Πώς να κάνετε Overclock μια GPU για Epic Gaming

Εκείνοι που παίζουν παιχνίδια σε υπολογιστές - τα είδη που απαιτούν μια αξιοπρεπή κάρτα γραφικών βίντεο - μπορεί μερικές φορές να αντιμετωπίσουν βίντεο καθυστέρηση ή αδράνεια καρέ ποσοστά. Αυτό σημαίνει ότι η GPU της κάρτας αγωνίζεται να κρατήσει τα χέρια της, συνήθως κατά τη διάρκεια τμημάτων παιχνιδιών έντασης δεδομένων. Υπάρχει ένας τρόπος να ξεπεραστεί αυτή η ανεπάρκεια και να βελτιωθεί η αντοχή του παιχνιδιού του συστήματός σας, όλα χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε αναβάθμιση. Ακριβώς overclock της GPU.

Οι περισσότερες κάρτες γραφικών βίντεο χρησιμοποιούν προεπιλογές / ρυθμίσεις αποθέματος που αφήνουν κάποιες κεφαλές. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερη δύναμη και δυνατότητα διαθέσιμη, αλλά δεν είναι ενεργοποιημένη από τον κατασκευαστή. Εάν διαθέτετε ένα λειτουργικό σύστημα Windows ή Linux OS (λυπάστε με τους χρήστες Mac, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο ή αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε για overclocking), μπορείτε να αυξήσετε τις ταχύτητες του πυρήνα και της μνήμης για να αυξήσετε την απόδοση. Το αποτέλεσμα βελτιώνει τα ποσοστά καρέ, γεγονός που οδηγεί σε πιο ομαλό, πιο ευχάριστο παιχνίδι.

Είναι αλήθεια ότι η απερίσκεπτη overclocking της GPU μπορεί να σταματήσει μόνιμα την κάρτα γραφικών από την εργασία (π.χ. bricking) ή να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής μιας κάρτας γραφικών βίντεο. Αλλά προχωρώντας προσεκτικά , το overclocking είναι αρκετά ασφαλές . Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα σημαντικά πράγματα:

01 από 07

Εξετάστε την κάρτα γραφικών

Με προσεκτικά βήματα, μπορείτε με ασφάλεια να υπερκεράσετε τη GPU σας. Stanley Goodner /

Το πρώτο βήμα στο overclocking είναι η έρευνα της κάρτας γραφικών σας. Αν δεν είστε σίγουροι για το τι έχει το σύστημά σας:

  1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη .

  2. Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις (το εικονίδιο με το γρανάζι) για να ανοίξετε το μενού Ρυθμίσεις των Windows

  3. Κάντε κλικ στις Συσκευές .

  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση Συσκευών (κάτω από τις Συναφείς Ρυθμίσεις ) για να ανοίξετε το παράθυρο Διαχείριση Συσκευών.

  5. Κάντε κλικ στο κουμπί > δίπλα στο στοιχείο Προσαρμογείς οθόνης για να εμφανίσετε τη μάρκα και το μοντέλο της κάρτας γραφικών του βίντεο.

Μεταβείτε στο Overclock.net και εισαγάγετε τις πληροφορίες της κάρτας γραφικών σας με τη λέξη «overclock» στη μηχανή αναζήτησης του ιστότοπου. Κοιτάξτε τις αναρτήσεις φόρουμ και διαβάστε πώς οι άλλοι έχουν υπερχρεώσει επιτυχώς την ίδια κάρτα. Αυτό που θέλετε να αναζητήσετε και να γράψετε είναι:

Αυτές οι πληροφορίες θα παρέχουν μια λογική καθοδήγηση σχετικά με το πόσο μακριά μπορείτε να υπερκεράσετε με ασφάλεια την GPU σας.

02 του 07

Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης και λήψη λογισμικού overclocking

Ένα ζευγάρι εργαλεία λογισμικού είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Το Hardware εκτελεί τα καλύτερα δυνατά του προγράμματα με τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης:

Στη συνέχεια, κάντε λήψη και εγκαταστήστε τα εργαλεία που χρειάζεστε για overclocking:

03 του 07

Καθορίστε μια γραμμή βάσης

Οι δείκτες αναφοράς δείχνουν την εξέλιξη της βελτίωσης μέσω της διαδικασίας overclocking. Stanley Goodner /

Όπως και κάθε καλή φωτογραφία πριν και μετά τη μετατροπή, θα θέλετε να μάθετε πού ξεκίνησε το σύστημά σας πριν από το overclocking. Έτσι, μετά το κλείσιμο όλων των ανοικτών προγραμμάτων:

  1. Ανοίξτε το MSI Afterburner . Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια πιο απλή διεπαφή, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις (εικονίδιο με το γρανάζι) για να ανοίξετε τις ιδιότητες του MSI Afterburner. Κάντε κλικ στο δεξιό βέλος στην κορυφή μέχρι να δείτε την καρτέλα για τη διεπαφή χρήστη . Μέσα σε αυτήν την καρτέλα, επιλέξτε ένα από τα προεπιλεγμένα σχέδια δερμάτων (το δέρμα v3 λειτουργεί καλά) από το αναπτυσσόμενο μενού. Στη συνέχεια, βγείτε από το μενού ιδιοτήτων (αλλά κρατήστε το πρόγραμμα ανοιχτό).

  2. Καταγράψτε τις ταχύτητες του πυρήνα και της μνήμης που δείχνει η MSI Afterburner. Αποθηκεύστε αυτή τη διαμόρφωση ως Προφίλ 1 (υπάρχουν υποδοχές με αριθμούς από ένα έως πέντε).

  3. Ανοίξτε το Unigine Heaven Benchmark 4.0 και κάντε κλικ στο Run . Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση, θα παρουσιαστείτε γραφικά 3D. Κάντε κλικ στο δείκτη αναφοράς (πάνω αριστερή γωνία) και δώστε στο πρόγραμμα πέντε λεπτά για να μετακινηθείτε στις 26 σκηνές.

  4. Αποθηκεύστε (ή καταγράψτε) τα αποτελέσματα αναφοράς που δόθηκαν από την Unigine Heaven. Θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα όταν συγκρίνετε την απόδοση πριν και μετά την υπέρβαση.

04 του 07

Αυξήστε την ταχύτητα του ρολογιού και το δείκτη αναφοράς

Το MSI Afterburner συνεργάζεται με όλες σχεδόν τις κάρτες γραφικών βίντεο από οποιονδήποτε κατασκευαστή. Stanley Goodner /

Τώρα που έχετε μια βασική γραμμή, δείτε πόσο μακριά μπορείτε να υπερκεραίνετε τη GPU:

  1. Χρησιμοποιώντας το MSI Afterburner, αυξήστε το ρολόι πυρήνα κατά 10 Mhz και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή . (Σημείωση: Αν το επιλεγμένο περιβάλλον χρήστη / δέρμα εμφανίζει ένα ρυθμιστικό για το ρολόι Shader , βεβαιωθείτε ότι παραμένει συνδεδεμένο με το ρολόι πυρήνα ).

  2. Συγκριτική αξιολόγηση χρησιμοποιώντας το Unigine Heaven Benchmark 4.0 και αποθηκεύστε τα αποτελέσματα αναφοράς . Το χαμηλό / ασαφές καρέ είναι φυσιολογικό να βλέπεις (το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να τονίζει τη GPU). Αυτό που ψάχνετε είναι αντικείμενατεχνουργήματα ) - έγχρωμες γραμμές / σχήματα ή ριπές / blips που εμφανίζονται στην οθόνη, μπλοκ ή κομμάτια pixelated / glitchy γραφικών, χρώματα που είναι off ή λανθασμένα, κλπ . - που υποδεικνύουν τα όρια της πίεσης / αστάθειας.

  3. Εάν δεν βλέπετε αντικείμενα , σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις overclock είναι σταθερές. Συνεχίστε ελέγχοντας τη Μέγιστη Θερμοκρασία GPU που καταγράφεται στο παράθυρο παρακολούθησης του MSI Afterburner.

  4. Εάν η Μέγιστη Θερμοκρασία GPU βρίσκεται σε ή κάτω από την ασφαλή μέγιστη θερμοκρασία (ή στους 90 βαθμούς C), αποθηκεύστε αυτήν τη διαμόρφωση ως Προφίλ 2 στο MSI Afterburner.

  5. Συνεχίστε να επαναλαμβάνετε πάλι τα ίδια πέντε βήματα - αν έχετε φτάσει στη μέγιστη επιτρεπτή ταχύτητα ρολογιού, συνεχίστε στην επόμενη ενότητα. Θυμηθείτε να συγκρίνετε τις τρέχουσες τιμές του πυρήνα και της μνήμης με τις τιμές που έχουν καταγραφεί κατά την έρευνα της κάρτας σας. Καθώς οι τιμές γίνονται πιο κοντά, προσέξτε ιδιαίτερα τα τεχνουργήματα και τη θερμοκρασία.

05 του 07

Πότε πρέπει να σταματήσω

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η GPU σας μπορεί να διατηρήσει με ασφάλεια μια σταθερή διαμόρφωση overclock. Roger Wright / Getty Images

Εάν βλέπετε αντικείμενα , αυτό σημαίνει ότι οι τρέχουσες ρυθμίσεις overclock δεν είναι σταθερές . Εάν η Μέγιστη Θερμοκρασία GPU είναι πάνω από την ασφαλή μέγιστη θερμοκρασία (ή 90 βαθμούς C), αυτό σημαίνει ότι η κάρτα σας θα υπερθερμανθεί (οδηγεί σε μόνιμη ζημιά / αποτυχία με την πάροδο του χρόνου). Όταν συμβεί κάτι από αυτά:

  1. Τοποθετήστε την τελευταία διαμόρφωση σταθερού προφίλ στο MSI Afterburner. Εκκαθαρίστε το ιστορικό παραθύρου παρακολούθησης (κάντε δεξί κλικ) πριν από τη συγκριτική αξιολόγηση.

  2. Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε αντικείμενα ή / και μέγιστη θερμοκρασία GPU πάνω από την ασφαλή μέγιστη θερμοκρασία , μειώστε το ρολόι πυρήνα κατά 5 Mhz και κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή . Εκκαθαρίστε το ιστορικό παραθύρων παρακολούθησης πριν από τη συγκριτική αξιολόγηση.

  3. Επαναλάβετε το παραπάνω βήμα μέχρι να μην δείτε τυχόν αντικείμενα και η Μέγιστη Θερμοκρασία GPU είναι κάτω ή κάτω από την ασφαλή μέγιστη θερμοκρασία (ή 90 βαθμούς C). Όταν συμβεί αυτό, σταματήστε! Έχετε υπερχρεώσει με επιτυχία το ρολόι πυρήνα για τη GPU σας!

Τώρα που έχει οριστεί το ρολόι πυρήνα, εκτελέστε την ίδια διαδικασία αύξησης της ταχύτητας και της συγκριτικής αξιολόγησης - αυτή τη φορά με το ρολόι μνήμης . Τα κέρδη δεν θα είναι τόσο μεγάλα, αλλά κάθε bit προσθέτει επάνω.

Αφού υπερχρεώσετε τόσο το ρολόι πυρήνα όσο και το ρολόι μνήμης, αποθηκεύστε αυτήν τη διαμόρφωση ως προφίλ 3 στο MSI Afterburner πριν από τον έλεγχο αντοχής.

06 του 07

Τεστ άγχους

Είναι φυσιολογικό να υπάρχει συντριβή GPU / υπολογιστή κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής αντοχής. Εικόνες ColorBlind / Getty Images

Το πραγματικό παιχνίδι τυχερών παιχνιδιών PC δεν συμβαίνει σε πέντε λεπτά ριπές, οπότε θα θέλετε να δοκιμάσετε τις τρέχουσες ρυθμίσεις overclock. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση (αλλά όχι σε δείκτη αναφοράς) στο Unigine Heaven Benchmark 4.0 και αφήστε το να συνεχιστεί για ώρες. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τεχνουργήματα ή μη ασφαλείς θερμοκρασίες. Σας υπενθυμίζουμε ότι η κάρτα γραφικών βίντεο ή / και ολόκληρος ο υπολογιστής μπορεί να καταρρεύσει κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής αντοχής - αυτό είναι φυσιολογικό .

Εάν συμβεί συντριβή και / ή βλέπετε κάποια τεχνουργήματα ή / και Μέγιστη θερμοκρασία GPU πάνω από την ασφαλή μέγιστη θερμοκρασία (επιστρέψτε στο MSI Afterburner για να δείτε):

  1. Μειώστε τόσο το ρολόι πυρήνα όσο και το ρολόι μνήμης κατά 5 Mhz στο MSI Afterburner και κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή .

  2. Συνεχίστε τις δοκιμές ακραίων καταστάσεων, επαναλαμβάνοντας αυτά τα δύο βήματα μέχρι να μην υπάρχουν τεχνουργήματα , μη ασφαλείς θερμοκρασίες και χωρίς συγκρούσεις .

Αν η κάρτα γραφικών σας βίντεο μπορεί να κάνει δοκιμασία προσοχής για ώρες χωρίς προβλήματα, τότε συγχαρητήρια! Έχετε υπερχρεώσει επιτυχώς τη GPU σας. Αποθηκεύστε τα αποτελέσματα αναφοράς που δόθηκαν από το Unigine Heaven και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε τη διαμόρφωση ως Προφίλ 4 στο MSI Afterburner.

Συγκρίνετε το αρχικό σας σκορ αναφοράς με αυτό το τελευταίο για να δείτε τη βελτίωση! Εάν θέλετε αυτές οι ρυθμίσεις να φορτωθούν αυτόματα, επιλέξτε το πλαίσιο για την εφαρμογή του Overclocking κατά την εκκίνηση του συστήματος στο MSI Afterburner.

07 του 07

Συμβουλές

Οι κάρτες βίντεο μπορούν να λειτουργούν ζεστές, οπότε φροντίστε να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία. muratkoc / Getty Images