Χρησιμοποιώντας το Handbrake, ένα εργαλείο για τη μετατροπή του DVD σε μορφή iPod

Μπορεί να κοιτάζετε το iPod και τη βιβλιοθήκη DVD σας και να αναρωτιέστε πώς μπορείτε να πάρετε αυτές τις ταινίες στο iPod σας. Υπάρχουν διάφορα προγράμματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό.

Ένας από αυτούς ονομάζεται χειρόφρενο. Εκτελείται σε Mac OS X, Windows και Linux και μετατρέπει τα DVD σε φορμά βίντεο για iPod και iPhone. Αυτός ο οδηγός σάς ενημερώνει πώς μπορείτε να αποκτήσετε βίντεο από τα DVD σας στο iPod σας χρησιμοποιώντας το Handbrake.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτή τη διαδικασία μόνο με DVD που έχετε στην κατοχή σας. Κάνοντας αυτό με DVDs κάποιου άλλου είναι κλοπή.

01 του 06

Κατεβάστε το χειρόφρενο

Ξεκινήστε με τη λήψη χειρόφρενου. Η τελευταία έκδοση λειτουργεί σε Mac OS X 10.5, Windows 2000 / XP / Vista και Linux. Οι προηγούμενες εκδόσεις λειτουργούν σε άλλα λειτουργικά συστήματα, αλλά δεν υποστηρίζονται πλέον.

Αφού εγκαταστήσετε το Handbrake, αποκτήστε το DVD που θέλετε να προσθέσετε στο iPod σας και τοποθετήστε το στον υπολογιστή σας. Ανάλογα με τον τρόπο ρύθμισης του υπολογιστή σας, το λογισμικό αναπαραγωγής DVD μπορεί να προσπαθήσει να ξεκινήσει αυτόματα. Εάν το κάνει, κλείστε το και ξεκινήστε το Handbrake.

02 του 06

Σάρωση DVD

Μόλις τοποθετηθεί το DVD, μεταβείτε σε αυτό και επιλέξτε το (επιλέξτε το ίδιο το DVD, όχι τα κομμάτια ή το περιεχόμενό του).

Το χειρόφρενο θα το εντοπίσει και θα σαρώσει τα περιεχόμενά του. Μόλις γίνει αυτό, θα είστε σε θέση να επιλέξετε αν θα αντιγράψετε μέρος του DVD ή όλο το περιεχόμενό του. Αν μετατρέπετε μια ταινία μεγάλου μήκους, η διαγραφή ολόκληρου του DVD πιθανόν να έχει νόημα, ενώ με τηλεοπτική εκπομπή, ίσως θέλετε μόνο μερικά επεισόδια.

Το χειρόφρενο σας επιτρέπει επίσης να αντιγράφετε εναλλακτικά κομμάτια ήχου και βίντεο, όπως υπότιτλους.

03 του 06

Επιλέξτε Επιλογές μετατροπής

Μόλις γίνει η σάρωση του DVD, ο ευκολότερος τρόπος για γρήγορη μετατροπή του DVD σε μορφή iPod είναι να επιλέξετε από την επιλογή των προεπιλογών συσκευών στον δίσκο πλευρικής θύρας του χειρόφρενου. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει το iPod, το iPhone / iPod touch, την Apple TV και πολλές άλλες συσκευές. Αν επιλέξετε τη συσκευή για την οποία θέλετε να παρακολουθήσετε την ταινία, το Handbrake θα επιλέξει αυτόματα όλες τις ρυθμίσεις που χρειάζεστε - από τις επιλογές κωδικοποίησης έως την ανάλυση οθόνης.

Αφήνοντας αυτές τις επιλογές ως έχει νόημα εκτός αν είστε έμπειροι και γνωρίζετε ακριβώς τι ψάχνετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπου δημιουργείτε βίντεο iPod ή iPhone, θα θέλετε να εξάγετε ένα αρχείο MP4 και να χρησιμοποιήσετε την κωδικοποίηση ήχου AVC / H.264 Video / AAC, αφού όλα αυτά τα πρότυπα είναι τα πρότυπα για τα iPod και τα iPhone.

Υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της αντιγραφής των κομματιών υποτίτλων μαζί με την ταινία σας.

04 του 06

Επιλέξτε Προορισμός αρχείου και Μετατροπή

Πείτε στο Handbrake πού να αποθηκεύσετε το αρχείο (η επιλογή του φακέλου Ταινίες είναι συνήθως ωραία, αν και η επιφάνεια εργασίας είναι επίσης ένα εύκολο μέρος για να βρείτε το αρχείο).

Μόλις έχετε όλες τις ρυθμίσεις σας, κατ 'ευθείαν, κάντε κλικ στην επιλογή "εκκίνηση" στο επάνω μέρος για να ξεκινήσετε την αντιγραφή.

05 του 06

Περιμένετε για επεξεργασία

Το χειρόφρενο εξάγει τώρα το βίντεο από το DVD και το μετατρέπει στη μορφή βίντεο iPod. Πόσο διαρκεί αυτό θα εξαρτηθεί από τις ρυθμίσεις σας και τη διάρκεια του βίντεο, αλλά αναμένεται να διαρκεί από 30-120 λεπτά, με βάση τις ρυθμίσεις σας.

06 του 06

Συγχρονίστε το iPod ή το iPhone σας

Όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή του DVD σε iPod, έχετε μια έκδοση του αρχείου σας συμβατή με iPod ή iPhone. Για να το προσθέσετε στο iPod, μεταφέρετέ το στην ενότητα Ταινίες της βιβλιοθήκης του iTunes.

Μόλις φτάσει εκεί, συγχρονίστε το με το iPod ή το iPhone σας για αργότερη προβολή και τελειώσατε!