Η Sony παρουσιάζει τον κεντρικό δέκτη STR-ZA5000ES

Ακολουθώντας την ανακοίνωση της σειράς "60-series" οικιακού κινηματογράφου mid-range νωρίτερα το 2015 , η Sony ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου δέκτη σειράς ES, STR-ZA5000ES, στην έκθεση CEDIA EXPO του 2015 , το οποίο είναι βελτιστοποιημένο για προσαρμοσμένες ρυθμίσεις οικιακού κινηματογράφου και επίσης σηματοδοτεί το πρώτο δέκτη home the Sony που είναι Dolby Atmos και DTS: X-enabled.

Οι ενισχυτές και η υποστήριξη ηχείων

Το STR-ZA5000ES παρέχει μέχρι και διαμόρφωση καναλιών 9.2 (130wpc στα 8 ohms , 1 kHz, THD 0.9%, 2 καναλιών). Επιπλέον, είναι δυνατή η διαμόρφωση 11,1 καναλιών με την προσθήκη πρόσθετου ενισχυτή (ενισχυτών).

Υποστήριξη σύνδεσης βίντεο

Το STR-ZA5000ES παρέχει 5 είσοδοι τρισδιάστατων και εισόδου HDMI και δύο έξοδοι HDMI (όλα με HDMI ver 2.0 , HDCP 2.2 και υποστήριξη μεταγωγής μήτρας) και 2 εισόδους βίντεο συνιστωσών .

Προστατεύονται και τα 1080p και 4K upscaling .

Επιλογές σύνδεσης ήχου

Μαζί με την συνδεσιμότητα ήχου μέσω HDMI, οι πρόσθετες επιλογές σύνδεσης ήχου περιλαμβάνουν ψηφιακή (2 οπτικά , 1 ομοαξονική ), πολλές σειρές αναλογικών στερεοφωνικών εισόδων (αν και δεν υπάρχουν αποκλειστικές εισόδους φωνο) και έξοδοι ήχου προεπιλογής 2ης και 3ης ζώνης, 2 (μέσω διατιθέμενων ακροδεκτών surround πίσω ή ύψους - τα οποία μπορούν να αντιστοιχιστούν σε λειτουργικότητα ύψους ή ζώνης 2).

Παρέχονται έξοδοι προενισχυτή 5.1 / 7.1 καναλιών (επιπλέον των 2 εξόδων προενίσχυσης υπογούφερ). Ωστόσο, δεν παρέχονται εισόδους πολυκάναλου ήχου 5.1 / 7.1.

Αποκωδικοποίηση ήχου, επεξεργασία και επιλογές πολλαπλών ζωνών

Την αποκωδικοποίηση και επεξεργασία Dolby και DTS πολλαπλών μορφών, καθώς και την προσθήκη φέτος και των δυνατοτήτων αποκωδικοποίησης ήχου Dolby Atmos και DTS: X.

Για το Dolby Atmos, το STR-Z5000ES μπορεί να υποστηρίξει εσωτερικά μια διαμόρφωση 7.1.2 καναλιού ή 5.1.2 κανάλια, ενώ ταυτόχρονα εκτελεί ένα ξεχωριστό τροφοδοτούμενο σύστημα δύο ζωνών Zone 2. Με την προσθήκη δύο εξωτερικών καναλιών ενίσχυσης, ο δέκτης μπορεί να υποστηρίξει διαμόρφωση καναλιού 7.1.4 ή διαμόρφωση καναλιού 7.1.2 ενώ εκτελεί ταυτόχρονα ένα ξεχωριστό τροφοδοτούμενο σύστημα δύο ζωνών Zone 2.

Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να λειτουργούν με πλήρη διαμόρφωση 7.1.4 Dolby Atmos χρησιμοποιώντας εσωτερικούς και εξωτερικούς ενισχυτές και εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν συστήματα δύο καναλιών Zone 2 και Zone 3 χρησιμοποιώντας τους εξωτερικούς ενισχυτές που είναι συνδεδεμένοι στη ζώνη STR-Z5000ES Zone 2 3 προεπιλεγμένες εξόδους.

Επίσης, περιλαμβάνεται η επεξεργασία ψηφιακού ήχου Sony Digital Cinema, καθώς και οι ρυθμίσεις ρύθμισης ηχείων στην οροφή.

Επιλογές προσαρμοσμένου ελέγχου

Εκτός από τις διαθέσιμες επιλογές ελέγχου απομακρυσμένου και ολοκληρωμένου ελέγχου, το STR-ZA5000ES διαθέτει πρόσθετα προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά ελέγχου για την εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους συμβατότητας με πολλά συστήματα ελέγχου τρίτου μέρους (AMX / Crestron), 3 ενεργοποιητές 12 βολτ, 3 συνδέσεις IR επαναλήπτη, Θύρα RS232C, ολοκλήρωση ελέγχου IP. Επίσης, το STR-ZA5000ES μπορεί να δεχτεί ενημερώσεις υλικολογισμικού μέσω USB.

Επίσης, ένας θύρας Ethernet 8 θύρων, που περιλαμβάνει 2 θύρες POE (Power Over Ethernet ), περιλαμβάνεται για τη σύνδεση πρόσθετων δικτυακών συσκευών.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το STR-ZA5000ES δεν είναι εξοπλισμένο με Wifi ή Bluetooth - Όλοι οι ροές και η πρόσβαση και ο έλεγχος του περιεχομένου του δικτύου παρέχονται από εξωτερικές συσκευές που συνδέονται με τον προαναφερθέντα διανομέα 8 καναλιών ethernet ή άλλο ήχο / επιλογές εισαγωγής βίντεο.

Το STR-ZA5000ES διατίθεται στην τιμή των 2.799,99 δολαρίων και θα πρέπει να φθάσει σε επιλεγμένους αντιπροσώπους Sony ES και εξειδικευμένους εγκαταστάτες στις αρχές του 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής, ανατρέξτε στην Επίσημη σελίδα προϊόντων SONY STR-ZA500ES της Sony και μια σύντομη εισαγωγή βίντεο στο κανάλι του Sony SGNL You Tube.