογιστή στον οποίο συνδεθήκατε στο λογαριασμό σας στο Google.

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα. Μπορείτε να ξεπεράσετε μόνο τη διαγραφή του ιστορικού σας. Μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε.

03 του 03

Κατεβάστε το ιστορικό σας

Αποτύπωση οθόνης

Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε λήψη του ιστορικού σας Google. Κάντε κλικ στο εικονίδιο ρυθμίσεων και έπειτα κάντε κλικ στο στοιχείο λήψης. Θα πάρετε μια γιγαντιαία προειδοποίηση.

Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας

Παρακαλούμε διαβάστε αυτό προσεκτικά, δεν είναι το συνηθισμένο yada yada.

Δημιουργήστε ένα αρχείο με τα δεδομένα του ιστορικού αναζήτησης. Αυτό το αρχείο θα είναι προσβάσιμο μόνο από εσάς. Θα σας στείλουμε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν το αρχείο είναι έτοιμο για λήψη από το Google Drive. Μάθε περισσότερα

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία δεδομένων Google σας

  • Μην κατεβάσετε το αρχείο σας σε δημόσιους υπολογιστές και βεβαιωθείτε ότι το αρχείο σας είναι πάντοτε υπό τον έλεγχό σας. το αρχείο σας περιέχει ευαίσθητα δεδομένα.
  • Προστατέψτε τον λογαριασμό και τα ευαίσθητα δεδομένα σας με την επαλήθευση σε 2 βήματα. βοηθώντας τους να αποφύγουν τους κακούς, ακόμα κι αν έχουν τον κωδικό πρόσβασής σας.
  • Εάν έχετε αποφασίσει να πάρετε τα δεδομένα σας αλλού, παρακαλώ ερευνήστε τις πολιτικές εξαγωγής δεδομένων του προορισμού σας. Διαφορετικά, αν θέλετε να εγκαταλείψετε την υπηρεσία, μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε τα δεδομένα σας πίσω.

Γιατί τέτοια μεγάλη προειδοποίηση; Λοιπόν, η Google μπορεί να κάνει συμπεράσματα σχετικά με το φύλο, την ηλικία σας και τις προτιμήσεις αγορών, και μπορεί να έχει οποιονδήποτε άλλο με αυτά τα δεδομένα . Εάν έχετε επισκεφτεί ποτέ έναν ενοχλητικό ιστότοπο ή Googled κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε προσεκτικά πώς αποθηκεύετε αυτά τα δεδομένα.