Πώς να σβήνετε τις διαφημίσεις Google

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε αυτές τις ενοχλητικές διαφημίσεις

Για μια εταιρεία που κάνει χρήματα από διαφημίσεις, ίσως να εκπλαγείτε από το γεγονός ότι η Google ασκεί κάποιο έλεγχο στις διαφημίσεις στα χέρια σας. Αυτή η λειτουργία Google, ωστόσο, πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη νέα στους διαφημιστές και τους καταναλωτές.

Το εργαλείο Σίγαση Αυτή η διαφήμιση είναι, σύμφωνα με την Google , μια προσπάθεια να παρασχεθεί περισσότερος έλεγχος και διαφάνεια στον καταναλωτή με τη δυνατότητα σίγασης των διαφημίσεων "υπενθύμισης" που εμφανίζονται τακτικά. Από επιχειρηματική άποψη, είναι επίσης καλά νέα. δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο off-putting για έναν καταναλωτή από ένα συνεχές φράγμα των διαφημίσεων για κάτι που δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον. Επιπλέον, ένας διαφημιζόμενος εταίρος της Google δεν θα πρέπει πλέον να πληρώνει για να εμφανίζει διαφημίσεις σε άτομα που απλώς δεν ενδιαφέρονται για το προϊόν ή την υπηρεσία τους.

Η Google διαθέτει μια ενότητα που ονομάζεται "Ρυθμίσεις διαφήμισης", η οποία απαριθμεί μια σειρά επιλογών που επιτρέπουν στο χρήστη να προσαρμόζει την εμπειρία του όταν χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Google. Οι Ρυθμίσεις διαφήμισης επιτρέπουν τον έλεγχο των διαφημίσεων που βλέπετε και των πληροφοριών που εμφανίζονται σε εσάς.

Τι είναι μια διαφήμιση υπενθύμισης;
Αν έχετε επισκεφτεί ποτέ κάποιο προϊόν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, θα δείτε συχνά μια διαφήμιση για το προϊόν που θα σας ακολουθήσει καθώς περιηγείστε σε άλλους ιστότοπους . Αυτό το είδος διαφήμισης ονομάζεται διαφήμιση υπενθύμισης. Οι διαφημιζόμενοι Google χρησιμοποιούν διαφημίσεις υπενθύμισης ως έναν τρόπο να σας ενθαρρύνουν να επιστρέψετε στη σελίδα τους

Πώς να σβήνετε τις διαφημίσεις Google

Εδώ είναι κάτι που ίσως δεν γνωρίζετε: Αυτή η νέα σίγαση δεν είναι πραγματικά τόσο καινούργια! Είναι πραγματικά δυνατή η σίγαση μιας διαφήμισης από το 2012 προσαρμόζοντας τις προτιμήσεις διαφημίσεων.

Ωστόσο, η Google πρόσθεσε πρόσφατα αυτή την επιλογή στο μενού Ρυθμίσεις διαφήμισης που το ονόμασε πρόσφατα, για να διευκολύνει και να παράσχει μεγαλύτερο έλεγχο στους καταναλωτές για να σβήσουν τις διαφημίσεις σε ιστότοπους, Google και σε εφαρμογές. Αυτή η λειτουργία ισχύει μόνο για διαφημίσεις που έχουν εγγραφεί ή συνεργάζονται με την Google.

Από την πλευρά του πλεονεκτήματος, όμως, μια προειδοποίηση διαφημίσεων με σίγαση μεταφέρεται σε όλες τις συσκευές. Έτσι, εάν σβήσετε μια διαφήμιση στον υπολογιστή σας, η ίδια διαφήμιση θα σβήνει στον φορητό σας υπολογιστή, στο smartphone, στο iPad ή σε άλλη συσκευή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να καταργήσετε εντελώς αυτές τις διαφημίσεις εντελώς. Μπορείτε να καταργήσετε ή να σβήσετε μόνο τις διαφημίσεις από ορισμένους διαφημιζόμενους που συνεργάζονται με την Google. Το πλεονέκτημα είναι ότι η σίγαση μιας διαφήμισης θα σταματήσει να εμφανίζεται στην οθόνη σας και θα σταματήσει παρόμοιες διαφημίσεις από τον ίδιο διαφημιζόμενο χρησιμοποιώντας έναν συγκεκριμένο ιστότοπο.

Υπάρχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα για το ενημερωμένο εργαλείο Σίγαση διαφημίσεων:

Προσαρμογή των ρυθμίσεων διαφήμισης

Μεταβαίνοντας στη σελίδα "Το λογαριασμό μου στο Google" και έπειτα στις "Ρυθμίσεις διαφήμισης", μπορείτε να προβάλετε ποιες διαφημίσεις στοχεύουν σε εσάς που μπορούν να σβήνουν.

  1. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο Λογαριασμό σας Google, μεταβείτε στη σελίδα Οι Λογαριασμοί μου .
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Προσωπικές πληροφορίες και απορρήτου και επιλέξτε Ρυθμίσεις διαφήμισης .
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Διαχείριση ρυθμίσεων διαφημίσεων .
  4. Βεβαιωθείτε ότι η Εξατομίκευση διαφημίσεων είναι ενεργοποιημένη για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.
  5. Οι διαφημιζόμενοι ή τα θέματα που ενεργοποιούν τις διαφημίσεις υπενθύμισης που εμφανίζονται σε εσάς θα εμφανίζονται και μπορούν να σβηστούν.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Χ στη δεξιά πλευρά της διαφήμισης ή του θέματος που θέλετε να θέσετε σε σίγαση.
  7. Κάντε κλικ στην επιλογή να σταματήσετε να βλέπετε αυτήν τη διαφήμιση , η οποία βρίσκεται σε αναπτυσσόμενο μενού, για τη σίγαση της διαφήμισης .

Πάρτε Σημείωση: Τίποτα καλό δεν διαρκεί για πάντα

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η σίγαση των διαφημίσεων υπενθύμισης θα διαρκέσει μόνο για 90 ημέρες, επειδή οι περισσότερες διαφημίσεις υπενθύμισης δεν υπάρχουν μετά από αυτήν την χρονική περίοδο. Επιπλέον, οι διαφημίσεις υπενθύμισης από εφαρμογές και ιστότοπους που δεν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες διαφημίσεων της Google ενδέχεται να εξακολουθούν να εμφανίζονται καθώς δεν διέπονται από τα στοιχεία ελέγχου της Ρυθμίσεις διαφήμισης της Google.

Επομένως, εάν δεν έχετε διαγράψει τα cookie του προγράμματος περιήγησής σας ή ο διαφημιζόμενος χρησιμοποιεί διαφορετική διεύθυνση URL ιστότοπου για να εμφανίσει τη διαφήμιση που δεν συνεργάζεται με την Google, τότε μπορεί να συνεχίσετε να εμφανίζεται αυτή η διαφήμιση.