Χρησιμοποιώντας Υπηρεσίες Web και Υπηρεσίες Πρόγνωσης στο Google Chrome

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome σε λειτουργικά συστήματα Linux, Mac OS X ή Windows .

Το Google Chrome χρησιμοποιεί μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών Web και υπηρεσιών πρόβλεψης για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Αυτά κυμαίνονται από την πρόταση ενός εναλλακτικού ιστότοπου, όταν αυτός που προσπαθείτε να προβάλετε, δεν είναι προσπελάσιμος να προβλέψει τις ενέργειες του δικτύου μπροστά από το χρόνο, προκειμένου να επιταχυνθεί ο χρόνος φόρτωσης σελίδας. Ενώ αυτά τα χαρακτηριστικά παρέχουν ένα ευπρόσδεκτο επίπεδο ευκολίας, μπορεί επίσης να παρουσιάσουν ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα για ορισμένους χρήστες. Όποια και αν είναι η στάση σας σχετικά με αυτή τη λειτουργικότητα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς λειτουργεί, προκειμένου να αξιοποιήσετε στο έπακρο το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Οι διάφορες υπηρεσίες που περιγράφονται εδώ μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν μέσω της ενότητας ρυθμίσεων απορρήτου του Chrome. Αυτό το σεμινάριο εξηγεί την εσωτερική λειτουργία αυτών των χαρακτηριστικών, καθώς και τον τρόπο ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης καθεμιάς από αυτές.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Chrome που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης και αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις . Η σελίδα ρυθμίσεων του Chrome θα εμφανιστεί τώρα. Μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στη σύνδεση Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων .... Οι ρυθμίσεις απορρήτου του Chrome πρέπει τώρα να είναι ορατές.

Σφάλματα πλοήγησης

Η πρώτη ρύθμιση απορρήτου που συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου, ενεργοποιημένο από προεπιλογή, φέρει την ένδειξη Χρήση υπηρεσίας ιστού για την επίλυση σφαλμάτων πλοήγησης .

Όταν είναι ενεργοποιημένη, αυτή η επιλογή θα προτείνει ιστοσελίδες παρόμοιες με αυτές που επιχειρείτε να έχετε πρόσβαση σε περίπτωση που η σελίδα σας δεν φορτωθεί. Οι λόγοι που η σελίδα σας αποτυγχάνει να προβάλλουν μπορεί να ποικίλλουν, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων σύνδεσης στον υπολογιστή-πελάτη ή στον διακομιστή.

Μόλις παρουσιαστεί αυτή η αποτυχία, το Chrome στέλνει απευθείας τη διεύθυνση URL στην οποία προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην Google, η οποία με τη σειρά της χρησιμοποιεί την υπηρεσία Web της για να παρέχει τις προαναφερθείσες προτάσεις. Πολλοί χρήστες βρίσκουν αυτές τις προτεινόμενες ιστοσελίδες πολύ πιο χρήσιμες από το πρότυπο "Ωχ! Ο σύνδεσμος αυτός φαίνεται να έχει σπάσει". , ενώ άλλοι θα προτιμούσαν οι διευθύνσεις URL που προσπαθούν να προσεγγίσουν παραμένουν ιδιωτικές. Αν βρεθείτε στην τελευταία ομάδα, απλώς καταργήστε τον έλεγχο που βρίσκεται δίπλα σε αυτήν την επιλογή κάνοντας κλικ σε αυτήν μία φορά.

Πλήρεις αναζητήσεις και διευθύνσεις URL

Η δεύτερη ρύθμιση " Απόρρητο ", συνοδευόμενη από ένα πλαίσιο ελέγχου, ενεργοποιημένο από προεπιλογή, φέρει την ένδειξη " Χρήση υπηρεσίας πρόβλεψης" για να βοηθήσει στην ολοκλήρωση αναζητήσεων και διευθύνσεων URL που πληκτρολογήθηκαν στη γραμμή διευθύνσεων ή στο πλαίσιο αναζήτησης του εργαλείου εκκίνησης εφαρμογών .

Όταν πληκτρολογείτε λέξεις-κλειδιά αναζήτησης ή διεύθυνση URL μιας ιστοσελίδας στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome ή στο κύριο πλαίσιο, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το πρόγραμμα περιήγησης παρέχει αυτόματα προτάσεις παρόμοιες με αυτές που εισάγετε. Αυτές οι προτάσεις δημιουργούνται χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό της προηγούμενης περιήγησης και του ιστορικού αναζήτησης μαζί με οποιαδήποτε υπηρεσία πρόβλεψης που χρησιμοποιεί η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Chrome - αν δεν την έχετε τροποποιήσει στο παρελθόν - δεν είναι εκπληκτικό το Google. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχουν όλες οι μηχανές αναζήτησης τις δικές τους υπηρεσίες πρόβλεψης, αν και όλες οι σημαντικές επιλογές.

Όπως συμβαίνει με τη χρήση της υπηρεσίας Web της Google για την επίλυση των σφαλμάτων πλοήγησης, πολλοί χρήστες βρίσκουν αυτή τη λειτουργία πρόβλεψης επίσης πολύ χρήσιμη. Ωστόσο, άλλοι δεν είναι άνετοι με την αποστολή του κειμένου που πληκτρολογείται στο κύριο πλαίσιο τους στους διακομιστές της Google. Σε αυτήν την περίπτωση, η ρύθμιση μπορεί εύκολα να απενεργοποιηθεί κάνοντας κλικ στο συνοδευτικό της πλαίσιο για να αφαιρέσετε το σημάδι επιλογής.

Προετοιμασία πόρων

Η τρίτη ρύθμιση " Απόρρητο ", συνοδευόμενη από ένα πλαίσιο ελέγχου, το οποίο είναι επίσης ενεργοποιημένο από προεπιλογή, φέρει την ένδειξη "Προεπιλογή πόρων" για να φορτώσετε σελίδες πιο γρήγορα . Παρόλο που αυτή η ρύθμιση δεν αναφέρεται πάντοτε με την ίδια ανάσα με τις άλλες σε αυτό το σεμινάριο, εξακολουθεί να περιλαμβάνει τη χρήση τεχνολογίας πρόβλεψης για την ενίσχυση της εμπειρίας των χρηστών.

Όταν είναι ενεργό, το Chrome χρησιμοποιεί ένα μείγμα τεχνολογίας προανάθεσης και αναζήτησης IP όλων των συνδέσμων που βρίσκονται στη σελίδα. Με την απόκτηση των διευθύνσεων IP όλων των συνδέσεων σε μια ιστοσελίδα, οι επόμενες σελίδες θα φορτωθούν πολύ πιο γρήγορα, όταν χτυπηθούν οι αντίστοιχοι σύνδεσμοι τους.

Η τεχνολογία προαίρεσης, εν τω μεταξύ, χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό ρυθμίσεων ιστότοπου και το εσωτερικό σύνολο χαρακτηριστικών του Chrome. Ορισμένοι προγραμματιστές ιστότοπων ενδέχεται να ρυθμίσουν τις σελίδες τους για να προφορτωθούν οι σύνδεσμοι στο παρασκήνιο, έτσι ώστε το περιεχόμενό τους προορισμού να φορτωθεί σχεδόν αμέσως μόλις γίνει κλικ. Επιπλέον, το Chrome, επίσης, περιστασιακά αποφασίζει να προδικάζει συγκεκριμένες σελίδες μόνος του, βάσει της διεύθυνσης URL που πληκτρολογείται στο πανό κύμα του και το παρελθόν ιστορικό περιήγησης.

Για να απενεργοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση οποιαδήποτε στιγμή, αφαιρέστε το σήμα που βρίσκεται στο συνοδευτικό πλαίσιο ελέγχου με ένα μόνο κλικ του ποντικιού.

Επίλυση ορθογραφικών σφαλμάτων

Η έκτη ρύθμιση απορρήτου που συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου, απενεργοποιημένο από προεπιλογή, φέρει την ένδειξη Χρήση υπηρεσίας ιστού για την επίλυση ορθογραφικών σφαλμάτων . Όταν είναι ενεργοποιημένο, το Chrome χρησιμοποιεί τον ορθογραφικό έλεγχο της αναζήτησης Google κάθε φορά που πληκτρολογείτε σε ένα πεδίο κειμένου.

Παρόλο που είναι χρήσιμο, η ανησυχία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που παρουσιάζεται με αυτή την επιλογή είναι ότι το κείμενό σας πρέπει να αποστέλλεται στους διακομιστές της Google για να επαληθεύεται η ορθογραφία της μέσω υπηρεσίας Web. Αν αυτό σας ανησυχεί, τότε ίσως θέλετε να αφήσετε αυτή τη ρύθμιση όπως είναι. Εάν όχι, μπορεί να ενεργοποιηθεί απλά τοποθετώντας ένα σύμβολο δίπλα στο συνοδευτικό πλαίσιο ελέγχου με ένα κλικ του ποντικιού.