Σύστημα ηχείων KEF T205 Home Theater - Επισκόπηση προϊόντων

KEF T205 Σύστημα ηχείων οικιακού κινηματογράφου - Συνδυάζοντας το στυλ με την ουσία

Συγκρίνετε Τιμές

Ακριβώς όπως η τεχνολογία LCD και Plasma TV είχε ως αποτέλεσμα πιο επίπεδες, λεπτότερες τηλεοράσεις που μπορούσαν να τοποθετηθούν στον τοίχο. Οι κατασκευαστές ηχείων εμπνεύστηκαν για να κάνουν το ίδιο. Το KEF T205 είναι ένα μοναδικά ευρωπαϊκό σύστημα σχεδιασμένο με εξαιρετικά επίπεδη και λεπτή κύρια και δορυφορικά ηχεία σε συνδυασμό με ένα συμπαγές υπογούφερ. Για να μάθετε περισσότερα, συνεχίστε να διαβάζετε. Πρώτον είναι μια επισκόπηση κάθε ομιλητή, ακολουθούμενη από περαιτέρω αξιολόγηση και προοπτική. Μετά την ανάγνωση αυτής της αναθεώρησης, φροντίστε να δείτε το συμπληρωματικό προφίλ φωτογραφιών KEF T205 .

Επισκόπηση προϊόντος - KEF T301c Κεντρικό ηχείο καναλιών

Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές του ηχείου κεντρικού καναλιού KEF T301c που παρέχεται για το σύστημα T205:

Απόκριση συχνότητας: 80Hz έως 30kHz.
Ευαισθησία: 91 dB (τοποθέτηση σε τοίχο), 88 db (τοποθετημένο στη βάση). Αυτό αντιπροσωπεύει πόσο δυνατά το ηχείο είναι σε απόσταση ενός μέτρου με είσοδο ενός watt. Μέγιστη έξοδος SPL (στάθμη ηχητικής πίεσης) 110db.
Αντίσταση: 8 ohms. (μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ενισχυτές που έχουν συνδέσεις ηχείων 8 Ω)
Προγράμματα οδήγησης: Ταίριασμα με φωνή με διπλό μεσαίο τμήμα 3 ιντσών και μεγάφωνο tweeter 1 ιντσών.
Χειρισμός ισχύος: 10 έως 150 watt.
Crossover Frequency: 1.7kHz (αντιπροσωπεύει το σημείο όπου οι συχνότητες υψηλότερες από 1.7kHz αποστέλλονται στο tweeter).
Τύπος περιβλήματος: Σφραγισμένο.
Τύπος συνδέσμου: Τοποθετήστε με βίδα.
Βάρος: 3.3 lb
Διαστάσεις: 5.5 (H) x 23.6 (W) x 1.4 (D) ίντσες.
Επιλογές τοποθέτησης: Στο μετρητή, στον τοίχο.
Επιλογές τελειώματος: Μαύρο

Επισκόπηση προϊόντων - KEF T301 Ηχεία αριστερού / δεξιού κύριου καναλιού

Ακολουθούν τα μπροστινά ηχεία T301 Front Left / Right που παρέχονται με το σύστημα ηχείων KEF T205 Home Theatre:

Απόκριση συχνότητας: 80Hz έως 30kHz.
Ευαισθησία: 91 dB (τοποθέτηση σε τοίχο), 88 db (τοποθετημένο στη βάση). Αυτό αντιπροσωπεύει πόσο δυνατά το ηχείο είναι σε απόσταση ενός μέτρου με είσοδο ενός watt. Μέγιστη έξοδος SPL (στάθμη ηχητικής πίεσης) 110db.
Αντίσταση: 8 ohms. (μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ενισχυτές που έχουν συνδέσεις ηχείων 8 Ω)
Προγράμματα οδήγησης: Συνδυασμός φωνής με διπλό μεσαίο τμήμα 4,5 ιντσών και tweeter 1 ιντσών.
Χειρισμός ισχύος: 10 έως 150 watt.
Crossover Frequency: 1.7kHz (αντιπροσωπεύει το σημείο όπου το σήμα υψηλότερο από 3.7kHz αποστέλλεται στο tweeter).
Τύπος περιβλήματος: Σφραγισμένο
Τύπος συνδέσμου: Τοποθετήστε με βίδα.
Βάρος: 3.3 lb
Διαστάσεις: 23,6 (H) x 5,5 (W) x 1,4 (D) ίντσες.
Επιλογές τοποθέτησης: Στο μετρητή, στον τοίχο.
Επιλογές τελειώματος: Μαύρο

Επισκόπηση προϊόντων - KEF T101 Αριστερά / Δεξιά ηχεία Surround

Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές των μπροστινών surround ηχείων T101 που παρέχονται με το σύστημα ηχείων KEF T205 Home Theatre.

Απόκριση συχνότητας: 80Hz έως 30kHz.
Ευαισθησία: 90 dB (τοποθέτηση σε τοίχο), 87 db (τοποθετημένο στη βάση). Αυτό αντιπροσωπεύει πόσο δυνατά το ηχείο είναι σε απόσταση ενός μέτρου με είσοδο ενός watt. Μέγιστη έξοδος SPL (στάθμη ηχητικής πίεσης) 107db.
Αντίσταση: 8 ohms. (μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ενισχυτές που έχουν συνδέσεις ηχείων 8 Ω)
Προγράμματα οδήγησης: Ταιριάζουν με φωνή με ένα μεσαίο τμήμα 4,5 ιντσών και ένα tweeter 1 ιντσών.
Χειρισμός ισχύος: 10 έως 150 watt.
Crossover Frequency: 1.7kHz (αντιπροσωπεύει το σημείο όπου οι συχνότητες υψηλότερες από 1.7kHz αποστέλλονται στο tweeter).
Τύπος περιβλήματος: Σφραγισμένο
Τύπος συνδέσμου: Τοποθετήστε με βίδα.
Βάρος: 2,2 lb
Διαστάσεις: 13,0 (H) x 5,5 (W) x 1,4 (D) ίντσες.
Επιλογές τοποθέτησης: Στο μετρητή, στον τοίχο.

Επιλογές τελειώματος: Μαύρο

T-2 Powered Subwoofer - Επισκόπηση προϊόντων

Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές του υπογούφερ T-2 που παρέχεται με το σύστημα ηχείων KEF T205.

Τύπος υπογούφερ: Υπογούφερ κλειστού κιβωτίου με μπροστινό έμβολο με οδηγό 10 ιντσών.
Απόκριση συχνότητας: 30Hz - 250Hz
Φίλτρο χαμηλής διέλευσης: Σταθερή στα 250 Hz (οποιαδήποτε ρύθμιση crossover θα πρέπει να γίνει χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες ρυθμίσεις crossover που είναι διαθέσιμες σε ένα συνδεδεμένο δέκτη οικιακού κινηματογράφου).
Έξοδος ισχύος: 250 W RMS (Συνεχής ισχύς) - Ενισχυτής κατηγορίας D.
Φάση: Εναλλαγή σε Κανονική (0) ή Αντίστροφη (180 μοίρες) - συγχρονίζει την κίνηση του υπογούφερ προς τα έξω με κίνηση προς τα έξω άλλων ηχείων στο σύστημα.
Ένταση μπάσων: Εναλλασσόμενο για 0, +6, +12 dB. Αυξάνει τη σχετική στάθμη εξόδου των χαμηλών συχνοτήτων στα 40Hz και κάτω.
Συνδέσεις: 1 είσοδος γραμμής RCA, υποδοχή ρεύματος εναλλασσόμενου ρεύματος.
Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση: Διακόπτης διπλής κατεύθυνσης, πρόσθετος αυτόματος / χειροκίνητος διακόπτης ισχύος.
Διαστάσεις: 15-ίντσες (H) x 14,6-ίντσες (W) x 7-ίντσες (D).
Βάρος: 28,6 λίβρες.
Φινίρισμα: Μαύρο

Πρόσθετο υλικό που χρησιμοποιείται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δέκτες Home Cinema: Onkyo TX-SR705 και Onkyo HT-RC360 (και οι δύο δέκτες χρησιμοποιούνται σε λειτουργία 5.1 καναλιών).

Δίσκος Blu-ray / συσκευή αναπαραγωγής DVD: OPPO Digital BDP-93

Μόνο πηγές CD που περιλαμβάνονται σε παίκτες: Τεχνικοί SL-PD888 και Denon DCM-370 CD-changers 5 δίσκων.

Σύστημα ηχείων που χρησιμοποιείται για σύγκριση: Ηχείο κεντρικού καναλιού EMP Tek E5Ci, τέσσερα ηχεία για βιβλιοθήκες E5Bi για αριστερό και δεξιό κεντρικό και περιβάλλοντα περιβάλλοντα και υπογούφερ ES10i 100 watt .

Τηλεόραση / Οθόνη: Ψηφιακή οθόνη LVM-37w3 1080p της Westinghouse.

Πρόσθετες επιταγές επιπέδου πραγματοποιούνται με τη χρήση ενός μετρητή στάθμης ήχου Radio Shack

Πρόσθετο λογισμικό που χρησιμοποιείται σε αυτήν την αναθεώρηση

Blu-ray Δίσκοι: Σε όλο το Σύμπαν, Avatar, Μάχη: Λος Άντζελες, Hairspray, Έναρξη, Iron Man 1 & 2, Megamind, Percy Jackson και Ολυμπιονίκες: Ο Κλέφτης της Φωτιάς, Shakira - Ορθή Περιπέτεια, Sherlock Holmes, The Expendables Knight , The Incredibles και Tron: Legacy .

Τα τυπικά DVD που χρησιμοποιήθηκαν περιελάμβαναν σκηνές από τα εξής: Το σπήλαιο, ο ήρωας, το σπίτι των πετώντας μαχαίρια, το Kill Bill - τόμος 1/2, το βασίλειο των ουρανών (Cut Cut), ο άρχοντας των δαχτυλιδιών trilogy, ο πλοίαρχος και ο διοικητής, ο Moulin Rouge και το U571 .

CDs: Al Stewart - Σπινθήρες του Αρχαίου Φωτός , Beatles - ΑΓΑΠΗ , Μπλε Μάντ Μαντ - Το συγκρότημα , Joshua Bell - Bernstein - West Side Story Σουίτα , Eric Kunzel - 1812 Overture , HEART - Dreamboat Annie , Nora Jones - Sade - Στρατιώτης της Αγάπης .

DVD-Audio δίσκοι περιλαμβάνονται: Βασίλισσα - Νύχτα στην όπερα / το παιχνίδι , Eagles - Ξενοδοχείο Καλιφόρνια , και Medeski, Martin, και Ξύλο - Απροσδόκητη .

Οι δίσκοι SACD που χρησιμοποιήθηκαν συμπεριλάμβαναν: Pink Floyd - Σκοτεινή πλευρά της Σελήνης , Steely Dan - Gaucho , Ο Who - Tommy .

Ρύθμιση του συστήματος T205

Η αποσυσκευασία και η εγκατάσταση του συστήματος KEF T205 ήταν πολύ εύκολη. Τα ηχεία είναι τόσο λεπτά, ότι όταν ανοίγετε το κιβώτιο, μπορεί να νομίζετε ότι ψάχνετε ένα κουτί με γκριλ ομιλητών. Εντούτοις, η συλλογή των ατομικά τυλιγμένων "σχάρων" έξω από το κιβώτιο, είναι προφανές ότι είναι τα ηχεία. Είναι καλά σφραγισμένα για να τα προστατεύσουν από ζημιές αποστολής.

Παρέχονται επίσης οι τραπέζια (οι βάσεις είναι προαιρετικές) και τα ηχεία μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε τοίχο αν το επιθυμείτε (χρειάζονται επιπλέον βίδες).

Η τοποθέτηση των τραπεζιών είναι πολύ εύκολη. Η βάση του κεντρικού καναλιού απλώς ολισθαίνει (βλέπε φωτογραφία) και χρειάζονται μόνο δύο βίδες για τη συναρμολόγηση των μπροστινών και surround ηχείων και μόνο μία βίδα για να τοποθετήσετε τα στηρίγματα στα ηχεία (βλ. Φωτογραφία).

Ωστόσο, εκτός από τη λεπτότητα των ηχείων, το ένα πράγμα που είναι αξιοσημείωτο είναι η έλλειψη συνδέσεων είτε με βίδα είτε με ώθηση, αλλά μην ανησυχείτε. Οι συνδέσεις των ηχείων είναι στην πραγματικότητα εσοχές στο προφίλ των ηχείων (βλ. Φωτογραφία). Υπάρχουν δύο τρύπες (ένα κόκκινο για θετικό, ένα μαύρο για αρνητικό). Οι τρύπες μπορεί να φαίνονται μικρές, αλλά ήμουν σε θέση να συμπιέσω ένα καλώδιο 16 διαμέτρου.

Για να συνδέσετε το καλώδιο των ηχείων, ξεβιδώνετε πρώτα τις ενσωματωμένες βίδες χρησιμοποιώντας τα δύο από τα δύο κλειδιά Allen που παρέχονται στο κουτί, τοποθετήστε το καλώδιο των ηχείων και στη συνέχεια επανασυνδέστε τις βίδες. Τώρα είστε έτοιμοι να τοποθετήσετε τα ηχεία σας και να αρχίσετε να ακούτε.

Συγκρίνετε Τιμές

Ακρόαση Παρατηρήσεις

Μετά την τοποθέτηση των ηχείων και τη λειτουργία των συστημάτων ρύθμισης ηχείων Audyssey (με μερικές επιπλέον χειροκίνητες βελτιώσεις) στους δέκτες Onkyo μου, ήμουν έτοιμος να παρακολουθήσω ταινίες και να ακούσω μουσική.

Απόδοση ήχου - Ηχεία T301c, T301 και T101

Είτε ακούγοντας σε χαμηλά ή υψηλά επίπεδα έντασης, διαπίστωσα ότι το ηχείο κεντρικού καναλιού T301c αναπαράγει καλό ήχο χωρίς παραμόρφωση. Η ποιότητα του διαλόγου ταινιών και των μουσικών φωνητικών ήταν καλή, αλλά ένιωσα ότι ο διάλογος ταινιών αναπαραχθεί λίγο καλύτερα από τα μουσικά φωνητικά.

Για ταινίες και άλλο προγραμματισμό βίντεο, τα ηχεία T301 και T101 που αντιστοιχούν στα κανάλια αριστερού, δεξιού και περιμετρικού πλαισίου έδωσαν μια επαρκώς εντυπωσιακή εικόνα ήχου surround χωρίς να χάσουν σημαντικά σημάδια εντοπισμού με εκπληκτικά καλή παραλαβή λεπτομέρειας και ατμόσφαιρας. Η εικ να ήταν χωρίς υπερβολές βουημάτων μεταξύ των ηχείων. Κάποιες από τις σκηνές που έδωσαν καλές δοκιμές περιβάλλοντος ήχου, όπου η σκηνή "Blue Room" από τον Ήρωα , η σκηνή "Echo Game" από το House of the Flying Daggers , η σκηνή επιθέσεων "Forest-Dog" από την Avatar .

Όταν κλήθηκε να αναπαράγει μουσική, το T205 έζησε στο έργο. Τα τραγούδια και τα όργανα ήταν σαφή και λεπτομερή. Ωστόσο, ένιωσα ότι το σύστημα T205 έκανε μια συνολικά καλύτερη δουλειά με τα soundtracks ταινιών από τη μουσική. Ένιωσα ότι τα φωνητικά και η ακουστική αναπαραγωγή ήχου οργάνων θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει λίγο περισσότερη φωτεινότητα. Κάποιες από τις περικοπές που χρησιμοποίησα ήρθαν από την Norah Jones, έλα μαζί μου , το Uncorked του Al Stewart και το Soldier of Love της Sade.

Ηχητική απόδοση - Υπογούφερ που λειτουργεί με T-2

Το υπογούφερ που παρέχεται για αυτό το σύστημα παρέχει μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία χρήστη. Από την άποψη της ρύθμισης, το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν ότι σε αντίθεση με τα άλλα ηχεία στο σύστημα (και τα περισσότερα άλλα subwoofer), οι συνδέσεις και τα χειριστήρια που παρέχονται στο subwoofer είναι κρυμμένα στο κάτω μέρος, πράγμα που τους καθιστά ακατάλληλο να φτάσουν αν θέλετε για να κάνετε κάποιες προσαρμογές.

Επίσης, παρόλο που το Subwoofer T-2 βαθμολογείται με υψηλή ισχύ εξόδου, διαπίστωσα ότι για να έχουμε καλή απόδοση όγκου για τις εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες που υπάρχουν σε ταινίες δίσκων DVD και Blu-ray, έπρεπε να ρυθμίσω τη ρύθμιση Bass Boost 6 ή 12db. Σε αυτές τις ρυθμίσεις, το T-2 έκανε καλά επιθετικά εφέ χαμηλής συχνότητας, όπως οι σκηνές "Depth Charge" στο U571 , η μάχη στη Μάχη και το Commander , και οι μακροχρόνιες σκηνές μάχης και καταστροφής στη Μάχη: Λος Άντζελες .

Στις ενισχυμένες ρυθμίσεις, το subwoofer T-2 παρείχε επίσης μια καλή απόκριση μπάσων στις περισσότερες μουσικές ηχογραφήσεις που έπαιζαν, όπως με τα κομμάτια των μπάσων στο Come Away With Me και το Sade's Soldier of Love του Norah Jones.

Σε ένα άλλο παράδειγμα δοκιμής, το subwoofer έφτασε λίγο πιο κοντά στην επίδραση του διάσημου συρόμενου μπάσου riff στο Magic Man της Heart, αλλά δεν έχασε το riff καθώς πλησίαζε τις συχνότητες του πυθμένα όσο πιο γρήγορα υπολόγισα κάποια συστήματα subs. Πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα μεγαλύτερα, πιο ακριβά, subwoofer έχουν πρόβλημα με την μπάσα διαφάνεια σε αυτή την εγγραφή. Τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής με το subwoofer του KEF T205 ήταν καλύτερα από ό, τι θα περίμενα για το μέγεθος και το σχεδιασμό του, ειδικά όταν θεωρείτε ότι δεν διαθέτει επιπλέον θύρα ή παθητικό ψυγείο για την ενίσχυση της ακουστικής εξόδου μπάσων.

Λαμβάνοντας όλα υπόψη, βρήκα το T-2 να είναι μια καλή αντιστοιχία για τα υπόλοιπα ηχεία, παρέχοντας μια ομαλή μετάβαση στην ανώτερη περιοχή μπάσων με την περιοχή χαμηλών συχνοτήτων των κεντρικών, μπροστινών και surround ηχείων. Η υφή της απόκρισης των μπάσων ήταν σφιχτή και ξεκάθαρη και ενώ ένιωθα ότι τα υπόλοιπα ηχεία είχαν καλύτερη δουλειά με ταινίες από τη μουσική, το subwoofer T-2 παρείχε καλό μπάσο χαρακτήρα τόσο για ταινίες όσο και για μουσική. Ωστόσο, προτίμησα πραγματικά τη δουλειά που έκανε το T-2 με τη μουσική, όπως το ακουστικό μπάσο.

Τι μου άρεσε

1. Το σύστημα KEF T205 παρέχει μια καλή εμπειρία ακρόασης, ειδικά σε ένα δωμάτιο μικρού έως μεσαίου μεγέθους. (στην περίπτωση αυτή ένα χώρο 13x15 πόδια).

2. Το KEF T205 είναι πολύ εύκολο στη ρύθμιση και τη χρήση. Τα ηχεία και το υπογούφερ είναι συμπαγή, είναι εύκολο να τοποθετηθούν και να συνδεθούν με το δέκτη οικιακού κινηματογράφου. Επιπλέον, ο κομψός σχεδιασμός τους εξαφανίζεται σχεδόν στη διακόσμηση του δωματίου.

3. Ο λεπτός σχεδιασμός είναι τέλειο συμπλήρωμα για τοίχους LCD ή Plasma τηλεοράσεις.

4. Ποικιλία επιλογών τοποθέτησης ηχείων. Τα ηχεία μπορούν να τοποθετηθούν σε ράφι ή να τοποθετηθούν σε τοίχο. Μου άρεσε η εύκολη ράφι μίας βίδας.

5. Τραπέζια με τις απαιτούμενες βίδες και τα κλειδιά Allen που παρέχονται.

6. Πολύ μοναδικά και λειτουργικά τερματικά σύνδεσης κρυφών ηχείων.

Αυτό που δεν μου άρεσε

1. Το KEF T205 κάνει σπουδαία δουλειά με ταινίες, αλλά είναι λίγο υποτονική με τη μουσική.

2. Η ρύθμιση Bass Boost (Ρύθμιση μπάσων) πρέπει να ρυθμιστεί σε υψηλό επίπεδο ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη απόδοση χαμηλής συχνότητας.

3. Συνδέσεις και ρυθμίσεις για το υπογούφερ που βρίσκονται σε βολική θέση στο κάτω μέρος. Πρέπει να κατεβείτε στα γόνατά σας και να γείρετε το υπογούφερ για πρόσβαση στις συνδέσεις και τα χειριστήρια.

4. Το υπογούφερ διαθέτει μόνο είσοδο ήχου RCA, δεν παρέχονται κανονικές συνδέσεις ηχείων υψηλού επιπέδου.

Τελική λήψη

Παρόλο που η KEF έχει δώσει μεγάλη έμφαση στο ύφος με το σύστημα ηχείων T205, σίγουρα δεν αγνόησε την ουσία του τι πρέπει να κάνει ένα καλό σύστημα ομιλητών. Μερικές φορές ακούγοντας τους ομιλητές σε μακρές συνεδρίες μπορεί να αφήσει κάποιον με μια αίσθηση κόπωσης του ακροατή, αλλά δεν είχα αυτή την εμπειρία με το σύστημα T205. Παρόλο που θα προτιμούσα έναν ελαφρώς φωτεινότερο ήχο (η υπερβολική φωτεινότητα μπορεί να συμβάλει στην κόπωση της ακρόασης), το σύστημα T205 παρείχε μια πολύ ευχάριστη εμπειρία ακουστικού ήχου surround για ταινίες και στερεοφωνική / ακουστική εμπειρία μουσικής που πολλοί καταναλωτές θα εκτιμήσουν.

Μια άλλη παρατήρηση που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι παρόλο που οι ομιλητές είναι εξαιρετικά λεπτοί (1,4-in), έχουν βάρος και όταν τοποθετούνται σε βάση είναι πολύ σταθεροί. Φυσικά, η λεπτότητα τους τις καθιστά τέλειες για τοποθέτηση σε τοίχο. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχω δοκιμάσει το KEF T205 χρησιμοποιώντας την τοποθέτηση τοίχων.

Το σύστημα ηχείων KEF T205 Home Theatre σίγουρα αξίζει μια ματιά και μια ακρόαση, ειδικά εάν εξετάζετε ένα σύστημα ηχείων που συμπληρώνει μια τοίχο-κρέμονται LCD ή Plasma TV.

Για μια ακόμη ματιά στο σύστημα ηχείων KEF T205 Home Theatre, δείτε το συμπληρωματικό προφίλ φωτογραφιών Βήμα-προς-βήμα .

Το σύστημα KEF T205 διατιμάται στα $ 1.999 (συγκρίνετε τις τιμές των online εμπόρων).

Σχετικά συστήματα, χρησιμοποιώντας το ίδιο σχέδιο και ηχεία σε διαφορετικές διαμορφώσεις, είναι επίσης διαθέσιμα: KEF T305 και KEF T105. Όλα τα ηχεία, (T101, TI01c, T301, T301c) εκτός από το υπογούφερ, μπορούν να αγοραστούν μεμονωμένα.

Συγκρίνετε Τιμές