Πώς να χρησιμοποιήσετε το Cydia στο iPhone

Για να χρησιμοποιήσετε το Cydia , πρέπει πρώτα να jailbreak το iPhone σας (ή iPad ή iPod touch ). Μερικά εργαλεία jailbreak , όπως το JailbreakMe.com , εγκαθιστούν το Cydia ως μέρος της διαδικασίας jailbreaking. Εάν το εργαλείο δεν το κάνει, κατεβάστε το Cydia.

01 από 07

Εκτελέστε Cydia

Επιλέξτε τι είδους χρήστης είστε.

Μόλις το προσθέσετε στη συσκευή σας iOS , βρείτε την εφαρμογή Cydia και πατήστε για να την εκκινήσετε.

Όταν το κάνετε αυτό, το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι η παραπάνω οθόνη που σας ζητάει να προσδιορίσετε τι είδους χρήστης είστε. Ένας μέσος χρήστης θα πρέπει να αγγίξει το κουμπί "Χρήστης", καθώς αυτός θα προσφέρει την πιο φιλική προς το χρήστη επιλογή. Η επιλογή "Hacker" θα σας δώσει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσετε με τη διεπαφή γραμμής εντολών του iPhone, ενώ η επιλογή "Developer" σας δίνει την πιο ελεύθερη πρόσβαση.

Πατήστε την κατάλληλη επιλογή και συνεχίστε. Με βάση την επιλογή σας, η Cydia μπορεί να σας ζητήσει να αποδεχθείτε άλλη ρύθμιση προτίμησης. Αν το κάνει, το κάνετε.

02 του 07

Περιήγηση στη Cydia

Η κύρια διασύνδεση Cydia.

Τώρα θα έρθετε στην κύρια οθόνη Cydia, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στο περιεχόμενό της.

Τα πακέτα είναι το όνομα που χρησιμοποιεί η Cydia για τις εφαρμογές της, οπότε αν ψάχνετε για εφαρμογές, πατήστε σε αυτό το κουμπί.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από τα Προτεινόμενα Πακέτα ή Θέματα , τα οποία σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την εμφάνιση των κουμπιών, των στοιχείων διεπαφής, των εφαρμογών σας και πολλά άλλα.

Κάντε οποιαδήποτε επιλογή είναι σωστή για εσάς.

03 του 07

Περιήγηση στη λίστα των εφαρμογών

Περιηγηθείτε στα πακέτα ή τις εφαρμογές της Cydia.

Η λίστα των πακέτων ή εφαρμογών της Cydia θα είναι γνωστή σε όσους έχουν χρησιμοποιήσει το App Store της Apple. Μετακινηθείτε στην κύρια οθόνη, ανατρέξτε στην ενότητα (κατηγορία γνωστού) ή αναζητήστε εφαρμογές. Όταν βρείτε ένα που σας ενδιαφέρει, πατήστε το για να μεταβείτε στη σελίδα μεμονωμένης εφαρμογής.

04 του 07

Μεμονωμένη σελίδα εφαρμογών

Μεμονωμένη σελίδα εφαρμογής στη Cydia.

Κάθε πακέτο ή εφαρμογή έχει τη δική του σελίδα (όπως συμβαίνει στο App Store) που δίνει πληροφορίες για αυτό. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν τον προγραμματιστή, την τιμή, τις συσκευές και τα λειτουργικά συστήματα με τα οποία συνεργάζεται και πολλά άλλα.

Μπορείτε να επιστρέψετε στη λίστα πατώντας το βέλος στο επάνω αριστερό μέρος ή να αγοράσετε την εφαρμογή πατώντας στην τιμή.

05 του 07

Επιλέξτε την σύνδεσή σας

Η επιλογή των λογαριασμών σας για χρήση με την Cydia.

Το Cydia σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον υπάρχοντα λογαριασμό χρήστη σας είτε στο Facebook είτε στο Google ως λογαριασμό σας Cydia. Ακριβώς όπως χρειάζεστε έναν λογαριασμό iTunes για να χρησιμοποιήσετε το App Store, χρειάζεστε ένα λογαριασμό με τη Cydia για να κάνετε λήψη εφαρμογών.

Πατήστε στον λογαριασμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα σας οδηγήσει σε μερικά βήματα για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και στη συνέχεια να την εξουσιοδοτήσετε να επικοινωνήσει με την Cydia. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

06 του 07

Σύνδεση συσκευής με λογαριασμό

Συνδέστε τη συσκευή και τον λογαριασμό σας.

Αφού εξουσιοδοτήσετε τον λογαριασμό σας να επικοινωνήσει με την Cydia, θα πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή iOS με Cydia και το λογαριασμό σας. Κάντε αυτό κάνοντας κλικ στο κουμπί "Σύνδεση συσκευής στο λογαριασμό σας".

07 του 07

Επιλέξτε την επιλογή πληρωμής σας

Επιλέγοντας την επιλογή πληρωμής Cydia.

Όταν αγοράζετε μέσω της Cydia, έχετε δύο επιλογές πληρωμής: Amazon ή PayPal (θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό είτε για να πραγματοποιήσετε πληρωμές).

Εάν επιλέξετε Amazon, μπορείτε είτε να διατηρήσετε τα στοιχεία πληρωμής σας στο αρχείο με την Cydia είτε να τα χρησιμοποιήσετε ως μια εφάπαξ πληρωμή που δεν θυμάται τις πληροφορίες σας.

Επιλέξτε το προτιμώμενο σας σύστημα πληρωμής, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη και θα έχετε αγοράσει μια εφαρμογή Cydia.