Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες προσβασιμότητας Chromebook

01 από 04

Ρυθμίσεις Chromebook

# 461107433 (lvcandy)

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν Chrome OS .

Για άτομα με προβλήματα όρασης ή για χρήστες με περιορισμένη ικανότητα να χειρίζονται πληκτρολόγιο ή ποντίκι, η εκτέλεση ακόμα και των απλούστερων εργασιών σε έναν υπολογιστή μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση. Ευτυχώς, η Google παρέχει πολλές χρήσιμες λειτουργίες με επίκεντρο την προσβασιμότητα στο λειτουργικό σύστημα Chrome .

Αυτή η λειτουργικότητα κυμαίνεται από την ανατροφοδότηση του ηχητικού σήματος σε έναν μεγεθυντή οθόνης και βοηθά στη δημιουργία μιας ευχάριστης εμπειρίας περιήγησης για όλους. Η πλειοψηφία αυτών των δυνατοτήτων προσβασιμότητας είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν. Αυτό το σεμινάριο εξηγεί κάθε προεγκατεστημένη επιλογή και σας καθοδηγεί στη διαδικασία ενεργοποίησης, καθώς και τον τρόπο εγκατάστασης πρόσθετων λειτουργιών.

Εάν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome είναι ήδη ανοιχτό, κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Chrome - που αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις .

Εάν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome δεν είναι ήδη ανοιχτό, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στη διασύνδεση Ρυθμίσεων μέσω του μενού της γραμμής εργασιών του Chrome, που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

02 από 04

Προσθέστε περισσότερες δυνατότητες προσβασιμότητας

Scott Orgera

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν Chrome OS.

Η διεπαφή Ρυθμίσεων του Chrome OS θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στη σύνδεση Εμφάνιση προχωρημένων ρυθμίσεων .... Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να εμφανιστεί η ενότητα Προσιτότητα.

Σε αυτήν την ενότητα θα δείτε μια σειρά επιλογών, καθένα από τα οποία συνοδεύεται από ένα κενό πλαίσιο ελέγχου - υποδεικνύοντας ότι κάθε μία από αυτές τις λειτουργίες είναι αυτή τη στιγμή απενεργοποιημένη. Για να ενεργοποιήσετε ένα ή περισσότερα, απλά τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής στο αντίστοιχο πλαίσιο κάνοντας κλικ σε αυτό μία φορά. Στα παρακάτω βήματα αυτού του εκπαιδευτικού περιγράφουμε κάθε μία από αυτές τις δυνατότητες προσβασιμότητας.

Θα παρατηρήσετε επίσης έναν σύνδεσμο στην κορυφή της ενότητας Προσβασιμότητα με την ένδειξη Προσθέστε πρόσθετες δυνατότητες προσβασιμότητας . Κάνοντας κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο θα μεταφερθείτε στην ενότητα προσβασιμότητας του Chrome Web Store , η οποία σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε τις ακόλουθες εφαρμογές και επεκτάσεις.

03 του 04

Μεγάλο δρομέα, υψηλή αντίθεση, κολλητικά πλήκτρα και ChromeVox

Scott Orgera

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν Chrome OS.

Όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο βήμα, οι ρυθμίσεις προσβασιμότητας του Chrome OS περιέχουν πολλές λειτουργίες που μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω του συνοδευτικού πλαισίου ελέγχου. Η πρώτη ομάδα, που επισημαίνεται στην παραπάνω εικόνα, έχει ως εξής.

04 του 04

Μεγεθυντικό φακό, πατήστε Dragging, δείκτη ποντικιού και πληκτρολόγιο οθόνης

Scott Orgera

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν Chrome OS.

Οι παρακάτω δυνατότητες, οι οποίες είναι διαθέσιμες και στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας του Chrome OS και απενεργοποιημένες από προεπιλογή, μπορούν να ενεργοποιηθούν κάνοντας κλικ στα αντίστοιχα πλαίσια ελέγχου.