15 συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την εγκατάσταση των Windows σε έναν υπολογιστή

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την εγκατάσταση των Windows 10, 8, 7, Vista, & XP

Ένα από τα πιο δημοφιλή σεμινάρια που έχουμε γράψει είναι οι οδηγίες για την εγκατάσταση των Windows. Έχουμε ένα για τα Windows 8 , τα Windows 7 και τα Windows XP (και δουλεύουμε σε ένα για τα Windows 10 ).

Χάρη σε αυτά τα μαθήματα, δεν υπάρχει καμία κατάπληξη ότι οι ερωτήσεις εγκατάστασης και αναβάθμισης είναι μερικές από τις συνηθέστερες που έχουμε.

Ακολουθούν απαντήσεις σε ορισμένες από αυτές τις ερωτήσεις. Θα προσθέσουμε περισσότερα ερωτήματα και απαντήσεις όσο περνάει ο χρόνος, αλλά μπορείτε να με ενημερώσετε αν νομίζετε ότι κάτι πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ ή να ελέγξετε την επιλογή Get More Help αν έχετε διαβάσει αυτά τα θέματα, αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα.

"Διάβασα ότι πρέπει να κάνω μια καθαρή & εγκατάσταση των Windows. Πως το κάνω αυτό? Χρειάζομαι ειδικό δίσκο ή οδηγίες; & # 34;

Βασικά, μια καθαρή εγκατάσταση σημαίνει τη διαγραφή της μονάδας δίσκου με το υπάρχον λειτουργικό σύστημα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης των Windows. Αυτό διαφέρει από μια εγκατάσταση αναβάθμισης ("μετακίνηση" από μια προηγούμενη έκδοση των Windows) και είναι βασικά το ίδιο πράγμα, με μερικά επιπλέον βήματα, ως "νέα" εγκατάσταση (εγκατάσταση σε κενή μονάδα δίσκου).

Σε σύγκριση με μια εγκατάσταση αναβάθμισης, μια καθαρή εγκατάσταση είναι σχεδόν πάντα ο καλύτερος τρόπος για να εγκαταστήσετε τα Windows. Μια καθαρή εγκατάσταση δεν θα φέρει μαζί του κανένα πρόβλημα, το λογισμικό μπορεί να φουσκώσει ή άλλα ζητήματα που ενδέχεται να έχουν προκαλέσει την προηγούμενη εγκατάστασή σας.

Όχι, δεν χρειάζεστε ειδικό δίσκο των Windows ή οποιοδήποτε άλλο λογισμικό ή εργαλεία για να κάνετε καθαρή εγκατάσταση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καταργήσετε τα διαμερίσματα που περιέχουν το υπάρχον λειτουργικό σας σύστημα όταν φτάσετε σε αυτό το βήμα στη διαδικασία εγκατάστασης των Windows.

Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

Όλα αυτά τα μαθήματα καλύπτουν το 100% της διαδικασίας και περιλαμβάνουν screenshots για κάθε βήμα της διαδρομής. Επίσης, παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι αυτές οι επεξηγήσεις καλύπτουν κάθε έκδοση ή έκδοση που διατίθεται συνήθως σε κάθε σημαντική έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

& # 34; Έχω ένα & # 39; Μη έγκυρο κλειδί προϊόντος & # 39; μήνυμα με κωδικό: 0xC004F061 & # 39; λάθος! Τι είναι λάθος; & # 34;

Ακολουθεί το πλήρες μήνυμα σφάλματος, όλα μέσα σε ένα παράθυρο κλειδιού προϊόντος Μη έγκυρο :

Παρουσιάστηκε η ακόλουθη αποτυχία κατά την προσπάθεια χρήσης του κλειδιού προϊόντος: Κωδικός: 0xC004F061 Περιγραφή: Η Υπηρεσία αδειοδότησης λογισμικού διαπίστωσε ότι αυτό το καθορισμένο κλειδί προϊόντος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για αναβάθμιση και όχι για καθαρές εγκαταστάσεις.

Το σφάλμα 0xC004F061 εμφανίζεται κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης των Windows εάν α) χρησιμοποιήσατε ένα κλειδί προϊόντος αναβάθμισης των Windows, αλλά β) δεν είχατε ένα αντίγραφο των Windows στη μονάδα όταν καθαρίσατε την εγκατάσταση.

Το μήνυμα στο κάτω μέρος του παραθύρου υποδεικνύει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κλειδί προϊόντος για καθαρές εγκαταστάσεις, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Μια καθαρή εγκατάσταση των Windows είναι καλή, αλλά πρέπει να έχετε μια έκδοση των Windows που είναι έγκυρη για αναβάθμιση στον υπολογιστή πριν από την καθαρή εγκατάσταση.

Η λύση που υποστηρίζεται από την Microsoft για αυτό το ζήτημα είναι η επανεγκατάσταση της προηγούμενης έκδοσης των Windows και, στη συνέχεια, η καθαρή εγκατάσταση των Windows. Ωστόσο, μια άλλη λύση είναι να κάνετε μια επιτόπια αναβάθμιση των Windows στην ίδια έκδοση των Windows. Ναι, φαίνεται περίεργο, αλλά σύμφωνα με διάφορες πηγές, θα μπορέσετε να ενεργοποιήσετε με επιτυχία τα Windows αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Εάν δεν λειτουργεί καμία από αυτές τις λύσεις, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα δίσκο Windows System Builder (μερικές φορές αναφερόμενος ως δίσκος OEM ) που θα μπορείτε να εγκαταστήσετε σε κενό σκληρό δίσκο ή να κάνετε καθαρή εγκατάσταση σε μια μη έγκυρη έκδοση αναβάθμισης των Windows (π.χ. Windows 98, κλπ.) ή λειτουργικό σύστημα που δεν είναι Windows.

Σημείωση: Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι κατά τη διαδικασία καθαρής εγκατάστασης των Windows, όταν εισάγετε το κλειδί προϊόντος, δεν έχετε προειδοποιήσει για την πιθανότητα να χρησιμοποιείτε λάθος κλειδί. Αυτό το στάδιο στη διαδικασία εγκατάστασης των Windows ελέγχει απλώς για να διαπιστώσει εάν το κλειδί προϊόντος είναι έγκυρο καθόλου, και όχι εάν είναι έγκυρο για την συγκεκριμένη σας κατάσταση. Αυτός ο προσδιορισμός προκύπτει κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης μετά την πλήρη εγκατάσταση των Windows.

Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο κλειδί προϊόντος, ανατρέξτε στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις των Κλειδιών Προϊόντων των Windows για περισσότερη βοήθεια.

Έχω Windows σε ένα DVD αλλά το χρειάζομαι σε μια μονάδα flash. Πώς μπορώ να κάνω αυτό; & # 34;

Αυτή η διαδικασία δεν είναι τόσο εύκολη όσο μπορεί να ακούγεται, έτσι απαιτούνται κάποια ειδικά μαθήματα:

Δυστυχώς, απλά η αντιγραφή των αρχείων από το δίσκο εγκατάστασης των Windows σε μια κενή μονάδα flash δεν θα κάνει.

"Έχω κατεβάσει τα Windows αλλά το μόνο που έχω είναι ένα αρχείο ISO. Πώς μπορώ να το αποκτήσω σε ένα DVD ή μια μονάδα flash, ώστε να μπορώ να εγκαταστήσω πραγματικά τα Windows; & # 34;

Αυτό το αρχείο ISO που έχετε είναι μια τέλεια εικόνα ενός δίσκου εγκατάστασης των Windows που περιέχεται σε ένα πακέτο πακέτων ενός πακέτου. Ωστόσο, δεν μπορείτε απλά να αντιγράψετε αυτό το αρχείο σε δίσκο ή μονάδα flash και αναμένετε να το χρησιμοποιήσετε για την εγκατάσταση των Windows.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows από ένα DVD, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εγγραφής ενός αρχείου ISO σε ένα DVD για οδηγίες.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows από μια μονάδα flash, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα από τα ίδια μαθήματα που συνδέσαμε στην τελευταία ερώτηση.

Έχω εγκαταστήσει τα Windows στον υπολογιστή μου. Αν μπορώ να αντικαταστήσω τον υπολογιστή με άλλο, μπορώ να εγκαταστήσω το αντίγραφο των Windows μου στον καινούργιο μου υπολογιστή, αρκεί να τον αφαιρέσω από τον προηγούμενο; & # 34;

Ναί. Το μεγαλύτερο σημείο είναι αυτό που αναφέρατε: πρέπει να αφαιρέσετε τα Windows από τον παλιό υπολογιστή προτού την ενεργοποιήσετε στο νέο . Με άλλα λόγια, μπορείτε να έχετε μόνο το αντίγραφο των Windows που εκτελείται σε έναν υπολογιστή τη φορά.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι εάν εγκαταστήσατε ένα αντίγραφο των Windows με άδεια χρήσης αναβάθμισης σε έναν υπολογιστή και στη συνέχεια θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε άλλον υπολογιστή, ισχύουν οι ίδιοι "κανόνες αναβάθμισης": θα χρειαστεί να έχετε μια προηγούμενη έκδοση των Windows στο υπολογιστή πριν εγκαταστήσετε την αναβάθμιση.

Σημαντικό: Δεν μπορείτε να "μετακινήσετε" τα Windows σε άλλον υπολογιστή εάν ήταν προεγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Το αντίγραφο των Windows είναι άδεια OEM, πράγμα που σημαίνει ότι επιτρέπεται να το χρησιμοποιήσετε μόνο στον υπολογιστή στον οποίο είχε ήδη εγκατασταθεί.

& # 34; Πόσες φορές μπορώ να επανεγκαταστήσω τα Windows σε άλλον υπολογιστή; Υποθέτοντας ότι ακολουθώ την απεγκατάσταση της παλιάς εγκατάστασης & # 39; , μπορώ να συνεχίσω να εγκαθιστώ τα Windows σε διαφορετικούς υπολογιστές; & # 34;

Δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό των υπολογιστών που επανεγκαθιστάτε τα Windows, εφόσον ακολουθείτε τους κανόνες που αναφέρθηκαν στην τελευταία ερώτηση.

Πρέπει να αγοράσω ένα άλλο αντίγραφο των Windows αν θέλω να το εγκαταστήσω σε άλλον υπολογιστή; & # 34;

Η απάντηση σε αυτό είναι πιθανόν σαφής αν έχετε διαβάσει τις τελευταίες απαντήσεις, αλλά: Ναι, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια άδεια για να εγκαταστήσετε τα Windows σε κάθε υπολογιστή ή συσκευή που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

"Επανεκκίνθηκα με τη μονάδα DVD των Windows / flash στον υπολογιστή μου, αλλά το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows δεν ξεκίνησε. Τι συνέβη; & # 34;

Οι πιθανότητες είναι καλές ότι η σειρά εκκίνησης στο BIOS ή στο UEFI δεν έχει ρυθμιστεί σωστά ώστε να εξετάζει τη μονάδα οπτικού δίσκου ή τις θύρες USB για εκκινήσιμα μέσα εκτύπωσης προτού ελέγξει το ίδιο από τον σκληρό δίσκο.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής της σειράς εκκίνησης στο BIOS ή στο UEFI για βοήθεια.

& # 34; Βοήθεια! Ο υπολογιστής μου πάγωσε / επανεκκίνησε / πήρε ένα BSOD κατά την εγκατάσταση των Windows! & # 34;

Δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows. Μερικές φορές τα προβλήματα κατά την εγκατάσταση των Windows είναι προσωρινά, οπότε μια άλλη λήψη είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Αν κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση, ξεκινήστε τη διαδικασία ξανά. Δεδομένου ότι μέρος μιας καθαρής εγκατάστασης περιλαμβάνει τη μορφοποίηση της μονάδας δίσκου, τα τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να υπάρχουν με αυτήν τη μερική εγκατάσταση θα εξαφανιστούν.

Εάν απλώς ξεκινήσετε την εγκατάσταση των Windows ξανά δεν λειτουργεί, προσπαθήστε να αφαιρέσετε / αποσυνδέσετε οποιοδήποτε μη απαραίτητο υλικό από τον υπολογιστή σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης. Η διαδικασία εγκατάστασης των Windows ενδέχεται να σταματήσει ή να προκαλέσει σφάλμα, εάν παρουσιάζει πρόβλημα κατά την εγκατάσταση κάποιου κομμάτι υλικού. Είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα εγκατάστασης με ένα κομμάτι του υλικού μόλις λειτουργούν τα Windows.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι το BIOS του υπολογιστή σας ή το UEFI ενημερώνονται. Αυτές οι ενημερώσεις από τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας ή της μητρικής πλακέτας συχνά διορθώνουν προβλήματα συμβατότητας με λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows.

& # 34; Πώς γνωρίζουν ήδη τα Windows ο αριθμός τηλεφώνου μου; & # 34;

Κοντά στο τέλος κάποιων διαδικασιών ρύθμισης παραμέτρων των Windows, εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό Microsoft για να συνδεθείτε στα Windows, θα σας ζητηθεί να δώσετε ή να επαληθεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Εάν ο αριθμός τηλεφώνου σας είναι ήδη καταχωρισμένος, σημαίνει ότι μόλις το παρέχετε στη Microsoft κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας Microsoft. Ίσως έχετε έναν Λογαριασμό της Microsoft αν έχετε συνδεθεί ποτέ σε άλλη υπηρεσία της Microsoft στο παρελθόν.

Τα Windows κοστίζουν σχεδόν $ 200 USD για να κατεβάσετε ;! Σκέφτηκα ότι θα ήταν φθηνότερη αφού θα κατεβάσει και όχι ένα αντίγραφο σε συσκευασία! & # 34;

Η πλειοψηφία αυτών που πληρώνετε είναι η άδεια χρήσης των Windows, οπότε η λήψη τους δεν είναι συμφέρουσα από απόψεως κόστους όσο είναι από την άποψη της ευκολίας χρήσης ή της γρήγορης ανάκαμψης.

& # 34; Αναβαθμίζεται από τα Windows 8 στα Windows 8.1 δωρεάν; & # 34;

Ναί. Για να είναι σαφές, εάν ο υπολογιστής σας εκτελεί ήδη Windows 8, τότε ναι, μπορείτε να εφαρμόσετε την δωρεάν ενημέρωση στα Windows 8.1 από το Windows Store.

& # 34; Αναβαθμίζεται από τα Windows 8.1 στα Windows 8.1 Ενημέρωση δωρεάν; & # 34;

Και πάλι, ναι. Αυτή η ενημέρωση είναι επίσης δωρεάν.

Δείτε το ενημερωτικό μας κομμάτι των Windows 8.1 για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναβάθμιση σε Windows 8.1 Ενημέρωση.

& # 34; Είναι οι μεγάλες αναβαθμίσεις των Windows 10 δωρεάν; & # 34;

Και πάλι, ναι. Όλες οι ενημερώσεις των Windows 10 είναι δωρεάν.

& # 34; Μπορώ να ενημερώσω από τα Windows 8 (πρότυπο) στα Windows 8.1 Pro; & # 34;

Όχι, όχι άμεσα. Αν έχετε Windows 8 και εφαρμόσετε την ενημερωμένη έκδοση 8.1, θα μεταβείτε στα Windows 8.1. Αν έχετε Windows 8 Pro και εφαρμόσετε την ενημερωμένη έκδοση 8.1, θα μεταβείτε στα Windows 8.1 Pro. Η ίδια λογική ισχύει και για τις ενημερώσεις αναβαθμίσεων των Windows 8.1.

Αν θέλετε να ενημερώσετε τα Windows 8.1 Pro από την κανονική έκδοση, σας συνιστούμε να εφαρμόσετε την ενημερωμένη έκδοση 8.1 και στη συνέχεια να αγοράσετε το Windows 8.1 Pro Pack για να μεταβείτε στα Windows 8.1 Pro.